Головна » Архів матеріалів
Дошкільна освіта    296    10.12.2019     0 коментарів

10 грудня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу(ясла-садок) №4 «Золотий ключик» відбувся методичний аукціон для вихователів дітей молодшого дошкільного віку за темою: «Сучасні технології формування логіко-математичної компетентності дошкільників».

Цінні подарунки та дипломи отримали троє школярів закладів освіти Лозівської міської ради, змагаючись в конкурсі, в якому взяли участь майже триста п’ятдесят школярів та студентів із 16 районів області та міста Харкова.

Конкурс проходив під патронатом Голови Харківської обласної ради Чернова Сергія Івановича. Мета Конкурсу – підвищення рівня знань підлітків у сфері публічного управління, підвищення інтересу школярів та студентів до розвитку локальної демократії в Україні, ознайомлення їх із проблематикою та практичними аспектами діяльності місцевих рад та їх виконавчих органів, виховання патріотизму та поваги до держави, а також популяризації діяльності органів місцевого самоврядування в Україні.

У номінації «Краща індивідуальна письмова робота на тему «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?» І місце посіла Анна Циганок, учениця 9 класу КЗ «Смирнівський ліцей» Лозівської міської ради, а в номінації «Краща колективна письмова робота на тему «Ми знаємо, як це зробити!» І місце у Катерини Гагаріної та Михайла Трачука, учнів КЗ «Лозівський ліцей № 1» та вихованців Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради.

08 грудня 2019 року в ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 та ЛЗОШ № 3 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики серед учнів 8-11-х класів ЗЗСО. Результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики можна переглянути тут.

Початкова освіта    271    06.12.2019     0 коментарів

Критичне мислення сьогодні – один із модних трендів в освіті. Про те, що його розвиток є одним з наскрізних завдань освітнього процесу, йдеться й у Концепції НУШ. Саме це зумовило вибір теми практичного семінару для вчителів 4 класів «Практичне застосування стратегій критичного мислення як засіб формування ключових компетентностей молодшого школяра», який відбувся 6 грудня 2019 року у Лозівській загальноосвітній школі №3.Учителі початкових класів Стишук В.В. та Духанова Л.М.представили змістовний теоретичний матеріал, репрезентували власні творчі практичні вправи й провели цікаві майстер-класи. До творчого кошику педагогічних надбань педагоги додали ще декілька прийомів та методів щодо розвитку критичного мислення: вправи «Шість капелюхів мислення», «Кубування», «Прес», «Рюкзак», «Сенкан». Рефлексійний обмін думками відбувся у форматі «Кава-брейк».

381    05.12.2019     0 коментарів

05 грудня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий півник» Лозівської міської ради відбувся Веб-квест для вихователів груп дітей старшого дошкільного віку та учителів початкової школи за темою: «Співпраця дошкільного закладу і родини , як гарант особистісного зростання дитини»

Мета: підвищення рівня обізнаності педагогів щодо використання квест-технологій у роботі з батьками.

Завдання:

  • Познайомити педагогів з новим форматом щодо співпраці ЗДО з родиною, використовуючи сучасне інформаційне середовище
  • Спонукати педагогів до участі у веб-квесті у реальному режимі

Початкова освіта    324    05.12.2019     0 коментарів

Учитель має виробляти в учнів практичні вміння користуватися знаннями завдяки використанню саме компетентнісних завдань. Методична студія, яка була проведена 5 грудня 2019 року у ЛозівськійЗОШ № 11 була покликана поглибити та систематизувати знання педагогів щодо реалізації компетентнісного підходу в освітній практиці. Під час заходу вчителі 3-х класів мали можливість розв’язати низку завдань:

  • розглянути компетентнісні завдання, що імітують життєву ситуацію, мають декілька способів розвʼязання, можуть мати різні відповіді тощо;
  • отримати практичні рекомендації щодо складання та використання компетентніснихзавдань для учнів початкової школи;
  • презентувати приклади орієнтовних завдань та способи їх рішення.

Учителі початкових класів Лісова О.П. та Мозгова О.В. вдало залучили учасників методичного зібрання до створення компетентнісних завдань з метою формування та перевірки ключових та предметних компетентностей учнів початкових класів.

 

«Знати про ВІЛ необхідно кожному!»- під такою егідою 3 грудня у ліцеї №1 пройшла профілактична гра «Маршрут безпеки», організована фахівцем Центру молоді. В ній взяли участь школи мікрорайону. Гра складалася з п’яти локацій, на кожній з яких хлопці та дівчата виконували різні завдання. За першим столиком гравці з’ясовували шляхи передачі ВІЛ, спростовували міфи, за другим – відповідали на питання щодо ВІЛ. Ментор цієї локації розповідав, як можна заразитися інфекцією, та пояснював, що відповідальність за своє здоров’я кожен несе самостійно. Наступна локація навчала толерантному відношенню до людей з ВІЛ, та пояснювала, що ВІЛ-позитивна людина може жити звичайним життям. Четверта станція «Твоє життя – твій вибір» навчала самостійно приймати правильні рішення та виходити з критичних ситуацій. Остання локація була присвячена захисту від ВІЛ, ІПСШ та засобам контрацепції. Тут молодь дізналася як може безпечно захистити себе від захворювань, та які засоби контрацепції краще ніколи не використовувати, бо вони можуть зашкодити здоров’ю.

Перемогла у грі команда школи № 12, друге місце посіла школа № 7, третє - 1 ліцей. Переможцям дісталися цінні подарунки, всі гравці отримали дипломи учасників.

Початкова освіта    304    04.12.2019     0 коментарів

Учителі початкової школи закладів освіти Лозівської міської ради, які цього року взяли участь у пілотній сертифікації педагогічних працівників, отримали результати про успішне її проходження.

Дев’ятко Галина Анатоліївна, учитель початкових класів КЗ «Лозівський ліцей №1» та тренер-педагог НУШ, Терещенко Лариса Олексіївна, учитель початкових класів Лозівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ» № 10 – педагоги, які за підсумками вивчення практичного досвіду та результатами незалежного тестування набрали необхідну кількість балів та отримали сертифікати про відповідність професійному стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».

З 12 листопада по 03 грудня 2019 року серед учнів закладів ЗСО Лозівської міської ради проводився І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт МАН України.

Усього у І етапі взяли участь 14 учнів та вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Роботи були представлені у 7 відділеннях та у 11 секціях.

Підсумкові протоколи конкурсу-захисту можна переглянути ТУТ

Дошкільна освіта    581    03.12.2019     0 коментарів

03 грудня 2019 року на базі Комунального закладу «Панютинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №1 «Барвінок» Лозівської міської ради відбувся майстер-клас за темою: «Технології розвитку здібностей і обдарованості дошкільників у рамках STREAM-освіти для дошкільників».

Мета: підвищити рівень обізнаності вихователів закладів дошкільної освіти щодо впровадження Альтернативної програми формування культури інженерного мислення у дошкільників «STREAM-освіта, або стежинками у Всесвіт»

Завдання:

  • Визначити актуальність і значущість впливу STREAM-освіти на формування культури інженерного мислення у дошкільників
  • Ознайомити з концептуальними засадами альтернативної програми
  • Окреслити основні методичні засади впровадження STREAM-освіти в освітній процес закладів дошкільної освіти
  • Мотивувати становлення педагога-експериментатора

​​​​​​​

30 листопада 2019 року у ЛЗОШ №3 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії серед учнів 7-х–11-х класів ЗЗСО Лозівської ОТГ.

Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії можна переглянути тут

Апеляція – 04.12.2019 о 15.00 год.

Початкова освіта    320    29.11.2019     0 коментарів

29 листопада на базі ЛНВК «ЗНЗ - ліцей» № 4 в рамках засідання міського методичного об’єднання вчителів 1-х класів відбувся семінар за темою «Інтегроване навчання: тематичний та діяльнісний підходи». В межах проведення семінару вчителі 1-х класів ознайомились з практичними інструментами організації інтегрованого навчання в початковій школі, опанували методи та стратегії Нової української школи обговорили ризики в плануванні тематичного навчання. Педагоги мали можливість розглянули переваги створення лепбуків, використання стратегії «Шість капелюхів мислення» тощо.

265    29.11.2019     0 коментарів

Управлінням освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради була організована благодійна акція «Зігрій теплом свого серця» для дітей, що проживають в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах. До акції долучились всі заклади загальної середньої освіти Лозівської міської об’єднаної територіальної громади. Дякуємо всім учасникам акції за розуміння, підтримку та небайдужість до проблем дітей.

 

 

28.11.2019 року в Лозівському вищому коледжі мистецтв фахівцем Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було організовано виховний захід, на який було запрошено лікаря – гінеколога Яценко Олену Олександрівну. Лікар наголосила студентам, що рання статева активність значно збільшує ймовірність інфікування інфекціями, що передаються статевим шляхом, а також ВІЛ/СНІДу. Обговорили сучасні методи контрацепції і те, що їх використання значно знижує ризик настання вагітності і зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом. Багато захворювань мають невиражені симптоми, що посилюють небезпеку їх непомітного переходу в хронічну форму. Вчасно не вилікувані інфекції можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, у тому числі до безпліддя. Дівчата з інтересом прослухали бесіду та мали змогу отримати відповіді на свої запитання. Лікар неодноразово наголошувала на тому, що необхідно піклуватися про своє здоров’я, регулярно проходити медичні обстеження та, в разі необхідності, звертатися за допомогою до фахівців.

Дошкільна освіта    323    28.11.2019     0 коментарів

28 листопада 2019 року на базі Комунального закладу «Панютинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №2 «Веселка» Лозівської міської ради відбувся майстер-клас для вихователів дітей старшого дошкільного віку та учителів початкових класів за темою: «Забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою з питань формування екологічної культури дошкільників».

Завдання:

  • Розширити знання педагогічних колективів щодо актуальних питань наступності між дошкільною та початковою ланками
  • Ознайомити з практичними методами забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками
  • Розвивати поетапне впровадженням сучасних форм проведення спільних заходів.

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 100 101 »