Головна » 2017 » Березень » 10

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко.

Сьогодні, як ніколи, звертаємо ми до нашого Пророка свої помисли, звіряємо з його ідеалами свої кроки у становленні української держави. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:

І на оновленій землі
Врага не буде супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі.

Шанувальники творчості Т.Г.Шевченка із загальноосвітніх навчальних закладів міста Лозова 09 березня 2017 року взяли участь у фестивалі «Тарасовими шляхами».

Гостей радо зустрічали учні Лозівського ліцею № 4: ведучі Ксенія та Марина, танцювальний колектив «Феєрія» та вокальний гурток «Гармонія». Присутні із задоволенням переглянули уривок із п’єси «Назар Стодоля» у виконанні учнів Панютинської ЗОШ № 2. Учні загальноосвітніх навчальних закладів міста Горєлова Софія, Безрук Давид, Ковпенко Поліна, Місюра Анастасія, Кулішенко Анастасія, Прокопенко Борис, Польщиков Ростислав декламували як Шевченкові вірші, так і поезії сучасних поетів про нього. Учениця Лозівської ЗОШ № 12 Кузубова Вікторія представила пісенний варіант вірша І. Франка «Човен», який славетний Каменяр написав під впливом творчості Т.Шевченка. А учні Панютинської ЗОШ № 1 та Лозівської ЗОШ № 7 розповіли різними мовами та заспівали Шевченків «Заповіт».