Головна » 2017 » Березень » 17
391    17.03.2017     0 коментарів
З матеріалами наради від 17.03.2017 року щодо аналізу енергоносіїв за лютий-березень 2017 року можна ознайомитись тут.

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 16 березня 2017 року в актовій залі відбулося V засідання методичної ради.

Члени методичної ради заслухали та схалили досвід роботи директора Лозівської ЗОШ № 11 Бережного В.І. за темою «Формування ключових компетентностей учнів засобами інноваційних методів». Досвід запропоновано занести до картотеки ефективного педагогічного досвіду Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Методист Зубенко Н.В. доповіла про результати ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад і про підсумки ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Харківського територіального відділення МАН у 2016/2017 навчальному році.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

Школа – неповторний світ, наповнений дитячим сміхом, радощами, печалями, любов’ю, друзями, знаннями, школа – це дружня сім’я, яка складається з учнів, учителів та батьків. Але не завжди батьки знають, що відбувається з їхньою дитиною в стінах цього закладу, як вона себе відчуває, що доводиться переживати, з якими труднощами стикається щодня.
Саме з метою наближення батьків до школи та до дитини, 15 березня 2017 року в Панютинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 2 початкова ланка зустрічала гостей. Для батьків учнів 1-4 класів, майбутніх першокласників та всіх бажаючих мешканців с. Хлібне було проведено День відкритих дверей. Батьки відвідали по 2 уроки в кожному класі, оглянули виставку дитячої творчості; від заступника директора з навчально-виховної роботи Гайшинської Л.А. отримали методичні настанови щодо розвитку пізнавальних здібностей учнів. Соціальний педагог провела анкетування серед батьків на предмет громадської думки про заклад. З майбутніми першокласниками було проведено ігрові розваги. Група батьків разом із директоркою Світланою Курочкіною відвідали їдальню, де на власні очі переконалися якістю харчування їхніх дітей.
Завершився цей день невеликою концертною програмою, батьки подякували педагогам, побажали успіхів у роботі і виявили бажання до співпраці.
10 березня 2017 року у Лозівському ліцеї № 4 з метою профорієнтації відбулася зустріч випускників шкіл міста з представниками Донецького юридичного інституту МВС України.

На заході були присутні: радник міського голови Інденко О. О., начальник Управління освіти, молоді та спорту Урванцева В.М.

Під час зустрічі учні 9-11 класів мали змогу ознайомитися з умовами вступу та навчання у вищому навчальному закладі.
Виховна робота    469    17.03.2017     0 коментарів
14 березня 2017 року вперше за рішенням Верховної ради України відзначається День українського добровольця. І символічно, що саме у цей день у місті відкрилася дошка на честь наших земляків, які стали на захист цілісності нашої держави і віддали свої життя за свободу і незалежність нашого народу.

Новітня історія міста Лозова відсьогодні вписала чергову сторінку для територіальної громади міста, відкривши дошку пам’яті «Воїнам Лозівщини, загиблим в АТО».

Участь у заході взяли керівники міста та району, представники громадських організацій, депутати міської ради, родичі загиблих учасників АТО, воїни-добровольці, вчителі і адміністрація ЗНЗ.

Учні 8-Б класу Лозівської ЗОШ № 11 разом з класним керівником Огульчанським В.В. поклали квіти до пам'ятної дошки.
У цей день у загальноосвітніх навчальних закладах міста проведено виховні заходи до Дня українського добровольця.
Виховна робота    502    17.03.2017     0 коментарів

З метою попередження негативних проявів наркоманії, виховання у молоді почуття відповідальності за власне життя та життя оточуючих 15 березня 2017 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було організовано годину спілкування за темою: «Вплив наркотиків на підлітків». Зі студентами Лозівського училища культури і мистецтв бесіду провела лікар-нарколог Даниленко Світлана Володимирівна.

Проблема наркоманії сьогодні дуже гостра, вживання неповнолітніми юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем. Наркотики руйнують психіку молодих людей, зумовлюють відмову від здорового способу життя, породжують мотиви прийняття хибних рішень. Саме тому є вкрай важливим зрозуміти, що таке наркотики, щоб краще усвідомлювати шкоду, яка спричинена їх споживанням. Світлана Володимирівна розповіла учням про дію наркотичних речовин на організм людини та шляхи профілактики наркозалежності.

Сьогодні збільшується кількість молодих людей які негативно ставиться до шкідливих звичок, адже поширюється мода на спортивний вигляд та здоровий спосіб життя.