Головна » 2017 » Березень » 02

01 березня 2017 року в Лозівському ліцеї № 4 пройшов щорічний фестиваль української пісні «Струни душі». Учасників свята привітали почесні гості - працівники ліцею і солісти народного хору «Заспів» – Любов Олександрівна Смєла, Людмила Дмитрівна Ткаченко, Любов Олексіївна Дегтяр.

У програмі пролунали радісні, жартівливі, героїчні та обрядові пісні. Всі вони сплелися в єдиний вінок українських пісень.

Останнім акордом фестивалю стала пісня «Музика рідного дому», яка торкнулася глибин людської душі і стала символом свята.

Кращі виконавці фестивалю були нагороджені подяками за активну участь.

343    02.03.2017     0 коментарів

З метою формування здорового способу життя, профілактики негативних явищ серед молоді за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 28 лютого 2017 року для студентської молоді було організовано годину спілкування за темою: «СНІД. Небезпека і профілактика». Зі студентами Лозівського училища культури і мистецтв бесіду провела лікар-інфекціоніст кабінету довіри Лозівської міської лікарні Нефьодова Ірина Гариківна.

Лікар розповіла учням про основні шляхи зараження та заходи щодо профілактики. Хворобу викликає вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), який потрапляє в організм різними шляхами. Це може бути заражена вірусом імунодефіциту кров, що потрапляє в організм при переливанні або при користуванні спільними шприцами у наркоманів, через мікротравми шкіри, може передаватися при сексуальних контактах.

Профілактика ВІЛ-інфекції на даний момент є найбільш важливим засобом боротьби з нею. В якості профілактики СНІДу необхідно ретельно дотримуватися правил стерилізації предметів загального користування: хірургічних та стоматологічних інструментів, використання одноразових шприців, перевірка донорської крові при переливанні, інших препаратів, що містять кров. Дуже важлива також профілактика зараження статевим шляхом. При статевому житті необхідно пам’ятати про використання презерватива.

Профілактика СНІДу є особистою справою кожної людини. Дотримуючись правил здорового способу життя ми зможемо зберегти своє здоров’я та здоров’я своїх близьких і рідних.