Головна » Архів матеріалів
9 листопада 2020 року, у День української писемности та мови, з дотримання протиепідемічних заходів освітяни Лозівської ОТГ взяли активну участь у написанні ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності: молодші школярі писали у школі, старшокласники вдома, також приєдналися до написання вчителі, вихователі, управлінці та методисти.
Диктант не має на меті перевірити грамотність конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб – акція єднання навколо рідної мови.
Текст диктанту для перевірки оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00.


04 листопада 2020 року в Управлінні освіти, молоді та спорту відбувся конкурс на заміщення вакантних посад консультантів Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області.

Відповідно до рішення конкурсної комісії (протокол №2 від 04.11.2020 року) переможцями конкурсу визнано:

  • Бондаренко Любов Вікторівну
  • Зубенко Наталію Валеріївну
  • Єршову Оксану Валеріївну
  • Мархай Ніну Федосіївну
  • Мельникову Вікторію Миколаївну
  • Толкай Ірину Миколаївну
  • Утенкову Ірину Вікторівну
  • Чернову Наталію Миколаївну
Конкурси    143    09.11.2020     0 коментарів

Четверо вчителів математики із закладів освіти Лозівської ОТГ та м.Первомайський змагалися в першому конкурсному випробуванні «Тестування» в номінації «Математика».

Вчителі продемонстрували свій рівень знаннєвої складової професійної компетентності. Випробування відбулись на сервісі On-line Test Pad у форматі комп’ютерного тестування із відеоспостереженням.

З результатами конкурсного випробування можна ознайомитись тут:

У Лозівській громаді відбулося онлайн-опитування батьків учнів закладів загальної середньої освіти щодо можливостей введення дистанційного формату навчання.
Активність респондентів була досить високою: в опитуванні взяли участь 6623 особи, що склало 87% від загальної кількості учнів.
Щодо технічного забезпечення за результатами анкетування більше 80% опитуваних повідомили, що мають власні технічні засобами: мобільні телефони (77,5%), планшети (17,2%), ноутбуки та персональні комп’ютери (44%). Дехто має декілька пристроїв. Але є й такі здобувачі освіти, які не мають жодного з технічних засобів (12%).
Опитування показало, що вільний доступ до Інтернету мають 54% дітей, доступ за певних умов у 39%. Узагалі відсутній Інтернет у 7% сімей, а це 453 особи.
Усі усвідомлюють, що дистанційне навчання – це навчання вдома, а тому дуже важлива підтримка та допомога з боку батьків. 39% батьків мають змогу контролювати процес навчання, 40% - частково, і взагалі не мають можливості приділити увагу 21% опитуваних.
Щодо ставлення батьків до дистанційного навчання, то категорично проти висловилися 3928 (60%) учасників опитування, неоднозначне ставлення зазначили 1959 (30%), і цілком схвалюють дистанційний формат тільки 736 осіб (10%).
Конкурси    187    05.11.2020     0 коментарів
Відповідно до рішення журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» учнівський колектив екологічної просвіти «LOCUS» Лозівського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ-ліцей» № 4 Лозівської міської ради (керівник – Світлана ПАДАЛКА) показали високий рівень виступу та відповідність тематиці – «Країні Юннатії – 95!» і посіли ІІ місце.

Згідно з протоколом № 1 від 03 листопада 2020 року засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад консультантів Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області, затвердженої наказом Управління освіти, молоді та спорту від 21.10.2020 № 385, до участі у конкурсному відборі допущено вісім кандидатів:

Бондаренко Любов Вікторівну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1981 році закінчила Слов’янський державний інститут за спеціальністю «Математика та фізика» та здобула кваліфікацію вчителя математики і фізики, (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 38 років.

Зубенко Наталію Валеріївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1994 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Українська мова і література» та здобула кваліфікацію учителя української мови і літератури (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 33 роки.

Єршову Оксану Валеріївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1992 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Російська мова та література» та здобула кваліфікацію вчителя російської мови та літератури, (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 21 рік.

Мархай Ніну Федосіївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1989 році закінчила Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Картографія» та здобула кваліфікацію географа-картографа, (диплом спеціаліста); у 2018 році закінчила Українську інженерно-педагогічну академію за спеціальністю «Науки про освіту» та здобула кваліфікацію педагогічного та науково-педагогічного працівника закладів освіти (диплом магістра), педагогічний стаж 11 років.

Мельникову Вікторію Миколаївну, на сьогодні працює  на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1993 році закінчила Харківський державний педагогічний інститут ім. Г.С. Сковороди  за спеціальністю «Педагогіка і методика початкового навчання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів, у 2013 році закінчила Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Управління навчальним закладом» та здобула кваліфікацію керівника підприємства, установи та організації (у сфері освіти та виробничого навчання) (диплом магістра), педагогічний стаж 20 років.

Толкай Ірину Миколаївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1996 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Початкове навчання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 33 роки.

Утенкову Ірину Вікторівну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 2008 році закінчила Глухівський державний педагогічний університет за спеціальністю «Початкове навчання. Дошкільне виховання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів. Вихователя дітей дошкільного віку. Організатора дошкільного виховання (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 30 років.

Чернову Наталію Миколаївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1988 році закінчила Ворошиловградський педагогічний інститут ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Педагогіка і методика виховної роботи» та здобула кваліфікацію вихователя. Методиста. Вчителя етики та психології сімейного життя. (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 37 років.

Конкурси    179    02.11.2020     0 коментарів
З метою виявлення та підтримки лінгвістично обдарованих дітей, сприяння розкриттю їхнього таланту, виховання почуття національної гідності й патріотизму, із нагоди Дня української писемності та мови у жовтні 2020 року з використанням онлайн-сервісів проведено Обласний фестиваль ораторського мистецтва за темою «Де ж і голосам буть, як не в народі, що виростає на волі, серед степу широкого! (І. Карпенко-Карий)».
У фестивалі взяли участь 57 учнів закладів ЗСО області. Учасники фестивалю розмістили свої виступи на сервісі YouTube.
Від Лозівської ОТГ участь взяла учениця Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 Лозівської міської ради Анастасія Цапенко й посіла ІІІ місце в обласному етапі фестивалю! Вітаємо з перемогою та бажаємо подальших успіхів!

Ознайомитись з листом КВНЗ "ХАНО" від 28.10.2020 року № 550 "Про дистанційні тематичні спецкурси в листопаді 2020 року" можна тут:

29 жовтня 2020 року відбулося засідання Бізнес-клубу онлайн, яке проводила Національна українська академія на платформі ZOOM, де взяли участь учні Лозівської ОТГ. У профорієнтаційному заході перед випускниками виступали успішні випускники-бізнесмени, провідні викладачі ВНЗ.
28 жовтня 2020 року у форматі ZOOM конференції відбулась чергова нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи. На онлайн заході були розглянуті питання:
• Про організацію індивідуального та інклюзивного навчання. Формування бази даних дітей з ООП.
• Про роботу з організації ведення реєстру дітей та підлітків у 2020/2021 навчальному році.
• Про працевлаштування випускників 9, 11-х класів.
Разом з тим у рамках наради з метою забезпечення фіксації результатів навчання здобувачів початкової освіти окремим вебінаром детально опрацьовані рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів третіх і четвертих класів та оформлення сторінок класного журналу Нової української школи.
З початку року на Харківщині виникло 8315 пожеж, що не лише завдали матеріальних збитків на суму понад 57 млн. грн., але й забрали життя 93 осіб, зокрема 1 дитини. Лише за останню добу на пожежах виявлено тіла 2 загиблих.
Восени, як правило, із пониженням температури навколишнього середовища суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі.
Зазвичай, основними причинами виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. А з настанням опалювального сезону пожежі в житловому секторі найчастіше виникають внаслідок необережного поводження з пічним опаленням, через несправні побутові прилади та перенавантаження електромережі. Тож, Служба порятунку закликає громадян завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною невтішної статистики, зокрема:
• не паліть у ліжку;
• слідкуйте за станом та справністю електромережі;
• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
• не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
• перевіряйте справність печей та димарів перед експлуатацією;
• не розводьте вогонь у печах з тріщинками і забитими димарями;
• не варто розміщувати поруч з піччю легкозаймисті та горючі речовини, або використовувати їх для розпалу печі, сушити одяг за допомогою печі;
• важливо мати облаштований металевий килимок біля дверцят печі;
• при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

ГУ ДСНС України у Харківській області

Вперше в закладах освіти, які приєднались до Лозівської міської об’єднаної територіальної громади за кошти місцевого бюджету проведено обробку вогнетривким розчином горищ. Загальна площа оброблення - 4034 м2, на суму 96467 грн. а саме: Новоіванівска філія КЗ «Лозівський ліцей № 1», Царедарівська філія КЗ «Миролюбівський ліцей», КЗ «Смирннівський ліцей», КЗ «Полтавський ліцей», КЗ «Чернігівський ліцей», КЗ «Катеринівський ЗДО» «Джерельце», КЗ «Миролюбівський ЗДО» «Сонечко».

22 жовтня 2020 року відбувся онлайн-семінар для заступників директора з НВР за темою «Організація дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти в умовах карантинних обмежень».
Під час семінару було розглянуто наступні питання:
1. Покрокові управлінські дії адміністрації закладу ЗСО щодо організації дистанційного навчання під час карантинних обмежень (доповідач Зубенко Н.В.);
2. Анкетування батьків з метою моніторингу готовності учнів до дистанційного навчання (доповідач Єршова О.В.);
3. Деякі питання організації дистанційного навчання під час карантинних обмежень для учнів початкових класів, основної та старшої школи  (доповідачі Толкай І.М.,Чернова Н.М.).
Матеріалами семінару надіслані на електронні адреси закладів загальної середньої освіти.

МЦППіСР    203    22.10.2020     0 коментарів
22 жовтня 2020 року міським центром практичної психології і соціальної роботи Управління освіти, молоді та спорту була проведена онлайн-консультація на тему: «Професійна мобільність фахівця психологічної служби в умовах Нової української школи» для практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти.
Новини    194    22.10.2020     0 коментарів

З оголошенням про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад консультантів (8 штатних одиниць) Комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" ознайомитись тут:  

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 100 101 »