Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Конкурсним випробуванням «Контрольна робота» розпочався перший (зональний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» в номінації «Хімія».

Троє вчителів із закладів освіти Лозівської ОТГ продемонстрували свій рівень знаннєвої складової професійної компетентності з предмету та методики викладання, педагогіки і психології тощо.

З результатами конкурсного випробування можно ознайомитись ТУТ

29 жовтня на базі Лозівської школи № 12 відбулася методична студія для вчителів інформатики закладів загальної середньої освіти Лозівської ОТГ.

Вчитель інформатики ЛЗОШ № 12 Гугіс С.В. провела тренінг щодо роз'язування комплексних завдань засобами MS Office, розповіла про основні методи підготовки дітей до олімпіади з інформаційних технологій.

Учасники заходу взяли активну участь у розв’язанні задачі засобами Excel та поділилися своїми методами. Особливий наголос був зроблений на те, що дітей слід навчати дискретизації завдань (вмінню розбивати завдання на окремі частини).

Також тренінг з моделювання та використання комп'ютерної техніки провела вчитель інформатики ЛЗОШ №12 Осташенко І.В., вона наочно показала, як можна на уроці в 2 класі в рамках НУШ поєднувати теорію та практичне застосування засобів дослідницької діяльності.

22 жовтня 2019 року КЗ «Садовський ліцей» взяв участь в XI Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті» – найбільшому в Україні професійному форумі освітніх і науково-педагогічних інновацій, який з 2009 року представляє досягнення національних і закордонних закладів освіти; інноваційних програм і рішень для освіти; науково-практичні конференції, семінари, презентації з актуальних проблем розвитку освіти. Виставка відбулася в Київському Палаці дітей та юнацтва, організована компанією «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України. Там були представлені навчальні заклади з України, Словаччини, Польщі, Чехії, Румунії та Кіпру.

Учасниками виставки від Лозівщини стали педагоги КЗ «Садовський ліцей», які висвітлили свої здобутки у номінації «Мультидисциплінарний підхід до вирішення проблем сучасної освіти», і відзначені срібною медаллю та дипломом IІ ступеня.

Пишаємося нашими колегами та бажаємо творчих успіхів і подальших перемог у конкурсах!

21.10.2019 на базі Лозівської ЗОШ №11 відбулось чергове засідання методичної студії для шкільних бібліотекарів за темою "Читацька компетентність - складова інформаційної культури особистості".

На заході були висвітлені важливі й актуальні питання: формування читацьких умiнь i навичок учнів, значення читацької компетентності у формуванні інформаційної культури особистості, пошук ефективних шляхів прищеплення та підтримки любові до читання.

В ході проведення інформаційної хвилинки бібліотекар КЗ «Лозівський ліцей №1» Костенко О.В. презентувала проект «Бібліотека та освітні гранти».

Логічною видалася інтерактивна частина заходу, де бібліотекарі НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» Філоненко Ю.Ф. та КЗ «Панютинський ліцей» Сидоренко О.М. провели з учасниками студії дидактичні ігри, вправи («Подорож книжковою країною», «Чарівне дерево з елементами візуалізації», «Я маю думку»).

Активну участь взяли шкільні бібліотекарі в роботі "Відкритого мікрофону" щодо удосконалення роботи з читачами, мали змогу запропонувати власні способи розв’язання завдань.

 

17 жовтня 2019 року відбулася третя обласна онлайн-виставка «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Нова українська школа: неперервний розвиток фахової компетентності педагога – агента змін – у системі методичної роботи». Під час інтерактивного спілкування учасники обговорювали нагальні питання освіти Харківщини з означеної теми в умовах Нової української школи й окреслювали шляхи подальшого переформатування освітнього середовища.

Свій творчий потенціал, свої кращі практики діяльності педагоги Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» презентували в номінації «Упровадження кращих практик та інноваційних технологій в освітній простір закладу освіти району, міста, ОТГ» за темою: «Розвиток творчого потенціалу педагогів через упровадження кращих практик та інноваційних технологій у освітній простір закладу». Надбанням колективу став досвід плідної та результативної співпраці учительського, учнівського та батьківського загалу, який вони популяризували в межах проведення Івент-студії «Реалізація творчого потенціалу педагога у партнерській взаємодії «сім’я – школа» на засадах Концепції «Нова українська школа».

 

10 жовтня 2019 року у залі засідань Управління освіти, молоді та спорту відбулось засідання методичної ради, на якому були розглянуті наступні питання:

  • Про організацію роботи щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
  • Про організаційно-методичні заходи щодо підготовки і проведення ЗНО у 2020 році.
  • Про забезпечення підручниками учнів закладів освіти.
  • Про організацію освітнього процесу в 2-х класах за новим Державним стандартом початкової загальної освіти.

25 вересня 2019 року на стадіоні «Локомотив» м.Лозова вчителі фізичної культури Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» Чингузова Л.В. і Третяк К.О. провели для колег Лозівської міської об’єднаної територіальної громади семінар-практикум за темою: «Формування ціннісних орієнтацій в учнів під час проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня в закладах загальної середньої освіти», де презентувати форми роботи щодо застосування на уроках естафет, спортивних ігор для людей з інвалідністю в рамках проведення Олімпійського уроку в закладах загальної середньої освіти.

Вчителі фізичної культури Лозівської міської об’єднаної територіальної громади отримали задоволення від професійного спілкування і висловили подяку всьому педагогічному колективу Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» за добре організовану роботу та цікаві методичні знахідки.




З метою підвищення здатності вчителів початкової школи до використання ігрових технологій для вчителів 1-х, 2-х класів розпочато одноденні тренінги з використання на уроках Нової української школи ігрових наборів Six Bricks та Lego Play Box. Відповідно до графіку у неділю 22 вересня 2019 року на базі Лозівської ЗОШ № 7 тренінг проведено для І групи вчителів. Решта педагогів будуть навчатися протягом вересня-жовтня. Взагалі планується підвищити кваліфікацію 80-ти педагогам. Тренінгові заняття проводить регіональний сертифікований тренер Стоміна Олена Федорівна

Сучасний педагог має постійно працювати над удосконаленням професійних навичок, бути допитливим та небайдужим до змін!
У зв’язку із запровадженням Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок субвенції триває навчання вчителів початкових класів.
7 вересня 2019 року на базі Лозівського НВК «ЗНЗ - ліцей» № 4 для 23 педагогів Лозівської ОТГ розпочався спецкурс «Формування математичної компетентності молодших школярів». Заняття відбуваються у формі тренінгу, завданнями якого визначено:
-удосконалення нормативно-правової компетентності педагогів;
-задоволення потреб фахівців в отриманні теоретичних знань основ організації освітнього процесу;
-удосконалення здатності педагогів щодо розв’язання нових завдань реформування освіти.
Навчання проводить сертифікований тренер-педагог Волик Наталія Анатоліївна.


19 червня 2019 року в Лозівському навчально-виховному комплексі № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся семінар-практикум для вчителів фізичної культури на тему: «Реалізація національних ідей становлення громадянина-патріота України через ціннісний потенціал олімпізму».
Семінар проводився з метою ознайомлення вчителів фізичної культури з комплексним підходом до формування патріотизму в учнівському середовищі через ціннісний потенціал олімпізму та способів творчого застосування освітніх компетенцій на уроках фізичної культури.
Розпочався семінар вправою «Учень очима вчителя», де вчителі фізичної культури ЗЗСО могли за допомогою малюнків та схем зобразити, якими вони мріють бачити своїх учнів по закінченню освітнього закладу.
Лукашенко С.О., учитель фізичної культури ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» ознайомив учасників із сучасними підходами до активного та здорового способу життя з метою популяризації, розвитку і поширення гуманістичних цінностей олімпізму.Розповів про участь вчителів фізичної культури закладу (протягом квітня-травня) у семінарах, які проводив Фонд В.Кличка «Посилка успіху».
Профатило І.В., завідуюча бібліотеки, експертка з антидискримаційних питань в освіті, виступила з інформацією щодо «Антидискримінаційного підходу у фізичному вихованні».
Інформаційні повідомлення «Розвиток hard skills (твердих навичок) для профілактики шкідливих звичок – один з пріоритетів у роботі сучасного педагога»та «Умови «чесної гри» у спорті та булінг в освітньому середовищі» озвучила учасникам семінару Кочерга О.В., заступник директора з НВР ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ», експертка з антидискримаційних питань в освіті.
Побували учасники семінару в педагогічній міні-студії вчителя основ здоров’я ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» Тернової Т.Г., де навчилися за допомогою вправи «Тарілка здорового харчування» правильно складати свій раціон.
Екскурсоводом під час віртуальної екскурсії до виставки-музею досягнень братів Кличко став вчитель фізичної культури ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» Межеловський А.І.
За допомогою вправи «Олімпійські кільця» учасники семінару мали змогу письмово висловитися щодо виконаних завдань семінару, а саме – усвідомити, що формуваня стійкої, активної життєвої позиції, компетентностей, правил «чесної гри», hard skills (твердих навичок) та патріотизму учнівства під час уроків фізичної культури, заходів фізкультурно-спортивного спрямування, таких як Олімпійський урок та Олімпійський тиждень залежить від ціннісних орієнтацій та настанов дорослих, педагогів

Державне свято - День батька в Україні святкують у третю неділю червня, починаючи з 2019 року. Бо саме батько відповідає за збереження життя дитини від її зачаття, у партнерстві з мамою бере активну участь у вихованні, забезпечує сім'ю матеріально, розвиває здорові стосунки в сім'ї та виховує дітей на засадах високої моралі своїм особистим прикладом.
У закладах освіти під час роботи літніх шкіл пройшли заходи до Дня батька. Діти разом з батьками проводили спортивні змагання, зустрічі, відверті розмови, години спілкування, інтелектуальні вікторини, зустрічалися з батьками - героями фільмів. Веселі спортивні змагання відбулися у батьківський день у спортивно-оздоровчий наметовій базі – містечку «Бритай». Бажаючи сім’ї відвідали кінотеатр під відкритим небом, який організував центр молоді. Емоційно і захоплено пройшов VІ тур Чемпіонату з футболу серед аматорських команд Лозівської міської об’єднаної територіальної громади у смт.Орілька, смт.Панютине, с.Єлізаветівка, с.Царедарівка та с.Мечибилове



Відповідно до річного плану роботи міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 14 червня 2019 року в актовій залі відбулося засідання методичної ради.
Завідувач міського методичного кабінету Охрончук Н.М. доповіла про підсумки роботи в 1-х класах за концепцією Нової української школи, проаналізувала успіхи та звернула увагу на недоліки.
Методист Зубенко Н.В. проаналізувала результати проведення ІІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2019 році.
Методист Мархай Н.Ф. ознайомила присутніх із результатами участі педагогів у фахових конкурсах та доповіла про участь закладів освіти у Міжнародних, Всеукраїнських та регіональних проектах.
Методист Єршова О.В. ознайомила присутніх з актуальними питаннями моніторингових досліджень учнів закладів загальної середньої освіти
11 червня 2019 року у Національному фармацевтичному університеті відбувся ІІ освітянський форум «Шкільна реформа – вікно можливостей для кращого життя».
У роботі форуму взяли участь учителі української мови і літератури, зарубіжної літератури та природознавчих дисциплін та методисти Лозівщини. Учасники ознайомилися із особливостями вивчення предметів в умовах Нової української школи, обговорили нові підходи до організації освітнього процесу та отримали іменні сертифікати.

6 червня 2019 року учні Лозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 взяли участь у обласному етапі військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка відбулася на базі Комунального закладу «Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот» у смт. Есхар Чугуївського району.
Рій «Отаман», до складу якого ввійшли учні Орда Д. (8-Б), Коваль А. (9-Б), Товарищенко Д. (9-Б), Гаркуша О. (10-А), П’ятник Д. (10-А), Кочерга Б. (10-Б), Половинко Д. (10-Б) (керівник рою - В’язовий М.В.), посів ІІІ місце у загальному заліку, а також здобув перемоги у конкурсах:
• «Впоряд» - І місце,
• «Стрільба» - І місце (П’ятник Дмитро нагороджений дипломом),
• «Військово-спортивна смуга перешкод» - ІІ місце.


6 червня 2019 року в рамках реалізації Концепції «Нова українська школа» 19 закладів загальної середньої освіти безкоштовно отримали ігрове обладнання для першокласників – 52 комплекти нових великих наборів "LEGO Play Box".
Розвиваючі комплекти допоможуть педагогам впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес вже з вересня 2019 року.
Дітей вчитимуть алгоритмічно мислити, домовлятися та досягатися компромісів, експериментувати та аналізувати результати. Першокласники вчитимуться розуміти прості математичні моделі та використовувати їх для вирішення проблемних завдань, робити і перевіряти припущення, зосереджуватися, бути ініціативними, працювати командно складаючи свої "цеглинки" в одну побудову

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 17 18 »