Головна » 2018 » Травень » 18 » «Що молодь може зробити для протидії дезінформації?»
14:00
«Що молодь може зробити для протидії дезінформації?»

18 травня, Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» за сприяння Департаменту науки і освіти Харківської ОДА провело серію лекцій з медіаграмотності для учнів Лозової.

Заходи відбулися у рамках проекту "Протидія дезінформації через підвищення медіаграмотності», який Студентське братство здійснює у 10 регіонах за підтримки Посольства США.

Зі школярами поспілкувався лектор-волонтер Студентського братства Богдан Морговський, який є студентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Лектор Студентського братства розповів молоді, як розвивати критичне мислення, перевіряти інформацію, уникати поширення непідтвердженої інформації та «фейків» у соціальних мережах, а також як допомагати в цьому одноліткам через громадські просвітницькі заходи.

Лектор-волонтер розповів, що для сучасної освіченої людини під час поширення і коментування матеріалів у соціальних мережах важливо уникати мови ворожнечі (тобто висловлення агресії та образ до людей за ознакою їх національності чи належності до будь-якої спільноти).

Школярі побачили і обговорили відеоролики, які розкривають різні види дезінформації та роз’яснюють, як критично ставитися до безкоштовних газет, відрізняти стихійні та проплачені мітинги, а також обговорили приклади маніпуляцій з прямою мовою.

Також на лекції показано приклад поїздок учнів-волонтерів зі Східної України до Львова для зустрічей з героями фільмів про боротьбу за Незалежність України, які долають стереотипи та ворожість між різними регіонами, пропагують ідею єдності України.

Після заходу Студентське братство сформувало з числа старшокласників волонтерську групу для подальшого розповсюдження медіаграмотності та проведення кіноуроків з просвітницькою метою.

За останній навчальний рік ВМГО «Студентське братство» провело понад 120 лекцій з медіаграмотності у 10 регіонах України. На Харківщині виступами охоплено також низку навчальних закладів Ізюма, Чугуєва та Харкова, а також 5 шкіл Лозової.

Переглядів: 550 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: