Головна » 2019 » Січень » 23 » Історико-літературна композиція до Дня Соборності України «На шляху до свободи та незалежності»
11:07
Історико-літературна композиція до Дня Соборності України «На шляху до свободи та незалежності»

22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів, - на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки й Західноукраїнської народної республіки.

Тому, з метою формування почуття національної гордості, патріотизму, готовності захищати суверенітет України та з нагоди 100-ї річниці Соборності України, 22 січня в Лозівському Центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено історико – літературну композицію «На шляху до свободи та незалежності».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.  Саме про це наголосили у своєму виступі ведучі заходу, які, згадавши історичне минуле виникнення цієї дати підкреслили, що питання єдності України є особливо актуальним і важливим у теперішній час.

Соборність – це символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє великої родини, що зветься Україною.

Під час заходу було продемонстровано відео про найгарніші місця України, всі присутні прийняли участь у вікторині «Що я знаю про тебе, моя Україно?». Хвилиною мовчання були вшановані загиблі у всі часи за незалежність України.

Яскраві кольори українських вишиванок, у які були одягнені учасники заходу, українські пісні, танці створили піднесений святковий настрій.

Сподіваємося, що своїми виступами учасники  проникли до найпотаємніших закутків душі!

    

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 681 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: