Головна » Архів матеріалів

21.10.2019 на базі Лозівської ЗОШ №11 відбулось чергове засідання методичної студії для шкільних бібліотекарів за темою "Читацька компетентність - складова інформаційної культури особистості".

На заході були висвітлені важливі й актуальні питання: формування читацьких умiнь i навичок учнів, значення читацької компетентності у формуванні інформаційної культури особистості, пошук ефективних шляхів прищеплення та підтримки любові до читання.

В ході проведення інформаційної хвилинки бібліотекар КЗ «Лозівський ліцей №1» Костенко О.В. презентувала проект «Бібліотека та освітні гранти».

Логічною видалася інтерактивна частина заходу, де бібліотекарі НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» Філоненко Ю.Ф. та КЗ «Панютинський ліцей» Сидоренко О.М. провели з учасниками студії дидактичні ігри, вправи («Подорож книжковою країною», «Чарівне дерево з елементами візуалізації», «Я маю думку»).

Активну участь взяли шкільні бібліотекарі в роботі "Відкритого мікрофону" щодо удосконалення роботи з читачами, мали змогу запропонувати власні способи розв’язання завдань.

 

17 жовтня 2019 року відбулася третя обласна онлайн-виставка «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Нова українська школа: неперервний розвиток фахової компетентності педагога – агента змін – у системі методичної роботи». Під час інтерактивного спілкування учасники обговорювали нагальні питання освіти Харківщини з означеної теми в умовах Нової української школи й окреслювали шляхи подальшого переформатування освітнього середовища.

Свій творчий потенціал, свої кращі практики діяльності педагоги Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» презентували в номінації «Упровадження кращих практик та інноваційних технологій в освітній простір закладу освіти району, міста, ОТГ» за темою: «Розвиток творчого потенціалу педагогів через упровадження кращих практик та інноваційних технологій у освітній простір закладу». Надбанням колективу став досвід плідної та результативної співпраці учительського, учнівського та батьківського загалу, який вони популяризували в межах проведення Івент-студії «Реалізація творчого потенціалу педагога у партнерській взаємодії «сім’я – школа» на засадах Концепції «Нова українська школа».

 

Новини    247    21.10.2019     0 коментарів

Дата

Час

Зміст заходу

Місце

проведення

21.10

10:00

Семінар для бібліотечних працівників за темою «Читацька компетентність - основа інформаційної культури особистості»

Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 Лозівської міської ради

21.10

13:00

Змагання «Шкіряний м’яч» серед закладів загальної середньої освіти старостинських округів Лозівської міської ОТГ (2007 р.н.)

КЗ «Лозівський ліцей № 1» Лозівської міської ради, Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 Лозівської міської ради

21.10

15:30

Тренінг «Емоційна грамотність для підлітків»

Лозівський міський центр молоді

22.10

13:00

Змагання «Шкіряний м’яч» серед закладів загальної середньої освіти старостинських округів Лозівської міської ОТГ (2008 р.н.)

КЗ «Лозівський ліцей №1» Лозівської міської ради та Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 Лозівської міської ради

23.10

08:30

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування.

Катеринівський старостинський округ

23.10

10:00

Зональні змагання з тенісу настільного за програмою обласних щорічних змагань «Спорт протягом життя»

Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Лозівської міської ради

23.10

12:00

Чемпіонат Харківській області з футболу серед юнаків 2007-2008 р.н між командами дитячо-юнацької спортивною школою "Юність" – дитячо-юнацькою спортивною школою "Олімпія"

м.Лозова, стадіон "Локомотив" бульвар Шевченка, 64

24.10

08:30

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування.

Панютинський старостинський округ

24.10

09:00

Змагання з легкоатлетичного 4-х борства серед закладів загальної середньої освіти за програмою спартакіади «Спорт протягом - життя»

м.Лозова, стадіон "Локомотив" бульвар Шевченка, 64

22-24.10

17:00

Одинадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті – 2019»

м. Київ

25.10

13:00

Рейд щодо перевірки умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

м.Лозова

25.10

19:00

Рейд до місць масового збору молоді щодо виявлення дітей, які схильні до вживання алкогольних напоїв.

м. Лозова

27.10

11:00

Чемпіонат Харківській області з футболу серед юнаків 2003-2004 р.н, 2005-2006 р.н., між командами дитячо-юноцикої спортивної школи "Юність" – дитячо-юнацької спортивної школи "Олімпія"

м.Лозова стадіон "Локомотив" бульвар Шевченка, 64

21-27. 10

За окремим графіком

Робота консультаційних пунктів щодо підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року

Заклади загальної середньої освіти Лозівської ОТГ

17.10.2019 фахівцями Центру молоді спільно з Всеукраїнською благодійною організацією «АСЕТ» для студентів нашого міста було організовано тренінг проти булінгу «Кібербезпека». Під час зустрічі представник проекту розповіла молоді про можливі інтернет – загрози та важливість безпеки в мережі, обговорили сутність поняття кібербулінгу, його особливості, переглянули історію підлітків, які зіткнулися з таким явищем як кібербулінг. Також були визначені стратегії поведінки у випадку, якщо проблема виникає безпосередньо з ними або з друзями, близькими. Заняття було насичене переглядом відеороликів, презентацією, дискусіями між студентами.

16 жовтня 2019 року в Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулось розширене засідання колегії Управління освіти, молоді та спорту з керівництвом Харківського РЦОЯО за темою «Зовнішні освітні оцінювання: стратегування та реалізація».

На засіданні були присутні:

  • Сидоренко О.Л., директор ХРЦОЯО, доктор соціологічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України,

  • Шматько О.Є., начальник організаційно-методичного відділу ХРЦОЯО,

  • Несвітайло О.Ю., методист науково-методичного відділу ХРЦОЯО,

  • Почуєва В.С., методист організаційно-методичного відділу ХРЦОЯО, куратор Харківської області,

Також на засіданні були присутні відповідальні за пункти тестування в окрузі, методисти ММК, директори ЗЗСО, заступники директорів з НВР, керівники ММО та вчителі початкових класів.

До присутніх з вітальним словом звернувся заступник Лозівського міського голови Барановський В.Я.

Під час засідання було заслухано та обговорено наступні питання:

  • про систему підсумкових оцінювань на різних етапах здобуття повної загальної середньої освіти;
  • про систему національних і міжнародних моніторингових досліджень якості освіти.

Дані питання розкривають змістовну лінію Стратегії розвитку освітніх оцінювань у сфері загальної середньої освіти в Україні до 2030 року, проект якої схвалено рішенням колегії МОНУ від 30.05.2019 року.

Разом з тим директор ХРЦОЯО Сидоренко О.Л. озвучив деякі результати ЗНО-2019 з основних предметів випускників закладів освіти Лозівської ОТГ і зазначив, що результати тестувань є стабільно добрими та спостерігається позитивна динаміка складання державної підсумкової атестації.

За підсумками колегії ухвалені відповідні рішення.

 

Виховна робота    270    17.10.2019     0 коментарів

16 жовтня 2019 року в Депутатському сквері відбулась загальноміська соціальна лідерська акція в рамках заходів до Дня протидії торгівлі людьми. В якій взяли участь фахівці Управління соціального захисту населення, Управління освіти, молоді та спорту, Центру зайнятості населення, активісти Лозівської міської ради старшокласників «Нова хвиля», лідери шкільних осередків міста, студенти. В ході акції роздано ряд профілактичних буклетів, проведено бесіди, організовано фотосесію, флешмоб дитячих малюнків.

15.10.2019 до Центру молоді завітали студенти Харківського автомобільно–дорожнього технікуму, з якими було проведено розважальну програму «Майбутній захисник України», присвячену Дню захиснику України. Під час заходу учасники були ознайомлені з історією України, військовою термінологією, а ці знання фахівці перевірили за допомогою «Інтелектуальної вікторини», також за допомогою різноманітних конкурсів було влаштовано випробування. В кінці заходу команди були нагороджені подарунками.

Прийміть щиросердні вітання з нагоди Дня захисника Вітчизни! Це свято відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята - Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська. І сьогодні ми звертаємось до Матері Божої з проханням про мир, добро , благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу, аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням.

Сьогодні День захисника Вітчизни є особливим для тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю від сепаратистської навали на сході України, не дає ворогу втілити свої плани та роз’єднати український народ. Усвідомлюючи своє високе призначення - охороняти життя та мирну працю свого народу, сьогоднішнє покоління героїв сучасної історії України бере приклад із своїх попередників. Адже любов до рідної землі та батьківської хати, повага до українських традицій та рідної мови передалася їм у спадок та ні за яких обставин не можуть бути знеціненими.

Шановні захисники України! Дякую вам за відданість Вітчизні та її народу! Нехай наша священна українська земля назавжди буде благословенною, вільною та незалежною!

Сердечно бажаю вам міцного здоров’я на довгі літа, щастя, радості, добра та наснаги на успішні починання на користь Вітчизні! Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає високе заступництво Пресвятої Богородиці!

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Лозівської міської ради

В.М. Урванцева

У жовтні в нашій державі відзначається Міжнародний день людей поважного віку та День ветерана.

10 жовтня 2019 року в Лозівській ЗОШ №7 ветерани-педагоги Лозівської громади зібралися на традиційне свято праці, свято долі, свято життя.

Зі словами вітання до присутніх звернулися голова міської ради ветеранів Книш Валентина Олексіївна та голова ради ветеранів Управління освіти, молоді та спорту Кураленко Ніна Римівна. Представники Управління передали слова вітання від начальника Управління освіти, молоді та спорту Вікторії Урванцевої і побажали здоров’я, сімейного затишку і добрих відносин в родинах.

Учні та педагоги закладів освіти ОТГ привітали ветеранів-педагогів піснями, авторськими віршами, таночками та всі разом заспівали пісні їхньої молодості, щиро побажали присутнім здоров’я, турботи від близьких та завжди залишатися такими ж позитивними, повними сил, оптимізму, життєвої енергії та прикладом для наслідування.

   

10 жовтня 2019 року у залі засідань Управління освіти, молоді та спорту відбулось засідання методичної ради, на якому були розглянуті наступні питання:

  • Про організацію роботи щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
  • Про організаційно-методичні заходи щодо підготовки і проведення ЗНО у 2020 році.
  • Про забезпечення підручниками учнів закладів освіти.
  • Про організацію освітнього процесу в 2-х класах за новим Державним стандартом початкової загальної освіти.

Усі гарні оратори починали як погані оратори

Ральф Емерсон

 

08 жовтня 2019 року у КЗ «Лозівський ліцей № 1» відбувся міський конкурс ораторського мистецтва за темою «Людина завжди повинна пам’ятати, звідки вона пішла в життя (О. Довженко)». 13 учнів 10-11 класів Лозівської громади відстоювали честь своїх закладів освіти, виголошували промови на задану тему. Приємно, що до учнів міських шкіл, які щороку традиційно беруть участь у конкурсі, приєдналися й учні Катеринівського, Миролюбівського, Миколаївського та Чернігівського ліцеїв. Хтось упевнено виходив на сцену, хтось робив перші непевні кроки, але як зауважили члени журі, в основному конкурсанти продемонстрували вміння володіти словом, правильно доводити свою думку, переконувати слухачів.

Усі учасники конкурсу отримали подяку за активну участь від Управління освіти, молоді та спорту, переможців нагороджено грамотами за І, ІІ та ІІІ місце. Також усі учасники отримали солодкі подарунки від своїх учителів. Цього року переміг багаторічний досвід, тому найкращими виявилися одинадцятикласники:

І місце – Селіванов Олександр, учень 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 11;

ІІ місце – Громило Крістіна, учениця 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3;

ІІІ місце – Свергуненко Назар, учень 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7.

Бажаємо переможцю вірити у свої сили й обов’язково перемогти на обласному конкурсі, бо колись Наполеон Хілл говорив: «Чим довше Ви йдете до успіху, тим він стає ближче. Занадто багато кидають справу за крок до перемоги. Запам'ятайте: цей крок зроблять інші».

Висловлюємо подяку адміністрації, учителям та учням КЗ «Лозівський ліцей № 1» за організацію та гостинність, за цікаву урочисту частину фестивалю.

03 жовтня 2019 року у міському Палаці культури вітали працівників освітньої галузі міста представники міської влади: заступник міського голови Володимир Барановський, голова Лозівської районної державної адміністрації Ашот Керопов, голова обласної ради Володимир Лаптєв та начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева і голова Лозівської міської профспілкової організації працівників освіти Лариса Добродум. Урочистості розпочалися із вшанували ветеранів педагогічної праці, учні й вчителі вручили їм подарунки. Присутні у залі бурхливими оплесками вітали освітян, які плідно та успішно працювали багато років та заслужили повагу.

Під час церемонії нагородження близько сімдесяти п’яти працівників освітньої галузі Лозівської ОТГ нагородили державними, обласними та міськими відзнаки. Найвищою відзнакою Міністерства освіти і науки України, нагрудний знак «Василь Сухомлинський», нагороджено учителя біології КЗ «Шатівський ліцей» Галину Калязіну. Грамотами та Подяками МОН України нагороджено 4 педагоги, Почесними грамотами та подяками Харківської ОДА нагороджено 6 педагогів. 25 Почесних грамот та Подяк Лозівської міської ради, 35 дипломів обласного фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини вручено педагогам Лозівської ОТГ.

Подяками Управління освіти, молоді та спорту нагороджено заклади, учні яких показали найвищі результати з ЗНО-2019: Панютинська ЗОШ № 1, Лозівський ліцей № 4 та Лозівський НВК № 8; також привітали колективи Лозівського ДНЗ № 12, Лозівської гімназії та ЗОШ № 12 з ювілейними датами від дня заснування.

За плідну працю усі педагоги громади гідно пошановані й матеріально заохочені. Концертними номерами освітян привітали вихованці закладів освіти.

 



Прийміть щирі вітання з вашим професійним святом – Днем працівників освіти!

Восени ми відзначаємо День працівників освіти – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, був старшим другом і порадником, кому ми зобов’язані своїми життєвими і професійними перемогами.
Вчитель — благородна професія, адже саме вчителі виховують і приводять у дорослий світ людей, які ще вчора були малюками. Ви, дорогі вчителі, сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, вчите нашу юнь пізнавати нове і пам’ятати про те, якого ми роду.
Прийміть щиру вдячність за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі! Нехай світло, яке ви вкладаєте в серця своїх учнів, запалює зірки і яскраво освітлює ваш життєвий шлях, а ваша доброта повертається вам сторицею і матеріалізується у вигляді успіхів і благополуччя!

З вдячністю та повагою начальник Управління
освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради
В.М. Урванцева
Сердечно вітаю вас із професійним святом – Всеукраїнським Днем дошкілля!

Професія працівника дошкільної освіти вимагає глибокої самовіддачі, значного терпіння та нескінченної любові до своєї справи.
Вихователь - це висока місія, призначення якої – створення особистості, утвердження людини в людині. Щире захоплення викликає ваша дивовижна здатність розкривати таланти, пробуджувати у своїх підопічних допитливість, вчити працьовитості, наполегливості, цілеспрямованості, доброті, чуйності і любові до своєї Батьківщини.
Виховання дітей на початку їхнього життєвого шляху – не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє.
Щиро дякую вам, дорогі вихователі, за педагогічну майстерність, любов до своєї справи, турботу про благополуччя наших дітей!
Бажаю міцного здоров’я та успішного втілення творчих ініціатив! Нехай професіоналізм і набутий практичний досвід допомагають вам реалізовувати сучасні програми виховної роботи з дітьми! Хай життя буде сповнене незгасною енергією, любов’ю вихованців, підтримкою батьків та теплотою рідних!

З повагою
начальник Управління освіти, молоді
та спорту Лозівської міської ради В.М. Урванцева

25 вересня 2019 року на стадіоні «Локомотив» м.Лозова вчителі фізичної культури Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» Чингузова Л.В. і Третяк К.О. провели для колег Лозівської міської об’єднаної територіальної громади семінар-практикум за темою: «Формування ціннісних орієнтацій в учнів під час проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня в закладах загальної середньої освіти», де презентувати форми роботи щодо застосування на уроках естафет, спортивних ігор для людей з інвалідністю в рамках проведення Олімпійського уроку в закладах загальної середньої освіти.

Вчителі фізичної культури Лозівської міської об’єднаної територіальної громади отримали задоволення від професійного спілкування і висловили подяку всьому педагогічному колективу Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» за добре організовану роботу та цікаві методичні знахідки.




« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 100 101 »