Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

На базі Лозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12  25 квітня проведено семінар керівників за темою «Участь в освітніх проектах - ефективний інструмент підвищення  професійної компетентності педагога. Від інновації до результативності».

Директор школи Шпортюк Н.Д. ознайомила присутніх  із взаємозалежністю інноваційного освітнього простору та підвищення компетентності вчителя.

Вчителі  школи розповіли про власний досвід участі у різних освітніх проектах та результати від їх реалізації. Зокрема, заступник директора и вчитель біології Надія Аксініна, розповідала про нові напрямки у роботі в умовах сучасного інформаційного світу (сторітелінг, освітній коучинг, проекти ЮНІСЕФ).  Вчителька  англійської мови  Марина Лопачак презентувала свій досвід роботи щодо  співпраці з вчителями та учнями з інших країн в рамках реалізації проектів євроінтеграції  eTwinning  а  вчителька інформатики Світлана Гугіс розповіла про реалізацію українсько  - німецького проекту "Молодь дебатує" в Україні та  хмарні технології в управлінській діяльності. Цікавою та корисною була практична частина семінару.  Керівники навчальних закладів та представники Управління освіти, молоді та спорту взяли участь у міні-дебатах.

04 квітня 2017 року в Лозівському ліцеї № 4 відбулася методична студія вчителів біології загальноосвітніх навчальних закладів міста. Учителі розглянули орієнтовні вимоги до проведення державної підсумкової атестації учнів у системі загальної середньої освіти у 2016/2017 навчальному році, геопросторовий аналіз в охороні довкілля, завдання ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з екології та теми екологічних проектів.

З матеріалами методичної студії можна ознайомитися тут.

У березні 2017 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» підведені підсумки обласного фестивалю-огляду освітніх Інтернет-ресурсів. Місто Лозова отримало І місце серед міст обласного значення та районів Харківської області. 16 педагогів ЗНЗ міста стали переможцями:

Диплом І ступеня – Спіріна Маргарита Вячеславівна (Управління), Стишук Віта Володимирівна (ЛЗОШ № 3), Тернова Тетяна Геннадіївна (ЛНВК № 10), Шуліга Андрій Євстахійович (ПЗОШ № 2)

Диплом ІІ ступеня –  Бєлєткова Олена Володимирівна (Управління), Домарєва Дар’я Петрівна (ЛДНЗ № 8), Сидоренко Олена Миколаївна (ПЗОШ № 1)

Диплом ІІІ ступеня – Борисова Ірина Миколаївна (Лозівська гімназія), Дегтярьова Тетяна Павлівна (ПЗОШ № 1), Мовчан Наталія Михайлівна (ЛДНЗ № 14), Носова Вікторія Володимирівна (ЛНВК № 10), Падалка Світлана Володимирівна (ліцей № 4), Сидоренко Олена Миколаївна (ПЗОШ № 1), Трачук Людмила Анатоліївна (ЛНВК № 10), Форост Тетяна Михайлівна (ЛДНЗ № 9), Янішевська Наталія Володимирівна (ЛДНЗ № 10)

З графіком засідань атестаційної комісії ІІ рівня Управління освіти, молоді та спорту на 2017 рік можна ознайомитись тут.

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 16 березня 2017 року в актовій залі відбулося V засідання методичної ради.

Члени методичної ради заслухали та схалили досвід роботи директора Лозівської ЗОШ № 11 Бережного В.І. за темою «Формування ключових компетентностей учнів засобами інноваційних методів». Досвід запропоновано занести до картотеки ефективного педагогічного досвіду Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Методист Зубенко Н.В. доповіла про результати ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад і про підсумки ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Харківського територіального відділення МАН у 2016/2017 навчальному році.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

Школа – неповторний світ, наповнений дитячим сміхом, радощами, печалями, любов’ю, друзями, знаннями, школа – це дружня сім’я, яка складається з учнів, учителів та батьків. Але не завжди батьки знають, що відбувається з їхньою дитиною в стінах цього закладу, як вона себе відчуває, що доводиться переживати, з якими труднощами стикається щодня.
Саме з метою наближення батьків до школи та до дитини, 15 березня 2017 року в Панютинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 2 початкова ланка зустрічала гостей. Для батьків учнів 1-4 класів, майбутніх першокласників та всіх бажаючих мешканців с. Хлібне було проведено День відкритих дверей. Батьки відвідали по 2 уроки в кожному класі, оглянули виставку дитячої творчості; від заступника директора з навчально-виховної роботи Гайшинської Л.А. отримали методичні настанови щодо розвитку пізнавальних здібностей учнів. Соціальний педагог провела анкетування серед батьків на предмет громадської думки про заклад. З майбутніми першокласниками було проведено ігрові розваги. Група батьків разом із директоркою Світланою Курочкіною відвідали їдальню, де на власні очі переконалися якістю харчування їхніх дітей.
Завершився цей день невеликою концертною програмою, батьки подякували педагогам, побажали успіхів у роботі і виявили бажання до співпраці.

14 березня 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 з метою підвищення професійної компетентності вчителів предмета «Захист Вітчизни» шляхом використання групових форм роботи проведено семінар вчителів предмета «Захист Вітчизни».

Учителі загальноосвітніх навчальних закладів удосконалили теоретичні знання з можливими зупинками кровотечі з ран шиї, тулуба, кінцівок в умовах бойових дій.

Свій досвід роботи презентували вчителі предмета «Захист Вітчизни» Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 Огульчанський В.В. та Кучеренко О.В.

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко.

Сьогодні, як ніколи, звертаємо ми до нашого Пророка свої помисли, звіряємо з його ідеалами свої кроки у становленні української держави. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:

І на оновленій землі
Врага не буде супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі.

Шанувальники творчості Т.Г.Шевченка із загальноосвітніх навчальних закладів міста Лозова 09 березня 2017 року взяли участь у фестивалі «Тарасовими шляхами».

Гостей радо зустрічали учні Лозівського ліцею № 4: ведучі Ксенія та Марина, танцювальний колектив «Феєрія» та вокальний гурток «Гармонія». Присутні із задоволенням переглянули уривок із п’єси «Назар Стодоля» у виконанні учнів Панютинської ЗОШ № 2. Учні загальноосвітніх навчальних закладів міста Горєлова Софія, Безрук Давид, Ковпенко Поліна, Місюра Анастасія, Кулішенко Анастасія, Прокопенко Борис, Польщиков Ростислав декламували як Шевченкові вірші, так і поезії сучасних поетів про нього. Учениця Лозівської ЗОШ № 12 Кузубова Вікторія представила пісенний варіант вірша І. Франка «Човен», який славетний Каменяр написав під впливом творчості Т.Шевченка. А учні Панютинської ЗОШ № 1 та Лозівської ЗОШ № 7 розповіли різними мовами та заспівали Шевченків «Заповіт».

23-25 лютого 2017 року у м. Харкові відбулася ХІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». У роботі конференції взяли участь понад 300 учнів і педагогічних працівників навчальних закладів Харківщини, Івано-Франківської, Закарпатської, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Донецької, Сумської, Черкаської областей та м. Києва. Місто Лозова представляла учениця 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Сергієнко Ірина (керівник Громило Н.Ю.). Дівчину було відзначено подякою філософського факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за вагомий внесок у дослідженні етнографічних особливостей рідного краю.

23 лютого 2017 року в Лозівській ЗОШ № 3 проведено методичний фестиваль за темою «Професійна орієнтація та допрофільна підготовка учнів». Учасниками заходу були класні керівники 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, які вдосконалили свої знання щодо нових освітніх позицій в профорієнтаційній роботі з учнями і ознайомилися з досвідом роботи класного керівника ЛЗОШ № 3 Бондаренко Т.А. та практичного психолога Архипової Т.Ю.

22 лютого 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 проведено семінар для вчителів основ здоров’я за темою «Формування життєвих навичок на уроках основ здоров’я в контексті програми «Вчимося жити разом».

Вчителі загальноосвітніх навчальних закладів розглянули теоретичні аспекти структури особливостей та методики проведення тренінгових навчальних занять програми «Вчимося жити разом» та удосконалили знання про педагогічну технологію здорового способу життя. Свій досвід роботи презентувала вчитель основ здоров’я ЗОШ № 12 Кулєшова О.Ф.

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 16 лютого 2017 року в актовій залі відбулося IV засідання методичної ради.

Члени методичної ради заслухали та схвалили досвіди роботи педагогічних працівників, які претендують на присвоєння (відповідність) звання «вихователь-методист», «учитель-методист» та «старший учитель». Рішенням методичної ради представлені досвіди занесені до картотеки ефективного педагогічного досвіду Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Методист Мархай Н.Ф. доповіла про підсумки участі педагогів міста в міському етапі фестивалю-огляду освітніх Інтернет-ресурсів і наголосила, що із 31 запропонованого сайту на обласний конкурс відібрано 21.

Завідувач методичного кабінету Чилова Л.Г. доповіла про підсумки участі педагогів міста в обласному етапі професійного конкурсу «Учитель року-2017».

Методист Бондаренко Л.В. надала рекомендації щодо оформлення атестаційних справ у 2017 році.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

10 лютого 2017 року у Лозівській ЗОШ № 1 відбулося засідання творчої студії вчителів української мови і літератури, що викладають у 5 класах. Заняття для колег провела педагог-професіонал, вчитель української мови і літератури Савіна Т.В. Учитель поділилася досвідом роботи щодо складання літературних диктантів з української літератури у 5 класі. У творчій дружній атмосфері колеги поспілкувалися, обмінялися досвідом роботи.
« 1 2 ... 16 17 18