Головна » Архів матеріалів

23 листопада 2019 року на базі Лозівської ЗОШ №3 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії у 2019/2020 навчальному році серед учнів 8-х–11-х класів.

Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії можна переглянути тут.

Апеляція – 28.11.2019 о 15.00 в методичному кабінеті Управління освіти, молоді та спорту

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 27 листопада 2019 року у Лозівському будинку дитячої та юнацької творчості відбулась конференція лідерів міської ради старшокласників, присвячена цій болючій темі.

В ній взяли участь фахівці установ, причетних до виховної превентивної роботи:

- Карпенко Т.В., начальник відділу координації соціальної роботи УПСЗН;

- Гаврилов М.О., старший інспектор з ювенальної превенції;

- Діденко С.А., спеціаліст Служби у справах дітей Лозівської міської ради;

- Приліпко О.В., старший інспектор Лозівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр апробації» в Харківській області;

- Басалаєва Д.В., головний спеціаліст Служби у справах дітей Лозівської міської ради.

Старшокласники стали учасниками корисного діалогу з питань протидії різних видів насильства, отримали інформаційні буклети, взяли участь у тематичному анкетуванні.

24 листопада 2019 року на базі Лозівської ЗОШ №12 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури у 2019/2020 навчальному році серед учнів 9-х–11-х класів.

Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури можна переглянути тут.

Апеляція – 27.11.2019 о 14.30 в методичному кабінеті Управління освіти, молоді та спорту.

Дошкільна освіта    318    26.11.2019     0 коментарів

26 листопада 2019 року на базі Комунального закладу «Катеринівський заклад дошкільної освіти «Джерельце» Лозівської міської ради для вихователів груп дітей раннього та молодшого віку відбувся презентаційний меседж за темою : «Розвиток мовленнєво - комунікативних умінь та навичок дошкільників через інтеграцію різних видів діяльності»

Мета: підвищити рівень компетентності педагогів з розвитку мовленнєво-комунікативних умінь та навичок дошкільників через інтеграцію різних видів діяльності в освітньому процесі.

Завдання:

  • Познайомити з ефективними формами роботи щодо розвитку мовленнєво-комунікативних умінь та навичок дошкільників
  • Спонукати педагогів до інтерактивного спілкування
  • Створити позитивний мікроклімат, атмосферу співробітництва та взаємодії

20 листопада 2019 року у Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 відбулося міське методичне об’єднання для вчителів української мови і літератури за темою «Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури: панорамний погляд на проблему», мета якого – виявлення оригінальних учительських знахідок, які б сприяли якісній підготовці учнів до ЗНО.

Робота ММО розпочалася із експрес-аналізу ЗНО-2019, який підготувала методист Управління освіти, молоді та спорту Зубенко Н.В.

Учителі української мови та літератури Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 ознайомили учасників із власною системою підготовки до ЗНО, яку вони використовують під час роботи (Мартинюк О.А. «Цікавинки під час вивчення наголосів у словах»; Дворник Н.Ф. «Нестандартні способи вивчення прислівників»; Котляр В.Л. «Лайфхаки на уроках літератури, або три покоління в одному кабінеті»), а учитель інформатики Миронова В.О. провела інтерактивну гру «Хмара слів».

14 листопада 2019 року в Лозівській ЗОШ № 3 було проведено проблемний стіл «Формування ключових компетентностей для визначення доцільних видів діяльності на уроках інтегрованого курсу «Мистецтво».

У творчій атмосфері педагоги ознайомилися із ключовими компетентностями для визначення доцільних видів діяльності на уроках інтегрованого курсу «Мистецтво».

Учителі мистецтва Гончарова Н.А., Медвідь Д.М., Самардак Н.В. представили власні напрацювання щодо виготовлення флеш-карток, призначених для роботи на уроках мистецтва.

Зустріч педагогів пройшла творчо та цікаво, методист міського методичного кабінету Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичного об’єднання.

875 наборів LEGO «Шість цеглинок» вже доставлені до Лозівської ОТГ.

Впровадження такого кроку в освітній процес допоможе якісно застосовувати сучасні діяльнісні та цікаві дітям методики навчання в умовах Нової української школи.

Ігри з LEGO розвивають у першокласників мовлення, мислення, вміння працювати в                                                          команді та комунікувати один з одним.

21 листопада 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №8 «Дзвіночок» Лозівської міської ради відбувся семінар-практикум для керівників закладів дошкільної освіти на тему: «Соціальна і фінансова освіта дітей дошкільного віку у рамках упровадження проекту «Афлатот».

Мета: Підвищити рівень обізнаності керівників закладів дошкільної освіти щодо соціальної і фінансової освіти дошкільників.

Завдання:

  • Актуалізація завдань соціально-фінансової освіти дошкільників
  • Ознайомлення з досвідом роботи дошкільного закладу щодо соціальна і фінансова освіта дітей дошкільного віку у рамках упровадження проекту «Афлатот»
  • Спрямувати педагогів на опанування ключових економічних понять у рамках Європейського проекту

16 листопада 2019 року у КЗ «Лозівський ліцей № 1» відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії серед учнів 8-х–11-х класів ЗЗСО Лозівської ОТГ.

Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії можна переглянути тут

Апеляція – 20.11.2019 о 15.00

З 04 по 19 листопада 2019 року проведено зональний тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» у номінаціях «Початкова освіта» та «Хімія».

У конкурсі брали участь 9 педагогів із закладів освіти Лозівщини.

Упродовж двох тижнів конкурсанти змагалися у п’яти конкурсних випробуваннях:

  • «Тестування», «Методичний експромт», «Практична робота», «Проєкт», «Урок» (в номінації «Початкова освіта»);
  • «Контрольна робота», «Методичний практикум», «Практична робота», «Хімічний експеримент», «Урок» (в номінації «Хімія»).

Педагоги продемонстрували високий рівень професійної майстерності, уміле володіння науковою термінологією, інноваційними методами і прийомами в освітньому процесі, знаннями сучасних досягнень у педагогіці, поділилися оригінальними педагогічними новаціями та творчими надбаннями. За результатами конкурсних випробувань визначено 2 переможця, 4 лауреата та 3 учасника конкурсу.

Переможцями конкурсу стали:

  • у номінації «Початкова освіта» - Калюжна Ярослава, вчитель початкових класів Лозівської гімназії Лозівської міської ради;
  • у номінації «Хімія» - Ярош Руслан, вчитель хімії КЗ «Садовський ліцей» Лозівської міської ради.

Педагоги довели журі свої професійні знання та майстерність. Вони продовжать змагання в обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020».

Лауреатами конкурсу стали:

  • у номінації «Початкова освіта» - Стройлова Катерина, вчитель початкових класів Лозівської ЗОШ №3 Лозівської міської ради, Тимчук Олена, вчитель початкових класів Лозівської ЗОШ №7 Лозівської міської ради, Кухар Олександра, вчитель початкових класів Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» Лозівської міської ради;
  • у номінації «Хімія» - Деняк Оксана, вчитель хімії Лозівської ЗОШ №11 Лозівської міської ради.

Учасниками конкурсу стали:

  • у номінації «Початкова освіта» - Липеса Наталія, вчитель початкових класів КЗ «Краснопавлівський ліцей» Лозівської районної ради, Тимчій Ганна, вчитель початкових класів КЗ «Бунаківський ліцей» Лозівської міської ради;
  • у номінації «Хімія» - Поліщук Світлана, вчитель хімії КЗ «Артільський ліцей» Лозівської міської ради.

Варто відзначити організаційно-підготовчу роботу адміністрацій, педагогічних та учнівських колективів закладів освіти, які були базовими під час проведення конкурсних змагань: ЛЗОШ №7 (директор Цюпак П.А.) та ЛЗОШ №12 (директор Шпортюк Н.Д.).

З відомостями результатів конкурсних випробувань можна ознайомитися:

  • «Початкова освіта» тут
  • «Хімія» тут
272    19.11.2019     0 коментарів

19 листопада в Лозівській ЗОШ № 7 відбулось останнє конкурсне випробування для вчителів в номінації «Хімія».

Свою педагогічну майстерність і науковість, професійні якості і творчий підхід до формування компетентностей учнів демонстрували педагоги під час проведення конкурсних уроків.

З результатами конкурсного випробування можно ознайомитись ТУТ

 

318    19.11.2019     0 коментарів

17 листопада 2019 року у ЛЗОШ №7 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики серед учнів 7-х–11-х класів ЗЗСО Лозівської ОТГ.

Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики можна переглянути тут

Апеляція – 20.11.2019 о 15.00 год.

216    19.11.2019     0 коментарів

16 листопада 2019 року команда із 22 –х вихованців гуртка «Кікбоксинг» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості взяла участь у відкритому чемпіонаті Харківської області з кікбоксингу. Як результат боротьби за перемогу, - 9 золотих та 12 срібних медалей. Тренер хлопців – Полевиков Володимир Миколайович. Вітаємо команду та бажаємо подальших перемог та високих нагород!

Ти нам залишив прагнення високі,

Шляхи священні, по яких іти.

Твого сумління й мужності уроки

Ми бережем і будем берегти.

Микола Палієнко

16 листопада 2019 року серед учнів Лозівської громади відбувся міський етап XХ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика та Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка.

Мета мовних конкурсів — піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління та глибока шана і любов до Великого українця Тараса Григоровича Шевченка.

У конкурсі взяли участь 109 учнів із закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ради.

Традиційно учасників конкурсу зустрічали учні Лозівської ЗОШ № 12, які підготували урочисте відкриття міського етапу конкурсів.

Бажаємо переможцям міського етапу конкурсу подальших успіхів!

З результатами конкурсів можна ознайомитися:

XХ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика тут

Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка тут

 

Конкурсним випробуванням «Проєкт» закінчився перший (зональний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року- 2020» в номінації «Початкова освіта».

18 листопада під час розроблення проєкту вчителі демонстрували вміння проєктувати дослідницько- пошукову діяльність учнів.

З результатами конкурсного випробування можно ознайомитись ТУТ

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 100 101 »