Головна » 2018 » Травень » 18
549    18.05.2018     0 коментарів

18 травня, Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» за сприяння Департаменту науки і освіти Харківської ОДА провело серію лекцій з медіаграмотності для учнів Лозової.

Заходи відбулися у рамках проекту "Протидія дезінформації через підвищення медіаграмотності», який Студентське братство здійснює у 10 регіонах за підтримки Посольства США.

Зі школярами поспілкувався лектор-волонтер Студентського братства Богдан Морговський, який є студентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Лектор Студентського братства розповів молоді, як розвивати критичне мислення, перевіряти інформацію, уникати поширення непідтвердженої інформації та «фейків» у соціальних мережах, а також як допомагати в цьому одноліткам через громадські просвітницькі заходи.

Лектор-волонтер розповів, що для сучасної освіченої людини під час поширення і коментування матеріалів у соціальних мережах важливо уникати мови ворожнечі (тобто висловлення агресії та образ до людей за ознакою їх національності чи належності до будь-якої спільноти).

Школярі побачили і обговорили відеоролики, які розкривають різні види дезінформації та роз’яснюють, як критично ставитися до безкоштовних газет, відрізняти стихійні та проплачені мітинги, а також обговорили приклади маніпуляцій з прямою мовою.

Також на лекції показано приклад поїздок учнів-волонтерів зі Східної України до Львова для зустрічей з героями фільмів про боротьбу за Незалежність України, які долають стереотипи та ворожість між різними регіонами, пропагують ідею єдності України.

Після заходу Студентське братство сформувало з числа старшокласників волонтерську групу для подальшого розповсюдження медіаграмотності та проведення кіноуроків з просвітницькою метою.

За останній навчальний рік ВМГО «Студентське братство» провело понад 120 лекцій з медіаграмотності у 10 регіонах України. На Харківщині виступами охоплено також низку навчальних закладів Ізюма, Чугуєва та Харкова, а також 5 шкіл Лозової.

368    18.05.2018     0 коментарів

11-12 травня  2018 року педагог-організатор Панютинської ЗОШ №1 Тарасова Галина Олександрівна та вчитель історії ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ» №10 Сендецька Тетяна Миколаївна взяли участь у роботі навчально-практичного семінару «Ефективні методи розвитку громадянської обізнаності дітей та молоді М18» у рамках міжнародного проекту з громадянського виховання і політичної просвіти «За зразком громадянської активності дітей та молоді в Східній Європі», за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у м. Харкові, метою якого  було розширення мережі М18.

Галина Олександрівна та Тетяна Миколаївна мали змогу поспілкуватися з колегами, представниками німецьких об’єднань, що працюють в цьому напрямку та отримали сертифікат учасника. Набуті знання будуть впроваджуватися в діяльності шкільного життя.

   

Конкурси    593    18.05.2018     0 коментарів

Команда «Зелена планета»  Панютинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Лозівської міської ради у складі Красникова Максима, Усовніченко Ольги, Кириченка Владислава, Мариненка Євгена та Позігун Юлії під керівництвом вчителя біології Терещенко Л.В. стала переможцем в екологічно-освітньому проекті «Компола» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства екології та природничих ресурсів України.

За результатами конкурсу Панютинська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 до нового навчального року отримає компостер для переробки органічних відходів, а учасників проекту чекають навчально-практичні семінари, де учні матимуть можливість підвищити екологічну грамотність та отримають ази формування екологічно-відповідального способу життя.

ЗНО    345    18.05.2018     0 коментарів

Увага! Зі схемою доїзду до пунктів проведення ЗНО-2018 можна ознайомитись тут.

16 травня на Лозівській станції юних натуралістів відбувся підсумковий захід «Екологічний калейдоскоп», який провела методист Шукалюкова Л.В.

Мета: Систематизувати та узагальнити знання дітей про навколишній світ, формувати  основи екологічної культури; розвивати почуття особистої відповідальності за стан навколишнього середовища, творчі здібності; виховувати толерантність,культуру спілкування.

Захід проводився в три етапи:

І – інтелектуальний. На цьому етапі  вихованці  мали можливість заробити бали за допомогою своїх знань, взявши участь в інтелектуальних іграх, конкурсах, вікторинах, аналітичних вправах: «Відгадай тварину за ознакою», «Народна мудрість»,  «Знавці лікарських рослин», «Екологічні ситуації».

ІІ – розважальний. Вихованцям запропоновано: рухливі ігри-конкурси «Солодкі перегони», «Переправа», «Спритний рибак», «Веселі капелюхи»; ігри «Хто я?», «Перевертні», «Хто зайвий? Що зайве?

ІІІ – нагородження грамотами ЛСЮН вихованців, активних учасників природоохоронних  та трудових акцій.

Учасники заходу обміняли зароблені в конкурсах бали на товари, в імпровізованому «магазині».