Головна » Архів матеріалів
Новини    232    28.05.2020     0 коментарів

На офіційному вебсайті Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області (рубрика «Громадське обговорення») розміщено проєкт рішення Лозівської міської ради Харківської області «Про упорядкування мережі закладів освіти Лозівської міської об’єднаної територіальної громади Харківської області» (далі – Проєкт). Проєкт розроблено відповідно до ст.ст.25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», згідно з положенням постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Пропозиції та зауваження до Проєкту просимо надсилати на електронну адресу: uoms-lmr@ukr.net, у письмовому вигляді за допомогою поштового зв’язку на адресу: Харківська обл., м. Лозова, мікрорайон 1, буд.1.

 

 Конухова Єлизавета Ігорівна, учениця 7 класу Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, посіла ІІІ місце у конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2020» у номінації «Екологія» за темою «Біоіндикація повітря шляхом біотестування липи серцелистої (Tilia cordata, Mill). Визначення в місті Лозова Харківської області районів безпечних за станом забрудненості повітря». Керівник дослідницької роботи Падалка С.В., учитель біології. Бажаємо подальших успіхів!

Із переліком короткотривалих курсів та тематичних спецкурсів у червні 2020 року можна ознайомитись за посиланням.

 

 

 Вітаємо учнів, які посіли призові місця в обласному фестивалі з комп’ютерної графіки та анімації серед учнів закладів освіти Харківської області у 2020 році. У номінації «Анімація» І місце посіли: Сидоркіна Марія, учениця 11 класу Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8»;  Федяй Дар’я, учениця 8 класу Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8». У номінації «Відеомонтаж» І місце посіли: Калиниченко Владислав, учень 9 класу Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8»Качанов Артем, учень 8 класу КЗ «Панютинський ліцей»; Козлов Михайло, учень 10 класу КЗ «Шатівський ліцей»У номінації «Колаж» ІІІ місце посіла Логвиненко Катерина, учениця 10 класу КЗ «Панютинський ліцей».   

6 травня виповнюються 100 років завершення Першого Зимового походу Армії Української Народної республіки. На  знак  поваги  до  традицій  боротьби  за  незалежність  і  соборність України  та  військової  звитяги  захисників  рідної  землі  та  у  зв’язку  зі  100-річчям  подій  Української  революції  1917–1921  років  Указом  Президента України  від  22  січня  2016  року  №  17  вшанування  подій  і  видатних  діячів Української  революції  визначено  одним  із  пріоритетів  діяльності  органів державної влади на 2017–2021 роки. Відзначення  пам’яті  учасників  революції,  в  тому  числі  100-річчя Першого  Зимового  походу  Армії  УНР,  передбачено  Планом  заходів  з відзначення  100-річчя  подій  Української  революції  1917–1921  років, затвердженим  розпорядженням  Кабінету  Міністрів  України  від  26  жовтня 2016 року № 777-р. Український  інститут  національної  пам’яті  підготував  інформаційні матеріали «Перший Зимовий похід Армії Української Народної Республіки». Вони  представляють  передумови  рейду,  його  учасників,  перебіг, міжнародний  контекст,  підсумок  і  значення,  а  також  архівні  світлини  (із посиланнями на джерела у відкритому доступі), документи, уривки із листів і спогадів  учасників  походу,  корисну  інформацію  про  відеоконтент,  гру  і виставку  Українського  інституту  національної  пам’яті  про  боротьбу  Армії УНР у 1919 року. Матеріали  можна  використовувати  для  підготовки  та  проведення тематичних культурно-мистецьких заходів, дискусійних клубів

Вітаю Вас з урочистим, радісним і водночас хвилюючим святом Останнього дзвоника! Карантин вніс багато нового в шкільне життя.  Цього року ви завершили навчальний рік планово, але дистанційно. Нашим юним школярам бажаю продуктивно відпочити,  набратися яскравих незабутніх вражень, духовних і фізичних сил перед початком нового етапу навчання. Особливі вітання – випускникам. Ще вчора вас називали «діти – наше майбутнє». А відсьогодні вам, молодим і талановитим, самостійно приймати свідомі рішення, здобувати досвід, власними силами і здібностями будувати щасливе майбутнє. Вірте у себе, ніколи не здавайтеся, бо в житті немає нічого неможливого! Найкращі побажання адресую вашим батькам – тим, хто дарує вам надію і тепло, хто піклується про вас, радіє вашим успіхам, дає крила для високого польоту. Цінуйте їхню любов і підтримку! Шановні педагоги, саме ви відкриваєте нові широкі обрії пізнання, і в час суспільних викликів ви зуміли швидко і гнучко перезавантажитися на нові формати онлайн-навчання. Натхнення вам, професійного визнання та високих злетів! Щастя, добра, міцного здоров’я!

З повагою 

начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева

Від щирого серця вітаю вас з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!! Сьогодні всі українці відзначають День вишиванки - символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають. Вишиванка – наша національна святиня! Вона символізує зв'язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Як правило, вишиванку ми вдягаємо в святкові дні! Сьогодні особливий день саме тому, що в кожній області, в кожному місті і містечку українці об’єднанні! Нас поєднало велике почуття поваги і любові до українських національних традицій, до країни, один до одного! Адже українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них.  Мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби. Бажаю усім Божого благословення та укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія Урванцева

15 травня лідери та координатор учнівського самоврядування Лозівської міської ОТГ взяли участь у онлайн конференції Харківської обласної ради старшокласників  за темою "Проєктна діяльність лідерів учнівського самоврядування Харківщини у 2019/2020 навчального року". Під час конференції лідери міст Ізюм, Первомайський, Куп'янського та Красноградського районів, Нововодолазької та Лозівської міської ОТГ поділилися своїм досвідом організації роботи лідерів учнівського самоврядування в умовах карантину. 

 

 У суботу, 16 травня, в Україні відзначають День Європи.

День Європи в Україні покликаний відзначити єдність між українцями та іншими культурами в Європі.  День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: демократії, свободи, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Основна ідея загальноєвропейського Дня полягає в тому, щоб кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, міг відчути себе вільним у “Європейському домі”. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Оскільки День Європи – 9 травня – збігається з Днем Перемоги, в Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента №339/2003 від 19 квітня 2003 року.  У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації. Головним і незмінним зовнішньополітичним пріоритетом України є Євроінтеграція, а подальша розбудова та поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС здійснюється на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції. Гасло “Ми йдемо в європейський дім” для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:

– формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;

– ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;

– популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;

– залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.

З нагоди святкування Дня Європи в закладах загальної середньої освіти проходять заходи, спрямовані на розповсюдження європейських цінностей серед учнів Лозівської ОТГ. В цьому році заходи зі святкування в умовах карантину проходять дистанційно (онлайн).

Протягом лютого – квітня 2020 року   Комунальним вищим навчальним закладом  «Харківська академія неперервної освіти»  було  проведено  обласний фестиваль «добрих практик» освітян  Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують». Фестиваль проводився з метою задоволення потреб у професійній самореалізації працівників освіти Харківської області, обміну ефективним педагогічним досвідом та створення умов для співпраці наукових, методичних і педагогічних працівників, які розробляють та запроваджують педагогічні інновації в умовах розбудови  Нової української школи. Педагоги Лозівщини стали найактивнішими учасниками Фестивалю серед освітянської спільноти міст обласного значення -79 учасників  і отримали найбільше  призових  місць – 35, посівши  почесне  перше місце. Дипломів І ступеня отримано 8, дипломів   ІІ ступеня – 10 , дипломів   ІІІ ступеня – 17. Найбільшу кількість призових місць вибороли педагоги Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ№8». Вітаємо переможців! Бажаємо наснаги та нових творчих здобутків! 

Зі списком переможців можна ознайомитись тут.

 

04.05.2020 року учні 1-А класу разом із вчителем Г.П. Тимошенко Комунального закладу «Лозівський ліцей № 1» провели виховну годину «День Перемоги». Діти декламували вірші, показували малюнки та співали пісні в честь 75-річниці Великої Перемоги. Переглянути відеоматеріали можна тут:https://www.facebook.com/Управління-освіти-молоді-та-спорту-Лозівської-міської-ради-1600717306682890/?modal=composer&ref=page_homepage_panel

  Дорогі ветерани! Шановні земляки! Від щирого серця вітаю вас із Днем пам’яті та примирення та 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

У прийдешні дні слави та пам’яті кожен з нас особисто приєднується до вшанування великого подвигу, що увінчує героїзм, мужність та величезну любов народу до рідної України.
Спільними зусиллями наші земляки мужньо відстоювали національні інтереси перед фашистськими окупантами. І зуміли вистояти, подолати агресора та дати нам можливість сьогодні проживати на рідній українській землі.
Наш доземний уклін, безмежна вдячність та глибока шана визволителям української землі, які ціною власного життя відстояли честь та гідність Батьківщини.
Напередодні цього світлого дня бажаю вам, дорогі ветерани, діти війни, міцного здоров’я на довгі літа, злагоди і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашої рідної України!
Нехай зігріває нас всіх незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього нашої країни!
З повагою начальник Управління освіти,
молоді та спорту  Вікторія Урванцева

 

 

З почуттям глибокої радості і від щирого серця вітаю вас зі Світлим Христовим Воскресінням - Великоднем! 

Великдень – це особливе свято, яке несе нам довгоочікувану радість, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, вселяє спокій у серцях, укріплює віру та живить душу. У день найсвітлішого православного свята від щирого серця хочу побажати вам щастя і доброї долі. Нехай чудесне свято Воскресіння Христового принесе любов та світло у ваші родини, щирість та добро у взаємини, а головне – здоров'я і мир. Хай ваші серця наповнюються радістю, а Великодні дзвони, духмяна паска, писанки принесуть у ваші оселі благополуччя, злагоду, світлу радість! Христос Воскрес! Воістину воскрес!

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія Урванцева

 

За допомогою спеціалізованого хмарного програмного забезпечення Google Suite for Education 08 та 15 квітня 2020 року були проведені відеоконференції методичного об’єднання вчителів інформатики за темами: «Реалії дистанційного навчання закладів Лозівської громади» та «Викладання інформатики під час дистанційного навчання». Учасники мали можливість протестувати засоби відеокомунікацій в середовищі Hangouts Meet та Jitsi.org. Учителі поділилися досвідом налаштування співпраці з учнями (батьками) та опанування онлайн-сервісів для дистанційного навчання, а саме: електронної пошти, GoogleКласу (Classroom), сайтів навчальних закладів, освітньої соціальної мережі Class Dojo, інструменту цифрового навчання Мій Клас, Skype та Viber. Також було обговорено питання конкурсного відбору підручника «Інформатика» для учнів 7 класів на 2020/2021 навчальний рік та доречності впровадження системи «Єдина Школа» у майбутньому. Учителі інформатики намагаються бути максимально корисними для здобувачів освіти і допомагати в пошуку рішень на всі виклики, що викликані карантинними обмеженнями.

План-графік на навчання педагогічних працівників з підвищення кваліфікації у КВІТНІ 2020 року розміщено тут.

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 100 101 »