Головна » Архів матеріалів
Дошкільна освіта    490    06.12.2018     0 коментарів

05 грудня 2018 року  о 09.00 годині на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №5 «Теремок» Лозівської міської ради відбувся  майстер-клас для керівників музичних закладів дошкільної освіти за темою: «Формування у дітей ціннісного ставлення до українських традицій, фольклору засобами музичної та музично-ігрової діяльності».

Завдання:

  • Розширити знання про різноманітність дитячого українського фольклору для використання у музичній та музично-ігровій діяльності.
  • Актуалізувати значення музичного фольклору як невід’ємної частини освітнього процесу.
  • Ознайомити учасників майстер-класу з осучасненими методами та прийомами використання українського фольклору.

351    04.12.2018     0 коментарів

30 листопада 2018 року у м. Харків  проведено підсумкову обласну конференцію Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

У роботі  конференції від міста Лозова взяли участь Погодіна Олександра, вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» та керівник Шеремет Л.П. Лозівського БДЮТ і  Шкуренко Валерія, учениця 10-А класу, Колбасова Анна, учениця 9 класу та Громило Н.Ю. вчитель трудового навчання Лозівської ЗОШ № 3.

 Учасників конференції привітали Чепурна О.О., головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Сушко В.А., кандидат історичних наук, доцент Харківської державної академії дизайну та мистецтв, Безрукова Т.М., Почесний краєзнавець України, Коптєлова Л.І., ветеран краєзнавчого руху Харківщини.

Олімпіади    542    04.12.2018     0 коментарів

02 грудня 2018 року  на базі Лозівського НВК «ЗНЗ – ліцей» №4 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови у 2018/2019 навчальному році серед учнів 8-х–11-х класів.

Попередні результати  ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови можна  переглянути тут.

Апеляція – 05.12.2018 о 15.00 в методичному кабінеті Управління освіти, молоді та спорту

Дошкільна освіта    389    04.12.2018     0 коментарів

29 листопада 2018 року  на базі Харківської академії неперервної освіти відбулась підсумкова обласна науково-практична конференція "Упровадження медіаосвіти в систему роботи навчальних закладів Харківської області (2013 р. - 2018 р.)" - Здобутки, проблеми, перспективи.

В конференції прийняли участь  керівник Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №6 «Посмішка» Лозівської міської ради Валентина Петрівна Колісник та вихователь Вікторія Вікторівна Григоренко.

На даному заході були презентовані кращі роботи учасників конкурсу та підведені підсумки обласного фестивалю дитячої творчості "Медіавеселка".

Серед переможців:

  • в номінації "Мій улюблений герой мультфільму" Варущик Валерія вихованка старшої групи ЛДНЗ №6 «Посмішка», "Пригоди зайчика Тимка" – вихователь Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №6 «Посмішка» Лозівської міської ради Григоренко Вікторія Вікторівна.
  • в номінації "Телерепортаж , новий сюжет" "Новини студії садочок про малих синів і дочок" вихованці старшої групи ЛДНЗ № 6 "Посмішка": Однобоков Ярослав, Черевик Єгор, Криворотченко Анна, Косинська Анастасія, Музика Олег - вихователь Божко Любов Миколаївна.          

Вітаємо переможців!

 

Виховна робота    384    30.11.2018     0 коментарів
29.11.2018 року в Лозівському вищому коледжі мистецтв фахівцем Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було організовано виховний захід, на який було запрошено лікаря – гінеколога Чернову Ольгу Вікторівну. Лікар наголосила студентам, що рання статева активність значно збільшує ймовірність інфікування інфекціями, що передаються статевим шляхом, а також ВІЛ/СНІДу; не виключена можливість ранньої вагітності. Вагітність у ранньому віці не тільки ускладнює життя дівчині, але і створює великий ризик для здоров’я. Також говорили про сучасні методи контрацепції і про те, що їх використання значно знижує ризик настання вагітності і зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом. Багато захворювань мають невиражені симптоми, що посилюють небезпеку їх непомітного переходу в хронічну форму. Вчасно не вилікувані інфекції можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, у тому числі до безпліддя. Дівчата з інтересом прослухали бесіду та мали змогу отримати відповіді на свої запитання. Лікар неодноразово наголошувала на тому, що необхідно піклуватися про своє здоров’я, регулярно проходити медичні обстеження та, в разі необхідності, звертатися за допомогою до фахівців.
Олімпіади    392    30.11.2018     0 коментарів

Остаточні результати з історії ТУТ:

Остаточні результати в російської мови ТУТ:

Олімпіади    402    29.11.2018     0 коментарів

Протягом листопада 2018 року в м.Лозова проводився зональний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» в номінації «Захист вітчизни» з метою сприяння росту професійної майстерності педагогічних працівників, втілення в практику роботи інноваційних методів і підходів до викладання предмета «Захист Вітчизни». Конкурсанти показали високий фаховий рівень та педагогічну майстерність, належну науково-методичну підготовку, ерудицію, креативні та комунікативні здібності з питань стройової, тактичної, вогневої підготовки, основ цивільного захисту, домедичної підготовки тощо. Спільним рішенням оргкомітету та журі конкурсу

переможцем в номінації «Захист Вітчизни» визнано Огульчанського Віталія Вікторовича, вчителя Лозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 11 Лозівської міської ради,

лауреатами - Загорулька Михайла Сергійовича, вчителя Краснопавлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лозівської районної ради та Руденка Олексія Олексійовича, вчителя Первомайської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 Первомайської міської ради,

учасниками – Шматька Андрія Андрійовича, вчителя Барвінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Барвінківської районної ради та Захарова Олексія Миколайовича, вчителя ІІ-Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Барвінківської районної ради. З відомістю результатів оцінювання учасників конкурсу можна ознайомитись тут:

Олімпіади    448    29.11.2018     0 коментарів

24 листопада 2018 року на базі Лозівської ЗОШ № 3 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії у 2018/2019 навчальному році серед учнів 8-х–11-х класів. Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури можна переглянути тут. Апеляція – 29.11.2018 о 16.00 в методичному кабінеті Управління освіти, молоді та спорту

Олімпіади    441    28.11.2018     0 коментарів

25 листопада 2018 року на базі Лозівської ЗОШ №12 відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури у 2018/2019 навчальному році серед учнів 9-х–11-х класів.

Попередні результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури можна переглянути тут.

Апеляція – 29.11.2018 о 15.00 в методичному кабінеті Управління освіти, молоді та спорту

Конкурси    495    28.11.2018     0 коментарів
Софія Нечвола, учениця 6-го класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 отримала перемогу в ІІІ Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і мистецьких робіт ім. Володимира Маняка і Лідії Коваленко.
Її поетичний твір «Добридень Вам! Зовуть мене Софія. Живу у славнім місті Лозова. Хочу розповісти вам про свого сусіда…» (керівник роботи – О.В.Костенко, бібліотекар ЛЗОШ №1) в номінації «Кращі дослідницькі та мистецькі роботи учнів закладів загальної середньої освіти» посів І місце, а Софія отримала диплом І ступеня та грошову винагороду!
22-23 листопада 2018 року в Українському домі відбувся науковий симпозіум у рамках Міжнародного форуму «Україна пам’ятає, світ визнає!», де зібралися сотні українських та іноземних дослідників, що вивчають Голодомор, вчителів, студентів, школярів.
Участь у відкритті заходу взяли: Перший віце-прем‘єр-міністр України Степан Кубів, Віце-прем‘єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, міністр культури України Євген Нищук, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, видавець, лауреат Шевченківської премії Іван Малкович, Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.
У рамках наукового симпозіуму відбулася церемонія нагородження переможців 3-го Міжнародного конкурсу наукових і мистецьких робіт імені В. Маняка і Л. Коваленко.


ЗНО    394    28.11.2018     0 коментарів
28 листопада 2018 року учні 11-х класів трьох закладів освіти : Лозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11, ЛНВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ», Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ№8» з метою кращої підготовки до ЗНО з математики вяли участь у дистанційному тренінгу по підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання за участю викладачів Харківського національного економічного університету ім.С.Кузнеця.
Бажаєм учням вдалої підготовки і високих результатів!

Конкурси    394    28.11.2018     0 коментарів

Ілюстрацією системи роботи педагогів, їх наукових та педагогічних позицій та інноваційних технологій, представлених в різних формах, стали конкурсні уроки вчителів предмета «Захист Вітчизни», які відбулися 27 листопада 2018 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1. Журі високо оцінило професійні якості педагогів, їхні знання предмета, вміння реалізовувати наскрізні змістовні лінії тощо. З результатами конкурсного випробування можна ознайомитись тут:

Виховна робота    407    27.11.2018     0 коментарів
23 листопада 2018 року до Дня пам’яті жертв голодоморів та 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні в Лозівському професійному ліцеї фахівцем Лозівського Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено відео – лекторій «Великий голод». Із трагічними сторінками тих страшних подій, зокрема і фактами Голодомору розповіли ведучі – студентки професійного ліцею. Учасникам заходу було запропоновано переглянути відеофільм з елементами хроніки про передумови створення штучного голоду. Наприкінці заходу присутні вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання.

Виховна робота    406    26.11.2018     0 коментарів
22 листопада 2018 року співробітники Центру денного перебування "Компас" фонду "Благо" спільно з молодіжним хабом «Pixel» провели профілактичну роботу в Лозівській філії Харківського державного автодорожнього коледжу. Зі студентами обговорили шляхи передачі ВІЛ, період «вікна», міфи та реальні факти про інфекцію, методи захисту від соціально-небезпечних захворювань. Протягом заходу кожен бажаючий мав змогу пройти конфіденційне тестування швидкими тестами на ВІЛ, Гепатит В, С та Сифіліс завдяки мобільній амбулаторії Центру «Компас». Чому важливе тестування? По перше - знати для себе що здоровий, по друге - щоб не розповсюджувати інфекцію, бо зараження іншої особи вірусом імунодефіциту людини чи іншою невиліковною інфекційною хворобою особою, яка знала про те, що вона є носієм цього вірусу,- карається позбавленням волі. Вчасно дізнавшись про статус ВІЛ можливо зупинити цю інфекцію на довгі роки, якщо почати антиретровірусну терапію. На закріплення студенти малювали плакати «Фактори, які впливають на наше здоров'я» та проговорили правила поведінки задля збереження репродуктивного здоров'я молоді.

Новини    395    26.11.2018     0 коментарів

Дата

Час

Зміст заходу

Місце проведення

26.11-02.12

За окремим графіком

Робота консультаційних пунктів щодо підготовки учнів до ЗНО-2019

Заклади загальної середньої освіти

26.11

15:00

Контрольна робота І етапу захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (відділення – хімія та біологія; екологія та аграрні науки)

ЛНВК «ЗНЗ - ліцей» № 4

27-28.11

За окремим графіком

Контрольне тестування з української мови та літератури в межах підготовки до ЗНО-2019

Заклади загальної середньої освіти

27.11

Згідно з розкладом уроків

Перший (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019», номінація «Захист Вітчизни» (конкурсне випробування «Урок»)

ЛЗОШ № 1, ЛЗОШ № 3

27.11

14:00

Захист робіт І етапу захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (відділення - філософія та суспільствознавство; історія)

Управління освіти, молоді та спорту

28.11

14:00

Захист робіт І етапу захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (відділення - літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство; мовознавство)

Управління освіти, молоді та спорту

28.11

14:00

Психолого-педагогічний семінар для вихователів закладів дошкільної освіти та працівників психологічної служби (з досвідом роботи до 3 років) «Попередження насильства в сім’ї»

Міський центр практичної психології і соціальної роботи

29.11

10:00

Спільне засідання журі та оргкомітету першого (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019», номінація «Захист Вітчизни», підбиття підсумків і затвердження результатів

Управління освіти, молоді та спорту

29.11

13:00

Інформаційна бесіда з лікарем-гінекологом до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

ЛВКМ

29.11

14:00

Захист робіт І етапу захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (відділення – наука про землю; економіка)

Управління освіти, молоді та спорту

29.11

15:00

Профілактична бесіда із залученням  лікаря-епідеміолога

ЛФ ХДАДК

30.11

13:00

Профілактична гра «Маршрут безпеки»

ЛНВК «ЗНЗ - ліцей» № 4

01.12

10:00

ІІ (міський) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії

ЛЗОШ № 3

01.12

11:00

Відкритий Чемпіонат міста Лозова з плавання серед юнаків та дівчат на дистанціях 100 та 200м комплексним плаванням

Басейн

ДЮСШ «Юність»

01.12

12:00 (дата уточнюється)

Відкритий Чемпіонат м. Харкова, І етап Чемпіонату Харківської області з баскетболу серед юнацьких команд

Спортивна зала ЛФ ХДАДК

01.12

18:00

V тур Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд.
Перша ліга. БК «Восток» - МБК «Краматорськ»

Спортивна зала ЛФ ХДАДК

02.12

10:00

ІІ (міський) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з іноземної мови (англійська)

ЛНВК «ЗНЗ - ліцей» № 4

02.12

12:00

V тур Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд. Перша ліга. БК «Восток» - МБК «Краматорськ»

Спортивна зала ЛФ ХДАДК

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 100 101 »