Головна » 2018 » Лютий » 15
458    15.02.2018     0 коментарів

Тренінг з соціоніки пройшов у загальноосвітній школі №12 9 листопада 2018 року. Соціоніка – це  наука, яка вивчає процес обміну інформації між людиною та зовнішнім світом, тобто яким чином люди сприймають, перероблюють та видають інформацію.

На тренінгу хлопці та дівчата дізналися що таке соціоніка та вивчили ази цієї науки. А саме дізналися, що у соціоніці існує 16 типів особистостей, які поділяються на 4 квадри – альфу, бету, гаму та дельту. Погляд на світ та життєві цінності у кожної квадри відрізняються. Учні дізналися про всі 16 типів, та чим вони різняться один від одного.

Наприкінці тренінгу хлопці та дівчата пройшли тест, який визначив їх соціоністичний тип.

 

461    15.02.2018     0 коментарів

У Лозівській загальноосвітній школі № 12 12 лютого 2018 року пройшла бесіда про відомих жінок в науці. Присутні хлопці та дівчата дізналися, що в античні часи жінки могли бути лікарями, філософами, математиками, фізиками та астрономами. Але все змінилося після розпаду Римської імперії та з розповсюдженням сучасних релігій. Повернутися в науку вони змогли лише через 12 століть. Першою відомою жінкою вченою стала Маргарет Кавендиш, яка написала ряд трактатів з фізики. Учні також дізналися про таких відомих жінок вчених, як Сесілія Пейн, Кендіс Перт, Хеді Ламарр, Марія Кюрі та Ада Лавлейс.

Хлопці та дівчата зрозуміли, що багато досягнень жінок в минулі часи, присвоювали собі чоловіки. Та змінили думку про те, що жінки не можуть працювати в сфері науки.