Головна » Архів матеріалів
21 жовтня 2020 року у форматі zoom-конференції відбулась методична рада, на яку були запрошені заступники директорів з навчально-виховної роботи та керівники ММО вчителів предметників. У ході онлайн-заходу учасники мали можливість ознайомитись з наступними питаннями:
• Про організаційно-методичні заходи щодо підготовки проведення ЗНО у 2021році.
• Про організацію роботи щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
• Про забезпечення підручниками учнів закладів загальної середньої освіти.

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради інформує про зміни термінів навчання в КВНЗ «ХАНО» на курсах підвищення кваліфікації у грудні 2020 року. Переглянути інформацію можна тут:

На базі Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було проведено інструктивний семінар для новопризначених асистентів вихователів закладів дошкільної освіти Лозівської міської ОТГ за темою: «Роль асистента вихователя в групі з інклюзивним навчанням. Основні функції та завдання». Метою даного заходу є забезпечення організації освітнього процесу, який би задовольняв освітні потреби всіх дітей; визначення конкретних навчальних стратегій і підходів до навчання дитини з особливими освітніми потребами та надання індивідуально зорієнтованої педагогічної, психологічної та соціальної допомоги дитині, яка має додаткові (особливі) потреби у процесі навчання в інклюзивній групі ЗДО.
У роботі семінару взяли участь директор Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Лозівської міської ради Харківської області Шаламова О.А. та завідувач міського центру практичної психології та соціальної роботи Заяц І.В.

Ознайомитись з листом ХАНО від 12.10.2020 року № 502 "Про зміни у плані підвищення кваліфікації керівних кадрів та педагогічних працівників закладів освіти Харківської області в листопаді - грудні 2020 року" можна тут:

 https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B2_sXsAJe1c7eFFaOU9tV3ZuQmM

Виховна робота    250    13.10.2020     0 коментарів
13 жовтня 2020 року була проведена акція «Потурбуйся про тварин, що поруч». Учні разом із батьками та педагогами КЗ «Катеринівський ліцей», Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ», ЗОШ № 11 та ЗОШ № 12 розташували будиночки і годівнички для білочок біля стаціонару № 1 Лозівського ТМО, у сквері Шевченка, дендропарку «Дружба» та парку «Перемога».
Діти, піклуючись про руденьких пухнастиків. поклали у будиночки смаколики у вигляді гарбузового насіння, моркви, яблук та горішків.


У понеділок, 5-го жовтня, у міськвиконкомі відбувся конкурс на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Це нова комунальна установа. Відеофіксація проведення конкурсу за посиланням: 

https://drive.google.com/file/d/1QhqL0Z4bAxLoG20tWXfpZBNWJCj3PflQ/view

Шановні захисники незалежної України!

З відчуттям шани та вдячності вітаю всіх, хто має високе звання захисника нашої держави, із Днем захисника України, який ми відзначаємо у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва!
Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров'я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів.
Нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу.
Тож, дорогі захисники Вітчизни, дякую вам за відданість Україні та її народу! Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я на довгі роки, добра і миру, злагоди та сімейного благополуччя! Нехай Покров Пресвятої Богородиці береже вас, дарує силу і наснагу, а нам віру і впевненість у мирне майбутнє України!

З повагою
начальник Управління освіти, молоді та спорту
Вікторія УРВАНЦЕВА
06 вересня 2020 року відбулася онлайн-зустріч учителів інформатики закладів загальної середньої освіти Лозівської об’єднаної територіальної громади. Під час роботи були розглянуті питання щодо методичних рекомендацій викладання інформатики у 2020/2021 навчальному році. Досвідом роботи під час дистанційного навчання поділилися вчителі інформатики ЛЗОШ № 3 Бондаренко В.М. та ЛЗОШ № 7 Лісова А.О. Керівник методичного об’єднання Тарапата В.П. озвучила питання щодо організації роботи кафедри вчителів інформатики.

Звіт робочої групи з проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення міської ради «Про реорганізацію Комунального закладу «Яковлівський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області» можна переглянути тут:

30 вересня 2020 року відбулася онлайн-зустріч шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ради. Тема заходу: «Роль шкільної бібліотеки в реалізації основних пріоритетів Нової української школи». В ході роботи розглянуто стан забезпечення підручниками закладів освіти, шляхи удосконалення інноваційних умінь і навичок організації індивідуального та масового обслуговування читачів, забезпеченості використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі шкільної бібліотеки, опрацьовано методичні рекомендації щодо проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходить з 01 по 31 жовтня 2020 року під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».
О.М. Сидоренко – бібліотекар КЗ «Панютинський ліцей» зробила віртуальну подорож учасників зустрічі до оновленої бібліотеки закладу, яка відбулася в результаті реалізації проєкту «Разом у майбутнє» та ознайомила з досвідом роботи.
Конкурси    359    02.10.2020     0 коментарів
З 28 вересня по 02 жовтня 2020 року в онлайн-режимі відбувся міський конкурс ораторського мистецтва за темою «Де ж і голосам буть, як не в народі, що виростає на волі, серед степу широкого! (І. Карпенко-Карий)» серед учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти. Представники із 9 закладів освіти відстоювали честь своїх шкіл.
Цього року фестиваль відбувся у трохи незвичному форматі – онлайн, відповідно до вимог учасники знімали відео та виставляли його на сервісі YouTube. Усі підійшли до виконання завдання відповідально й творчо.
Переможців нагороджено грамотами за І, ІІ та ІІІ місце та дипломами лавреатів:
І місце – Цапенко Анастасія, учениця 10 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7;
ІІ місце – Мила Міла, учениця 11 класу Лозівської гімназії та Верховодова Руслана, учениця 10 класу Лозівського ліцею № 4;
ІІІ місце – Авраменко Олександра, учениця 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, Чуйков Антон, учень 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 та Колісниченко Єгор, учень 11 класу КЗ «Чернігівський ліцей».
Загребельна Анастасія (ЛНВК № 8), Сильченко Данило (КЗ «Лозівський ліцей № 1») та Ольшевська Вероніка (ЛЗОШ № 11) стали лавреатами конкурсу.

25–30 вересня 2020 року відбулася V обласна тематична онлайн-виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Нова українська школа: формування виховного середовища» у трьох номінаціях: «Виховна система закладу освіти як платформа розвитку особистості дитини»; «Сучасні підходи до формування ціннісних орієнтирів особистості здобувача освіти»; «Виховний простір закладу позашкільної освіти як чинник професійного самовизначення та творчого зростання особистості вихованця».
Виставка проводилася в дистанційному форматі та стала віртуальним майданчиком для отримання нової інформації, обміну досвідом, ідеями щодо впровадження системи виховної роботи в освітній процес сучасного закладу освіти.
Участь у виставці взяли 5 закладів освіти Харківщини, які висвітлили свій досвід за однією з трьох номінацій, провели інтерактивні заходи: майстер-клас, методичні марафон та кондитерську, профорієнтаційний тренажер-мозаїку, проблемний семінар. На сторінці сайту заклади освіти розмістили методичні розробки, авторські проєкти педагогів, фотоальбоми, відзнаки закладу, педагогів, учнів; друковану продукцію за темою онлайн-виставки.
Лозівський будинок дитячої та юнацької творчості нагороджено Дипломом І ступеня п’ятої обласної тематичної онлайн-виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття».
За результатами незалежного опитування найбільшу кількість балів набрав також Лозівський будинок дитячої та юнацької творчості (за матеріалами сайту КВНЗ ХАНО).

 

 

01 жовтня 2020 року у великій залі Лозівської міської ради відбулися урочистості з нагоди святкування Дня працівників освіти. Зі щирими словами вітань до присутніх звернулися заступник міського голови Володимир Барановський, помічниця народного депутата України Юлії Світличної - Марина Кожевник, очільниця Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева та начальник відділу загальної середньої, позашкільної освіти та ліцензування освітньої діяльності управління освіти Департаменту науки і освіти Олена Кононенко. Побажали освітянам міцного здоров’я, творчої наснаги, натхнення та добробуту.
Під час церемонії нагородження працівники освіти об’єднаної територіальної громади отримали почесні грамоти і подяки від народного депутата України Юлії Світличної, від Харківської обласної ради, Лозівської міської ради і Управління освіти, молоді та спорту за сумлінне виконання службових обов’язків і професійні досягнення.
Дипломами Харківської академії неперервної освіти за перемогу у фестивалі «Добрих практик» нагороджено 35 педагогів Лозівщини.
Приємним сюрпризом від профспілки, очолюваної Добродум Л.О., був виступ Артема Семенова – оперного та естрадного співака України, автора пісень, диригента хору, викладача вокалу.


Щиро вітаю вас із професійним святом!
Так символічно, що День працівника освіти ми святкуємо саме восени. Як гарна, погожа осінь обдаровує нас своїми багатствами, так і ви, наші дорогі освітяни, даєте нам неоцінені скарби людських якостей, які є такими важливими у житті.
Любі наші ветерани! Складно представити, скільки поколінь та вихованців пройшли через вас, скільки дітей ви виховали та передали їм свої знання незалежно від свого настрою чи стану здоров’я. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, мудрості, надійну опору поруч. Не дивлячись на те, що ви у мудрому віці, почувайте себе молодими!
Низький уклін вам, дорогі вчителі та вихователі, за професіоналізм, витримку, терпіння, за любов до обраної справи, самовідданість і багатство душі. В умовах суперечливого сьогодення все це здається непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок ви виконуєте гідно, завжди були й залишаєтесь головним світочем у всебічному житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. Щира пошана й вдячність вам за невтомну багатолітню працю, за талант і мудрість! А головне – вдячних вам і реалізованих учнів!
Велика сердечна вдячність усім, хто забезпечує безперебійну роботу закладів освіти: техпрацівникам, бухгалтерам, бібліотекарям, кухарям, помічникам вихователя, медичним сестрам тощо. Бажаю вам міцного здоров'я, щастя, оптимізму. Нехай у ваших оселях панує добро й достаток, у душах – тепло й щедрість, творчість і наснага. Миру та злагоди усім вашим родинам!

З повагою –
начальник Управління Вікторія Урванцева
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 100 101 »