Головна » Профорієнтаційна робота

Харкiвський національний медичний унiверситет  13 травня 2021 року о 16.00 проводить День відкритих дверей онлайн.

У програмі:

 Ознайомлення з Правилами прийому на навчання для здобуття вищої освіти у  ХНМУ в 2021 році та особливостями вступної кампанії 2021 року. 

Відповіді на питання, що надійшли під час онлайн-зустрічі.

 День відкритих дверей відбудеться online на платформі YouTube за посиланням:  https://youtu.be/a7EaSSlG6us

 Реєстрація тут до 12 травня 2021 року до 18.00

Завітавши до ХНМУ на  День відкритих дверей online, Ви маєте нагоду:

  • Ознайомитися з особливостями вступної кампанії ХНМУ в 2021 році;
  • Поспілкуватися з керівним складом університету, викладачами та студентами  online та розпитати їх про особливості навчання в ХНМУ;
  • Інтерактивно бути присутнім у стінах нашого університету та ознайомитися з сучасним обладнанням online;
  • Розібратися з алгоритмом реєстрації електронного кабінету;
  • Отримати відповіді на будь-які інші хвилюючі запитання.

Контакти:

e-mail: priem@knmu.edu.ua

web: www.knmu.kharkov.ua

моб. тел. 098-211-34-83

До прийняття обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території Лозової гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Комунальному закладі "Лозівський ліцей №12" фахівцем з питань зайнятості Лозівського міського Центру молоді Вороніною Ю.В. було проведено профорієнтаційний тест для учнів 9-11 классів з метою - зорієнтувати молодь згідно їх схильностей та підказати, на які професії слід звернути увагу в першу чергу. Під час проведення тесту ми отримали велику віддачу від учнів, що вказувало на те, що даний захід дійсно був цікавим та корисним. Після зміни обмежувальних заходів Лозівський міський Центр молоді планує надалі проводити такі тести у інших Комунальних закладах.

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради інформує про зміни термінів навчання в КВНЗ «ХАНО» на курсах підвищення кваліфікації у грудні 2020 року. Переглянути інформацію можна тут:

Ворошилова  Анна та Ступак Злата,  вихованки гуртка «Вокальне мистецтво» (керівник гуртка  Коляда А.В.) Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості  стали  призерами   (ІІ та ІІ місце) вокального конкурсу «Time to sing» в рамках Всеукраїнського фестивалю «Творча весна».

На базі оздоровчого табору «Зміна» Центр молоді спільно з Лозівським міськрайонним центром зайнятості провели профорієнтаційні заходи. Зокрема, спеціалістом молодіжного центру була розіграна вікторина на знання чоловічих та жіночих професій, використані елементи тренінгових занять, під час заходу ми визначили професійні омоніми та синоніми, а також розшифрували закодовані назви професій. Наприкінці гри ми дізналися, що радять астрологи кожному знаку Зодіаку, ознайомившись із зодіакальним гороскопом професій. Команда, яка була найактивнішою та дала найбільшу кількість відповідей отримала від Центру молоді мармурові різнокольорові кульки. Грою ми охопили близько 60 відпочиваючих юнаків та дівчат

29 березня фізико-математичний факультет  ХНПУ ім. Г.С. Сковороди проводив відкриту лекцію для учнів 11 класів на тему «Особливості підготовки до ЗНО з математики 2019». Учні 11-х класів ЛЗОШ №1 разом із Середою І.В., вчителем математики цієї ж школи, відвідали відкриту лекцію. Лекцію читав кандидат педагогічних наук, професор кафедри математики , один із авторів завдань для ЗНО з математики, Нелін Є.П. Учні мали можливість поспілкуватися із викладачем,  ознайомитися як із стандартними так і з оригінальними, нестандартними  методами розв’язання  «важких» завдань.

  

15.03.2019 та 20.03.2019 року в Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулися профорієнтаційні зустрічі учнів 10-11 класів з представниками Донецького юридичного інституту МВС України  та Харківської інженерно-педагогічної академії», факультет психології.

Викладачі ВНЗ розповіли учням про умови вступу до їх закладів, умови навчання, проживання, проведення вільного дозвілля.

Зустрічі пройшли у теплій, плідній співпраці викладачів та учнів м. Лозова.

01.03.2019 року в Лозівській ЗОШ №3 відбулася зустріч старшокласників з представниками факультету «Правове регулювання економіки». Перед учнями виступив професор, доктор наук Сергієнко Валерій Вікторович, який розповів про професію юриста та ВНЗ, умови вступу та переваги навчання саме в Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця.

У вільний від навчання час багато хто з молоді шукає підробіток. Більшість намагаються знайти його на просторах інтернету, це зручніше не виходячи з дому, а вже потім на будівництві, в супермаркетах, авто мийках. 13 лютого фахівець з питань зайнятості Лозівського центру молоді Управління освіти молоді та спорту разом з вихователем гуртожитку Инною Чернегою для вихованців гуртожитку Лозівського професійного ліцею провели інформаційну презентацію, в якій порівняли декілька сайтів для заробітку в інтернеті. Учням було запропоновано виконати деякі вправи та відрізнити ризиковані сайти від безпечних і таким сайтом для фрілансерів являється freelancehunt.com

Він зрозумілий, безкоштовний, має безліч підказок та порад починаючи з реєстрації до правильного завершення роботи. А численна кількість категорій заробітку надає можливість заробляти новачкам, приклавши трішки часу, зусиль та знань.

 

В наш час дуже важливо вміти спілкуватися, налагоджувати комунікативні зв’язки, це сприяє гарним стосункам у повсякденному житті, побудові кар’єрної діяльності. Отже, задля розвитку таких вмінь 31 січня 2019 року для учнів, які мешкають у гуртожитку Лозівського професійного ліцею фахівцем центру молоді Управління освіти молоді та спорту було проведено практикум Самопрезентація». На заході обговорювали, де людина використовує самопрезентацію, як до неї готуватися, що треба говорити, а що ні. Після основних моментів перейшли до практики виступів, які виправдали свої очікування. На останок учні отримали деякі рекомендації щодо своїх виступів та обрали кращих, які отримали заохочувальні призи.
«Визначення професійної спрямованості особистості» – на таку тему для старшокласників Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» було проведено профорієнтаційний урок. З учнями були проведенні вправи на визначення переважаючих мотивів вибору професій та визначення професійної спрямованості. Наприкінці заходу старшокласники отримали пам’ятки, виготовленні фахівцем з питань зайнятості Лозівського центру молоді, які допоможуть уникнути помилок при виборі майбутньої професії та перетворити мрію на мету, а мету - на реальність!

23 січня 2019 року в Лозівській гімназії та Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулася профорієнтаційна зустріч з представниками факультету міжнародних економічних відносин Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця. На заході були присутні учні 9-11 класів усіх шкіл міста.

Перед старшокласниками виступили декан факультету доктор економічних наук, професор Тетяна Валеріївна Шталь та викладачі, які представили різні кафедри факультету, розповіли про переваги навчання в ХНЕУ, вступні іспити, умови навчання та проживання, цікаві навчальні програми, які дозволяють студентам університету отримувати якісну освіту та знаходити гідну роботу після закінчення ВНЗ.

    

12 листопада серед учнів гуртожиту Лозівського професійного ліцею фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено змагання між уявними підприємствами. Для молоді була змодельована ситуація в якій три команди розвивали свій бізнес в нашому місті, розподіляли обов’язки, продумували рекламу, мотивували робітників й змагалися, хто кращий. Сферу діяльності обирали по бажанню. Таким чином у місті з'явилися:  міжнародна автотранспортна компанія, спортивний клуб та ресторан. Виконуючи  певні завдання учасники команд дійшли висновку, що бути підприємцем складно. Існує багато чинників, які впливають на власну справу. Треба враховувати конкуренцію, економічні чинники, вибагливість користувачів та багато іншого.  Але все можливо, якщо мати собі за мету такий вид заробітку, вчитися та багато працювати. Наприкінці команди отримали інформацію про можливі варіанти фінансової підтримки на відкриття власної справи.

    

12.10.2018 року,  напередодні свята Дня захисника України, в Лозівській ЗОШ №3 відбулася профорієнтаційна зустріч з представниками Харківського військового інституту танкових військ.

Інструктор кафедри тактико-спеціальних дисциплін Харенко Артем Тарасович розповів випускникам загальноосвітніх закладів середньої освіти міста про умови вступу до ВНЗ, спеціальності, які опановують курсанти та запросив вступати до інститут танкових військ.

Учні із задоволенням прослухали корисну інформацію, продивилися відео та отримали рекламні проспекти.

 

26 лютого 2018 року в Домаському ЗНЗ-ДНЗ для старшокласників фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено профорієнтаційний захід. На початку бесіди згадали професійну діяльність жінок та чоловіків в історичному минулому та гендерні стереотипи, які їх супроводжували. Сьогодні сучасна молодь розуміє, що для досягнення успіху у професійній діяльності не треба звертати увагу на гендерні стереотипи при виборі професій. Також старшокласники знають, що Конституція України гарантує рівні права та можливості у виборі професії та роду трудової діяльності.

Наприкінці перейшли до професій майбутнього, які пропонує атлас професій. Старшокласникам було надано інтернет-посилання, за яким вони більш детально познайомляться з усіма розділами атласу майбутніх професій.

1 2 »