Головна » Архів матеріалів

На Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зоряне сяйво», який відбувся 18 лютого у місті Дніпро, керівник гуртка «Естрадний вокал» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Олена Сергіївна Діденко  виборола диплом лауреата ІІ ступеня.

Вітаємо та бажаємо  подальших яскравих виступів та перемог!

Це - матері мова. Я звуки твої
Люблю, наче очі дитини...
О мово вкраїнська!... Хто любить її,
Той любить мою Україну.

Володимир Сосюра

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - мова.

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Лозівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8». Гостей свята радо зустрічали адміністрація та вчителі. Свято розпочалося феєричним виступом хору ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» та вихованців дошкільного підрозділу. На святі можна було побачити і почути все: виступ вокальних ансамблів «Лілея», «Краплинки» та «Сузір’я», уривок із п’єси «За двома зайцями» у виконанні учнів Панютинської ЗОШ № 2, гумореску у виконанні учня ДНВК К. Коваля, українські танці, чарівні народні та сучасні пісні у виконанні С. Неділько та А. Пуги (гімназія),         Ю. Сороки (ЛНВК № 10), Д. Котової (ЛЗОШ № 3), А. Худолія (ЗОШ № 12), К. Проскуріної (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4), Ю. Васильєвої (ЗОШ № 1).

Родзинкою свята стали ведучі свята Дар’я Кваснюк та Денис Тюнін та виступи Валерії Мірошніченко (ЗОШ № 11) і дуету «Струни душі» (ДНВК).

Гарний настрій, урочиста атмосфера та яскраві враження панували на святі. Шанування рідної мови є традицією кожного свідомого українця. Плекаємо рідну мову!

... Читати далі »

Дошкільна освіта    654    22.02.2018     0 коментарів

22.02.2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №5 «Теремок» Лозівської міської ради відбувся теоретико-практичний семінар для завідувачів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти.

Тема: Формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми  потребами в умовах закладу дошкільної освіти

Мета:  Сприяти компетентності адміністрації дошкільних закладів щодо створення емоційно-безпечного, інклюзивного середовища в дитячому колективі. З’ясувати значимість толерантності, як невід’ємного аспекту виховання дитини в закладах дошкільної освіти.

Завдання

  • Розширити знання про дітей з особливими освітніми потребами, допомогти зрозуміти, що дитину з особливими потребами слід сприймати, як людину з індивідуальними відмінностями.
  • Актуалізувати знання  про поняття «толерантність»  та його принципи.
  • Ознайомити учасників семінару з методиками «Ранкові зустрічі» та «Лялька як персона».

... Читати далі »

21 лютого у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Міністерство освіти і науки України рекомендувало провести цього дня в школах «диктант єдності».

До флешмобу долучилися як школярі, так і вчителі міста Лозова: 2141 учасник написали диктант на тему «Без мови немає народу».

541    22.02.2018     0 коментарів

20 лютого 2018 року в НВК «ЗНЗ-ДНЗ» № 10 для старшокласників фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено профорієнтаційний захід. В усьому світі намагаються передбачити, які потреби в професіях виникнуть в недалекому майбутньому, отже випускники мають право знати про перспективи професійної діяльності. Під час заходу учні ознайомились з розділами атласа нових професій України, отримали корисну інформацію щодо професій майбутнього. Отже нові професії: сіті-фермер з 2012 року існує в Сингапурі, а на сьогодні в США, Франції, Китаї. В Україні підготовка фахівців цієї галузі, сіті-фермерства, здійснюється на факультеті інженерної механіки Хмельницького національного університету. Також в Україні готують таких спеціалістів, як IT-генетик в Дніпропетровській медичній академії. А вже зовсім скоро з'являться: дизайнер віртуальних світів, архітектор доповненої реальності, планувальник розумного міста, трейдер альтернативних валют та багато інших.

Дізналися про професії «пенсіонери», котрі зовсім скоро стануть не затребувані: бухгалтер, менеджер по кредитах, бібліотекар, архіваріус, білетер, вахтер, листоноша, інспектор ДПС, охоронник та інші.

Атлас нових професій для України укладено Інститутом підготовки кадрів державної служби зайнятості України згідно з вимогами Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Плану пріоритетних дій Уряду та інших стратегічних документів.

Майбутнє починається сьогодні, адже якщо ми хочемо чогось досягти, то потрібно ретельно працювати вже зараз.

Дошкільна освіта    474    22.02.2018     0 коментарів

20 та 21 лютого 2018 року у ІІ (практичному) етапі міського туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» в номінації «Вихователь дітей старшого дошкільного віку» взяли участь конкурсанти  Бондаренко Тетяна Василівна ДНЗ№ 12 та вихователь ДНЗ №6  Божко Любов Миколаївна, в номінації «Вихователь дітей різновікової групи» Григоренко Вікторія Вікторівна, ДНЗ№6.

Під час проведення занять педагоги мали змогу продемонструвати практичні навички професійної діяльності, фахову, методичну та психолого-педагогічну компетентність, особистісні якості.

З результатами ІІ (практичного) етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.

Протягом січня – лютого 2018 року проходив обласний  етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільної освіти «Джерело творчості» у номінації «Методист – 2018».  Методисти представили власний досвід роботи у вигляді електронного портфоліо: анотацію досвіду, відомості про результативність методичної діяльності, розробки методичних технологій з повним дидактичним забезпеченням, відеозаписи науково-методичних технологій.

На підставі спільного рішення оргкомітету й журі конкурса,  методист Лозівської станції юних натуралістів Лозівської міської ради Шукалюкова Людмила Валентинівна посіла ІІІ місце. Вітаємо!

У Харкові завершився ІІ (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» за номінаціями «Українська мова та література», «Фізика», «Німецька мова», «Фізична культура».

Місто Лозова у Конкурсі було представлено у двох номінаціях: «Фізика» та «Фізична культура». Після відбіркового етапу у конкурсних випробовуваннях обласного рівня продовжив змагання учитель фізики Лозівської ЗОШ № 7 Швачунов Сергій Вікторович. Поступово, із 20 учасників Конкурсу у номінації «Фізика» Сергій Вікторович спочатку увійшов до вісімки кращих, потім – до п’ятірки фіналістів, а у ІІІ заключному етапі, за сумою набраних балів (345,68), посів перше рейтингове місце.

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради вітає переможця ІІ (обласного) туру професійного конкурсу «Учитель року-2018» Швачунова Сергія Вікторовича і бажаємо успіхів у роботі та подальших перемог. Нехай Ваша нелегка, але така важлива справа цінується, шанується та щедро винагороджується.

Новини    462    19.02.2018     0 коментарів

19-23.02.2018 року з 9.00 в Лозівському міському центрі молоді буде проводитися комп'ютерне діагностування щодо визначення професійних нахилів та вибору майбутньої професії «Мої професійні нахили».

19.02 та 23.02.2018 року о 15.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудуться тренування з брейкдансу.

20.02.2018 року в закладах освіти міста будуть проведені заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20.02.2018 року о 14.30 на базі НВК «ЗНЗ-ДНЗ» №10 відбудеться пізнавальний профорієнтаційний захід «Атлас майбутніх професій».

20.02 та 22.02.2018 року о 16.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудуться заняття з азіатської хореографії.

21.02.2018 року о 12.00 в м. Харкові відбудеться ХІІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» за участю учнів ЗОШ №3, БДЮТ.

21.02.2018 року о 13.00 в НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» відбудеться свято рідної мови.

21.02.2018 року о 14.00 в міському центрі практичної психології і соціальної роботи відбудеться семінар-практикум для учнівства 11-х класів закладів загальної середньої освіти міста «Психологічна готовність до ЗНО».

21.02.2018 року о 14.45 в Управлінні відбудеться засідання міського методичного об’єднання вчителів фізичної культури.

21.02.2018 року о 15.00 в спортивному залі філії «ПВРЗ» відбудеться турнір з міні-футболу серед юнаків 2004-2005 року народження.

21.02.2018 року о 17.00 в ЗОШ №12 відбудеться збір любителів азіатської культури з метою створення платформи для спілкування за інтересами.

22.02.2018 року о 9.00 на базі ДНЗ №5 відбудеться семінар для завідуючих, вихователів–методистів закладів дошкільної освіти: «Формування толерантного ставлення до дітей з особливими потребами в умовах дошкільного навчального закладу».

22.02.2018 року о 10.00 в Панютинському аграрному ліцеї відбудеться диспут-бесіда «Стереотипи про вищу освіту та її значення для кар’єри».

22.02.2018 року о 14.00 на базі ЗОШ №1 відбудеться семінар-практикум для педагогів закладів загальної середньої освіти міста «Конфлікт в професійній діяльності педагога».

22.02.2018 року о 14.30 в Управлінні відбудеться методична рада.

23.02.2018 року о 16.00 в Лозівському міському центрі молоді буде проведено розважальну гру «Корова».

24.02.2018 року в ДЮСШ «Юність» відбудуться урочистості з нагоди відкриття басейну ДЮСШ «Юність» за участю вихованців ДЮСШ та мешканців міста.

435    19.02.2018     0 коментарів

15 лютого 2018 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було організовано зустріч учнів Лозівського професійного ліцею з воїнами-афганцями.

Бесіда пройшла у гуртожитку Лозівського професійного ліцею. На зустрічі були присутні учасник бойових дій Чалий Володимир Іванович, член Конгресу літераторів України, художник краєзнавчого музею Савран Артур Алімович, член клубу «Лігос» Крюков Олександр Володимирович. Звучали поетичні рядки та пісні, розповіді про війну. Учні висловили свою повагу воїнам-інтернаціоналістам та побажали здоров’я та впевненості у завтрашньому дні.

 

460    15.02.2018     0 коментарів

Тренінг з соціоніки пройшов у загальноосвітній школі №12 9 листопада 2018 року. Соціоніка – це  наука, яка вивчає процес обміну інформації між людиною та зовнішнім світом, тобто яким чином люди сприймають, перероблюють та видають інформацію.

На тренінгу хлопці та дівчата дізналися що таке соціоніка та вивчили ази цієї науки. А саме дізналися, що у соціоніці існує 16 типів особистостей, які поділяються на 4 квадри – альфу, бету, гаму та дельту. Погляд на світ та життєві цінності у кожної квадри відрізняються. Учні дізналися про всі 16 типів, та чим вони різняться один від одного.

Наприкінці тренінгу хлопці та дівчата пройшли тест, який визначив їх соціоністичний тип.

 

463    15.02.2018     0 коментарів

У Лозівській загальноосвітній школі № 12 12 лютого 2018 року пройшла бесіда про відомих жінок в науці. Присутні хлопці та дівчата дізналися, що в античні часи жінки могли бути лікарями, філософами, математиками, фізиками та астрономами. Але все змінилося після розпаду Римської імперії та з розповсюдженням сучасних релігій. Повернутися в науку вони змогли лише через 12 століть. Першою відомою жінкою вченою стала Маргарет Кавендиш, яка написала ряд трактатів з фізики. Учні також дізналися про таких відомих жінок вчених, як Сесілія Пейн, Кендіс Перт, Хеді Ламарр, Марія Кюрі та Ада Лавлейс.

Хлопці та дівчата зрозуміли, що багато досягнень жінок в минулі часи, присвоювали собі чоловіки. Та змінили думку про те, що жінки не можуть працювати в сфері науки.

451    14.02.2018     0 коментарів

13 лютого 2018 року у спортивній залі навчально-виховного комплексу «ЗНЗ-ліцей» №4 було проведено урочисте закриття І етапу «Шкільної волейбольної ліги України» серед команд юнаків та дівчат закладів загальної середньої освіти міста. Змагання були організовані Управлінням освіти, молоді та спорту ЛМР за участю комунальної установи «ЛЦФЗН «Спорт для всіх» та проводились у спортивних залах загальноосвітніх шкіл міста – ЛЗОШ №1 (директор Карась В.Г.), ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» (директор Решетов С.Я.), ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» №4 (директор Шалімова В.І.), ЛЗОШ №11 (директор Бережний В.І.), ЛЗОШ №12 (директор Шпортюк Н.Д.), ПЗОШ №1 (директор Мохарєва Т.В.).

«Родзинкою» цьогорічних змагань було те, що на змагання
І етапу«Шкільної волейбольної ліги України»  серед дівчат заявилися команди  по двох вікових категоріях – старша (2001 р.н. та молодші) та середня (2004 р.н. та молодші).

Протягом майже трьох тижнів 6 команд юнаків старшого віку (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» №4,  ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8», ЛНВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ», ЛЗОШ №11, ЛЗОШ №12, Лозівської гімназії), 9 команд дівчат старшого
(ЛЗОШ №1, ЛЗОШ №3, ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» №4, ЛЗОШ №7,  ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8», ЛНВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ», ЛЗОШ №11, ЛЗОШ №12, ПЗОШ №1)   та 3 команди дівчат середнього віку (ЛЗОШ №3, ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8», ЛЗОШ №12) змагалися за звання «Переможця І етапу «Шкільної волейбольної ліги України» м. Лозова».

І у цій спортивні боротьбі кращими стали ті команди, які мали кращу підготовку, витримку та волю до перемоги, а саме:

Cеред команд дівчат 2004 р.н. та молодші:

ІІІ місце - ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» (вчитель Коваленко А.С.).
ІІ місце - ЛЗОШ №3 (вчитель Пилипенко М.О.)
І місце – ЛЗОШ №12 (вчитель Метеленко В.В.)

Серед команд дівчат 2001 р.н. та молодші:

ІІІ місце -  ПЗОШ №1 (вчитель Дегтярьова Т.П.).
ІІ місце - ЛЗОШ №1 (вчитель Лисак С.А.)
І місце - ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» (вчитель Коваленко А.С.)

Серед команд юнаків 2001 р.н. та молодші:

ІІІ місце - ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» (вчитель Коваленко А.С.).
ІІ місце – ЛНВК«ЗНЗ-ліцей» №4 (вчитель Висоцька Н.Л.)
І місце – ЛЗОШ №12 (вчитель Метеленко В.В.)

Вітаємо переможців та призерів змагань! А командам, які будуть представляти наше місто у ІІ етапі «Шкільної волейбольної ліги України» зичимо здобути  тільки перші місця!

             

Спортивні заходи    467    14.02.2018     0 коментарів

Інваспорт

10 та 11 лютого 2018 року Гаража Герман, Перебийніс Софія - вихованці тренера-викладача Черненко Марини Миколаївни (ДЮСШ «Юність») взяли участь у складі збірної Харківської області у відкритому турнірі з плавання серед дітей з обмеженими можливостями по програмі Спартакіади Донецької області «Повір у себе» на призи Героя України, Заслуженого майстра спорту України Віктора Смирнова .

Гаража Герман виборов
І місце на дистанції 50 м вільний стиль
І місце на дистанції 100 м вільний стиль
І місце на дистанції 50 м брас
ІІ місце на дистанції 50 м на спині.

Герман підтвердив виконання нормативів Кандидата у майстри спорту України з плавання на дистанції 100 м вільний стиль.

Перебийніс Софія посіла
ІІ місце на дистанції 100 м брас
ІІ місце на дистанції 100 м на спині

Софія виконала норматив на ІІІ спортивний розряд.

Поїздка на змагання, які відбулися в м. Слов’янськ, була профінансована КУ «ЛЦФЗН «Спорт для всіх».

Вільна боротьба

Вихованці ДЮСШ "Локомотив" взяли участь у VІІ  Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед юнаків та дівчат «Колізей-2018», який відбувся 09 лютого 2018 року в м.Харків.

Чемпіоном став Твердохліб Максим (вагова категорія 38 кг) - вихованець тренера-викладача з боротьби вільної Некрасова Сергія Павловича.

Волейбол

В м. Харкові завершився турнір з волейболу, присвячений пам’яті дворазового Олімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту Ю.М. Пояркова.

Наше місто  на цих престижних змаганнях представляли юнаки 2001/2002 р.н. ДЮСШ «Олімпія» (тренер-викладач Рубан Т.В.). Спортсмени посіли друге місце у змаганнях, поступившись у фіналі  господарям – волейболістам Харківського вищого училища  фізичної культури, які стали переможцями. Третє місце за командою «Локомотив» м. Харків.

Дзюдо

10.02.2018 року в м. Харкові відбувся чемпіонат Харківської області з дзюдо серед юнаків та дівчат 2005/2007 р.н. Спортсмени ДЮСШ «Олімпія» показали такі результати:

І місце
Дабарский Артем(55 кг)
Нікітін Микола (46 кг)
Штанопруд Владислав (+60)

Тренер-викладач Молодан О.О.

ІІІ місце
Мусієнко Денис (46 кг)
Тутов Ігор (42 кг)
Неділько Ксенія (30 кг)

Тренер-викладач Багінський В.В.

Килимник Кирило (55)

Тренер-викладач Молодан О.О.

Вітаємо всіх вихованців ДЮСШ та їх тренерів-викладачів з високими спортивними досягненнями!

Дошкільна освіта    584    14.02.2018     0 коментарів

13 лютого 2018 року в Управлінні освіти,молоді та спорту Лозівської міської ради проведено ІІ (методологічний) етап міського туру обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» у 2018 році.

З результатами ІІ (методологічного) етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 ... 100 101 »