Головна » 2020 » Жовтень » 02
30 вересня 2020 року відбулася онлайн-зустріч шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ради. Тема заходу: «Роль шкільної бібліотеки в реалізації основних пріоритетів Нової української школи». В ході роботи розглянуто стан забезпечення підручниками закладів освіти, шляхи удосконалення інноваційних умінь і навичок організації індивідуального та масового обслуговування читачів, забезпеченості використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі шкільної бібліотеки, опрацьовано методичні рекомендації щодо проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходить з 01 по 31 жовтня 2020 року під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».
О.М. Сидоренко – бібліотекар КЗ «Панютинський ліцей» зробила віртуальну подорож учасників зустрічі до оновленої бібліотеки закладу, яка відбулася в результаті реалізації проєкту «Разом у майбутнє» та ознайомила з досвідом роботи.
Конкурси    353    02.10.2020     0 коментарів
З 28 вересня по 02 жовтня 2020 року в онлайн-режимі відбувся міський конкурс ораторського мистецтва за темою «Де ж і голосам буть, як не в народі, що виростає на волі, серед степу широкого! (І. Карпенко-Карий)» серед учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти. Представники із 9 закладів освіти відстоювали честь своїх шкіл.
Цього року фестиваль відбувся у трохи незвичному форматі – онлайн, відповідно до вимог учасники знімали відео та виставляли його на сервісі YouTube. Усі підійшли до виконання завдання відповідально й творчо.
Переможців нагороджено грамотами за І, ІІ та ІІІ місце та дипломами лавреатів:
І місце – Цапенко Анастасія, учениця 10 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7;
ІІ місце – Мила Міла, учениця 11 класу Лозівської гімназії та Верховодова Руслана, учениця 10 класу Лозівського ліцею № 4;
ІІІ місце – Авраменко Олександра, учениця 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, Чуйков Антон, учень 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 та Колісниченко Єгор, учень 11 класу КЗ «Чернігівський ліцей».
Загребельна Анастасія (ЛНВК № 8), Сильченко Данило (КЗ «Лозівський ліцей № 1») та Ольшевська Вероніка (ЛЗОШ № 11) стали лавреатами конкурсу.

25–30 вересня 2020 року відбулася V обласна тематична онлайн-виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Нова українська школа: формування виховного середовища» у трьох номінаціях: «Виховна система закладу освіти як платформа розвитку особистості дитини»; «Сучасні підходи до формування ціннісних орієнтирів особистості здобувача освіти»; «Виховний простір закладу позашкільної освіти як чинник професійного самовизначення та творчого зростання особистості вихованця».
Виставка проводилася в дистанційному форматі та стала віртуальним майданчиком для отримання нової інформації, обміну досвідом, ідеями щодо впровадження системи виховної роботи в освітній процес сучасного закладу освіти.
Участь у виставці взяли 5 закладів освіти Харківщини, які висвітлили свій досвід за однією з трьох номінацій, провели інтерактивні заходи: майстер-клас, методичні марафон та кондитерську, профорієнтаційний тренажер-мозаїку, проблемний семінар. На сторінці сайту заклади освіти розмістили методичні розробки, авторські проєкти педагогів, фотоальбоми, відзнаки закладу, педагогів, учнів; друковану продукцію за темою онлайн-виставки.
Лозівський будинок дитячої та юнацької творчості нагороджено Дипломом І ступеня п’ятої обласної тематичної онлайн-виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття».
За результатами незалежного опитування найбільшу кількість балів набрав також Лозівський будинок дитячої та юнацької творчості (за матеріалами сайту КВНЗ ХАНО).

 

 

01 жовтня 2020 року у великій залі Лозівської міської ради відбулися урочистості з нагоди святкування Дня працівників освіти. Зі щирими словами вітань до присутніх звернулися заступник міського голови Володимир Барановський, помічниця народного депутата України Юлії Світличної - Марина Кожевник, очільниця Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева та начальник відділу загальної середньої, позашкільної освіти та ліцензування освітньої діяльності управління освіти Департаменту науки і освіти Олена Кононенко. Побажали освітянам міцного здоров’я, творчої наснаги, натхнення та добробуту.
Під час церемонії нагородження працівники освіти об’єднаної територіальної громади отримали почесні грамоти і подяки від народного депутата України Юлії Світличної, від Харківської обласної ради, Лозівської міської ради і Управління освіти, молоді та спорту за сумлінне виконання службових обов’язків і професійні досягнення.
Дипломами Харківської академії неперервної освіти за перемогу у фестивалі «Добрих практик» нагороджено 35 педагогів Лозівщини.
Приємним сюрпризом від профспілки, очолюваної Добродум Л.О., був виступ Артема Семенова – оперного та естрадного співака України, автора пісень, диригента хору, викладача вокалу.