Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

4 і 5 квітня 2018 року  в Управлінні освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради відбулася атестація педагогічних працівників закладів освіти міста. Атестаційною комісією ІІ рівня при Управлінні проатестовано 62 педагоги, які у міжатестаційний період продемонстрували високий рівень професійної компетентності та професійної майстерності.

За підсумками атестації:

  • 43 педагоги підтвердили свою кваліфікаційну категорію, педагогічне звання;
  • 19 педагогічним працівникам присвоєна кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії»;

7 педагогам присвоєно педагогічне звання «учитель-методист», 18 – педагогічне звання «старший учитель», 2 – «керівник гуртка-методист», 4 – «вихователь-методист», 1 – «старший вихователь».

  

29 березня 2018 року на базі Лозівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 проведена методична студія вчителів економіки за темою «Активізація навчально-пізнавальної діяльності учнів шляхом використання технології інтегрованого навчання».

Архарова І.В. - вчитель економіки Лозівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 у виступі розкрила актуальність ідеї інтегрованого навчання, аспекти формування в школярів необхідних компетентностей.

Вчитель економіки Лозівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 Осташенко І.В. ділилася своїм досвідом роботи в даному напрямку і запропонувала колегам зануритися у ігровий світ школярів, де всі стали учасниками інтерактивної гри «Багатство», суть якої полягала у збільшенні стартового капіталу протягом кількох етапів. Гра виявилася цікавою та корисною. Набутий досвід сприятиме удосконаленню професійної майстерності вчителів.

   

29.03.2018 року у Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбувся  семінар вчителів трудового навчання та технологій за темою «Іноваційні технології - засіб активізації навчально-пізнавльної діяльності на уроках та в позаурочний час з трудового навчання».

Педяж О.В., вчитель ЛЗОШ І-ІІІ ст. №11, ознайомив  присутніх з матеріалами обласного семінару за темою «Оновлення підходів підготовки учнів до ІІІ-ІV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання і технології».

Педяж В.А., вчитель ЛЗОШ І-ІІІ ст. №11, презентувала свій досвід роботи з використанням елементів майстер-класу за темою «Вишиванка – символ єднання».

Шалімов Ю.О., ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» №4,  провів майстер- клас «Токарна обробка деревини».

Даценко Е.А., ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» №4, підвела підсумки ІІ та ІІІ етапів олімпіади Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання і технології та внесла пропозиції щодо покращення роботи з обдарованими дітьми.

   

27 березня 2018 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №4 «Золотий ключик» проведено засідання методичної студії для керівників музичних за темою: «Сучасне дитяче свято. Педагогічний аспект».

    

22 березня 2018 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 відбулася методична студія вчителів предметів художньо-естетичного циклу за темою «Розвиток мистецьких компетентностей на уроках художньо-естетичного циклу».

Керівник методичної студії Кучеренко О.В., учитель образотворчого мистецтва, представила цікаву доповідь-презентацію «Компетенції та компетентності», поділилася досвідом роботи щодо розвитку мистецьких компетентностей на уроках художньо-естетичного циклу та провела майстер-клас «Пасхальні яйця. Декупаж».

Зустріч педагогів пройшла конструктивно, учителі із задоволенням виконували практичну частину, методист Управління Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичної студії, було обговорено ряд питань щодо викладання предметів художньо-естетичного циклу.

З матеріалами МС можна ознайомитися тут.

20 березня 2018 року в ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» відбувся семінар-практикум для вчителів предмета «Захист Вітчизни» за темою «Компетентнісний підхід на уроках предмета «Захист Вітчизни». Учасниками були педагоги закладів загальної середньої освіти міста, адміністрація закладу та методист МК Чернова Н.М.

Вчитель предмета «Захист Вітчизни» ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» Ріпка А.І. ознайомив вчителів із власним досвідом роботи з тактичної підготовки та сучасними методичними підходами до проведення компетентнісного уроку. Провів заняття з тактичної підготовки «Дії солдата в бою».

Присутні обговорили і випрацювали міське Положення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

14 березня 2018 року в ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 відбулася методична студія за темою «Інноваційні підходи до розвитку логіко-біологічних здібностей в умовах Нової української школи». Вчителі біології закладів загальної середньої освіти ознайомилися з досвідом роботи вчителя ЛЗОШ № 7 Трохимець Н.О. за даною темою. Керівник міського методичного об’єднання вчителів біології, вчитель біології ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 Падалка С.В. ознайомила вчителів із результатами виступу команди учнів на ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та екології та з підсумками ІІ етапу МАН. Також учителі опрацювали завдання підвищеної складності та завдання на ерудицію ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад.

13 березня 2018 року учителі української мови і літератури міста Лозова взяли участь в авторському науково-практичному семінарі Олександра Миколайовича Авраменка, доцента Київського університету імені Бориса Грінченка, завідувача кафедри гуманітарних дисциплін, автора підручників з української мови та літератури, дидактичних матеріалів для підготовки до ЗНО. Тема семінару «Моделювання сучасного уроку української мови та літератури з урахуванням ключових компетентностей», всі учасники отримали сертифікати, купу цікавої інформації та неймовірне задоволення від спілкування.

   

24 лютого 2018 року в НВК «ЗНЗ-ліцей»№4 розпочалась підготовка педагогів міста для роботи в умовах Нової української школи. Навчання проводили тренери Проніна Марина Анатоліївна та Дев’ятко Галина Анатоліївна. В тематичному спецкурсі – тренінгу взяли участь 25 вчителів початкових класів та  12 заступників директора з навчально-виховної роботи.

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 22 лютого 2018 року в актовій залі відбулося засідання методичної ради.

Члени методичної ради заслухали та схалили досвіди роботи педагогічних працівників, які претендують на присвоєння (відповідність) звання «вихователь-методист», «учитель-методист» та «старший учитель». Рішенням методичної ради представлені досвіди занесені до картотеки ефективного педагогічного досвіду Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Методист Мархай Н.Ф. доповіла про стан замовлення підручників для 5-х класів на наступний навчальний рік.

Завідувач методичного кабінету Чилова Л.Г. доповіла про підсумки участі педагогів міста в обласному етапі професійного конкурсу «Учитель року-2018», а учитель фізики ЛЗОШ № 7 Швачунов С.В., який посів І місце в області цього року, поділився досвідом участі у професійному конкурсі.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

У Харкові завершився ІІ (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» за номінаціями «Українська мова та література», «Фізика», «Німецька мова», «Фізична культура».

Місто Лозова у Конкурсі було представлено у двох номінаціях: «Фізика» та «Фізична культура». Після відбіркового етапу у конкурсних випробовуваннях обласного рівня продовжив змагання учитель фізики Лозівської ЗОШ № 7 Швачунов Сергій Вікторович. Поступово, із 20 учасників Конкурсу у номінації «Фізика» Сергій Вікторович спочатку увійшов до вісімки кращих, потім – до п’ятірки фіналістів, а у ІІІ заключному етапі, за сумою набраних балів (345,68), посів перше рейтингове місце.

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради вітає переможця ІІ (обласного) туру професійного конкурсу «Учитель року-2018» Швачунова Сергія Вікторовича і бажаємо успіхів у роботі та подальших перемог. Нехай Ваша нелегка, але така важлива справа цінується, шанується та щедро винагороджується.

07 лютого 2018 року в Управлінні освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради проведено І теоретичний етап міського туру обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» у 2018 році.

З результатами І (теоретичного) етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.

  

01 лютого 2018 року у ЛЗОШ №7 працював методичний майданчик для вчителів математики, фізики, хімії на тему «Шляхи реалізації нового Закону України «Про освіту» в контексті забезпечення якості освіти».

 Педагоги ознайомилися із ключовими новелами нового Закону України «Про освіту», увагу вчителів було закцентувано на статтях Закону щодо підвищення якості освіти та необхідності формування інноваційного простору як способу реалізації компетентнісного підходу до навчання.

31 січня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 3 відбулося засідання методичної студії вчителів української мови і літератури за темою «Підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання: родзинки від учителів та учнів».

Учителі української мови і літератури Бейковська О.М. та Ковальова М.С. із захопленням поділилися досвідом роботи, презентували варіанти завдань, які можна використати під час підготовки до тестування. Колеги взяли активну участь у тренінгах (редагування власного висловлення, використання слів-підказок, асоціативний диктант) і поділилися своїми «родзинками» щодо підготовки учнів до ЗНО; також проаналізували якість виконання завдань, які викликають в учнів найбільші труднощі.

З матеріалами методичної студії можна ознайомитися тут.

     

11 січня 2018 року в Панютинській ЗОШ І-ІІ ст. № 2 відбувся семінар-практикум для вчителів інформатики та образотворчого мистецтва за темою: «Сучасний урок в системі розвитку ключових компетентностей учнів».

Учитель інформатики та образотворчого мистецтва ПЗОШ І-ІІ ст. № 2 Гайшинська Лариса Анатоліївна ознайомила присутніх із власним  досвідом роботи щодо впровадження інноваційних технологій в навчально-виховний процес на уроках інформатики та образотворчого мистецтва та провела майстер-клас за даною темою. Учителі закладів міста взяли активну участь у роботі семінару-практикуму. 

З матеріалами семінару можна ознайомитися тут.

     

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 18 »