Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Шановні колеги, 23 жовтня 2017 року розпочинаються онлайн-тренінги з підготовки учнів до ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів. До вашої уваги – інструкція для входу на онлайн-тренінг.

12.10.2017 року на базі Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 пройшла методична студія вчителів трудового навчання за темою «Організаційно-методичний супровід І та ІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання». З матеріалами студії можна ознайомитись тут.

 

Увага! 25,26,27 жовтня на базі ЛЗОШ №1 проводиться виїзний тематичний спецкурс по інклюзії за списками (ознайомитись із списками).

«Стежина ця уквітчана любов'ю, веселим сміхом,
радістю утіх, стежина ігор, пустощів,
здоров'я, у кожного своя й одна для всіх»

04 жовтня 2017 року в актовій залі Лозівської ЗОШ № 12 відбувся міський фестиваль ораторського  мистецтва, у якому взяли участь учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів  міста Лозова.

Конкурс ораторського  мистецтва проводиться з метою виявлення та підтримки  творчо  обдарованих дітей, розвитку їхнього комунікативного та риторичного потенціалу. Темою цьогорічного фестивалю стали поетичні рядки Ігоря Федчишина «Стежинок в світі є дуже багато, та лиш одна веде крізь все життя: із безтурботного дитинства в майбуття», учасники конкурсу показали вміння розкрити обрану тему, вдало добираючи засоби ораторського мистецтва. ... Читати далі »

13.09.2017 року у Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулася методична студія вчителів біології за темою:"PISA: мета, завдання та особливості дослідження". Про міжнародне дослідження якості освіти доповіла вчитель біології Лозівської ЗОШ №11 Гудзенко Людмила Юріївна. Вчителі опрацювали завдання цього дослідження та порадилися щодо використання їх під час проведення уроків. Також обговорили зміни у програмі 9 класу. Керівник ММО Падалка Світлана Володимирівна ознайомила присутніх з планом роботи на 2017/2018 навчальний рік.

Педагоги Лозівської гімназії взяли активну участь у  V Всеукраїнському конкурсі «Творчий учитель – обдарований учень», проведеному Інститутом Обдарованої дитини НАПН України.

Лауреатами конкурсу стали: 

практичний психолог Вдова Н.П. в номінації «Робота психологічної служби»;


 

вчитель української мови Гаража  К.В. – двічі лауреат у номінації «Виховання особистості»; 

 

 

практичний психолог Вдова Н.П та вчитель іноземної мови Душило О.В. відзначені також у номінації «Організація навчально-виховного процесу».

З 03.07.2017 по 10.07.2017 року практичний психолог гімназії Вдова Н.П  та вчитель іноземної мови Душило О.В. були учасниками Х Міжнародної науково-практичної конференції в м. Чорноморську  Одеської області під патронатом  НАПН України, Міністерства освіти і науки України, Національного  центру «Мала академія наук України» та Інституту Обдарованої дитини НАПН України,  де презентували роботи   з теми «Психологічний комфорт родини – необхідна умова гармонійного розвитку обдарованої дитини» (Вдова Н.П.); «Літній англомовний табір як комфортно-освітнє середовище для виховання та всебічного розвитку дитини»(Душило О.В.).     

 

Статті увійшли до збірника матеріалів Х Міжнародної науково-практичної конференції.

21 08.2017 року практичний психолог Вдова Н.П. в рамках проекту «Мій світ без дискримінації» брала участь у тренінгу «Протидія дискримінації» за сприянням Академії інноваційного розвитку освіти НАПН України у місті Києві.

За результатами Всеукраїнського Інтернет конкурсу «Учитель року-2017» за версією науково-популярного природничого журналу «Колосок»:

фіналістом конкурсу стала вчитель початкових класів Лозівської ЗОШ №3 Стишук Вікторія Володимирівна;

лауреатом конкурсу за результатами І та ІІ етапів стала вчитель початкових класів Лозівської ЗОШ №1 Шаповал Зоя Павлівна.

Гончарова Наталія Анатоліївна, учитель музичного мистецтва Лозівського ліцею № 4, посіла І місце у щорічному конкурсі «Панорама творчих уроків — 2017» на тему «Сучасний урок: нові форми», мета якого — поширювати кращий педагогічний досвід серед освітян України! Матеріали опубліковані у газеті «Шкільний світ. Музика». Вітаємо з перемогою!

30 серпня 2017 року в Лозівському ліцеї №4 у межах міського серпневого педагогічного тижня відбулася міська педагогічна конференція за темою: «Пріоритетні завдання навчальних закладів щодо створення інноваційного освітнього простору нової української школи».

У засіданні взяли участь Лозівський міський голова С.В. Зеленський, ветерани освіти та спорту міста Лозова, депутати та працівники Лозівської міської ради, голови сільської та селищної рад, керівники навчальних закладів та педагоги міста.

Учасників конференції привітав міський голова Зеленський С.В., вручив подяки та сертифікати на отримання грошових винагород переможцям професійних конкурсів Всеукраїнського рівня Носовій В.В., учителю Лозівського НВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ», Гангур Л.Л., керівнику гуртка БДЮТ, Рубан Т.В, тренеру-викладачу ДЮСШ «Олімпія».

Начальник Управління освіти, молоді та спорту Урванцева В.М. подякувала за якісну підготовку навчальних закладів до нового навчального року та вручила сертифікати на придбання обладнання для організації навчально-виховного процесу та покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів освіти та спорту.

У засіданні взяли участь близько 300 осіб.

30 серпня на базі Лозівського ліцею №4 відбулася робота 20-ти міських методичних студій за темою: «Пріоритетні завдання педагогічних колективів навчальних закладів у контексті створення інноваційного простору нової української школи».
Увага! Програму міського серпневого педагогічного тижня (21.08 – 31.08.2017) можна переглянути тут.

З 16 по 21 червня 2017 року методистами методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту були організовані та проведені засідання ММО учителів-предметників з питань оновлення програм у 5-9 класах у межах чинного Державного стандарту відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804.

Під час розгляду питання увага вчителів була спрямована на ключові зміни з кожного предмету, на те, що у змісті навчальних програм основної школи послідовно впроваджено компетентнісний підхід, який відповідає стратегічному напрямку розвитку освіти в контексті положень «Нової української школи».

З метою розкриття потенціалу креативності учнівської молоді та сприяння формуванню їхньої соціальної активності в умовах освітніх змін 12 травня 2017 року у Лозівській гімназії був проведений практичний семінар за темою «Співпраця педагогів гімназії щодо розвитку творчого потенціалу обдарованої дитини» для вчителів української мови і літератури та вчителів предметів художньо-естетичного циклу.
Керівники методичної студії представили учасникам семінару різноманітні заходи:
• практичний психолог Лозівської гімназії Вдова Н.П. провела тест-гру на уяву «Закінчи малюнок»;
• учитель української мови і літератури Гаража К.В. представила презентацію «Стратегія розвитку та навчання обдарованих дітей, форми й методи роботи з ними» та майстер-клас «Творча майстерня обдарованості»;
• учитель української мови і літератури Малимон Т.С. презентувала власні проекти «Шкільна газета» та «Режисерський дебют»;
• учитель музичного мистецтва Єрмак О.А. провела тест-гру на релаксацію «Намалюй мелодію» та показала творчий звіт своїх учнів «Таланти твої, Україно!».
У ході дискусії учасники семінару визначили пріоритетні методи та форми роботи з обдарованими учнями, поділилися власним досвідом роботи. Учителі отримали масу задоволення та позитивних емоцій.
... Читати далі »

Протягом 21–28 квітня 2017 року у м.Хмельницький відбувся третій (заключний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017».

У ІІ (фінальному) етапі (заключного) туру конкурсу у номінації «Інформатика» Харківську область представляла вчителька Лозівського НВК № 10 Лозівської міської ради – Носова Вікторія Володимирівна.

На фінальному етапі конкурсанти розробляли навчальний проект, проводили відкритий урок і його самоаналіз, експертизу навчального підручника.

За результатами конкурсних випробувань Вікторія Носова посіла 5 місце серед 12 конкурсантів.

Вітаємо з високими результатами!

«У ці весняні дні прекрасні,
Коли природа буйно розквіта,
Приходить в наше місто свято -
Талантів юних і обдарувань!»

Такими словами розпочали ведучі свято вшанування обдарованих дітей «Юний інтелект Лозової», яке стало традиційним для нашої освітянської спільноти.

У цей день ми відзначаємо учнів, які показали високий рівень знань, захищали честь міста та стали переможцями учнівських олімпіад з базових дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук, інших інтелектуальних конкурсів; вшановуємо їх наставників, які взяли на свої плечі непростий обов’язок навчання дітей, а також батьків, які виховують молодь, повну сил і прагнень до знань, творчості.

З вітальним словом звернулися до всіх присутніх перший віце-мер міського голови Жидков О.М., помічник народного депутата України Неділько О.Г. та начальник Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Урванцева В.М. Слова щирої подяки адресувалися учням, педагогам, чиїми стараннями, любов’ю та турботою оточені щоденні зустрічі з вихованцями, та всім татам і мамам учнів.

А нам і справді є чим пишатися. 2016/2017 навчального року переможцями обласних предметних олімпіад та інтелектуальних конкурсів стали 28 учнів загальноосвітніх навчальних закладів:

  • 26 призових місць в обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, з них: 4 перших місця, 9 других та 13 третіх місць;
  • 4 перемоги (ІІ місце) у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;
  • 12 переможців та призерів обласних та Всеукраїнських інтелектуальних конкурсів.

Декілька учнів отримали і по 2-3 перемоги:

Невтриніс Андрій, учень 11 класу Панютинської ЗОШ № 1;
Оридорога Софія, учениця 11 класу Лозівської ЗОШ № 12;
Сергієнко Ірина, учениця 11 класу Лозівської ЗОШ № 3;
Шрамко Сергій, учень 10 класу Лозівської ЗОШ № 11;
Ганжа Денис, учень 11 класу Лозівської гімназії;
Лук’янов Єгор, учень 8 класу Лозівської ЗОШ № 1.

Школярі отримали гідну грошову винагороду (19 000 гривень) за свою інтелектуальну працю.

Високо оцінена в цьому навчальному році робота педагогічних працівників шкіл міста:  за сумлінну працю, плідну педагогічну діяльність, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління подяками від Лозівської міської ради і міського голови, грошовою винагородою нагороджено 30 учителів.

Бажаємо юним школярам, учнівській молоді подальших успіхів, випускникам бажаємо знайти себе в житті, щоб обраний шлях був радісним і світлим. Пам’ятаймо, знання – найбільший із скарбів людини, скарб, ціну якого вона сама і визначає.

« 1 2 ... 15 16 17 18 »