Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

21.02.2019 на базі ЛЗОШ №3 відбулося засідання ММО вчителів математики на тему «Педагогіка партнерства та принцип дитиноцентризму  як етичний концепт та основа формування інноваційного освітнього простору в умовах Нової української школи». Засідання розпочалося із діагностичного тестування щодо визначення моделі спілкування педагога з учнями, яке провела завідувач МЦППіСР Заяц  І.В.

Методист ММК Бондаренко Л.В. ознайомила педагогічних працівників із принципами педагогіки партнерства та дитиноцентризму в умовах Нової української школи, з поняттям «інноваційний освітній простір» та з новими підходами  щодо оцінювання навчальної діяльності учнів.

Педагоги  у формі інтерактивного спілкування  опрацювали  нагальні питання щодо реалізації принципів педагогіки партнерства та забезпечення ситуації успіху  на уроках математики.

20.02.2019 року у Панютинській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1 відбувся семінар  учителів фізичної культури з теми «Роль учителя у формуванні здоров’язбережувальної компетентності в учнів на уроках фізичної культури».

Методист  міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Мельникова В.М. у своїй доповіді зазначила, що дане питання, як ніколи на сьогодні, залишається актуальним. Присутні активно брали участь в обговоренні доповіді, висловлюючи свої думки з даного питання.

Заступник  директора з виховної роботи Панютинської ЗОШ  №1 Кириленко Т.В.,  ознайомила учасників семінару з роботою,
яка ведеться колективом закладу у цьому напрямку. Учитель  фізичної культури Панютинської ЗОШ  №1 Дегтярьова Т.П.,  у своїй презентації на прикладі власного досвіду широко висвітлила питання «Роль учителя у формуванні здоров’язбережувальної компетентності в учнів на уроках фізичної культури».

В ході семінару була проведена робота у групах, яка дозволила практично застосувати обговорювану інформацію.

Поєднавши в собі методичну і практичну частину, семінар дозволив його учасникам ретельніше поглянути на питання здоров’язбереження та застосувати  на практиці отримані знання.

25 січня 2019 року в Домаському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ-ДНЗ» відбулося перше спільне засідання вчителів фізичної культури міста та вчителів фізичної культури старостинських округів, які утворили Лозівську об’єднану територіальну громаду.
Розпочала роботу засідання методист міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Мельникова В.М.
Вчитель фізичної культури Домаського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ-ДНЗ» Даниленко С.М. провів для «новеньких» педагогів екскурсію по рекреації закладу, де присутні побачили, яким чином можна використати підлогу першого поверху, зробивши на ній розмітку, яка дає змогу учням під час перерв активно рухатись.
Завдячуючи керівнику закладу (Борзьонок Н.Л.) стіни першого поверху комплексу зараз прикрашають нові стенди на олімпійську тематику, які також стали до вподоби всім присутнім.
Ознайомлення учасників методичної студії з презентацією досвіду роботи вчителя фізичної культури ДНВК «ЗНЗ-ДНЗ» Даниленка С.М. на тему «Ефективне використання «координаційних сходів» на уроках фізичної культури» відбулося у новій, нещодавно облаштованій ресурсній кімнаті, де вчитель проводить заняття з учнями з особливими освітніми потребами.
Педагоги обговорили подальшу спільну роботу методичного об’єднання протягом 2019 року та хід проведення спортивних змагань школярів «Спорт протягом життя» у другому семестрі 2018-2019 н. р.
З метою визначення зацікавленості вчителів фізичної культури до подальшої інноваційної діяльності серед них було проведено вхідне та вихідне анкетування.

Відповідно до річного плану роботи міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 24 січня 2019 року в актовій залі відбулося засідання методичної ради. Завідувач методичного кабінету Охрончук Н.М. доповіла про організацію методичної роботи з педагогічними працівниками в 2019 році. Методист Зубенко Н.В. проаналізувала результати проведення ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та І етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Методист Мархай Н.Ф. ознайомила присутніх із умовами та термінами проведення фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують». З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут

Увага! План-графік курсів підвищення кваліфікації на січень – червень 2019 року розміщено у підрозділі «Методичний кабінет» на сторінці «Підвищення кваліфікації».

Вітаємо Лозівський НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» за перемогу в конкурсі для активних шкільних бібліотек, який організував Благодійний фонд «Бібліотечна країна» в рамках святкування Міжнародного місяця шкільних бібліотек. За ініціативи завідувачки шкільної бібліотеки Філенкової Ю.Ф. педагогічний актив школи та найактивніші творчі та талановиті читачі шкільної бібліотеки (учні 4-х,10-х та 11-х кл) створили креативний відеоролик, в якому показали, чим є шкільна бібліотека в їхньому житті та навчанні.

Бібліотека школи отримала у подарунок книги Українських видавництв та відзнаку за перемогу у конкурсі.

Посилання для перегляду відеоматеріалу: https://www.youtube.com/watch?v=FbtNl1gTur0

  

19 грудня 2018 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулась п’ятдесят третя обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Нова українська школа: ІКТ та STEM-технології в освітньому процесі та управлінні закладами освіти».

Тематика виставки зумовлена вимогами постінформаційної цифрової реальності, інноваційним підходом до змісту освіти, зокрема впровадження STEM-технологій та ІКТ в освітній процес, що спрямовано на формування й розвиток навчально-пізнавальних і творчих якостей особистості, удосконалення методичної віртуозності в побудові уроку.

 Свій творчий потенціал, свої кращі практики діяльності презентували педагоги Лозівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 11   у номінації  «Наскрізне застосування ІКТ в освітньому процесі»  за темою «Цифрове середовище закладу освіти – основа розвитку інформаційно-цифрової компетентності учнів».

Вітаємо колектив закладу з почесною відзнакою – Дипломом  І ступеня п’ятдесят третьої обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття»!!!

       

У грудні 2018 року пройшли  щорічні міські змагання з кульової стрільби серед допризовної молоді закладів загальної середньої освіти міста. Дякуємо за співпрацю Лозівському  СТК ТСОУ в особі директора А.В. Гришиної. У змаганнях взяли участь 38 юнаків та 2 дівчини. Переможці та призери нагороджені спортивними кубками, грамотами та медалями.

Вітаємо команди, які вибороли першість

І місце – ЛЗОШ № 1

ІІ місце  – ЛЗОШ № 3

ІІІ місце – ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8»

  

Вітаємо Трохимець Наталію Олександрівну, учителя Лозівської ЗОШ №7 за ІІІ місце в  першому (зональному) турі Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2019” у номінації «Основи здоров’я»!

Нехай міцне здоров’я стане підґрунтям для щоденних творчих здобутків,  а невтомна праця, вдача і високий професіоналізм – прикладом для наслідування.

 

11 грудня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 7 відбулося засідання методичної студії вчителів фізичної культури за темою: «Виховання всебічно розвиненої та фізично-повноцінної особистості на уроках фізичної культури та у позаурочний час».

Методист  методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Мельникова В.М. розповіла про роль фізкультурно-спортивної роботи в закладах загальної середньої освіти  у формуванні цілісного розвитку особистості. 

Мерзликін М.М. та Грищенко Л.П., вчителі  фізичної культури ЛЗОШ №7,  презентували свою діяльність  з цього напрямку роботи та надали практичні поради колегам-вчителям щодо виховання в учнів лідерських ініціатив на уроках фізичної культури та у позаурочний час.

Даниленко С.О., керівник міського методичного об’єднання вчителів фізичної культури,  ознайомив присутніх з новими видами естафет для учнів «Cool Games», які можна впроваджувати в практику роботи вчителів фізичної культури.

 

07 грудня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 12 відбувся семінар-тренінг класних керівників 8-10 класів за темою: «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді». 

Аксініна Н.М., керівник ММО класних керівників, презентувала посібник «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді».

Учителі опрацювали зміст посібника у ролі тренерів та отримали методичні рекомендації щодо проведення інтерактивних занять з учнями, які направлені на формування відповідального ставлення підлітків до власного здоров’я.

  

06 грудня 2018 року в Лозівській гімназії відбулося міське методичне об’єднання  вчителів, що викладають предмети художньо-естетичного циклу.

У творчій атмосфері мистецького кафе педагоги ознайомилися з методичними підходами щодо формування загальнокультурної грамотності здобувача освіти на уроках мистецтва.

Учитель мистецтва Лозівської гімназії Зінченко Ірина Миколаївна представила «вернісаж проектів», які готують учні на уроках; учителі попрацювали у художній майстерні, ознайомившись із пластелінографією – новим видом декоративно-ужиткового мистецтва; ознайомилися із брендами французьких будинків моди та взяли участь у дефіле.  

Зустріч педагогів пройшла творчо та цікаво, методист міського методичного кабінету Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичної студії.

      

В  м.Лозова  продовжуються  змагання вчителів  предмета «Захист Вітчизни» з фахової майстерності.

23 листопада журі оцінювало вміння конкурсантів проектувати дослідницько-пошукову діяльність учнів  і відзначило самостійність суджень та висновків конкурсантів,  глибоке  володіння матеріалом, творчу ініціативіність, обізнаність із функціями вчителя та діяльністю учнів  в  реалізації  проектів.

З результатами конкурсного випробування можна ознайомитись ТУТ.

    

15 листопада 2018 року в Лозівській ЗОШ № 3 відбулася методична студія вчителів, що викладають предмети художньо-естетичного циклу.

Педагоги обговорили питання застосування міжпредметних компетентностей у процесі самореалізації  та соціокультурної діяльності.

Учитель музики Лозівської ЗОШ № 3 Медвідь Д.М провела методичний ринг «Проектування навчального процесу» та цікавий арт-квест «Віртуальне переміщення у часі».

Методист Управління освіти, молоді та спорту Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичної студії.

Конкурсними  випробуваннями «Тестування з фахової майстерності» та «Методичний практикум» розпочався перший (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Захист Вітчизни».

П’ять учителів предмету «Захист Вітчизни» із закладів освіти міст Лозова та Первомайський, Лозівського й Барвінківського районів продемонстрували свої знання з відповідної навчальної дисципліни, теорії та методики навчання, педагогіки та психології і показали свою методичну майстерність щодо використання сучасних підходів у компетентнісному полі Нової української школи.

З протоколом результатів можна ознайомитись ТУТ.

    

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 17 18 »