Головна » Початкова освіта
Початкова освіта    263    17.12.2019     0 коментарів

17 грудня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) ДНЗ №9 «Перлинка» Лозівської міської ради відбувся семінар-практикум для вихователів груп дітей раннього віку за темою: «Сучасні технології формування логіко-математичної компетентності дошкільників.

 

Початкова освіта    294    12.12.2019     0 коментарів

11 грудня 2019 року в КЗ «Лозівський ліцей № 1» в рамках засідання ММО вчителів 2-х класів сертифікований вчитель початкових класів, тренер-педагог Дев’ятко Галина Анатоліївна провела відкритий урок «Всесвіт» для учнів 2-х класів за нетиповою програмою «На крилах успіху». Метою проведення уроку стало відстеження педагогами практичної діяльності вчителя за такими напрямами: організація групової роботи, інтеграції змісту освіти та діяльнісний підхід до навчання.

Початкова освіта    271    06.12.2019     0 коментарів

Критичне мислення сьогодні – один із модних трендів в освіті. Про те, що його розвиток є одним з наскрізних завдань освітнього процесу, йдеться й у Концепції НУШ. Саме це зумовило вибір теми практичного семінару для вчителів 4 класів «Практичне застосування стратегій критичного мислення як засіб формування ключових компетентностей молодшого школяра», який відбувся 6 грудня 2019 року у Лозівській загальноосвітній школі №3.Учителі початкових класів Стишук В.В. та Духанова Л.М.представили змістовний теоретичний матеріал, репрезентували власні творчі практичні вправи й провели цікаві майстер-класи. До творчого кошику педагогічних надбань педагоги додали ще декілька прийомів та методів щодо розвитку критичного мислення: вправи «Шість капелюхів мислення», «Кубування», «Прес», «Рюкзак», «Сенкан». Рефлексійний обмін думками відбувся у форматі «Кава-брейк».

Початкова освіта    324    05.12.2019     0 коментарів

Учитель має виробляти в учнів практичні вміння користуватися знаннями завдяки використанню саме компетентнісних завдань. Методична студія, яка була проведена 5 грудня 2019 року у ЛозівськійЗОШ № 11 була покликана поглибити та систематизувати знання педагогів щодо реалізації компетентнісного підходу в освітній практиці. Під час заходу вчителі 3-х класів мали можливість розв’язати низку завдань:

  • розглянути компетентнісні завдання, що імітують життєву ситуацію, мають декілька способів розвʼязання, можуть мати різні відповіді тощо;
  • отримати практичні рекомендації щодо складання та використання компетентніснихзавдань для учнів початкової школи;
  • презентувати приклади орієнтовних завдань та способи їх рішення.

Учителі початкових класів Лісова О.П. та Мозгова О.В. вдало залучили учасників методичного зібрання до створення компетентнісних завдань з метою формування та перевірки ключових та предметних компетентностей учнів початкових класів.

 

Початкова освіта    304    04.12.2019     0 коментарів

Учителі початкової школи закладів освіти Лозівської міської ради, які цього року взяли участь у пілотній сертифікації педагогічних працівників, отримали результати про успішне її проходження.

Дев’ятко Галина Анатоліївна, учитель початкових класів КЗ «Лозівський ліцей №1» та тренер-педагог НУШ, Терещенко Лариса Олексіївна, учитель початкових класів Лозівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ» № 10 – педагоги, які за підсумками вивчення практичного досвіду та результатами незалежного тестування набрали необхідну кількість балів та отримали сертифікати про відповідність професійному стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».

Початкова освіта    320    29.11.2019     0 коментарів

29 листопада на базі ЛНВК «ЗНЗ - ліцей» № 4 в рамках засідання міського методичного об’єднання вчителів 1-х класів відбувся семінар за темою «Інтегроване навчання: тематичний та діяльнісний підходи». В межах проведення семінару вчителі 1-х класів ознайомились з практичними інструментами організації інтегрованого навчання в початковій школі, опанували методи та стратегії Нової української школи обговорили ризики в плануванні тематичного навчання. Педагоги мали можливість розглянули переваги створення лепбуків, використання стратегії «Шість капелюхів мислення» тощо.

Початкова освіта    459    31.10.2018     0 коментарів

26.10.2018 року закінчилося навчання вчителів 4-х класів закладів загальної середньої освіти в умовах Нової української школи, яке проходило на базі Лозівської ЗОШ №1.

Учителі ознайомилися з новим Державним стандартом початкової освіти та методиками компетентнісного навчання. Під час занять педагоги виконували різноманітні теоретичні та практичні завдання.

Сподіваємося, що знання, отримані під час занять, стануть ключовими в умовах реалізації Концепції Нової української школи.

     

Початкова освіта    440    08.06.2018     0 коментарів

05 та 07 червня 2018 року на базі Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулась ІІІ навчальна сесія з підготовки педагогів початкових класів до роботи в умовах Нової української школи.

Під час навчання розглядались такі питання:

  • Гра по-новому навчання по-іншому з LEGO;
  •  Освітній потенціал гри з LEGO;
  • Методика компетентнісного навчання «Шість цеглинок»;
  • Проектна діяльність;
  • Педагогіка партнерства: сутність, основні принципи.

Початкова освіта    502    16.04.2018     0 коментарів

13 квітня 2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу №11 «Берізка» Лозівської міської ради Харківської області за темою «Кіднепінг в Україні» в рамках Тижня безпеки дитини проведений показовий день Цивільного захисту для посадових осіб ЦЗ закладів дошкільної освіти, мета якого:

  • вивчення захисту дітей від викрадання;
  • удосконалення у дорослих та дітей умінь, навичок грамотно і чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для збереження свого життя та здоров’я.

Захід проведено за участю начальника Управління освіти, молоді та спорту Урванцевої В.М., завідувача навчально-консультативного пункту м. Лозова НМЦ ЦЗ та БЖД НКП у Харківської області Тимошенка А.А., начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Хлистун Л.Ф., практичного психолога МЦППіСР Толмачової А.Г., методиста НМЦ ЦЗ та БЖД НКП Кукузенко К.В., начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, режимно-секретної та мобілізованої роботи Лозівської міської ради Дерев’янка В.М., старшого інспектора ювенальної превенції сектору превенції Лозівського відділу поліції  Гаврилова М.О.

В ході проведення заходу було розроблено алгоритм дій щодо попередження різних видів кіднепінгу.

Початкова освіта    394    16.04.2018     0 коментарів

13 квітня 2018 року на базі Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 завершила свою роботу  ІІ навчальна сесія з підготовки педагогів початкових класів до роботи в умовах Нової української школи.

Під час навчання розглядались такі питання:

  • Технологія портфоліо
  • Особливості розвитку дітей 6-7- річного віку. Початок навчання у школі: вплив на емоційний стан і поведінку дитини. Особливості психічних і пізнавальних процесів.
  • Особливості розвитку дітей 6-7- річного віку.

Навчання розпочалося у вигляді «Ранкової зустрічі» з використанням обов’язкових компонентів: привітання, обміну інформацією, групової роботи та щоденних новин. Цікавою і змістовною була робота в групах з використанням завдань другого модуля. Учителі мали змогу вільно висловлювати свої думки, аргументувати відповіді, доводити свої твердження.

Початкова освіта    324    11.04.2018     0 коментарів

З 10 квітня 2018 року на базі  Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 розпочалась ІІ навчальна сесія з підготовки педагогів початкових класів до роботи в умовах Нової української школи.

Педагоги міста активно беруть участь у навчанні, творчо та креативно підходять до вирішення навчальних завдань.

Початкова освіта    498    05.03.2018     0 коментарів

03 березня 2018 року проведено навчальні тренінги  для вчителів початкових класів і заступників директорів закладів загальної середньої освіти до роботи з 1 вересня 2018 року за Концепцією «Нова українська школа» і новим Державним стандартом початкової освіти.

Педагоги міста активно беруть участь у навчанні, творчо та креативно підходять до вирішення навчальних завдань.

... Читати далі »

Початкова освіта    594    05.03.2018     0 коментарів

01.03.2017 року в ЛЗОШ №12 відбувся семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи «Участь в освітніх проектах – один із напрямів підвищення професійної компетентності вчителів».

У теоретично-інформаційному блоці з доповіддю виступили заступник директора з НВР Миргородська Н.І., та заступник директора з ВР Аксініна Н.М.  «Побудова індивідуальної траєкторії розвитку педагога в умовах сучасного інформаційного світу».

У презентаційному блоці виступила вчитель англійської мови Лопачак М.В.  «Презентація eTwinning Plus як інструмент для впровадження ІКТ в школах та як засіб підвищення мотивації учнів до вивчення іноземних мов» та вчителя інформатики Гугіс С.В.  «Участь у Міжнародних освітніх проектах як засіб самореалізації педагога та розвитку життєвих компетенцій учнів».

... Читати далі »

Початкова освіта    551    10.01.2018     0 коментарів
Ознайомитися з інформацією щодо реєстрації на обов’язковий «Онлайн-курс для вчителів початкової школи», можна на сайті ХОДА.
Початкова освіта    525    16.11.2017     0 коментарів

15 листопада 2017 р. в ЛЗОШ №12 було проведено педагогічні гостини для вчителів 2-х класів за темою: «Розвиток логіко-математичної компетентності молодших школярів».

Під час проведення заходу відбувся обмін досвідом роботи вчителів початкових класів щодо розвитку логіко-математичної компетентності молодших школярів. Зустріч однодумців пройшла у творчій та невимушеній атмосфері.

        

1 2 »