Головна » 2019 » Лютий » 22 » Свято рідної мови у Лозівській гімназії
13:40
Свято рідної мови у Лозівській гімназії

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші предки. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилось багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається День рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилися учнів та учителі Лозівської громади. В усіх закладах освіти протягом тижня відбулися різноманітні заходи і кульмінацією стало Свято рідної мови, яке відбулося у Лозівській гімназії. Гімназисти радо вітали гостей у своїй альма-матер і разом із своїми учителями приготували справжнє дійство. На сцені учні закладів освіти і співали, і танцювали, й інсценізували твори українських класиків. У залі панувала атмосфера єдності та сили духу нашої рідної мови, дух патріотизму, бо ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі.

Усіх присутніх на святі привітала начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Миколаївна Урванцева і закликала учнів вивчати, любити, берегти і примножувати рідну мову.

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 554 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: