Головна » 2018 » Лютий » 22 » 21 лютого - Міжнародний день рідної мови
15:42
21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Це - матері мова. Я звуки твої
Люблю, наче очі дитини...
О мово вкраїнська!... Хто любить її,
Той любить мою Україну.

Володимир Сосюра

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - мова.

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Лозівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8». Гостей свята радо зустрічали адміністрація та вчителі. Свято розпочалося феєричним виступом хору ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» та вихованців дошкільного підрозділу. На святі можна було побачити і почути все: виступ вокальних ансамблів «Лілея», «Краплинки» та «Сузір’я», уривок із п’єси «За двома зайцями» у виконанні учнів Панютинської ЗОШ № 2, гумореску у виконанні учня ДНВК К. Коваля, українські танці, чарівні народні та сучасні пісні у виконанні С. Неділько та А. Пуги (гімназія),         Ю. Сороки (ЛНВК № 10), Д. Котової (ЛЗОШ № 3), А. Худолія (ЗОШ № 12), К. Проскуріної (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4), Ю. Васильєвої (ЗОШ № 1).

Родзинкою свята стали ведучі свята Дар’я Кваснюк та Денис Тюнін та виступи Валерії Мірошніченко (ЗОШ № 11) і дуету «Струни душі» (ДНВК).

Гарний настрій, урочиста атмосфера та яскраві враження панували на святі. Шанування рідної мови є традицією кожного свідомого українця. Плекаємо рідну мову!

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 546 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: