Головна » Архів матеріалів
362    03.03.2018     0 коментарів

У Центрі молоді 28 лютого пройшов майстер-клас «Мистецтво обирати аромати». Це важлива тема для дівчат та хлопців, бо не кожен з нас вміє правильно обирати парфум та користуватися ним. Мало хто знає, як відрізнити підробку від оригіналу, та розбирається в різновидах ароматів. Проводила майстер-клас експерт своєї справи, підприємець в сфері краси Нінель Подгорная.

Спочатку хлопці та дівчата переглянули навчальні відео, в одному із яких розповідалось про підробки, в іншому – про правильне виробництво парфумів. Потім ми з’ясували, чому не варто економити на парфумах, та до чого такі заощадження можуть привести, - а саме до алергії, запалення та навіть до раку шкіри.

Також присутні на майстер-класі дізналися про класифікацію ароматів, їхню тональність, пройшли тест, щоб підібрати свій власний аромат, та закріпили отриманні знання на практиці.

   

465    03.03.2018     0 коментарів

Реалізовуючи вимоги Положення про навчання і перевірку знань з  охорони праці та електробезпеки в Управлінні освіти, молоді та спорту щорічно, за планом-графіком, проводиться навчання серед різних категорій працівників з послідуючою перевіркою знань для отримання групи допуску щодо проведення робіт в електроустановках до 1000 В.

26 лютого 2018 року - отримали допуск  до роботи  з електро-технологічним обладнанням робітники  з комплексного  обслуговування  і ремонту будівель, споруд та  обладнання.

 

... Читати далі »

Спортивні заходи    405    02.03.2018     0 коментарів

З 23 по 25 лютого 2018 року  в м. Суми відбувся Всеукраїнський турнір з естетичної гімнастики «Грація 2018».

У змаганнях взяли участь 16 команд з усіх куточків України. Наше місто представляли юні гімнасти Лозівської ДЮСШ «Олімпія» (тренер-викладач Чуєнко Юлія Олександрівна).

У віковій категорії 6-8 років юні гімнастки ДЮСШ «Олімпія» у складі: Кутиш Анна, Григор'єва Дана, Штонда Поліна, Лук'яненко Тиграна, Лабінцева Ліза та Нестеренко Єва посіли друге заліково-командне місце. А чемпіонами турніру стали гімнастки Сумщини.

Наші вітання юним спортсменкам лозівчанкам!

Спортивні заходи    433    02.03.2018     0 коментарів

Наприкінці лютого в м.Київі відбулися фінальні змагання чемпіонату України з футзалу серед юнацьких команд  2001-2002  року  народження (U-17) сезону 2017-2018 рр.

Наше місто на цих змаганнях представляла команда вихованців ДЮСШ «Юність» (тренер-викладач Андрій Погребняк). Поступившись двом київським командам в підсумку лозівчани вибороли бронзові медалі, перегравши в матчі за  третє місце однолітків з м.Хмельницький. Кращим нападником чемпіонату став Недай Владислав.

01.03.2018 року в  Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст.№3  відбулася  методична студія для вчителів географії закладів загальної середньої освіти.

Тема: Національно-патріотичне виховання на уроках географії.

Мета: підвищити рівень професійної майстерності вчителів географії щодо використання різноманітних методів, форм і прийомів національно-патріотичного виховання на уроках географії.

На заході були присутні учителі географії шкіл міста. Вони ознайомились із принципами, засобами та складовими національно-патріотичного виховання.  Майстер-клас для колег провела Тепляк І. І. - учитель географії  Лозівської ЗОШ №3. Присутніх зацікавили практичні завдання: тести на співвідношення, вікторини, географічні квести, ярмарок професій, кросворди.

На методичному практикумі під час круглого столу учасники методичної студії поділилися власними напрацюваннями, розглянули  результати участі команди учнів на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії та  обговорювали питання щодо підготовки до міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Джура”.

З матеріалами методичної студії можна ознайомитися тут.

422    01.03.2018     0 коментарів

21 лютого 2018 року в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулася ХІІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід…».

Учениця 9 класу Шкуренко Валерія взяла участь у роботі секції «Етнографічні особливості рідного краю», представляючи своє дослідження «Стародавній одяг Лозівщини кінця ХІХ – початку ХХ століття».

Валерія отримала збірку із тезами науково-дослідницьких робіт, лист-подяку та пам’ятні сувеніри.

  

Конкурси    712    01.03.2018     0 коментарів

У вересні 2017 року – березні 2018 року Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» спільно з Міністерством культури України, Посольством Литовської Республіки в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України проведено V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць».

Усього на конкурс надійшло понад 6 тисяч робіт. Членами журі визначено авторів кращих робіт V Всеукраїнського конкурсу есе “Я – європеєць”, які запрошені 27 березня 2018 року до міста Київ на захист-презентацію робіт.

Серед 47 кращих авторів два  – з Лозової:

Прокопенко Борис – учень Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (керівник Бендеберя Л.Є.).
Білокінь Богдан – вихованець Лозівського БДЮТ, учень ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» (керівник Кононенко О.В.);

Вітаємо та бажаємо подальших перемог!

512    01.03.2018     0 коментарів

У ЗОШ №12 1 березня була проведена бесіда присвячена Дню «Нуль дискримінації». Бесіда проводилася у вигляді пізнавальної гри. Щоб виконати завдання та позмагатися, учні поділилися на дві команди.

Спочатку з’ясували, що таке дискримінація. Хлопці та дівчата навели приклади дискримінації з історії, такі як: кріпацтво, расизм, дискримінація жінок та інше. Потім з’ясували протилежний термін дискримінації – толерантність. Учасники гри пояснили свою думку стосовно того, якою повинна бути толерантна людина та що учні розуміють під толерантністю.

Після теорії перейшли до практики і розпочали пізнавальну гру, в ході якої учасники розв’язували ребус, визначали якості толерантної та інтолерантної людини, пояснювали афоризми відомих людей стосовно толерантності та дискримінації, відновлювали пропущені слова в прислів’ях, відповідали на питання про національні традиції та страви різних країн, з’ясовували критерії та форми толерантності.

В процесі гри учні дізналися багато нового про толерантність і дискримінацію. По завершенню бесіди отримані знання хлопців та дівчат перевірили опитуванням.

  

26 лютого 2018 року в Домаському ЗНЗ-ДНЗ для старшокласників фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено профорієнтаційний захід. На початку бесіди згадали професійну діяльність жінок та чоловіків в історичному минулому та гендерні стереотипи, які їх супроводжували. Сьогодні сучасна молодь розуміє, що для досягнення успіху у професійній діяльності не треба звертати увагу на гендерні стереотипи при виборі професій. Також старшокласники знають, що Конституція України гарантує рівні права та можливості у виборі професії та роду трудової діяльності.

Наприкінці перейшли до професій майбутнього, які пропонує атлас професій. Старшокласникам було надано інтернет-посилання, за яким вони більш детально познайомляться з усіма розділами атласу майбутніх професій.

Спортивні заходи    418    28.02.2018     0 коментарів

23 лютого 2018 року в смт. Сахновщина відбулися зональні змагання з футзалу «Шкільної футзальної ліги України» серед учнів 5-х класів закладів загальної середньої освіти. У змаганнях взяли участь 5 команд  з різних міст та районів Харківської області – Лозівського, Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського та м. Лозова. Наше місто представляла команда Лозівського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ-ліцей»№ 4 (вчитель Зайдулін Олександр Сергійович, тренер Кривошеєв Євген В’ячеславович), які посіли ІІ місце, поступившись у фіналі команді смт. Сахновщина.

 

349    28.02.2018     0 коментарів

У Центрі молоді 23 лютого 2018 року пройшла розважальна гра «Корова». Це гра-пантоміма. Для того, щоб виконати завдання, потрібно добре володіти власним тілом і мімікою. Гра дуже корисна, тому що мало хто може похвалитися вмінням виражати емоції та почуття за допомогою жестів, а гра цьому вчить. Також гра розвиває театральні навички та допомагає подолати страх сцени і сором’язливість.

Правила гри прості. Перший з гравців придумує слово та намагається показати його без слів, інші учасники припускають, що це може бути. Той, хто відгадав, йде грати наступним, але йому слово загадує попередній гравець. Слова можуть бути різні – від конкретних до абстрактних. Цього разу гравці використовували такі слова, як бджола, сало, хімік, вогнегасник, кінець світу, сіль, режисер та інші. 

Хлопці та дівчата залишились задоволені грою.

  

24 лютого 2018 року в НВК «ЗНЗ-ліцей»№4 розпочалась підготовка педагогів міста для роботи в умовах Нової української школи. Навчання проводили тренери Проніна Марина Анатоліївна та Дев’ятко Галина Анатоліївна. В тематичному спецкурсі – тренінгу взяли участь 25 вчителів початкових класів та  12 заступників директора з навчально-виховної роботи.

Спортивні заходи    442    26.02.2018     0 коментарів

24 лютого 2018 року відбулося урочисте відкриття реконструйованого басейну у приміщенні ДЮСШ "Юність".

У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, народний депутат України Анатолій Гіршфельд, Лозівський міський голова Сергій Зеленський, керівництво Лозівського району, депутати, ветерани спорту, батьки, діти та громадськість міста.

Після привітання Юлія Світлична вручила юним спортсменам подарунки. Також губернатор Харківщини запевнила, що у цьому році область має великі плани з підтримки міста Лозова і Лозівського району.

Право перерізати стрічку для відкриття басейну надали голові ХОДА Юлії Світличній, народному депутату України Анатолію Гіршфельду, Лозівському міському голові Сергію Зеленському та юним спортсменам.

Після відкриття першими заплив здійснили вихованці з обмеженими можливостями - призери чемпіонату України та Харківської області. Далі продемонстрували свої вміння вихованці молодшої, середньої та старшої вікових груп.

Відкриття басейну дає можливість приймати дітей із сусідніх районів, займатися спортом людям з обмеженими можливостями, проводити змагання різних рівнів.

Новини    397    26.02.2018     0 коментарів

26.02.2018 року о 14.20 в Домаському НВК відбудеться бесіда з елементами гри «Жіночі та чоловічі професії».

26-27.02.2018 року о 14.30 в ДЮСШ «Локомотив» відбудеться особистий Чемпіонат міста з швидких шахів серед юнаків та дівчат 2006 р.н. та молодше.

26-28.02.2018 року о 15.00 в Управлінні та ЗОШ №3 відбудеться підготовка персоналу пунктів проведення тестування ЗНО.

26.02 та 02.03.2018 року о 15.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться тренування з брейкдансу.

З 26.02 по 03.03.2018 року в ЗОШ №3 та Лозівській гімназії відбудеться моніторингове дослідження якості освіти.

З 26.02 по 03.03.2018 року о 9.00 в Управлінні відбудеться заповнення бази даних педагогічних працівників, задіяних в процедурі ЗНО.

27.02.2018 року о 14.00 в Управлінні відбудеться нарада керівників закладів освіти.

27.02 та 01.03 о 16.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться заняття з азіатської хореографії.

З 28.02 по 01.03 о 14.30 на базі ЛБДЮТ відбудеться особистий Чемпіонат міста з швидких шахів серед юнаків та дівчат 2000 р.н. та молодше.

28.02.2018 року о 16.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться майстер-клас «Мистецтво обирати аромати».

01-02.03.2018 року в закладах освіти відбудуться заходи до 80-річчя  від дня народження В. Чорновола.

01.03.2018 року в ЗОШ №12 відбудеться бесіда до дня «Ноль дискримінації».

01.03.2018 року о 12.00 в ЗОШ №12 відбудеться семінар «Участь в освітніх проектах – один із напрямків підвищення професійної компетентності вчителя».

01.03.2018 року о 13.30 в ЗОШ №3 відбудеться засідання міського методичного об’єднання  вчителів географії.

01.03.2018 року о 14.00 в Управлінні відбудеться засідання ТТК щодо підготовки до семінару «Методика проектно-дослідницької діяльності учнів як складова природничо-математичної освіти».

01.03.2018 року о 15.00 в гуртожитку Лозівського професійного ліцею буде проведена година спілкування «Правила поведінки на воді в зимовий період».

03.03.2018 року о 13.00 в Домаському НВК відбудеться захід «Карта вибору професій».

03.03.2018 року о 13.30 на базі НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбудеться тематичний спецкурс-тренінг «Підготовка вчителів початкових класів та заступники директорів з навчально-виховної роботи, що відповідають за початкову школу до роботи в умовах Нової української школи».

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 22 лютого 2018 року в актовій залі відбулося засідання методичної ради.

Члени методичної ради заслухали та схалили досвіди роботи педагогічних працівників, які претендують на присвоєння (відповідність) звання «вихователь-методист», «учитель-методист» та «старший учитель». Рішенням методичної ради представлені досвіди занесені до картотеки ефективного педагогічного досвіду Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Методист Мархай Н.Ф. доповіла про стан замовлення підручників для 5-х класів на наступний навчальний рік.

Завідувач методичного кабінету Чилова Л.Г. доповіла про підсумки участі педагогів міста в обласному етапі професійного конкурсу «Учитель року-2018», а учитель фізики ЛЗОШ № 7 Швачунов С.В., який посів І місце в області цього року, поділився досвідом участі у професійному конкурсі.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

« 1 2 ... 73 74 75 76 77 ... 100 101 »