Головна » Архів матеріалів
Новини    768    14.03.2022     0 коментарів

Міністерство освіти створило єдиний Всеукраїнський онлайн-розклад для організації дистанційного навчання школярів в умовах війни.

Розклад розроблено для учнів 1–11 класів. Він працює на основі Google-календаря, до якого матимуть доступ усі охочі.

Для опрацювання кожної навчальної теми запропоновано відповідні матеріали Всеукраїнської школи онлайн (відеоуроки, конспекти, тестові завдання).

Для зручності навчання в складних воєнних умовах користувачі мають змогу завантажити мобільний застосунок Всеукраїнської школи онлайн. Також функціонуватиме кабінет учителя для підтримання дистанційного зв'язку з учнем.

Окрім того, школярі зможуть переглядати трансляції телеуроків на телеканалах Суспільне, Піксель, Плюсплюс і на платфомах MEGOGO, 1+1 video, Київстар ТБ. Розклад цих занять буде оприлюднено на офіційних каналах МОН і на телеканалах.

Перейти до онлайн-розкладу.

Новини    176    08.03.2022     0 коментарів

 Шановні та поважні колежанки! Щиро та від усього серця вітаю Вас зі святом Весни, ніжності, оновлення та краси! Сучасна жінка – це не тільки мати і берегиня, а й рятівниця і захисниця. Сучасна жінка – законодавиця не тільки у моді, а й у реформуванні освіти країни. Сучасна жінка не потребує поблажливості і зверхності, а завжди варта поваги і захоплення. Сучасна жінка – це як про розум, так і про стійкість та силу. Дякую кожній лозівчанці, яка лікує, рятує, захищає, навчає і щодня робить Україну кращою. Дякую, що в нинішніх перепетіях знаходите сили підбадьорювати, підтримувати, надихати на подвиги на фронті й в тилу! Спокою і миру, радості в очах, любові в серці, сонячних і яскравих днів! Мрійте, досягайте мети і змінюйте світ! З вами Україна була, є і буде непереможною. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

З повагою

 начальник Управління освіти,

молоді та спорту  Вікторія Урванцева

Сьогодні, 24 лютого 2022 року, в Україні введено воєнний стан. Президент підписав Указ №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» , який підтримано Верховною Радою.

Воєнний стан запроваджено з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Воєнний стан – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності, територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям і органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

МОН закликає громадян зберігати спокій і розсудливість. Всі заклади освіти, за можливості, здійснюють навчання в дистанційній формі. Ми просимо Вас залишатися вдома.

Докладніше

         

На базі Комунального закладу «Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди річниці  виведення військ із Республіки Афганістан організовано виставку– конкурс дитячого малюнку «Мій біль - Афганістан». В ній взяли участь учні та вихованців закладів загальної середньої  та позашкільної освіти Лозівської громади.

Новини    470    07.02.2022     0 коментарів

До уваги керівника закладу освіти! На сайті МОН оприлюднено рекомендації щодо дій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.

«Абетка безпеки» https://abetka.dsns.gov.ua/, розроблена ДСНС, з можливістю встановлення відповідного мобільного bit.ly/34uzVEe додатку на смартфон.

Рекомендований вміст тривожної валізи – доступний за посиланням bit.ly/3L9Ih4P.

Брошура «У разі надзвичайної ситуації або війни», розроблена Міністерством культури та інформаційної політики – доступна за посиланням bit.ly/3glrDRI.

Посібник «Супергерої безпеки», створений дитячою та сімейною психологинею Світланою Ройз – за посиланням bit.ly/32Wwdmm. У посібнику йдеться про те, як говорити про загрози з найменшими членами родини і як навчити їх діяти у різних ситуаціях. У своїх рекомендаціях Світлана Ройз спиралась на матеріали Служби тилу Ізраїлю. Вона пропонує закріплювати знання у форматі ігор у супергероїв.

Спортивні заходи    179    03.02.2022     0 коментарів

03 лютого 2022 року в Лозівській громаді відбувся Чемпіонат з настільного тенісу серед співробітників 9-го Державного пожежно-рятувального загону в парному розряді. Під час урочистого відкриття змагань було проведено Всеукраїнську церемонію підняття Олімпійського прапору з нагоди відкриття ХХІV зимових Олімпійських Ігор. У змаганнях взяли участь 15 команд. 

І місце вибороли Большак А. та Боровик С.

ІІ місце – Ліверець С. та Черноморець М.

ІІІ місце посіли Александров В. та Маслій Ю.

Кращим гравцем Чемпіонату було визначено Черноморця М.

Комунальна установа «Спорт для всіх»  вітає призерів Чемпіонату та дякує всім учасникам за активну позицію та підтриму Олімпійського руху.

 

Управління освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що відповідно до рішення місцевої КТЕБ та НС Лозівської міської територіальної громади (протокол №1 від 28.01.2022), керівникам закладів освіти та установ, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради рекомендовано:

1. Забезпечити посилення протиепідемічних заходів на період карантинних обмежень у закладах освіти та установах, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, ГРВІ.

2. Рекомендувати закладам загальної середньої (1-11 класи) та позашкільної освіти організувати освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання з 31.01.2022 по 13.02.2022.

3. Роботу закладів дошкільної освіти організувати у звичайному режимі із дотриманням карантинних обмежень, передбачених постановою КМУ від 09.12.2020 №1236 (із змінами).  

4. Рекомендувати керівникам закладів дошкільної (керівникам закладів загальної середньої освіти з дошкільними підрозділами) приймати рішення про організацію роботи у дистанційному режимі при перевищенні (наближенні) відсотка захворюваності дітей допустимого епідемічного порогу.

5. Інклюзивно-ресурсним центрам, КУ «Лозівський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»», Лозівському центру молоді забезпечити роботу закладів із дотриманням карантинних обмежень, передбачених постановою КМУ від 09.12.2020 №1236 (із змінами).    

6. Заборонити вхід та перебування в закладах освіти сторонніх осіб, без попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу освіти.

21 січня 2022 року в Управлінні освіти, молоді та спорту відбувся конкурс на заміщення вакантної посади консультанта Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області.

Відповідно до рішення конкурсної комісії (протокол №2 від 21.01.2022 року) переможцем конкурсу визнано Акименка Владислава Володимировича.

Дошкільна освіта    185    25.01.2022     0 коментарів

24 січня 2022року на базі Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради проведено семінар-практикум для асистентів вихователів та вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти Лозівської міської територіальної громади. Під час семінару учасники ознайомилися з новими організаційними вимогами щодо впровадження інклюзивного навчання, розглянули оновлену типологію освітніх труднощів та рівнів підтримки дитини з особливими освітніми потребами; обговорили актуальні питання щодо встановлення категорій (типів) особливих освітніх потреб (труднощів) та визначення рівня підтримки в освітньому процесі.

На захід було запрошено директора Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Лозівської міської ради Харківської області Шаламову Оксану Анатоліївну, яка акцентувала увагу присутніх на змінах та нововведеннях які регулюють і посилюють співпрацю між закладами освіти та інклюзивно-ресурсним центром. Фахівцем інклюзивно-ресурсного центру було надано практичну допомогу з питань роботи у Всеукраїнській системі автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів, відповідно до нових вимог.

 

МЦППіСР    185    24.01.2022     0 коментарів

24.01.2022 фахівці психологічної служби, взяли участь у Методичному колоквіумі Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» «Організаційно-методична веб-конференція в межах реалізації Указу Президента України щодо створення безпечного та здорового освітнього середовища за темою «Організація діяльності закладів освіти до Всеукраїнського проєкту «Безпечна і дружня до дитини школа» з презентацією досвіду роботи за проєктом «Безпечна і дружня до дитини школа»:

- Комунальний заклад «Лозівський ліцей №1» - практичний психолог Трачук Л.А.;

- Комунальний заклад «Лозівський ліцей №3» - заступник директора з навчально-виховної роботи Поляцкова Н.В.;

- Комунальний заклад «Лозівський ліцей №5 «Лінгва» - практичний психолог Вдова Н.П..

Новини    176    21.01.2022     0 коментарів

Згідно з протоколом № 1 від 20 січня 2022 року засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади консультанта Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області, затвердженої наказом Управління освіти, молоді та спорту від 29.12.2021 № 492, до участі у конкурсному відборі допущено одного кандидата:

Акименка Владислава Володимировича, на сьогодні працює на посаді заступника директора з виховної роботи Комунального закладу «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області та художнього керівника Миролюбівського сільського Будинку культури, має повну вищу освіту, у 2015 році закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди та здобув кваліфікацію історика, викладача історії, педагогічний стаж 10 років.

Новини    285    18.01.2022     0 коментарів

Дії учасників освітнього процесу в разі надзвичайних ситуацій (за матеріалами, розміщеними на офіційній сторінці освітнього омбудсмена Сергія ГОРБАЧОВА).

Рекомендації фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій, закордонних фахівців із безпеки та шкільних офіцерів щодо дій у разі наступних надзвичайних ситуацій:

  • тероризм;
  • захоплення будівлі;
  • евакуація з будівлі;
  • насильницьке вторгнення та загроза масового насильства;
  • перестрілка та вибухи;
  • телефонний тероризм;
  • захоплення транспорту;
  • пожежа.

Також у дописі:

  • що повинен робити кожен громадянин у випадку надзвичайної ситуації
  • які права має громадянин у сфері цивільного захисту
  • хто має володіти навичками домедичної допомоги
  • навчання учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях
  • робота з учнями щодо запобігання терористичних ситуацій.

 

270    06.01.2022     0 коментарів

До уваги батьків та учнів!

З метою попередження нещасних випадків та травматизму, просимо Вас ознайомитись з правилами техніки безпеки під час зимових канікул, з обов’язковим їх дотриманням.

Під час зимових канікул будьте обережні!

Поведінка на дорозі

Взимку дороги особливо небезпечні, оскільки випадає сніг і засипає їх. Від морозу сніг замерзає і дорога робиться особливо слизькою, як каток. У таких випадках найчастіше трапляються ДТП з важкими наслідками. Водієві важко впоратися з керуванням. Тому взимку треба бути особливо обережним. А це означає, що не можна ковзатися на тротуарі, а тим більш на проїжджій частині дороги. Машину на слизькій дорозі зупинити неможливо. Гальмівний шлях транспортного засобу на слизькій дорозі збільшується у два – три рази.

Ви – пішоходи. Тому подумаймо разом, як вберегти себе від ДТП. Почнемо з того, що взимку треба бути особливо уважними на дорозі.

Правила поведінки на вулицях і дорогах у зимовий період

• Коли ви рухаєтеся по тротуару, то не поспішайте, не біжіть, бо можете посковзнутися і впасти.

• Ніколи не ковзайтеся, щоб не збити інших людей, які рухаються поруч, а ще тому, щоб не виїхати на проїжджу частину, бо це дуже небезпечно.

• Не ходіть близько біля краю тротуару, щоб вас не зачепила машина, яка випадково втратила керування

• При переході дороги будьте особливо пильні. Переходьте її лише на переході й уважно придивляйтеся, щоб не було поблизу машини. Або тоді, коли транспортні засоби вже зупинилися.

• Ніколи не перебігайте дорогу навіть коли немає транспортних засобів, бо по слизькій дорозі бігти небезпечно.

• Не катайтеся на ковзанах по тротуару чи дорозі – це небезпечно.

• Ніколи не чіпляйтеся до транспортних засобів, щоб прокататися з «вітерцем». Це приведе до тяжких трагічних наслідків.

• Ніколи не спускайтеся з гірки на санчатах або лижах з тієї гірки, що веде на дорогу.

• Залізниці взимку також небезпечні, адже скрізь слизько. Якщо виникає потреба перейти залізничну колію, то будьте уважні.

• Не грайтеся в рухливі ігри поблизу проїжджої частини. Не штовхайтеся, щоб не потрапити під колеса автомобіля.

• Коли чекаєте на зупинці громадський транспорт, ніколи не ставайте на край тротуару, тому що можете посковзнутися самі або ненароком хтось може штовхнути вас, і ви потрапите під колеса.

• Поводьтеся на вулиці та зупинці культурно, чемно, адже соромно бути невихованим.

• Обходьте транспортні засоби дуже уважно, коли обмежена чи недостатня видимість.

• Зимова дорога криє в собі небезпеку, тому зосередьте на ній всю увагу.

Вибухонебезпечні предмети

• До виявлених вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не можна торкатись, перекладати, розряджати, зберігати.

• Забороняється використовувати снаряди для розведення вогню.

• Не можна збирати, здавати снаряди в металобрухт.

•Виявивши вибухонебезпечні предмети, необхiдно термiново повідомити міліцію, школу, військкомат.

Правила протипожежної безпеки

• Дотримуйтесь правил протипожежної безпеки під час встановлення ялинок, під час проведення новорічних свят.

• Гра з вогнем — одна з причин пожежі.

• Категорично забороняється дітям зривати петарди та запускати салюти!

Правила поведінки на кризі

• Не виходьте на кригу, міцність якої вам невідома.

• Не виходьте на кригу під час льодоходу, відлиги, снігу i сильних перепадів температури повітря.

• Не збирайтесь на кризі великими групами.

• Не заїжджайте на лижах з крутого берега на неперевірену кригу.

Правила поведінки при користуванні електричними приладами

При користуванні електричними приладами не можна:

• залишати без догляду ввімкнені прилади;

• ставити під розеткою електронагрівальні прилади, бо контакти розетки можуть перегрітися;

• вмикати у розетку декілька приладів одночасно;

• торкатися оголених місць при порушенні електропроводки або оголенні електричного проводу, поломці розетки;

• вмикати несправні електричні праски, самовари тощо;

• стукати по екрану телевізора, що згас, він може зайнятися або вибухнути; телевізор необхідно негайно вимкнути.

При користуванні нагрівальними приладами не можна:

• вмикати їх через трійник та розміщати під розетками;

• накривати, адже прилад перегрівається;

• використовувати у тривалому режимі.

Правила безпечного користування побутовими газовими приладами

Гази, і особливо продукти їх згоряння, спричиняють отруйну дію, тому треба дотримуватися особливої обережності. Необхідно провітрювати приміщення, де є газові прилади. Забороняється:

• користуватися газовими колонками при відсутності тяги;

• відкривати кран газопроводу, не перевіривши, чи закриті всі крани газової плити;

• стукати по кранах, пальниках твердими предметами;

• сушити речі над газовою плитою.

Почувши запах газу, перекрийте кран газопроводу і викличте аварійну бригаду за номером 104. Якщо ви виявили запах газу в приміщенні, то дотримуйтесь наступних правил:

• не вмикайте електрику;

• не запалюйте сірники;

• не паліть;

• провітріть приміщення.

Будьте обережні: запобігайте утворенню іскор у будь-який спосіб, адже це може призвести до загоряння газу та його вибуху.

Звертаємося до дорослих із наполегливим проханням відповідально поставитися до своїх батьківських обов'язків, не залишати дітей надовго без уваги.

Пам'ятайте, що піклуватися дітьми і виховувати їх – це прямий обов'язок батьків.

Тож нехай новорічні свята і зимові канікули будуть радісними, незабутніми, принесуть безліч яскравих і приємних вражень вам та вашим дітям!

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 100 101 »