Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

20 грудня 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 відбулася  методична студія вчителів трудового навчання за темою: «Застосування методів технології проектного навчання для розвитку творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання».

Учасниками студії були вчителі трудового навчання (технічні види праці)     закладів загальної середньої освіти.

 Вчитель трудового навчання ПЗОШ №1 Загвоздін В.В. поділився досвідом роботи щодо проектної діяльності, системами дій учителя на різних етапах роботи над проектами. Вчитель ЛЗОШ №11, керівник ММО трудового навчання Педяж О.В.  зробив аналіз помилок які діти допустили під час теоретичного туру Всеукраїнської учнівської олімпіади.

 Методист міського методичного кабінету Н.М. Чернова ознайомила з матеріалами Всеукраїнського семінару з трудового навчання та звернула увагу на особливості вибору об’єктів проектно-технологічної діяльності учнів для досягнення очікуваних результатів.

«Чого б ти не навчався, ти навчаєшся для себе» (Петроній).

Під таким гаслом  8 грудня 2017 року в Панютинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 відбулась методична студія шкільних бібліотекарів за темою «Шкільна бібліотека – інформаційний центр навчального закладу». Учасники студії ознайомилися з особливостями інформаційної роботи шкільної бібліотеки в умовах Нової української школи, розглянули можливості розширення спектру бібліотечних послуг за допомогою Інтернет-технологій. Практична частина зустрічі була присвячена роботі з сервісами Google та LearningApps.org.

  

  

08 грудня 2017 року у Лозівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 відбулося засідання методичної студії вчителів трудового навчання за темою «Трудове навчання у сучасній українській школі» (форма проведення: майстер-клас).

Метою засідання було зростання фахового рівня та професійної компетентності вчителів трудового навчання та технологій в умовах освітньої реформи.

Вчитель ЛЗОШ № 3 Громило Н.Ю. ознайомила колег з сучасним уроком трудового навчання як основою проектної діяльності (за матеріалами Всеукраїнського науково-практичного семінару «Трудове навчання в умовах освітньої реформи: цілі та шляхи досягнення»). Надія Юріївна  провела майстер-клас з виготовлення проекту «Ялинкова прикраса» (основна технологія: в’язання гачком).

Вчитель трудового навчання Педяж В.А. ознайомила колег з інноваційними технологіями як засобами активізації навчально-пізнавльної діяльності на уроках обслуговуючої праці.

6 грудня 2017 року на базі Лозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 відбулося засідання методичної студії вчителів основ здоров’я за темою «Впровадження превентивної освіти на уроках основ здоров’я». Вчитель основ здоров’я ЛЗОШ № 3 Свердло В.В. разом із практичним психологом Архіповою Т.Ю. презентували власний досвід роботи та удосконалили знання колег про методи і технології превентивної освіти через інтерактивні форми навчання.

30 листопада 2017 року у Домаському НВК «ЗНЗ-ДНЗ»  відбулося засідання методичного об’єднання вчителів географії закладів освіти м.Лозова. Вчитель географії Ковтун Олена Леонідівна  представила присутнім доповідь-презентацію на тему: «Реалізація виховної мети під час проведення уроків географії як один із шляхів формування компетентної особистості», запросила колег із шкіл міста взяти участь у цікавому тренінгу-практикуму «Шляхи реалізації виховної мети під час проведення уроку».

Учасники заходу поділилися на команди та отримали «чарівні наукові конверти» із завданнями для конкурсів: розв’язували географічні кросворди, працювали із завданнями за запропонованим описом або визначенням.

Завершилося засідання міського методичного об’єднання обміном досвіду та жвавим обговоренням у формі круглого столу щодо практичної реалізації мети методичної студії.

   

29 листопада 2017 року в Панютинській ЗОШ № 1 відбулося засідання методичної студії вчителів української мови і літератури за темою «Використання різних форм і методів під час вивчення літературних творів у 5 класів».

Учитель української мови і літератури Черновол Ю.П. із захопленням поділилася досвідом роботи щодо викладання української літератури у 5 класі, надала  зразки тестових завдань щодо вивчення програмних творів, цікаві відеоматеріали та представила креативні учнівські проекти.

Методист Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи, тема методичної студії викликала жваву дискусію серед учасників студії, учителі поділилися власними напрацюваннями.

     

23 листопада 2017 року у Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 відбулося засідання методичної студії для вчителів музичного мистецтва «Інтеграція на уроках музичного мистецтва як один із засобів активізації пізнавальної діяльності учнів».

Учитель музичного мистецтва Гончарова Н.А. підготувала цікавий та корисний матеріал для своїх колег щодо питання інтеграції на уроках музичного мистецтва, поділилася власним досвідом роботи та запропонувала цікаву практичну роботу для колег. 

З матеріалами МС можна ознайомитися тут.

   

15 листопада 2017 року у Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 оригінально і цікаво, як завжди, відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури.

До підготовки заходу з теми: "Позакласна робота з української мови та літератури" вчителі Семко Г.М., Петренко О.Л., Моцик О.І підійшли творчо. На засіданні ММО було запрошено учнів творчої літературної групи «Слово», літературний клуб «ЛіГос», вчителів української мови та літератури. Основою заходу стала презентація «Словом» нової поетичної збірки «Осінь: філософія життя». Юні поети дарували глядачам нові поезії, есе та пісні. На фоні прекрасного живого супроводу гітари (виконавець Смерчинська Діана) линуло із уст учениць Чабан Валерії, Зінченко Альони, Непран Анни, Сінчук Лілії, Кучеренко Катерини, Сачко Катерини чудове українське слово – вірші юних талантів, їхні роздуми про сутність буття. Метри поетичного слова – учасники ЛіГосу: Артур Савран, Олена Білошниченко, Світлана Шевчук, Олександр Крюков, Сергій Панасенко – влилися в ліричний струмінь золотої осені. І хоча осінь – пора тужлива, та дійство пройшло під мажорно-філософським мотивом: "Листопад – це коли падає листя, а не настрій!"

Репортаж про подію дивіться на каналі ТРК "Вектор" у міських новинах.

З матеріалами методичної студії можна ознайомитися тут.

    

03 листопада 2017 року в Панютинській ЗОШ № 1 відбулася методична студія вчителів образотворчого мистецтва за темою «Застосування методів технології орігамі для розвитку творчих здібностей учнів на уроках образотворчого мистецтва».

Керівник методичної студії Незнамов С.А., учитель образотворчого мистецтва, представив цікавий теоретичний матеріал,  поділився досвідом роботи щодо застосування методів технології орігамі на уроках та провів майстер-клас.

Зустріч педагогів пройшла конструктивно, учителі із задоволенням виконували практичну частину, методист Управління Зубенко Н.В. підвела підсумки роботи методичної студії, було обговорено ряд питань щодо викладання предметів художньо-естетичного циклу.

       

25, 26, 27 жовтня 2017 році на базі ЛЗОШ І- ІІІ ст. №1 викладачі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» провели виїзний тематичний спецкурс на тему «Організація інклюзивного навчання в ЗНЗ: нагальні питання».

47 педагогів із 7 навчальних закладів місто успішно підвищили свою кваліфікацію щодо роботи з дітьми з особливими потребами.

Для здійснення навчання та супроводу зазначених дітей педагоги міста ознайомилися із нормативно-правовою базою стосовно організації інклюзивного навчання, психологічними особливостями у спілкуванні, навчанні дітей з особливими потребами та у співпраці із їх батьками (матеріали для завантаження).

   

25 жовтня 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 відбувся семінар-практикум вчителів інформатики за темою: «STEM-освіта: професійна компетентність вчителя».

Учитель інформатики ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» Носова В.В виступила в ролі мейкера з інтерактивною доповіддю з елементами майстер – класу та вчитель інформатики ЛЗОШ № 12 Гугіс С.В. надала методичні матеріали за темою: «Самоосвіта вчителя інформатики як засіб розвитку життєвих компетентностей учнів». Вчителі розглянули особливості впровадження STEM-освіти під час проведення уроків інформатики та окреслили можливості самоосвіти.

26 жовтня 2017р. на базі Лозівсвької ЗОШ І-ІІІ ст.№11 відбулась робота методичної студії для вчителів економіки шкіл м. Лозова за темою «Науковість і доступність навчального матеріалу на уроках економіки за допомогою методу проектів».

Під час роботи семінару-тренінгу вчитель економіки Лозівської ЗОШ №11 Кошляк Є.О. ознайомила присутніх з практичними аспектами впровадження в систему роботи проектного навчання з метою формування у школярів прагнення до творчого успіху, залучила вчителів до практичної гри, а вчитель Лозівської ЗОШ №7 Басова В.О. розкрила особливості впровадження проектної технології та презентувала творчий учнівський проект «З історії виникнення банків».

Енергійним був і підсумково-рефлексійний етап семінару, під час проведення якого учасники підбили підсумки заходу та презентували виготовлений буклет.

  

Увага! На сторінці "Підвищення кваліфікації" опубліковано оновлений план-графік курсів на жовтень-листопад 2017.

23 жовтня 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 відбувся семінар-практикум класних керівників за темою: «Жорстокість підлітків: причини і профілактика. Важкий підліток».

Учасниками семінару були заступники директорів з виховної роботи та керівники  ШМО класних керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Аксініна Н.М., керівник ММО класних керівників, і практичний психолог ЛЗОШ № 12 Дяченко М.А. ознайомили з різноманітними методами та інструментами для зміни поведінки та зниження рівня толерантності до насильства, удосконалення виховних форм в роботі щодо попередження жорстокості підлітків.

   

19 жовтня 2017 року відбулася нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи та відповідальних за програму ІСУО у навчальних закладах з питання організації та проведення електронної атестації педагогічних працівників у навчальних закладах. Матеріали наради розміщені тут.

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 »