Головна » Архів матеріалів

21 лютого 2019 року в Панютинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 відбулося засідання методичної студії вчителів трудового навчання за темою «Формування ключових та предметних компетентностей, як засіб розвитку творчої особистості, підготовленої до життя та активної трудової діяльності».

 Вчитель трудового навчання ПЗОШ № 1 Лелюх І.В. провела з вчителями майстер-клас з виготовлення виробу в техніці «Джутова філігрань».

21.02.2019 на базі ЛЗОШ №3 відбулося засідання ММО вчителів математики на тему «Педагогіка партнерства та принцип дитиноцентризму  як етичний концепт та основа формування інноваційного освітнього простору в умовах Нової української школи». Засідання розпочалося із діагностичного тестування щодо визначення моделі спілкування педагога з учнями, яке провела завідувач МЦППіСР Заяц  І.В.

Методист ММК Бондаренко Л.В. ознайомила педагогічних працівників із принципами педагогіки партнерства та дитиноцентризму в умовах Нової української школи, з поняттям «інноваційний освітній простір» та з новими підходами  щодо оцінювання навчальної діяльності учнів.

Педагоги  у формі інтерактивного спілкування  опрацювали  нагальні питання щодо реалізації принципів педагогіки партнерства та забезпечення ситуації успіху  на уроках математики.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші предки. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилось багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається День рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилися учнів та учителі Лозівської громади. В усіх закладах освіти протягом тижня відбулися різноманітні заходи і кульмінацією стало Свято рідної мови, яке відбулося у Лозівській гімназії. Гімназисти радо вітали гостей у своїй альма-матер і разом із своїми учителями приготували справжнє дійство. На сцені учні закладів освіти і співали, і танцювали, й інсценізували твори українських класиків. У залі панувала атмосфера єдності та сили духу нашої рідної мови, дух патріотизму, бо ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі.

Усіх присутніх на святі привітала начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Миколаївна Урванцева і закликала учнів вивчати, любити, берегти і примножувати рідну мову.

До Міжнародного дня рідної мови, спеціалістом Центру молоді в Лозівському центрі професійної освіти була проведена інтелектуально-розважальна гра «Мова єднає всіх». Захід проходив у форматі змагань, три команди з’ясовували між собою, хто більше знає мову та літературу. Гра була веселою, адже одним із завдань було показати за допомогою жестів відомі фразеологізми, спостерігати, як без слів зобразити жартівливі словосполучення було дуже кумедно. Також було декілька музичних конкурсів, в результаті яких з’ясувалося, що прогресивна молодь знає народні українські пісні, а також слухає сучасну українську музику.

Переможці отримали дипломи та призи, які стануть у нагоді в навчанні.

20.02.2019 року у Панютинській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1 відбувся семінар  учителів фізичної культури з теми «Роль учителя у формуванні здоров’язбережувальної компетентності в учнів на уроках фізичної культури».

Методист  міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Мельникова В.М. у своїй доповіді зазначила, що дане питання, як ніколи на сьогодні, залишається актуальним. Присутні активно брали участь в обговоренні доповіді, висловлюючи свої думки з даного питання.

Заступник  директора з виховної роботи Панютинської ЗОШ  №1 Кириленко Т.В.,  ознайомила учасників семінару з роботою,
яка ведеться колективом закладу у цьому напрямку. Учитель  фізичної культури Панютинської ЗОШ  №1 Дегтярьова Т.П.,  у своїй презентації на прикладі власного досвіду широко висвітлила питання «Роль учителя у формуванні здоров’язбережувальної компетентності в учнів на уроках фізичної культури».

В ході семінару була проведена робота у групах, яка дозволила практично застосувати обговорювану інформацію.

Поєднавши в собі методичну і практичну частину, семінар дозволив його учасникам ретельніше поглянути на питання здоров’язбереження та застосувати  на практиці отримані знання.

339    21.02.2019     0 коментарів

21 лютого 2019 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було організовано виховну бесіду «Безпека життєдіяльності у зимовий період» для студентів Лозівської філії Харківського державного автомобільно-дорожнього коледжу.

Бесіду провів Лиман Андрій, провідний інспектор Лозівського РВ ГУДСНС України у Харківській області. Інспектор звернув особливу увагу, що основними причинами небезпеки у зимовий період є порушення елементарних правил поведінки. Студенти охоче спілкувались про правила поведінки на льоду, протипожежну безпеку, випадки травматизму побутового характеру.

Будьте обережними! Не ризикуйте своїм життям!

 

20 лютого 2019 року в районному Будинку культури відбувся міський захід з нагоди пам’яті  Героїв Небесної Сотні за участю представників міського керівництва, військовослужбовців та педагогічних і учнівських колективів.

      

Спортивні заходи    375    20.02.2019     0 коментарів

17 лютого 2019 року команда із 18 юних боксерів молодшого шкільного віку Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості взяла участь у відкритому Чемпіонаті Харківської області з таїландського боксу Муей-Тай, що відбувся в Харкові. Завдяки наполегливості та волі до перемоги, юні спортсмени виграли 3 золотих медалі, 6 срібних та 3 бронзових. Вітаємо вихованців гуртка та їх тренера Полевикова Володимира Миколайовича з черговими досягненнями!

Новини    385    18.02.2019     0 коментарів

Дата

Час

Зміст заходу

Місце проведення

18-24.02

За окремим графіком

Робота консультаційних пунктів щодо підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання - 2019

Заклади загальної середньої освіти

18-24.02

За окремим графіком

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання - 2019

Online-режим

18-24.02

За окремим графіком

ІІ етап регіонального моніторингу якості освіти

ЛЗОШ № 3, Гімназія, Комунальний заклад «Катеринівський ліцей»

19-20.02

15:00

Чемпіонат міста Лозова з шахів серед юнаків та дівчат 2007 року народження та молодші

Дитячий  розважальний центр «Joyland», вул. Привокзальна, 5

19.02

13:00

Педагогічний вернісаж: Інтеграційна робота шкільної бібліотеки з учасниками освітнього процесу

ЛЗОШ № 1

19.02

14:00

Підготовка осіб, які вперше залучатимуться до роботи на пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання та осіб, які потребують перевидачі сертифікатів

ЛЗОШ № 3

19.02

14:00

Круглий стіл. Тема: «Реалізація освітніх змістовних ліній на уроках зарубіжної літератури  у створенні індивідуальної траєкторії розвитку гімназистів».

Гімназія

19.02

15:00

Заняття у творчій майстерні «Авіамоделювання»

Лозівський міський центр молоді

20.02

За окремим графіком

Організація та проведення заходів до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні (20 лютого)

Заклади освіти

20.02

13:30

Міське методичне об’єднання  вчителів математики

ЛЗОШ № 3

20.02

14:00

Засідання вчителів історії та правознавства Вернісаж творчих ідей педагогів та учнів  у номінації «Науковець-дослідник» (науково-учнівське товариство “Ерудит”)

ПЗОШ № 1

20.02

14:00

Семінар «Роль вчителя у формуванні здоров’язбережувальної компетентності в учнів на уроках фізичної культури»

ПЗОШ № 1

21.02

13:00

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування

Панютинський старостинський округ

21.02

13:00

Методична студія «Формування ключових та предметних компетентностей, як засіб розвитку творчої особистості, підготовленої до життя та активної трудової діяльності»

ПЗОШ № 1

21.02

13:30

Міське методичне об’єднання   вчителів фізики

ЛЗОШ № 7

21.02

13:30

Свято рідної мови

Гімназія

21.02

14:00

Інформаційна бесіда «Наслідки соціально-небезпечних інфекцій на репродуктивне здоров’я»

Лозівська філія Харківського державного автодорожнього коледжу

21.02

15:00

Година спілкування «Правила поведінки на воді у зимовий період»

Лозівська філія Харківського державного автодорожнього коледжу

21.02

16:00

Інтелектуально-розважальна гра «Мова єднає»

Лозівський міський центр молоді

22.02

8:00

Рейд щодо виявлення продукції, яка пропагує жорстокість, насильство та розпусту

м. Лозова

22.02

14:00

Міський етап інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?»

ЛЗОШ № 12

22.02

15:00

Турнір з міні-футболу серед юнаків 2002-03 років народження

смт.Панютине , спортивна зала «ПВРЗ»

22.02

17:00

Фестиваль для любителів азійської культури

Лозівський міський центр молоді

22.02

19:00

Рейд до місць масового збору молоді щодо виявлення дітей, які схильні до вживання алкогольних напоїв

м. Лозова

23.02

12:00

Відкритий чемпіонат міста Лозова з плавання «Кубок Майстрів» на честь тренерів-ветеранів Резника Ю.Г., Ліцман В.І., Кисилиці С.П., Косяненка В.М.

ДЮСШ "Юність"

398    15.02.2019     0 коментарів

15 лютого учні та вчителі міста взяли участь у заходах  з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Урочистості розпочалися покладанням квітів та мітингом, який відбувся біля Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

У міському Палаці культури для учасників бойових дій відбулися святкові урочистості, присвячені 30-й річниці виводу військ з Афганістану. Близько чотирьохсот учнів закладів загальної середньої освіти взяли участь у фестивалі пісні «Акорди пам’яті», понад 60 учнів виступили із різноманітними номерами.

      

У вільний від навчання час багато хто з молоді шукає підробіток. Більшість намагаються знайти його на просторах інтернету, це зручніше не виходячи з дому, а вже потім на будівництві, в супермаркетах, авто мийках. 13 лютого фахівець з питань зайнятості Лозівського центру молоді Управління освіти молоді та спорту разом з вихователем гуртожитку Инною Чернегою для вихованців гуртожитку Лозівського професійного ліцею провели інформаційну презентацію, в якій порівняли декілька сайтів для заробітку в інтернеті. Учням було запропоновано виконати деякі вправи та відрізнити ризиковані сайти від безпечних і таким сайтом для фрілансерів являється freelancehunt.com

Він зрозумілий, безкоштовний, має безліч підказок та порад починаючи з реєстрації до правильного завершення роботи. А численна кількість категорій заробітку надає можливість заробляти новачкам, приклавши трішки часу, зусиль та знань.

 

385    15.02.2019     0 коментарів

14 лютого 2019 року в актовій залі Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості фахівцями Лозівського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області проведено урок- тренінг «СтопБулінг» для вихованців закладу позашкільної освіти. 18 грудня 2018 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»     (№ 8584).

В ході заходу дітей було поінформовано про:

  • Булінг – це…..
  • Відповідальність за вчинення булінгу.

Надано поради:

  • Якщо ваша дитина стала жертвою булінгу?
  • Якщо ви стали свідком булінгу?
  • Де отримати допомогу?

Надано поради щодо дій у випадках, коли дитина стає жертвою булінгу, свідком або самим агресором. Були надані контакти Національної дитячої «гарячої лінії» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей. В ході зустрічі  були надані друковані матеріали щодо реалізації зазначеного проекту.

403    15.02.2019     0 коментарів

Найромантичніший день року Центр молоді відзначив вуличною акцією «Любов у нашому місті». Активісти приготували кульки у вигляді сердець з надписами «Я люблю тебе» та пройшлись проспектом, даруючи при цьому кульки перехожим. Також активна молодь нашого Центру говорила приємні слова та вітала зі святом. Кульки з таким символічним надписом стали гарним приводом для освідчення коханій людині.

431    15.02.2019     0 коментарів

Вечірня романтична атмосфера створила гарний настрій для усіх присутніх у залі Центру молоді. На вечірці, присвяченій дню закоханих, зібралося близько 100 чоловік, саме свято передбачало дуже насичену програму: різноманітні призові конкурси, як для закоханих пар так і для тих, хто ще не знайшов собі половину; талановиті виступи танцювальні та пісенні; жартівлива церемонія одруження, під час якої був офіційний обмін шлюбними обручками (в нашому випадку бубликами),  вручення свідоцтва про одруження та призу від Центра; запуск китайських ліхтариків; святкова фотосесія та дискотека. Загалом, вечір був цікавим, веселим, романтичним та драйвовим.

353    15.02.2019     0 коментарів

14 лютого 2019 року в Панютинській ЗОШ № 2 відбулося засідання міського методичного об’єднання для вчителів української мови і літератури та вчителів предметів художньо-естетичного циклу за темою «Формування в учнів креативної компетентності в позаурочній роботі».

Учителі української мови і літератури Довженко Т.І., Довженко О.О та вчитель музичного мистецтва Копа С.В. із захопленням поділилися досвідом роботи із молодими вчителями, презентували різноманітні інтерактивні вправи та конкурси, які можна використати у позаурочній роботі. Колеги взяли активну участь у роботі ММО, працювали разом з учнями та отримали безліч позитивних емоцій.

Методист Управління освіти, молоді та спорту Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичного об’єднання, а учасники поділилися своїми враженнями.

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 100 101 »