Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

28 лютого в приміщенні Лозівської ЗОШ № 3 відбувся семінар практикум для асистентів вчителів за участю головного спеціаліста Управління Шихової Надії Миколаївни, методиста міського методичного кабінету Толкай Ірини Миколаївни та директора інклюзивно-ресурсного центру Шаламової Оксани Анатоліївни. 

Метою заходу стало задоволення потреб фахівців в отриманні теоретичних та практичних знань щодо якісної організації освітнього процесу в інклюзивних класах ЗЗСО.

Учасники семінару мали змогу розширити знання з нормативно-правових аспектів організації інклюзивної освіти, понятійного апарату та основних підходів до організації інклюзивного навчання. Разом з тим асистенти вчителів практично опрацювали висновки ІРЦ та поділилися досвідом з питання ведення документації.

Захід відбувся в атмосфері приємного і корисного спілкування.

26 лютого 2020 року відбувся семінар-практикум для вчителів  предмета «Основи здоров’я» закладів загальної середньої освіти за темою «Участь у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Дмитрієва С. Ю., директор КЗ «Миколаївський ліцей», ознайомила присутніх із досвідом роботи у цій програмі, у якій заклад бере участь з метою популяризації здорового способу життя, фізичної активності, раціонального харчування, впровадження концепції «здорового» дизайну та комфортного психологічного середовища в українських школах. Педагоги КЗ «Миколаївський ліцей» Шевчук М.О., вчитель зарубіжної літератури, Волошко Н.В., вчитель початкових класів і Коваленко Ю.В., педагог-організатор провели практичну частину семінару та ознайомили учасників семінару з високотехнологічними новаціями у сфері активності та здорового харчування. Присутні взяли активну участь у  групових формах роботи та поглибили професійно-практичну підготовку шляхом зростання фахових компетентностей. 

17 лютого 2020 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулося засідання журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020». Конкурс  організовано  з  метою  підвищення  інтенсивності  та  якості  інформаційно-бібліотечної  діяльності,  визначення  кращих  інновацій,  ідей,  що  сприяють  ефективній  роботі бібліотекарів.

Костенко Оксана Василівна, завідувач бібліотеки КЗ «Лозівський ліцей №1» та Сидоренко Олена Миколаївна, завідувач бібліотеки КЗ «Панютинський ліцей», представили свої напрацювання  у номінації  «Шкільна бібліотека – територія читання» за темою «Форми та методи шкільної бібліотеки щодо виховання у дітей інтересу до читання» та стали лауреатами конкурсу .

Вітаємо з перемогою, бажаємо нових злетів, втілення найсміливіших ідей, багато читачів та здійснення перспективних проєктів!

 ІІІ (обласний) етап олімпіади з біології:

ІІ місце – Черкасова Поліна (ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ , учитель Решетова Л.Г.)

 

 

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з української мови та літератури:

ІІ місце – Ковпенко Єлизавета (ЛЗОШ № 11, учитель Чижкова-Потейчук О.О.)


ІІІ (обласний) етап олімпіади з екології:

ІІ місце – Рудь Анастасія (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Падалка С.В.)

ІІІ місце – Смірнов Юрій (КЗ «Катеринівський ліцей», учитель Орлова І.М.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з інформатики:

ІІІ місце – Азуз Амір (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Сичов С.О.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з географії:

ІІ місце – Лук’янов Єгор (КЗ «Лозівський ліцей № 1», учитель Архарова І.В.)

ІІІ місце – Горлатенко Вікторія (КЗ «Смирнівський ліцей», учитель Білошніченко Я.М.)

ІІІ місце – Максименко Денис (ЛЗОШ № 11, учитель Кошляк Є.О.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з правознавства:

ІІІ місце – Баткалова Ліна (ЛЗОШ № 3, учитель Федоренко Т.М.)

 

ІІІ (обласний) етап олімпіади з російської мови та літератури:

ІІІ місце – Рудь Анастасія ( ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Єремейчук А.М.)

ІІІ місце – Демура Марина (ЛЗОШ № 12, учитель Сухіна В.В.)

18 лютого в Лозівському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ – ліцей №4» відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів російської мови, зарубіжної літератури, інтегрованого курсу «Література» за темою: «Креалізований текст на уроках зарубіжної літератури як фактор активізації читацької діяльності учнів».

Вчителі-господарі познайомили присутніх с поняттям та різновидами креалізованого тексту, провели майстер-клас по складанню постеров, пантбуків, показали приклади роботи з різними видами креалізованих текстів на уроках.

Робота методичного засідання пройшла в атмосфері доброзичливості та творчого натхнення.

 

З метою ознайомлення учасників із новітніми технологіями, які використовує вчитель-філолог на уроках, 14 лютого 2020 року у Лозівській ЗОШ № 7 відбулося засідання методичного об’єднання вчителів української мови та літератури за темою «Моделі інноваційної діяльності вчителя-філолога».

Під час роботи педагоги поділили власними напрацюваннями: учитель Лозівської ЗОШ № 7 Петренко О.Л. ознайомила колег із методом «Сторітелінг», запропонувавши також створити власну історію; Малимон Т.С., учитель Лозівської гімназії, на прикладі казки із програми 6 класу «Казка про яян» відтворила фрагменти уроків з використанням стратегій «Джигсоу – І» та «Джигсоу – ІІ»; учитель ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 Котляр В.Л. розповіла про метод креолізації тексту, залучивши колег до створення скрайбінгу за новелою «Три зозулі з поклоном».

Під час «сесії зворотного зв’язку» учителі поділилися своїми думками щодо використання інновацій у роботі філолога, попрацювали натхненно та креативно, отримали корисну інформацію й збагатили свій досвід.

 

14 лютого 2020 року на базі ЛЗОШ № 12 відбувся семінар-практикум для класних керівників закладів загальної середньої освіти Лозівської ОТГ на тему «Шляхи подолання проявів агресії в освітньому процесі».

Заступник директора з виховної роботи ЗОШ № 12, керівник ММО класних керівників Аксініна Н.М. ознайомила педагогів з нормативно-правовою документацією щодо попередження проявів жорстокості в освітньому процесі. Класні керівники цього закладу Гугіс С.В. і Білоконь Т.В. ознайомили з видами шкільного булінгу і надали методичні рекомендації щодо подолання проявів агресії учнів у підлітковому віці, практичний психолог Дяченко М.А. опрацювала з учасниками форми і методи роботи з даної теми.

Учасники заходу підвищили свій рівень поінформованості у виховній діяльності та взяли активну участь у інтерактивних вправах.

13 лютого 2020 року в Лозівській ЗОШ № 12 відбувся майстер-клас за темою «Розвиток креативного потенціалу учнів на уроках трудового навчання шляхом впровадження технології «Стрінг-арт» і за темою «Педагогічна майстерність учителя як основа успішного формування в учнів предметних компетентностей. Виготовлення квітів із фоамірану». Вчителі закладів освіти ознайомилися з представленими технологіями та новими техніками декоративно-ужиткового мистецтва. Вчитель трудового навчання Шпортюк Н.Д. Лозівської ЗОШ № 12 провела з вчителями майстер-клас і кожен із присутніх виготовив картину в техніці «Стрінг-арт». Вчитель трудового навчання Логвиненко Н.Ф. КЗ «Полтавський ліцей» провела майстер-клас по виготовленню бутоньєрки із фоамірану. Вчитель трудового навчання Прокопенко В.А. Лозівської ЗОШ №12 провів майстер-клас за темою «Використання токарного верстата та додаткового обладнання до нього для успішної проєктної діяльності учнів на уроках трудового навчання». Педагоги підвищили свій рівень професійної майстерності.

4 лютого 2020 року оголошено результати другого (регіонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020», в якому змагалися і вчителі закладів загальної середньої освіти Лозівської ОТГ.

Творчі, мобільні, амбітні, відкриті до нових знань переможці першого (зонального) туру Ярош Руслан Васильович, учитель хімії КЗ «Садовський ліцей» та Калюжна Ярослава Анатоліївна, учитель початкових класів Лозівської гімназії гідно пройшли усі випробування і довели, що в Лозівській ОТГ працюють педагоги-професіонали.

На основі рейтингу фінального туру:

  • Ярош Р.В. – лауреат у номінації «Хімія»;
  • Калюжна Я.А. – дипломант у номінації «Початкова освіта».

Висловлюємо щиру подяку нашим фіналістам за незгасне бажання досягати вершин професійної майстерності і бажаємо подальших успіхів!

01 листопада 2019 року триває ХIX Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, що проходить у чотири етапи під гаслом «Об єднаймося ж, брати мої!». Цього року в конкурсі розглядалися роботи на тему: «Ради тебе перли в душу сію, ради тебе мислю і творю…» (В. Симоненко «Задивляюсь у твої зіниці…») у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення».

Всього від Лозівської громади на конкурс було подано 4 роботи, переможцем ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Література» стала учениця 9 класу КЗ «Смирнівський ліцей» Циганок Анна, вона посіла ІІ місце (учитель Середа І.В.)

 Вітаємо переможців ІІІ (обласного) етапу олімпіади з трудового навчання:

  • І місце – Селіванов Олександр (ЛЗОШ № 11, учитель Педяж О.В.)
  • І місце – Михайличенко Анастасія (ЛЗОШ № 3, учитель Громило Н.Ю.)

Вітаємо переможців ІІІ (обласного) етапу олімпіади з англійської мови:

  • ІІ місце – Сергійчук Едуард (Лозівська гімназія, учитель Захарченко А.О.)
  • ІІІ місце – Ткаченко Тетяна (ЛЗОШ № 7, учитель Марченко О.М.)

Вітаємо переможця ІІІ (обласного) етапу олімпіади з історії:

  • ІІІ місце – Лук’янов Єгор (КЗ «Лозівський ліцей № 1, учитель Лебідь Т.Ф.)

Вітаємо переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України:

  • ІІ місце – Шкуренко Валерія (ЛЗОШ № 3, учитель Громило Н.Ю.);
  • ІІІ місце – Чапсієва Олександра (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, учитель Дворник Н.Ф.)

 

30 січня для учнів 9-го класу Хлібнянської філії Комунального закладу «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради та викладача філії з предмету фізика – Худолій Л.І., із залученням спеціалістів Навчально-консультативного пункту в м. Лозова Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Харківській області – Марченка С.П. та Борзьонок І.І., було проведено класно-групове заняття на тему «Дозиметричний контроль та радіохімічна розвідка» з метою підвищення всеохоплюючого рівня знань та навичок з питань цивільного захисту і безпеки життєдіяльності.

Під час заняття учнів було ознайомлено із різноманіттям засобів індивідуального та колективного захисту, побутовими та військовими приладами радіохімічної розвідки, приладами дозиметричного контролю. Їм не тільки розповідали про їх наявність, а й самотужки учні мали змогу на практиці ознайомитись із різними видами і типами протигазів й респіраторів, самостійно провести дозиметричний контроль.

Додатково, учням нагадали дії під час виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів, показали приклади підозрілих предметів, які можуть бути вибухонебезпечними під час терористичного акту чи диверсії.

В кінці заняття, учням розповіли та було показано приклади найпростіших засобів індивідуального захисту, які можна самотужки швидко виготовити із підручних засобів, з метою збереження життя та здоров’я під час виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природного чи військового характеру.

30 січня 2020 року у залі засідань Управління освіти, молоді та спорту відбулось засідання методичної ради, на якій були висвітлені наступні питання:

  • Про організацію методичної роботи з педагогічними працівниками в 2020 році.
  • Про результати і висновки PISA– 2018.
  • Про підсумки проведення ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.
  • Про сертифікацію педагогічних працівників як зовнішнє оцінювання їх професійних компетентностей .
  • Про участь педагогічних працівників у фестивалі «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують».
  • Про супервізію як стратегію покращення якості викладання.

30.01.2020 року в залі засідань Управління освіти, молоді та спорту відбулась нарада для осіб, відповідальних за формування комплектів реєстраційних документів учнів, які складатимуть ДПА у формі ЗНО.

Учасників зібрання ознайомлено з особливостями реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання у 2020 році.

План-графік підвищення кваліфікації на лютому 2020 року розміщено тут

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 17 18 »