Головна » Архів матеріалів

28 лютого в приміщенні Лозівської ЗОШ № 3 відбувся семінар практикум для асистентів вчителів за участю головного спеціаліста Управління Шихової Надії Миколаївни, методиста міського методичного кабінету Толкай Ірини Миколаївни та директора інклюзивно-ресурсного центру Шаламової Оксани Анатоліївни. 

Метою заходу стало задоволення потреб фахівців в отриманні теоретичних та практичних знань щодо якісної організації освітнього процесу в інклюзивних класах ЗЗСО.

Учасники семінару мали змогу розширити знання з нормативно-правових аспектів організації інклюзивної освіти, понятійного апарату та основних підходів до організації інклюзивного навчання. Разом з тим асистенти вчителів практично опрацювали висновки ІРЦ та поділилися досвідом з питання ведення документації.

Захід відбувся в атмосфері приємного і корисного спілкування.

МЦППіСР    244    28.02.2020     0 коментарів

28 лютого 2020 року на базі МЦППіСР у рамках засідання школи молодого спеціаліста психологічної служби відбувся семінар-практикум "Встановлення та регулювання міжособистісних стосунків учасників освітнього процесу".

Новини    222    28.02.2020     0 коментарів

Дата

Час

Зміст заходу

Місце

проведення

02.03

16:00

Гра «Ні дискримінації» до Дня «Нуль дискримінації»

Гуртожиток

Лозівського центру професійної освіти

03.03

14.00

Підготовка персоналу, залученого до проведення пробного Зовнішнього незалежного оцінювання

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради

04.03

09:00

Рейд «Ринок» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування.

ТОВ «Лозівський ринок, торгівельний майданчик 1», вул. Благовіщенська,

м. Лозова

04.03

16:00

Майстер-класи до 8 березня з виготовлення подарунків «Hand-made»

Лозівський міський центр молоді

04.03

Уточнюється

Загальноміський фестиваль, присвячений Шевченківським дням «Тарасовими шляхами»

КЗ «Лозівський ліцей №1»

05.03

08:30

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування

Панютинський старостинський округ

05.03

15-30

Розважальна програма для учнів 9-х класів Лозівської міської ОТГ

Лозівський міський центр молоді

05.03

16:00

Дівочі ігри до Міжнародного жіночого дня 8 березня

Гуртожиток Лозівського центру професійної освіти

06.03

13:00

Рейд щодо перевірки умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

м. Лозова

06.03

16:00

Перегляд фільмів з метою організації молодіжного дозвілля

Лозівський міський центр молоді

08.03

11-00

Вулична акція «Зі Святом, милі жінки» до Міжнародного жіночого дня 8 березня

Проспект Перемоги

02-08.03

За окремим графіком

Робота консультаційних пунктів щодо підготовки учнів до Зовнішнього незалежного оцінювання - 2020

Заклади загальної середньої освіти Лозівської міської ОТГ

02-08.03

За окремим графіком

Реєстрація на Зовнішнє незалежне оцінювання - 2020

On-line - режим

26 лютого 2020 року відбувся семінар-практикум для вчителів  предмета «Основи здоров’я» закладів загальної середньої освіти за темою «Участь у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Дмитрієва С. Ю., директор КЗ «Миколаївський ліцей», ознайомила присутніх із досвідом роботи у цій програмі, у якій заклад бере участь з метою популяризації здорового способу життя, фізичної активності, раціонального харчування, впровадження концепції «здорового» дизайну та комфортного психологічного середовища в українських школах. Педагоги КЗ «Миколаївський ліцей» Шевчук М.О., вчитель зарубіжної літератури, Волошко Н.В., вчитель початкових класів і Коваленко Ю.В., педагог-організатор провели практичну частину семінару та ознайомили учасників семінару з високотехнологічними новаціями у сфері активності та здорового харчування. Присутні взяли активну участь у  групових формах роботи та поглибили професійно-практичну підготовку шляхом зростання фахових компетентностей. 

Дошкільна освіта    290    27.02.2020     0 коментарів

27 лютого 2020 року на базі Царедарівської філії  КЗ «Миролюбівський ліцей»  відбувся освітній коучинг для керівників закладів дошкільної освіти «Наступність  дошкільної та початкової освіти в симбіозі традиційних та сучасних моделей виховання», на якому керівники ознайомилися з досвідом роботи дошкільного відділення Царедарівської філії з питань плекання свідомих патріотів та розмаїття напрямів діяльності з національно-патріотичного виховання в  контексті наступності   дошкільної та початкової освіти. 

 

 

17 лютого 2020 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулося засідання журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020». Конкурс  організовано  з  метою  підвищення  інтенсивності  та  якості  інформаційно-бібліотечної  діяльності,  визначення  кращих  інновацій,  ідей,  що  сприяють  ефективній  роботі бібліотекарів.

Костенко Оксана Василівна, завідувач бібліотеки КЗ «Лозівський ліцей №1» та Сидоренко Олена Миколаївна, завідувач бібліотеки КЗ «Панютинський ліцей», представили свої напрацювання  у номінації  «Шкільна бібліотека – територія читання» за темою «Форми та методи шкільної бібліотеки щодо виховання у дітей інтересу до читання» та стали лауреатами конкурсу .

Вітаємо з перемогою, бажаємо нових злетів, втілення найсміливіших ідей, багато читачів та здійснення перспективних проєктів!

Дошкільна освіта    332    24.02.2020     0 коментарів

 Запрошуємо батьків майбутніх першокласників взяти участь у Інтернет-зборах, що проводитимуться з 1 по 31 березня 20120 року на сайті Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» http://edu-post-diploma.kharkov.ua. Даний захід відбудеться за ініціативи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації з метою поширення практики організації різних форм роботи з батьками дітей старшого дошкільного віку та на виконання обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VIІ. Учасники зборів у зручний для себе час зможуть ознайомитися з нормативним документом, що регламентує порядок прийому дітей до 1 класу, інформаційними матеріалами з питань готовності дітей до школи та порадами щодо створення умов для успішної адаптації дітей до нових умов, заповнити анкету та поставити свої запитання модераторам Інтернет-зборів.

 ІІІ (обласний) етап олімпіади з біології:

ІІ місце – Черкасова Поліна (ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ , учитель Решетова Л.Г.)

 

 

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з української мови та літератури:

ІІ місце – Ковпенко Єлизавета (ЛЗОШ № 11, учитель Чижкова-Потейчук О.О.)


ІІІ (обласний) етап олімпіади з екології:

ІІ місце – Рудь Анастасія (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Падалка С.В.)

ІІІ місце – Смірнов Юрій (КЗ «Катеринівський ліцей», учитель Орлова І.М.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з інформатики:

ІІІ місце – Азуз Амір (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Сичов С.О.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з географії:

ІІ місце – Лук’янов Єгор (КЗ «Лозівський ліцей № 1», учитель Архарова І.В.)

ІІІ місце – Горлатенко Вікторія (КЗ «Смирнівський ліцей», учитель Білошніченко Я.М.)

ІІІ місце – Максименко Денис (ЛЗОШ № 11, учитель Кошляк Є.О.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з правознавства:

ІІІ місце – Баткалова Ліна (ЛЗОШ № 3, учитель Федоренко Т.М.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з російської мови та літератури:

ІІІ місце – Рудь Анастасія ( ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Єремейчук А.М.)

ІІІ місце – Демура Марина (ЛЗОШ № 12, учитель Сухіна В.В.)

МЦППіСР    232    24.02.2020     0 коментарів

22 лютого 2020 року на базі ЛДНЗ №3  відбулося засідання творчої групи практичних психологів закладів дошкільної освіти "Соціалізація дитини у дошкільному віці як умова формування основних компетенцій". Під час заходу учасницями були розглянуті питання основних шляхів розвитку емоційної сфери дітей дошкільного віку згідно вікових норм.

Конкурси    258    24.02.2020     0 коментарів

Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема

Володимир Сосюра

21 лютого 2020 року представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Освітянська спільнота Лозівської міської ОТГ також долучилася до святкування цієї визначної дати. Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 гостинно зустріла учнів та вчителів закладів загальної середньої освіти. На учасників свята чекали різноманітні цікаві заходи: свято розпочалося зі сходів, на яких учні школи зустрічали гостей, далі їм запропонували тематичні фотозони; переможці міських та обласних українознавчих конкурсів та олімпіад підготували змістовну літературно-музичну композицію про історію та значення української мови; з гостями свята провели цікаві інтерактивні конкурси; та справжнім дійством стала інсценізація комедійної п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями». Присутні насолоджувалися грою талановитих акторів-аматорів: Олександра Селіванова (Голохвастов), Єлизавети Ковпенко (Проня Прокоповна), Чакубаш Ольги (Галя), Гордієвського Сергія (Фарс), Іванової Поліни (мати Проні), Голубова Давида (батько Проні), Сапецьких Юлії (Сиклита Лимариха), Пузач Лізи (Химка), Зубрика Віталія (Степан). Щира подяка учителю української мови Олені Чижковій-Потейчук та адміністрації ЛЗОШ І-ІІІ ст. № 11 за чудово підготоване свято! Приємні враження та яскраві спогади залишаться в пам’яті учасників заходу надовго.

 

 

Новини    206    21.02.2020     0 коментарів

Дата

Час

Зміст заходу

Місце

проведення

24.02

14.00-15.00

Проведення інструктажу для працівників, задіяних на пунктах проведення Зовнішнього незалежного оцінювання

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради

24.02

16:00

Чаювання з млинцями з приводу святкування Масляної

Лозівський міський центр молоді

25.02

13.00

Семінар-практикум «Національно-патріотичне виховання учасників освітнього процесу на основі традицій українського козацтва».

КЗ «Лозівський ліцей № 1»

26.02

08.00

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування

м. Лозова

26.02

08.30

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування

Яковлівський

старостинський округ

26.02

13.00

Семінар «Впровадження концепції «здорового» дизайну та комфортного психологічного середовища в українських школах. Участь у програмі «HealthySchool: заради здорових і радісних школярів».

Лозівська

ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7

26.02

16:00

Профілактична гра «Наркотики - не моя тема»

Гуртожиток Лозівського центру професійної освіти

27.02

08.30

Рейд «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, схильних до бродяжництва та жебракування

Панютинський

старостинський округ

27.02

08:00

Семінар для завідувачів закладів дошкільної освіти

Дошкільний підрозділ Царедарівської філії Комунального закладу «Миролюбівський ліцей»

27.02

12.30

Семінар-практикум «Проєктна діяльність на уроках біології»

Лозівська

ЗОШ І-ІІІ ступенів №11

27.02

13:00

Нарада керівників закладів освіти Лозівської міської ОТГ

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради

27.02

13.00

Семінар «Роль асистента вчителя в класі з інклюзивним навчанням: основні функції та завдання, форми співпраці»

Лозівська

ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

28.02

13:00

Рейд щодо перевірки умов проживання дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах

м. Лозова

28.02

17:00

Перегляд фільмів з метою організації молодіжного дозвілля

Лозівський міський центр молоді

28.02

19:00

Рейд до місць масового збору молоді щодо виявлення дітей, які схильні до вживання алкогольних напоїв.

м. Лозова

29.02

12:00

Масово-розважальна програма з нагоди святкування Масляної

Полоща міського Палацу культури

29.01-01.03

10:00

Відкритий турнір з більярду по «Московській піраміді» присвячений пам’яті В.М. Вакса

Більярдний клуб м-н 3,

м. Лозова

24.02-01.03

За окремим графіком

Робота консультаційних пунктів щодо підготовки учнів до Зовнішнього незалежного оцінювання - 2020

Заклади загальної середньої освіти Лозівської міської ОТГ

24.02-01.03

За окремим графіком

Реєстрація на Зовнішнє незалежне оцінювання - 2020

On-line

Дошкільна освіта    318    21.02.2020     0 коментарів

20 лютого 2020 року на базі Лозівського навчально-виховного комплексу №10 «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» була проведена експрес лабораторія за темою: «Застосування гендерного підходу під час організації основних видів діяльності дошкільників».

Мета: розширити компетентність педагогів щодо застосування гендерного підходу під час організації основних видів діяльності дошкільників.

МЦППіСР    270    20.02.2020     0 коментарів

19 лютого 2020 року на базі міського центру молоді Мельниковою В.М., методистом ММК, та Заяц І.В., Романенко В.О., фахівцями МЦППіСР,  був проведений спільний семінар для вчителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ОТГ "Стиль спілкування вчителя й учня як вирішальна умова формування інтересу здобувачів освіти до занять фізичною культурою". Під час семінару учасники дізналися  основні причини конфліктів у системі "вчитель-підліток-учень", визначили власний стиль поведінки у конфліктних ситуаціях та ознайомилися з основами партнерського спілкування.

18 лютого в Лозівському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ – ліцей №4» відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів російської мови, зарубіжної літератури, інтегрованого курсу «Література» за темою: «Креалізований текст на уроках зарубіжної літератури як фактор активізації читацької діяльності учнів».

Вчителі-господарі познайомили присутніх с поняттям та різновидами креалізованого тексту, провели майстер-клас по складанню постеров, пантбуків, показали приклади роботи з різними видами креалізованих текстів на уроках.

Робота методичного засідання пройшла в атмосфері доброзичливості та творчого натхнення.

 

Дошкільна освіта    299    18.02.2020     0 коментарів

18 лютого 2020 року на базі Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради відбувся методичний міст – практикум для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти та заступників з навчально - виховної роботи закладів загальної середньої освіти за темою: «Керівництво та лідерство. SWOT-аналіз як інструмент стратегічного планування методичної роботи».

Завдання:

1.З`ясувати роль керівника та лідера в сучасному колективі ЗДО

2.Ознайомити учасників з поняттям «SWOT-аналіз», категоріями факторів впливу на реалізацію поставлених завдань;

3. Розглянути способи визначення сильних і слабких сторін проблемної ситуації, можливостей, загроз для її позитивної вирішення;

4.Спонукати до здійснення «SWOT-аналізу» для ефективної побудови освітньої роботи.

5.Надати допомогу в проведенні SWOT-аналізу власної педагогічної компетентності, педагогічної самоосвітньої діяльності.

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 100 101 »