Головна » 2018 » Лютий » 22

На Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зоряне сяйво», який відбувся 18 лютого у місті Дніпро, керівник гуртка «Естрадний вокал» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Олена Сергіївна Діденко  виборола диплом лауреата ІІ ступеня.

Вітаємо та бажаємо  подальших яскравих виступів та перемог!

Це - матері мова. Я звуки твої
Люблю, наче очі дитини...
О мово вкраїнська!... Хто любить її,
Той любить мою Україну.

Володимир Сосюра

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - мова.

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Лозівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8». Гостей свята радо зустрічали адміністрація та вчителі. Свято розпочалося феєричним виступом хору ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» та вихованців дошкільного підрозділу. На святі можна було побачити і почути все: виступ вокальних ансамблів «Лілея», «Краплинки» та «Сузір’я», уривок із п’єси «За двома зайцями» у виконанні учнів Панютинської ЗОШ № 2, гумореску у виконанні учня ДНВК К. Коваля, українські танці, чарівні народні та сучасні пісні у виконанні С. Неділько та А. Пуги (гімназія),         Ю. Сороки (ЛНВК № 10), Д. Котової (ЛЗОШ № 3), А. Худолія (ЗОШ № 12), К. Проскуріної (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4), Ю. Васильєвої (ЗОШ № 1).

Родзинкою свята стали ведучі свята Дар’я Кваснюк та Денис Тюнін та виступи Валерії Мірошніченко (ЗОШ № 11) і дуету «Струни душі» (ДНВК).

Гарний настрій, урочиста атмосфера та яскраві враження панували на святі. Шанування рідної мови є традицією кожного свідомого українця. Плекаємо рідну мову!

... Читати далі »

Дошкільна освіта    649    22.02.2018     0 коментарів

22.02.2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №5 «Теремок» Лозівської міської ради відбувся теоретико-практичний семінар для завідувачів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти.

Тема: Формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми  потребами в умовах закладу дошкільної освіти

Мета:  Сприяти компетентності адміністрації дошкільних закладів щодо створення емоційно-безпечного, інклюзивного середовища в дитячому колективі. З’ясувати значимість толерантності, як невід’ємного аспекту виховання дитини в закладах дошкільної освіти.

Завдання

  • Розширити знання про дітей з особливими освітніми потребами, допомогти зрозуміти, що дитину з особливими потребами слід сприймати, як людину з індивідуальними відмінностями.
  • Актуалізувати знання  про поняття «толерантність»  та його принципи.
  • Ознайомити учасників семінару з методиками «Ранкові зустрічі» та «Лялька як персона».

... Читати далі »

21 лютого у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Міністерство освіти і науки України рекомендувало провести цього дня в школах «диктант єдності».

До флешмобу долучилися як школярі, так і вчителі міста Лозова: 2141 учасник написали диктант на тему «Без мови немає народу».

539    22.02.2018     0 коментарів

20 лютого 2018 року в НВК «ЗНЗ-ДНЗ» № 10 для старшокласників фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено профорієнтаційний захід. В усьому світі намагаються передбачити, які потреби в професіях виникнуть в недалекому майбутньому, отже випускники мають право знати про перспективи професійної діяльності. Під час заходу учні ознайомились з розділами атласа нових професій України, отримали корисну інформацію щодо професій майбутнього. Отже нові професії: сіті-фермер з 2012 року існує в Сингапурі, а на сьогодні в США, Франції, Китаї. В Україні підготовка фахівців цієї галузі, сіті-фермерства, здійснюється на факультеті інженерної механіки Хмельницького національного університету. Також в Україні готують таких спеціалістів, як IT-генетик в Дніпропетровській медичній академії. А вже зовсім скоро з'являться: дизайнер віртуальних світів, архітектор доповненої реальності, планувальник розумного міста, трейдер альтернативних валют та багато інших.

Дізналися про професії «пенсіонери», котрі зовсім скоро стануть не затребувані: бухгалтер, менеджер по кредитах, бібліотекар, архіваріус, білетер, вахтер, листоноша, інспектор ДПС, охоронник та інші.

Атлас нових професій для України укладено Інститутом підготовки кадрів державної служби зайнятості України згідно з вимогами Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Плану пріоритетних дій Уряду та інших стратегічних документів.

Майбутнє починається сьогодні, адже якщо ми хочемо чогось досягти, то потрібно ретельно працювати вже зараз.

Дошкільна освіта    471    22.02.2018     0 коментарів

20 та 21 лютого 2018 року у ІІ (практичному) етапі міського туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» в номінації «Вихователь дітей старшого дошкільного віку» взяли участь конкурсанти  Бондаренко Тетяна Василівна ДНЗ№ 12 та вихователь ДНЗ №6  Божко Любов Миколаївна, в номінації «Вихователь дітей різновікової групи» Григоренко Вікторія Вікторівна, ДНЗ№6.

Під час проведення занять педагоги мали змогу продемонструвати практичні навички професійної діяльності, фахову, методичну та психолого-педагогічну компетентність, особистісні якості.

З результатами ІІ (практичного) етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.