Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників
30 травня 2019 року CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Першого українського міжнародного банку, Міністерства молоді та спорту України та інституту модернізації змісту освіти провели фінальну Всеукраїнську конференцію з планування кар’єри.
45 переможців конкурсу есе на тему «Моя майбутня професія: планування і розвиток» зустрілися з топами національних компаній та отримали поради, як стати успішними в Україні. Наше місто на всеукраїнському рівні представляв учень Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Прокопенко Борис, який нагороджений дипломом за перемогу в конкурсі (учитель Єфімова Н.О.)

У травні 2019 року відбувся Всеукраїнський конкурс з інформаційних технологій для дітей та молоді «iTalent». Учень 7 класу КЗ «Катеринівський ліцей» Ронін Вадим (учитель Миронова В.О.) увійшов у ТОП 10 і нагороджений дипломом у номінації «ВЕБ розробка ШКІЛЬНИЙ САЙТ».
Вітаємо та бажаємо подальших успіхів !
 

17 травня у ЛЗОШ №3 відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів хімії у формі семінару-практикуму.  Бондаренко В.М., учитель інформатики ЛЗОШ №3 , провів тренінг для вчителів хімії по створенню та застосуванню  QR-коду, ознайомив учасників із особливостями освітнього інтернет-ресурсу LearningApps та створенню акаунту на освітньому інтернет- ресурсі. Досвідом своєї роботи із застосуванням інтернет- ресурсу на уроках хімії поділилися Деняк О.М., учитель хімії ЛЗОШ №11, та Іваненко А.С., учитель хімії ПЗОШ №2. Деняк О.М. провела для учителів хімії майстер-клас  по використанню інтернет-ресурсу Каhооt.

19 квітня 2019 року в Лозівській гімназії відбувся семінар–практикум за темою «Робота з батьками на засадах педагогіки партнерства». Класні керівники закладів загальної  середньої освіти ознайомилися  з інноваційними  формами роботи з батьками на засадах творчого підходу до розвитку особистості.

Досвід роботи з батьками Лозівської гімназії представила Пасічник Ірина Сергіївна, керівник методичної студії класних керівників Лозівської гімназії.

18 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 відбувся теоретично-практичний семінар для вчителів предмета «Мистецтво» за темою «Формування предметних мистецьких компетентностей за допомогою флеш-карток».

Відомості щодо нормативно-правовового забезпечення викладання предмета, сучасні методи формування мистецьких компетентностей на уроках та розвиток мистецької компетентності учнів забезпечили учителі Копа С.В, Запара А.І та Єрмак О.М. Керівник творчої майстерні Медвідь Д.М., учитель Лозівської ЗОШ № 3, представила змістовну доповідь-презентацію «Особливості використання флеш-карток у процесі вивчення інтегрованого курсу «Мистецтво»,  поділилася власним досвідом роботи з флеш-картами на уроках. Учасники семінару попрактикувалися у створенні флеш-карток і презентували свої напрацювання колегам.

Методист Управління Зубенко Н.В. підбила підсумки роботи, було обговорено ряд питань щодо викладання предмета «Мистецтво».

Матеріали семінару можна скачати тут.

17 квітня 2019 року в Лозівській гімназії відбувся майстер клас за темою: «Рор-up  конструкції лепбуків як STEM – напрямок на уроках трудового навчання». Вчителі закладів освіти ознайомилися з технологіями створення лепбуків, закріпили інноваційні підходи що впливають на розвиток розумово-пізнавальних та творчих якостей учнів, здатності і готовності їх до розв’язування комплексних задач критичного мислення, творчості та когнітивної гнучкості.

Вчитель трудового навчання Олексенко О.В. Лозівської гімназії провела з вчителями майстер-клас і кожен із присутніх виготовив лепбук за допомогою Рор-up  конструкції. Із презентацією можна ознайомитися ТУТ.

    

11 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 відбувся семінар-практикум для вчителів економіки за темою «Формування ключових компетентностей учнів на уроках економіки». Учитель економіки ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ» №8 Антонова Я.Г. акцентувала увагу учасників заходу на теоретичних аспектах формування ключових компетентностей учнів на уроках економіки в умовах НУШ, Тепляк І.І., вчитель економіки Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 провела майстер-клас з теми «Формування ключових компетентностей на уроках економіки через активізацію пізнавальної діяльності учнів».

Під час проведення інтерактивного спілкування в групах учасники обмінялися  досвідом роботи щодо практичної реалізації поставлених завдань, опрацювали індивідуальні та колективні моделі роботи на уроці.

Колеги отримали методичні рекомендації щодо формування ключових компетентностей під час проведення уроків як складової освітнього стандарту в Україні.

   

5 квітня 2019 року у Лозівському НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся семінар-практикум для вчителів біології за темою «Формування ключових компетентностей учнів на уроках біології, екології шляхом упровадження квест-технології». Учитель біології Козюра Л.М. ознайомила учасників із можливостями застосування квест-технологій  на уроках біології, екології для формування ключових компетентностей учнів. Учитель інформатики Носова В.В. та заступник директора Кочерга О.В. навчили створювати освітні квести з використанням доповненої реальності. Учителі біології пройшли веб-квест «Допоможи Незнайці підготуватися до ЗНО», який був розміщений заздалегідь на сайті закладу. Переможці та учасники на семінарі відзначені сертифікатами. Під час роботи в групах учителі визначали ключові компетентності під час розв’язування екологічних задач, при застосуванні доповненої реальності і при використанні QR-кодів у квест-технологіях.

25-26 березня 2019 року в Лозівському НВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся  семінар-тренінг для класних керівників 7-8 класів за темою: «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді». 

Кочерга Оксана Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ», тренер посібника «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» ознайомила присутніх з посібником для впровадження в практику роботи класних керівників з питань здорового способу життя, статевого та репродуктивного здоров’я, формування усвідомленої та відповідальної поведінки, закладання основ відповідального батьківства та презентувала методику особистісно-орієнтованого навчання та методику проведення інтерактивних занять.

    

21 березня 2019 року у Лозівському НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся цільовий семінар за темою «Навчальні квести на уроках української мови та літератури і в позакласній роботі». Учителі української мови та літератури Полешко О.С. та Чабанець Т.В. ознайомили учасників із можливостями застосування квест-технологій в освітній діяльності педагогів та із методикою створення та проведення навчальних квестів, провели з учасниками семінару навчальний квест, а учитель інформатики Носова В.В. навчила  створювати освітні квести з використанням доповненої реальності. Учителі міста та району взяли активну участь у підготовці до роботи семінару: разом із учнями пройшли веб-квест, розміщений заздалегідь на сайті закладу (переможці були відзначені сертифікатами та солодкими призами); також із захопленням і задоволенням працювали під час роботи семінару. Із презентацією можна ознайомитися ТУТ.

15 березня 2019 року у Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»  пройшла  обласна конференція учнівських науково-дослідницьких робіт «Валеологічна культура - вибір ХХІ століття».

У роботі  конференції від міста Лозова взяли участь Довгопола Марія, учениця 11 класу Лозівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ № 8», вчитель біології Л.Г. Решетова, та Чеботарьова Вероніка, учениця 10 класу  Лозівської гімназії, вчитель біології Н.П. Крисак.

Марія презентувала свою роботу на тему «Родимка: окраса чи небезпека» і отримала диплом І ступеня.

Вероніка презентувала свою роботу на тему «Жувальна гумка: шкода чи користь?» і отримала диплом ІІ ступеня.

Вітаємо дівчат і бажаємо подальших перемог у конкурсах!

 

14 грудня 2019 року у Лозівському ліцеї № 4 відбулося міське методичне об’єднання вчителів, що викладають інтегрований курс «Мистецтво».

Під час майстер-класу, який провела учитель Гончарова Н.А., учителі ознайомилися із педагогічними прийомами, які викликають емоційний відгук учнів на уроках мистецтва.

Робота ММО пройшла у формі інтерактивного спілкування, колеги відпрацювали педагогічні прийоми: рух під музику, спів інструментальної музики, створення проблемної ситуації на уроці; ознайомилися із методом «Шести капелюхів» та складали кроссенси.

Зустріч педагогів пройшла творчо та цікаво, методист міського методичного кабінету Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичного об’єднання, учителі поділилися враженнями, і зазначили, що їхня методична скарбничка поповнилася значною кількістю корисних матеріалів.

     

27.02.2019 року в Панютинській ЗОШ №1 відбувся семінар для вчителів історії за темою: «Вернісаж творчих ідей в номінації ”Науковець-дослідник”».

На семінарі досвідом наукової роботи з колегами ділилися вчителі історії Панютинської ЗОШ №1 Ю.Б. Кривко та О.С. Риженко.

Перед вчителями виступив учень-переможець науково-дослідницької роботи МАН України Красников Максим.

На практичному занятті учителі вчилися створювати учбовий фільм, ділилися досвідом власної роботи.

26 лютого 2019 в Лозівській гімназії відбулося засідання методичної студії вчителів зарубіжної літератури у літературному кафе з теми: “Формування загальнокультурної грамотності здобувача освіти на уроках зарубіжної літератури”.

В цей раз літературне кафе зібрало не тільки вчителів міста Лозової, але й педагогів об’єднаної територіальної громади. Вправа “Знайомство” допомогла створити затишну атмосферу творчого кафе. Нікого не залишило байдужим привітання юних чоловіків Лозівської гімназії.

Майстер-клас з пошуково-дослідницької роботи провела вчитель зарубіжної літератури Лозівської гімназії Зінченко І. М. Вчителі мали змогу ознайомитися з методикою створення проектів на уроках зарубіжної літератури та розробити власні проекти з тем: “Іван Мазепа –  одіозна історична постать”, “Образ гетьмана Мазепи в світовій літературі”, “Образ Мазепи в поемі Байрона”. Зінченко І.М. ознайомила з літературними родзинками , які можна використовувати на уроках: відеосюжети, мандрівки, кінофільми, документальні та науково-популярні фільми.

Наприкінці зустрічі відвідувачі літературного кафе обмінялися своїми враженнями та побажали успіхів в роботі одне одному.

21 лютого 2019 року в Панютинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 відбулося засідання методичної студії вчителів трудового навчання за темою «Формування ключових та предметних компетентностей, як засіб розвитку творчої особистості, підготовленої до життя та активної трудової діяльності».

 Вчитель трудового навчання ПЗОШ № 1 Лелюх І.В. провела з вчителями майстер-клас з виготовлення виробу в техніці «Джутова філігрань».

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 17 18 »