Головна » Архів матеріалів
Новини    371    22.04.2019     0 коментарів

Дата

Час

Зміст заходу

Місце проведення

22-28.04

За окремим графіком

Робота консультаційних пунктів щодо підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання - 2019

Заклади загальної середньої освіти

22-28.04

За окремим графіком

ІІ етап регіонального моніторингу якості освіти

Лозівська загальноосвітня школа № 3; Лозівська гімназія; Комунальний заклад «Катеринівський ліцей»

22.04

10:00

Конкурс на заміщення вакантної посади директора Комунального закладу «Полтавський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області

Лозівська міська рада, кабінет № 5

22.04

13:00

Тренінг «Казкотерапія як метод пошуку рішень»

Центр громадського згуртування «Карітас»

22.04

14:00

Методичний практикум «Самоконтроль в процесі занять фізичною культурою»

Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1

23.04

8:00

Показовий день цивільного захисту в Домаському навчально-виховному комплексі

Домаський навчально-виховний комплекс

23.04

9:00

Веб-квест «Сучасні технології формування логіко-математичної компетентності дошкільників» для вихователів груп дітей старшого дошкільного віку та учителів початкових класів (І локація)

Дошкільний навчальний заклад № 10

23.04

10:00

Нарада до Всеукраїнського Дня психолога

Управління освіти, молоді

та спорту

23.04

14:00

Семінар для асистентів вчителів «Роль асистента вчителя в класі з інклюзивним навчанням: основні функції та завдання форми співпраці»

Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12

23.04

16:00

Фінал конкурсу «Міс Весна-2019»

Районний будинок культури

23.04

За окремим графіком

Підведення підсумків міського конкурсу дитячих малюнків до Міжнародного дня Матері - Землі

Будинок дитячої та юнацької творчості

24.04

9:30

Фінальні змагання з волейболу серед команд дівчат закладів Лозівської міської об’єднаної громади

Міський Палац культури

24.04

12:00

Чемпіонат Харківської області з футболу серед представників дитячо-юнацьких спортивних шкіл (молодша вікова група) «Юність-2» - «Первомайський»

Стадіон «Локомотив»

24.04

14:00

Свято юних обдарувань

Міський Палац культури

24.04

15:00

Відкритий Чемпіонат дитячо-юнацької спортивної школи «Локомотив» з футболу серед юнаків

Спортивна зала Панютинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1

25-27.04

9:00

ІІ Всеукраїнський турнір з вільної боротьби, присвячений пам’яті тренера і засновника боротьби в м. Лозова Ю.О. Руденка та з нагоди річниці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

Спортивна зала Лозівського міського Палацу культури

25.04

8:00

Участь у психологічних читаннях до Всеукраїнського Дня психолога

Комунальний вищий навчальний заклад «Харківська академія неперервної освіти»

25.04

9:00

Панорама творчості «Технології розвитку здібностей і обдарованості дошкільників в рамках STREAM – освіти» для керівників музичних (ІV локація)

Дошкільний навчальний заклад № 6

25.04

14:00

Нарада керівників закладів освіти

Управління освіти, молоді

та спорту

25.04

15:00

Майстер-клас «Милі Великодні прикраси»

Гуртожиток Лозівського центру професійної освіти

26.04

За окремим графіком

Заходи щодо відзначення Чорнобильської катастрофи

Заклади освіти

27.04

10:00

Відкритий Чемпіонат дитячо-юнацької спортивної школи «Локомотив» з волейболу серед дівчат 2002-2004 років народження

Спортивна зала Панютинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

19 квітня 2019 року в Лозівській гімназії відбувся семінар–практикум за темою «Робота з батьками на засадах педагогіки партнерства». Класні керівники закладів загальної  середньої освіти ознайомилися  з інноваційними  формами роботи з батьками на засадах творчого підходу до розвитку особистості.

Досвід роботи з батьками Лозівської гімназії представила Пасічник Ірина Сергіївна, керівник методичної студії класних керівників Лозівської гімназії.

356    19.04.2019     0 коментарів

19.04.2019 у Лозівському районному Будинку культури відбувся фінальний етап фестивалю «Молоді таланти Харківщини».

Виступи учасників були професійно підготовлені і справляли незабутнє враження на глядачів.

Здібності та творчість учасників оцінювало професійне журі з міста Харкова.

Усі учасники фестивалю були нагороджені Дипломами Управління  освіти, молоді та спорту  Лозівської міської ради за участь у фінальному турі Фестивалю української культури «Харківський обласний творчий фестиваль «Молоді таланти Харківщини».

Наприкінці заходу члени журі подякували учасникам за виступ, надали професійні поради, провели співбесіду з керівниками.

Також члени журі наголосили на тому, що результати виступів і  прізвища переможців   будуть повідомлені протягом двох тижнів.

18 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 відбувся теоретично-практичний семінар для вчителів предмета «Мистецтво» за темою «Формування предметних мистецьких компетентностей за допомогою флеш-карток».

Відомості щодо нормативно-правовового забезпечення викладання предмета, сучасні методи формування мистецьких компетентностей на уроках та розвиток мистецької компетентності учнів забезпечили учителі Копа С.В, Запара А.І та Єрмак О.М. Керівник творчої майстерні Медвідь Д.М., учитель Лозівської ЗОШ № 3, представила змістовну доповідь-презентацію «Особливості використання флеш-карток у процесі вивчення інтегрованого курсу «Мистецтво»,  поділилася власним досвідом роботи з флеш-картами на уроках. Учасники семінару попрактикувалися у створенні флеш-карток і презентували свої напрацювання колегам.

Методист Управління Зубенко Н.В. підбила підсумки роботи, було обговорено ряд питань щодо викладання предмета «Мистецтво».

Матеріали семінару можна скачати тут.

МЦППіСР    403    19.04.2019     0 коментарів

19 квітня на базі Міського центру практичної психології і соціальної роботи пройшов  семінар-практикум «Використання елементів  казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку».

Метою заняття було розглянути казку, як психологічний метод впливу на дитину; сприяти розвитку творчої активності, уяви, логічного мислення, розкриттю внутрішнього потенціалу кожного фахівця психологічної служби; формувати практичні вміння та навички застосування казки у своїй роботі.

Практичний психолог КЗ «Панютинський ЗДО №1,2 – Лиховоз А.В., практичний психолог ЛДНЗ №6 – Носок В.Л. в ході заходу ознайомили присутніх з принципами, функціями казкотерапії, обговорили досвід застосування та можливості які дає цей казкотерапія у роботі фахівців психологічної служби з дітьми дошкільного віку.

МЦППіСР    341    19.04.2019     0 коментарів

18 квітня на базі ЛЗОШ №11 пройшов семінар-практикум «Робота соціального педагога з профілактики агресивної поведінки та правопорушень».

Метою заходу було надання інформації щодо виникнення, формування та прояву різних способів агресивної поведінки; усвідомлення зв’язку агресивної поведінки та актів правопорушень серед дітей та підлітків; надання  практичного матеріалу для роботи з профілактики агресивної поведінки та правопорушень в роботі соціального педагога з батьками та дітьми.

Соціальний педагог, практичний психолог Корольова Г.В. ознайомила присутніх із власною розробкою заняття для учнів 4-6 класів «Що таке справжня сила».

  

17 квітня 2019 року в Лозівській гімназії відбувся майстер клас за темою: «Рор-up  конструкції лепбуків як STEM – напрямок на уроках трудового навчання». Вчителі закладів освіти ознайомилися з технологіями створення лепбуків, закріпили інноваційні підходи що впливають на розвиток розумово-пізнавальних та творчих якостей учнів, здатності і готовності їх до розв’язування комплексних задач критичного мислення, творчості та когнітивної гнучкості.

Вчитель трудового навчання Олексенко О.В. Лозівської гімназії провела з вчителями майстер-клас і кожен із присутніх виготовив лепбук за допомогою Рор-up  конструкції. Із презентацією можна ознайомитися ТУТ.

    

286    19.04.2019     0 коментарів

18 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 відбувся семінар-практикум з елементами тренінгу шкільних бібліотекарів за темою «Професійна компетентність бібліотекаря – основний компонент ефективної діяльності шкільної бібліотеки».

Метою заходу було опрацювати новини  нормативно-правової бази щодо роботи шкільної бібліотеки, опанувати навичками сучасного планування та звітності у роботі шкільної бібліотеки, розкрити методи формування та організації фондів шкільної бібліотеки. З  аналізом планово-звітної документації ознайомила керівник ММО шкільних бібліотекарів  Сидоренко О.М., завідувач бібліотеки ЛЗОШ І-ІІІ ст. № 12 Корнєєва Т.С. поділилась  досвідом  в питанні  формування та організації фондів шкільної бібліотеки, під час роботи в групах було проведено ділове листування. Серед інших питань, які висвітлювалися - закупівля книг, питання техніки безпеки, охорона праці тощо.

  

623    17.04.2019     0 коментарів

16 квітня у Лозівському  районному Будинку культури відбувся відбірковий етап Харківського обласного фестивалю «Молоді таланти Харківщини».

Метою заходу є презентація творчого потенціалу талановитих дітей Лозівщини, підтримка та сприяння творчому самовираженню обдарованої молоді.

До конкурсної програми заклади освіти  відібрали  кращі хореографічні, вокальні та інструментальні номери.

Юнаки та дівчата співали, грали, показували яскраві хореографічні постановки. Усі учасники фестивалю були неперевершеними.

Рівень художньої майстерності кожного виконавця та колективів оцінювало висококваліфіковане журі. До участі у фіналі фестиваля рішенням журі визначено 16  виступів з 35.

Дуже приємно, що уже кілька років поспіль діти, подолавши свої сумніви та страхи, виходять на сцену та дарують нам свої таланти і творчість, радують нас новими виступами  та новими обличчями.

Дошкільна освіта    502    17.04.2019     0 коментарів

17 квітня 2019 року о 9.00 год. на базі Домаського навчально- виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад» Лозівської міської ради  Харківської області проведено педагогічний  тренінг для вихователів груп дітей старшого дошкільного віку та учителів початкових класів за темою: «Забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою з питань  формування екологічної культури дошкільників».

Мета тренінгу:  розширити компетентність педагогів з питань щодо забезпечення наступності  між дошкільною та початковою освітою з питань  формування  екологічної культури  дітей.

Завдання:

1. Залучення кожного педагога до безпосередньої участі в пошуку ідей, рішень, необхідних у подальшій роботі.
2. Налаштування педагогів на забезпечення наступності щодо методів  та прийомів роботи з дітьми дошкільного віку та учнів 1-их класів школи. 
3. Розвивати комунікативні здібності в командній співпраці.

506    17.04.2019     0 коментарів

У Києві  стартував конкурс «Посилка Успіху» від Фонду Кличка, переможці якого мають можливість отримати новий спортивний інвентар.

Щоб отримати «Посилку успіху», до участі у конкурсі можуть долучитися школярі, їхні батьки та тренери. Варто лише виконати декілька простих кроків:

  • Зняти відео про те, як тренується секція та розповісти про свої тренування;
  • Завантажити ролик у соціальну мережу (Вконтакте, Facebook, YouTube);
  • Зареєструватися у системі my.klitschkofoundation.org;
  • Заповнити заявку із посиланням на відео;
  • Залучати друзів підтримати вас у соціальних мережах.

У цікавому  проекті взяли участь і учителі фізичної культури  нашого міста Лукашенко С.О.( ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 10»), Метеленко В.В.(ЛЗОШ № 12), Павленко О.С.  (Лозівська гімназія).

Завдяки великому бажанню та високому професіоналізму, вони отримали можливість  з 14-18 квітня 2019 року відвідати триденний тренінг від Klitschko Foundation, з метою  удосконалення  своїх професійних знань і навичок,а в подальшому заохотити дітей до активного та здорового способу життя.

Проект складається з двох частин - теоретичної та практичної.

Повернувшись додому, учасники  мають реалізувати практичну частину проекту, умовою якої є проведення тренінгів і спортивних змагань на місцевому рівні.

Для ефективного впровадження  проекту  представників шкіл, учасників проекту, буде нагороджено “Посилкою успіху” –  необхідним сучасним та безпечним спортивним  інвентарем.

11 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 відбувся семінар-практикум для вчителів економіки за темою «Формування ключових компетентностей учнів на уроках економіки». Учитель економіки ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ» №8 Антонова Я.Г. акцентувала увагу учасників заходу на теоретичних аспектах формування ключових компетентностей учнів на уроках економіки в умовах НУШ, Тепляк І.І., вчитель економіки Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 провела майстер-клас з теми «Формування ключових компетентностей на уроках економіки через активізацію пізнавальної діяльності учнів».

Під час проведення інтерактивного спілкування в групах учасники обмінялися  досвідом роботи щодо практичної реалізації поставлених завдань, опрацювали індивідуальні та колективні моделі роботи на уроці.

Колеги отримали методичні рекомендації щодо формування ключових компетентностей під час проведення уроків як складової освітнього стандарту в Україні.

   

Дошкільна освіта    1017    16.04.2019     0 коментарів

Лозівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №7 «Золотий півник» Лозівської міської ради Харківської області став суперфіналістом Всеукраїнської дитячої архітектурної виставки - конкурсу "Професії майбутнього", що відбувався в рамках Play Fest LEGO Foundation в Україні. В конкурсі брали участь заклади освіти всіх типів – учасники проекту «Сприяння освіті».

Метою конкурсу був розвиток творчих, архітектурних, дизайнерських здібностей та комунікативних навичок дітей шляхом командної роботи над спільним проектом.

Управління освіти, молоді та спорту Вітає команду Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий півник» та всіх тих, хто був причетний до цього проекту разом з LEGO - командою, хто допомагав, надихав, підтримував. Ми пишаємося вашою роботою, адже такий результат не соромно представити на Всеукраїнському рівні.

Дошкільнятами міста зроблений ще один крок, щоб заявити про освіту Лозівщини на всю країну!!!

  

408    15.04.2019     0 коментарів

Згідно з рішенням конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Комунального закладу «Полтавський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області на контрактній основі (протокол від 15.04.2019 року № 1) до участі у конкурсі на заміщення вакантної посади директора вищезазначеного  навчального закладу допущена:

СМИРНОВА Оксана Анатоліївна, в.о. директора Комунального закладу «Полтавський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області, вчитель хімії.

Конкурс на заміщення вакантної посади директора Комунального закладу «Полтавський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області відбудеться 22 квітня 2019 року о 10.00 за адресою вул. Ярослава Мудрого, буд. 1, м. Лозова, Харківська область, адмінбудинок, 1 поверх, кабінет 5.

Спортивні заходи    466    15.04.2019     0 коментарів

12 квітня 2019 року в рамках щорічних спортивних змагань «Спорт протягом життя» відбулись змагання з легкої атлетики (з чотирьох видів програми) серед учнів закладів загальної середньої освіти Лозівського району та Лозівської міської ради.

Мета та завдання цих змагань: збереження та зміцнення здоров'я, розвиток основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищення рівня фізичної підготовленості учнівської молоді; впровадження системи організації шкільної, позашкільної фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи; залучення учнів до систематичних занять фізичною культурою та спортом; формування вміння і навичок здорового способу життя.

В змаганнях взяли участь 14 закладів освіти.

Всього для участі у змаганнях прибуло 108 учнів – юнаки та дівчата віком 15 років і молодше. Згідно Положення змагання з легкоатлетичного чотирьохборства є особисто – командними та включають в себе такі види:

1. Біг 60 м (юнаки, дівчата).
2. Біг 500 м (дівчата).
3. Біг 800 м (юнаки).
4. Метання м’яча (юнаки, дівчата).
5. Стрибки у довжину з розбігу (юнаки, дівчата).

Головним суддею цих змагань був призначений Цяцька Іван Олексійович, вчитель фізичної культури КЗ «Катеринівський ліцей».

Найкращі результати в особистому заліку серед юнаків 14-15 років продемонстрували:

1 місце - Тутевич Денис (Орільський ліцей) ;
2 місце – Колодяжний Максим (КЗ «Миколаївський ліцей»);
3 місце – Ігнатенко Кирило (КЗ «Катеринівський ліцей»).

Найкращими серед  дівчат 14-15 років були:

1 місце - Недбайлова Оксана (Орільський ліцей) ;
2 місце - Іванова Лідія Надеждівський НВК;
3 місце - Семеренко Вікторія (Орільський ліцей) .

Найкращі результати в особистому заліку серед юнаків 12-13 років продемонстрували:

1 місце – Глушенко Максим (Орільський ліцей);
2 місце – Твердохліб Максим (Краснопавлівський ліцей);
3 місце – Кукулка Едуард (КЗ «Катеринівський ліцей»).

Найкращими серед  дівчат 12-13 років стали:

1 місце – Азамасова Анна ((КЗ «Катеринівський ліцей»).
2 місце – Байдакова Маргарита (Смирнівський НВК).
3 місце – Сойфер Анастасія (Садовська ЗОШ ).

У командному заліку після запеклої спортивної боротьби визначились переможці -

1 місце – КЗ «Катеринівський ліцей»;
2 місце – Орільський ліцей;
3 місце – Краснопавлівський ліцей.

 

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 100 101 »