Головна » Архів матеріалів
Спортивні заходи    444    04.02.2019     0 коментарів

02-03 лютого у спортивних залах закладів освіти ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8», ЛЗОШ №11 та Панютинської ЗОШ №1 відбувся ІІ (міський) етап змагань «Спорт протягом життя» з волейболу серед дівчат 2002-2005 р.н., де дев’ять команд ЗЗСО міста гідно випробували свої уміння та силу духу, фізичну силу для ефективних ударів та стрибучість для можливості високо піднятися над сіткою, реакцію та координацію.

Яскраву командну майстерність показали дівчата Лозівської ЗОШ №12, які впевнено вибороли  перемогу у команди дівчат Панютинської ЗОШ №1 та стали першими у даних змаганнях. Третє місце посіла команда дівчат Лозівської ЗОШ №1.

Команди переможці були нагороджені грамотами Управління освіти, молоді та спорту ЛМР. У номінації «Кращий гравець» були відзначені –

ЛЗОШ №12 – Бичкова Олеся
ПЗОШ №1 – Риженко Анжела
ЛЗОШ №1 – Дедушева Катерина
ЛНВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ » - Рудницька Валерія
ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» - Яшник Катерина
ЛНВК «ЗНЗ- ліцей» №4 – Винник Діана
ЛЗОШ №3 – Зигуля Анастасія
ЛЗОШ №11 – Максименко Марина
ЛЗОШ №7 – Сінчук Лілія

Учасники змагань зазначили, що на змагання  прибули із новенькими  м’ячами, які напередодні отримали  від Управління освіти, молоді та спорту ЛМР для покращення спортивної матеріальної бази своїх закладів освіти.

 

На наступних вихідних (09 та 10 лютого 2019 року) відбудуться змагання з волейболу серед юнаків 2002-2005 р.н., які пройдуть у спортивних залах закладів освіти ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» та Лозівської ЗОШ №12.

В наш час дуже важливо вміти спілкуватися, налагоджувати комунікативні зв’язки, це сприяє гарним стосункам у повсякденному житті, побудові кар’єрної діяльності. Отже, задля розвитку таких вмінь 31 січня 2019 року для учнів, які мешкають у гуртожитку Лозівського професійного ліцею фахівцем центру молоді Управління освіти молоді та спорту було проведено практикум Самопрезентація». На заході обговорювали, де людина використовує самопрезентацію, як до неї готуватися, що треба говорити, а що ні. Після основних моментів перейшли до практики виступів, які виправдали свої очікування. На останок учні отримали деякі рекомендації щодо своїх виступів та обрали кращих, які отримали заохочувальні призи.
Конкурси    545    31.01.2019     0 коментарів

Вітаємо творчий колектив Лозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1: Нечвола Софію (6-а клас), Шеремет Анну (9-б клас), Слєпченко Тетяну та Кравцова Максима (випускники), Янішевського А.І (вчитель) та Костенко О.В. (завідувач бібліотеки) з перемогою!

25 січня 2019 року відбулося підведення підсумків Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів «Врятувати від забуття». Конкурс організований та проведений Міжнародним благодійним фондом національної памʼяті України у співпраці із центральними та місцевими органами влади. Також в організації заходу взяли участь представники Інституту історії України НАН України, Спілки письменників України.
У конкурсі взяло участь більше 500 робіт з України. Робота творчого колективу Лозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 "Ода людяності", присвячена подіям 1932-1933 років в Україні (керівник - О.В. Костенко), відзначена дипломом ІІ ступеня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗНО    403    31.01.2019     0 коментарів
30 січня 2019 року в Управлінні освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради відбулась нарада-навчання для відповідальних за формування комплектів реєстраційних документів осіб, які складатимуть ДПА у формі ЗНО.
Учасники наради ознайомились з процедурою та термінами реєстрації випускників для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2019 року.
Виховна робота    411    29.01.2019     0 коментарів
В Україні 29 січня щорічно відзначається День пам'яті героїв Крут. Саме в цей день у 1918 році в 130 км на північний схід від Києва відбувся бій чотирьохтисячної більшовицької армії проти загону із київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 воїнів. Цей бій у свідомості багатьох набув особливого значення, легендарна смерть української молоді показала, що воля українського народу до свободи є твердою й непереможною.
В закладах освіти відбулись заходи з вшанування подвигу Героїв Крут. Були організовані: уроки з історії України, уроки пам’яті, тематичні лінійки, години спілкування, бесіди, засідання круглих столів присвячені вшануванню пам’яті Героїв Крут за темами: «Бій під Крутами - що то було?» «Українське розстріляне відродження», «Їм було лише шістнадцять», «Трагічна сторінка української історії на шляху до незалежності України». У музеях та бібліотеках закладів освіти організовані тематичні виставки художньої літератури, творів мистецтва, історичних документів, присвячених подіям під Крутами за темами : «Вічна пам’ять героям», «Героїчні сторінки в історії українського народу».


Виховна робота    400    29.01.2019     0 коментарів
Сьогодні український народ вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.
Трагічна загибель у 1918 році студентського куреня під Крутами у боротьбі за незалежну Україну стала для багатьох поколінь символом патріотизму та жертовності.
Тому, 29 січня 2019 року, у Лозівському професійному ліцею фахівцем Центру Молоді була організована виховна година «Україною ми жили, за Україну полягли», присвячена дню вшанування пам’яті молодих героїв.
Захід складався із двох частин. У першій частині ведучі – студенти Лозівського вищого коледжу мистецтв розповіли про історію бою під Крутами та передумови даної події. Усіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання. Продовжив захід перегляд документального фільму «Крути. Як це було?» .
Годину пам’яті присвятили тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, славним синам і дочкам, що в розквіті своїх сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас - життя. Тож, нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.
Виховна робота    424    28.01.2019     0 коментарів
Студентські роки - найвеселіші і найщасливіші в житті кожної людини. Студенти на повну проживають кожну хвилину життя, знаходячи позитив у будь-якій форс-мажорній ситуації. Для того, щоб привітати студентів із їх неофіційним святом, в Центрі молоді 25 січня 2019 року була проведена студентська вечірка. Захід проходив у неформальній обстановці, жартівливі конкурси перемішувались з танцювальними баттлами між дівчатами та хлопцями. Повітряні кулі літали під час гри у вигаданий волейбол, а призові конкурси додавали студентам ще більше завзяття та позитиву. Вечірка продовжувалась дискотекою під сучасні молодіжні треки.

25 січня 2019 року в Домаському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ-ДНЗ» відбулося перше спільне засідання вчителів фізичної культури міста та вчителів фізичної культури старостинських округів, які утворили Лозівську об’єднану територіальну громаду.
Розпочала роботу засідання методист міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Мельникова В.М.
Вчитель фізичної культури Домаського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ-ДНЗ» Даниленко С.М. провів для «новеньких» педагогів екскурсію по рекреації закладу, де присутні побачили, яким чином можна використати підлогу першого поверху, зробивши на ній розмітку, яка дає змогу учням під час перерв активно рухатись.
Завдячуючи керівнику закладу (Борзьонок Н.Л.) стіни першого поверху комплексу зараз прикрашають нові стенди на олімпійську тематику, які також стали до вподоби всім присутнім.
Ознайомлення учасників методичної студії з презентацією досвіду роботи вчителя фізичної культури ДНВК «ЗНЗ-ДНЗ» Даниленка С.М. на тему «Ефективне використання «координаційних сходів» на уроках фізичної культури» відбулося у новій, нещодавно облаштованій ресурсній кімнаті, де вчитель проводить заняття з учнями з особливими освітніми потребами.
Педагоги обговорили подальшу спільну роботу методичного об’єднання протягом 2019 року та хід проведення спортивних змагань школярів «Спорт протягом життя» у другому семестрі 2018-2019 н. р.
З метою визначення зацікавленості вчителів фізичної культури до подальшої інноваційної діяльності серед них було проведено вхідне та вихідне анкетування.

«Визначення професійної спрямованості особистості» – на таку тему для старшокласників Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» було проведено профорієнтаційний урок. З учнями були проведенні вправи на визначення переважаючих мотивів вибору професій та визначення професійної спрямованості. Наприкінці заходу старшокласники отримали пам’ятки, виготовленні фахівцем з питань зайнятості Лозівського центру молоді, які допоможуть уникнути помилок при виборі майбутньої професії та перетворити мрію на мету, а мету - на реальність!
24 січня 2019 року на Лозівській станції юних натуралістів відбувся екологічний захід
«Індустрія розваг та порушення прав тварин», який провела керівник гуртка Гавриленко Г.В.
Мета заходу: ознайомити з порушенням прав тварин, яких використовують в індустрії розваг, законодавством України щодо жорстокого поводження з тваринами; виховувати гуманне, відповідальне ставлення, співчуття до тварин, які задіяні в цирках, дельфінаріях, фотобізнесі.
Дітям запропоновано: розповіді та загадки про тварин, розв’язання ситуативних задач, ігри «Вгадай тварину», «Бій півників», «Морські тварини-артисти», «Фото на пам'ять»
Вихованці показали розуміння необхідності захищати та охороняти тварин, виховувати в собі повагу до живих істот, бажання своєчасно прийти їм на допомогу.

Відповідно до річного плану роботи міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 24 січня 2019 року в актовій залі відбулося засідання методичної ради. Завідувач методичного кабінету Охрончук Н.М. доповіла про організацію методичної роботи з педагогічними працівниками в 2019 році. Методист Зубенко Н.В. проаналізувала результати проведення ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та І етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Методист Мархай Н.Ф. ознайомила присутніх із умовами та термінами проведення фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують». З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут

Конкурси    466    24.01.2019     0 коментарів

22 січня 2019 року Інститутом політико-правових та релігійних досліджень були підведені підсумки Національного конкурсу творчих робіт (есе) «Європейські цінності» до Дня Соборності України.



Метою Конкурсу є підвищення рівня обізнаності молоді про європейську інтеграцію, сприяння утвердженню європейських цінностей та європейської ідентичності України.



Участь у Конкурсі взяли аспіранти закладів вищої освіти України, студенти, молоді правники, учні, члени Малої академії наук України з усіх областей України.



Учні Лозової також узяли активну участь у Конкурсі і стали переможцями:




  • Прокопенко Борис Олександрович (учень Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1) нагороджений дипломом ІІ ступеня;

  • Галушка Олександра Анатоліївна (учениця Лозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та вихованка Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості) отримала диплом ІІІ ступеня.

23 січня 2019 року в Лозівській гімназії та Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулася профорієнтаційна зустріч з представниками факультету міжнародних економічних відносин Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця. На заході були присутні учні 9-11 класів усіх шкіл міста.

Перед старшокласниками виступили декан факультету доктор економічних наук, професор Тетяна Валеріївна Шталь та викладачі, які представили різні кафедри факультету, розповіли про переваги навчання в ХНЕУ, вступні іспити, умови навчання та проживання, цікаві навчальні програми, які дозволяють студентам університету отримувати якісну освіту та знаходити гідну роботу після закінчення ВНЗ.

    

Увага! План-графік курсів підвищення кваліфікації на січень – червень 2019 року розміщено у підрозділі «Методичний кабінет» на сторінці «Підвищення кваліфікації».

22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів, - на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки й Західноукраїнської народної республіки.

Тому, з метою формування почуття національної гордості, патріотизму, готовності захищати суверенітет України та з нагоди 100-ї річниці Соборності України, 22 січня в Лозівському Центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено історико – літературну композицію «На шляху до свободи та незалежності».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.  Саме про це наголосили у своєму виступі ведучі заходу, які, згадавши історичне минуле виникнення цієї дати підкреслили, що питання єдності України є особливо актуальним і важливим у теперішній час.

Соборність – це символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє великої родини, що зветься Україною.

Під час заходу було продемонстровано відео про найгарніші місця України, всі присутні прийняли участь у вікторині «Що я знаю про тебе, моя Україно?». Хвилиною мовчання були вшановані загиблі у всі часи за незалежність України.

Яскраві кольори українських вишиванок, у які були одягнені учасники заходу, українські пісні, танці створили піднесений святковий настрій.

Сподіваємося, що своїми виступами учасники  проникли до найпотаємніших закутків душі!

    

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 100 101 »