Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Відповідно до річного плану роботи міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 25 жовтня 2018 року відбулося засідання методичної ради. Завідувач методичного кабінету Охрончук Н.М. проаналізувала результати ЗНО-2018 та доповіла про заходи, які спрямовані на підготовку до ЗНО-2019. Також Наталія Миколаївна розповіла про організаційно-методичний супровід проведення професійного конкурсу «Учитель року-2019».  Методист Бондаренко Л.В. доповіла про організаційно-методичні аспекти атестації педагогічних працівників міста у 2019 році та про підвищення кваліфікації педагогічних працівників на 2018/2019 н.р. З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут 

https://drive.google.com/drive/folders/0B2_sXsAJe1c7ZnZvcmVFNnM5bUE

22 жовтня в Лозівській ЗОШ № 1 відбулась нарада завідувачів шкільних бібліотек міста за темою: «Підвищення професійної майстерності бібліотекарів закладів освіти».
Шкільні бібліотекарі обговорили хід проведення заходів в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек та презентували проведену роботу. Учасники ТТК: Сидоренко О.М.(ПЗОШ № 1), Штерман Л.О.(ЛНВК «ЗНЗ-ліцей № 4), Костенко О.В. (ЛЗОШ № 1), Профатило І.В. (ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ») поділились досвідом роботи щодо використання ІКТ.
Підводячи підсумки наради, бібліотекарі прийшли до висновку, що розглянуті матеріали варто застосовувати в практичній роботі шкільної бібліотеки.

До закладів загальної середньої освіти м.Лозова продовжують надходити дидактичні матеріали для початкових класів Нової української школи, які необхідні для повноцінного навчання школярів молодшого віку.
Інтерактивні демонстраційні матеріали роблять процес навчання більш цікавим, захоплюючим, корисним для дитини. Таке навчальне обладнання допомагає дітям, які вчаться читати, рахувати, писати, мають безліч питань, концентрувати свою увагу і розширювати горизонти знань.
Практика, наочність, креативність у використанні – ось головні постулати сучасної дидактики.


19 жовтня в бібліотеці Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, присвяченого 100-річчю від дня народження В.О. Сухомлинського, відбулась робота ТТК шкільних бібліотекарів за темою «ІКТ в роботі шкільної бібліотеки».
Мета заходу – поглиблення знань шкільних бібліотекарів з питань використання мультимедійних технологій в роботі, популяризація творів В.О.Сухомлинського сучасними засобами інформаційно-комп’ютерних технологій.
У ході роботи учасники ознайомилися з особливостями роботи програм Movavi Video Editor та Audacity, обговорили можливості сучасних програмам для створення буктрейлерів, навчилися працювати у голосовій програмі Audacity.
По закінченню роботи учасники ТТК обговорили план створення відеороликів по оповіданнях В.О. Сухомлинського за підготовленими матеріалами.

16 жовтня 2018 року в ЗОШ № 3 відбулася методична студія за темою: «Формування фахової компетентності педагога Нової української школи».

Вчителі біології закладів загальної середньої освіти  розглянули риси притаманні моделі конкурентоспроможного вчителя нової української  школи та збагатили свою методичну скарбничку  щодо професійного зростання.

Смахтіна Н.І., вчитель біології ЗОШ № 3, провела з вчителями тренінг «Формування фахової компетентності педагога».

 Вчителі опрацювали правила написання екологічних проектів та робіт конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України.

    

26 жовтня 2018 року на базі Лозівської ЗОШ №3 відбувся семінар-практикум для вчителів, які викладають математику у 9,10,11 класах, на тему: «Шляхи підвищення якості підготовки учнів до розв’язання тестових завдань ЗНО на уроках математики».

Учителі ознайомилися із результатами ЗНО-2018 з математики, обговорили шляхи підвищення якості підготовки учнів до ЗНО-2019, визначили раціональні способи, методи та форми підготовки учнів до ЗНО-2019 на уроках математики.

Матеріали семінара-практикуму розміщені на сайті ММО вчителів природничо-математичних дисциплін.

26 вересня 2018 року в Лозівському НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся цільовий семінар для вчителів української мови і літератури за темою «Самоосвіта вчителя – самоціль чи необхідність, міф чи реальність?» Семінар пройшов під девізом «Формальна освіта допоможе вам жити, а самоосвіта приведе до успіху». Учителі Нагацька О.М. та Чабанець Т.В. ознайомили учасників семінару із основними напрямками та нормативно-правовими аспектами самоосвітньої вчителя, учитель інформатики Носова В.В. поділилася досвідом щодо використання STEAM-освіти в навчальному процесі. У ході практикуму, який провела Полешко О.С., учасники попрацювали у групах та розглянули мотиви самоосвітньої діяльності вчителя, також учителі української мови Лозівського НВК № 10 поділися власним досвідом використання дистанційних курсів на різних оnline-платформах.

Методист Зубенко Н.В. вказала на необхідність підвищення професійної компетентності педагогів у контексті успішної реалізації завдань Нової української школи. Семінар пройшов в атмосфері співпраці й педагогічної творчості, завдячуючи високій майстерності викладацького складу та адміністрації закладу.

10 вересня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 12 відбулася інструктивно-методична нарада з вчителями, що викладають «Основи медичних знань» з курсу предмета «Захист Вітчизни» в ЗЗСО міста Лозова.
В ході засідання було розглянуто методичні рекомендації щодо нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, цивільного захисту та охорони життя і здоров'я учнів.

З 27 по 30 серпня 2018 року у місті Лозова відбулися методичні заходи, на яких вчителі міста обговорили нагальні питання щодо початку нового навчального року; ознайомилися із матеріалами, які надала  Національна академія педагогічних наук  України у формі  веб-конференцій з усіх навчальних предметів. Під час заходів на основі методичних рекомендацій, підготовлених фахівцями Міністерства освіти і науки України і НАПН України, вчені академії надали поради щодо реалізації Концепції «Нова українська школа», прокоментували зміст нових освітніх і навчальних програм, підручників, що запроваджуються цього навчального року, ознайомили учасників із новітніми досягненнями педагогіки; педагоги також опрацювали методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у 2018/2019 навчального року.

   

18-21 червня 2018 року в Лозівській ЗОШ №7 та Лозівській ЗОШ №3 відбулися методичні  студії для вчителів математики, фізики, хімії за темою «Про оновлені навчальні програми для учнів 5-9 та 10-х класів закладів загальної середньої освіти, які будуть чинні з 01.09.2018 року».

Методист ММК Бондаренко Л.В. акцентувала увагу учителів предметів природничо-математичного циклу на наказах МОН України від 20.04.2018 № 405 «Про затвердження типової освітньої програми закладів ЗСО ІІ ступеня» та № 407 «Про затвердження типової освітньої програми закладів ЗСО ІІІ ступеня», на єдиній меті повної загальної середньої освіти, термінах введення в дію Типових освітніх програм.

Учителі обговорили оновлені програми з математики, фізики, хімії для 10 класу, ознайомилися із змістом зазначених програм.

19 червня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 7 відбувся методичний лекторій для вчителів української мови і літератури за темою «Про оновлені навчальні програми для учнів  5-9 та 10-х  класів закладів загальної середньої освіти, які будуть чинні з 01.09.2018 року».

Методист ММК Зубенко Н.В. акцентувала увагу учителів української мови і літератури на наказах МОН України від 20.04.2018 № 405 «Про затвердження типової освітньої програми закладів ЗСО ІІ ступеня» та № 407 «Про затвердження типової освітньої програми закладів ЗСО ІІІ ступеня», на єдиній меті повної загальної середньої освіти, термінах введення в дію Типових освітніх програм.

Учителі обговорили оновлені програми з української мови і літератури, ознайомилися із літературними творами, які введено до програми 10 класу.

З матеріалами методичного лекторію можна ознайомитися тут.

Підведено підсумки обласного фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують».

Фестиваль проведено за ініціативи Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» з метою задоволення потреб у професійній самореалізації працівників освіти Харківської області, обміну ефективним педагогічним досвідом та створення умов для співпраці наукових, методичних і педагогічних працівників, які розробляють та запроваджують педагогічні інновації в умовах розбудови нової української школи.  До участі в обласному етапі Фестивалю зареєструвалися  18  педагогічних працівників закладів освіти м. Лозової, де представили в електронному вигляді описи сутності та досвіду застосування власних інноваційних освітніх технологій, методів, форм та моделей організації освітнього процесу.

Дипломами оргкомітету обласного фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують» відзначено 11 представлених практик педагогічних працівників м.Лозової, з них:

І ступеня – 1

  • Гончарова Наталія Анатоліївна - вчитель музичного мистецтва Лозівського НВК "ЗНЗ - ліцей" №4

ІІ ступеня – 3

  • Костенко Оксана Василівна - завідувач шкільної бібліотеки Лозівської ЗОШ  І-ІІІ ст. №1
  • Пасинок Алла Павлівна – вихователь Лозівського ДНЗ № 3 "Чебурашка"
  • Кірик Анна Анатоліївна – вихователь   Лозівського ДНЗ № 3 "Чебурашка"

ІІІ ступеня – 7

  • Єфімова Наталія Олексіївна - вчитель зарубіжної літератури Лозівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів №1
  • Хворостова Оксана Володимирівна – вчитель української мови та літератури Лозівської ЗОШ  І-ІІІ ст. №1
  • Ворожейкіна Надія Олександрівна – вихователь Лозівського ДНЗ № 3 "Чебурашка"
  • Кочерга Оксана Володимирівна- заступник директора Лозівського НВК №10 "ЗНЗ-ДНЗ"
  • Носова Вікторія Володимирівна - вчитель інформатики Лозівського НВК №10 "ЗНЗ-ДНЗ"
  • Трачук Людмила Анатоліївна – практичний психолог Лозівського НВК №10 "ЗНЗ-ДНЗ"
  • Бєлєткова Олена Володимирівна – логопед Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради

Щиро вітаємо переможців - творчо працюючих та ініціативних педагогічних працівників. Бажаємо творчої наснаги й подальших успіхів на професійній ниві!

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 18 квітня 2018 року відбулося засідання методичної ради.

Методист Зубенко Н.В. проаналізувала результати ІІ і ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2017/2018 навчальному році та підсумки І та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Харківського територіального відділення МАН 2017/2018 навчального року.

Методист Бондаренко Л.В. доповіла про підсумки атестації педагогічних працівників міста у 2018 році та про підвищення кваліфікації педагогічних працівників на 2018/2019 н.р. Також Любов Вікторівна ознайомила присутніх із презентацією Кротової І.В., завідувача Центру    методичної та аналітичної роботи КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» про особливості проведення ДПА з навчальних предметів учнів 9-х класів у 2017/2018 навчальному році.

Методист Мархай Н.Ф. проінформувала про організацію вибору підручників для учнів 5-10 класів закладів ЗСО.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

10 квітня 2018 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 відбувся семінар-практикум вчителів інформатики за темою «Застосування хмарних технологій у навчальній діяльності».

Директор ЛЗОШ №11 Бережний В.І. ознайомив вчителів із новими формами самоосвіти та новими методами викладання предмета інформатики. Вчитель інформатики ЛЗОШ № 7 Бахмач А.О. та вчитель інформатики ЛЗОШ №11 Дяченко О.А. ознайомили з досвідом роботи по даній темі та провели практичне заняття.

Вчителі  були активними учасниками семінару.

   

11 квітня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 7 відбулося засідання методичної студії вчителів української мови і літератури за темою «Підготовка матеріалів для проведення державної підсумкової атестації з української мови у 2018 році».

Методист Управління освіти, молоді та спорту Зубенко Н.В. ознайомила вчителів української мови і літератури із орієнтовними вимогами щодо змісту атестаційної роботи  з української мови для учнів 9 класу (лист МОН № 1/9-185 від 27.03.18 року).

Керівник міського методичного об’єднання Семко Г.М. поділися власним досвідом проведення ДПА, нагадала про вміст папки «Матеріали щодо проведення ДПА з української мови».

З матеріалами методичної студії можна ознайомитися тут.

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 18 »