Головна » 2018 » Лютий » 28

26 лютого 2018 року в Домаському ЗНЗ-ДНЗ для старшокласників фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено профорієнтаційний захід. На початку бесіди згадали професійну діяльність жінок та чоловіків в історичному минулому та гендерні стереотипи, які їх супроводжували. Сьогодні сучасна молодь розуміє, що для досягнення успіху у професійній діяльності не треба звертати увагу на гендерні стереотипи при виборі професій. Також старшокласники знають, що Конституція України гарантує рівні права та можливості у виборі професії та роду трудової діяльності.

Наприкінці перейшли до професій майбутнього, які пропонує атлас професій. Старшокласникам було надано інтернет-посилання, за яким вони більш детально познайомляться з усіма розділами атласу майбутніх професій.

Спортивні заходи    416    28.02.2018     0 коментарів

23 лютого 2018 року в смт. Сахновщина відбулися зональні змагання з футзалу «Шкільної футзальної ліги України» серед учнів 5-х класів закладів загальної середньої освіти. У змаганнях взяли участь 5 команд  з різних міст та районів Харківської області – Лозівського, Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського та м. Лозова. Наше місто представляла команда Лозівського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ-ліцей»№ 4 (вчитель Зайдулін Олександр Сергійович, тренер Кривошеєв Євген В’ячеславович), які посіли ІІ місце, поступившись у фіналі команді смт. Сахновщина.

 

346    28.02.2018     0 коментарів

У Центрі молоді 23 лютого 2018 року пройшла розважальна гра «Корова». Це гра-пантоміма. Для того, щоб виконати завдання, потрібно добре володіти власним тілом і мімікою. Гра дуже корисна, тому що мало хто може похвалитися вмінням виражати емоції та почуття за допомогою жестів, а гра цьому вчить. Також гра розвиває театральні навички та допомагає подолати страх сцени і сором’язливість.

Правила гри прості. Перший з гравців придумує слово та намагається показати його без слів, інші учасники припускають, що це може бути. Той, хто відгадав, йде грати наступним, але йому слово загадує попередній гравець. Слова можуть бути різні – від конкретних до абстрактних. Цього разу гравці використовували такі слова, як бджола, сало, хімік, вогнегасник, кінець світу, сіль, режисер та інші. 

Хлопці та дівчата залишились задоволені грою.