Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Чуйко Софія та Коломієць Анастасія, учениці КЗ «Катеринівський ліцей», отримали дипломи І ступеня у Всеукраїнському конкурсі «Професії в ІТ: впевнений користувач ПК» та Всеукраїнському конкурсі «Професії в ІТ: комп’ютерна графіка та дизайн» від освітнього проєкту «На Урок» та НТУ «ХПІ». Бажаємо подальших перемог!

23 червня  2020 року відбулось інтерактивне on-line спілкування обласного  мобільного творчого коллективу з питань узагальнення досвіду організації освітнього процесу за дистанційною формою навчання та розробки рекомендацій керівникам  ЗЗСО  щодо управління освітнім процесом у нестандартних умовах. Від  Лозівської міської ОТГ до участі в роботі творчого колективу були запрошені Охрончук Н.М., завідувач ММК, Толкай І.М., методист ММК, Мохарева Т.В., директор КЗ «Панютинський ліцей» та Бережний В.І., директор Лозівської ЗОШ № 11. У ході спілкування були окреслені напрями щодо підвищення якості освітнього процесу в дистанційній формі.

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні засновано указом Президента України від 17 листопада 2000 року. Цей День пам’яті засновано на згадку про початок німецько-радянської війни, яка забрала десятки мільйонів людських життів. Українці внесли величезний внесок у розгром нацистської Німеччини. Слід зазначити, що Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни, в ті страшні роки загинув кожен п’ятий українець. Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні; тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

18 червня 2020 року у форматі конференції ZOOM був проведений методичний меседж для керівників шкільних методичних об’єднань «Про деякі питання щодо організації освітнього процесу в закладах ЗСО Лозівської ОТГ». Методист Зубенко Н.В. ознайомила учасників із Проєктом Державного стандарту базової середньої освіти. Методист Чернова Н.М. висвітлила питання щодо змін до типової освітньої програми на 2020/2021 навчальний рік.

З матеріалами відеоконференції можна ознайомитися за посиланням.

Шановні учасники пробного ЗНО, а також наші колеги – працівники пунктів тестування. Учора пізно ввечері на сайті Кабінету міністрів України з’явилася новина про внесення змін до Постанови Кабінету міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480, підпунктом 1 пункту 4 якої фактично було заборонено проводити пробне ЗНО в закладах освіти 15 червня.

Ми просимо вас 15 червня і 17 червня не приходити на пункти проведення пробного ЗНО,  окрім відповідальних за пункти та їхніх помічників, а також повідомити про це усім вашим друзям, знайомим, колегам, хто, можливо, також мав би прийти до нас у цей понеділок.

З огляду на ситуацію, що склалася, ми пропонуємо учасникам пройти тестування вдома:

15 червня об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури.

•        Виконати завдання тестового зошита.

•        До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів. 

•        Отримати свій результат за тестування.

17 червня об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який ви обрали для проходження пробного ЗНО.

•        Упродовж двох днів виконати завдання тестового зошита.

•        До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів. 

•        Отримати свій результат за тестування.

Під час роботи із тестовим зошитом  намагайтеся дотримуватися часових меж і не відволікатися. Сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня. 

Нагадуємо, що експерти Українського центру оцінювання освіти за підтримки ГС «Освіторія», МФ «Відродження» детально розберуть кожне завдання 4-х надпопулярних предметів, нададуть розгорнуті пояснення на всі запитання тестів з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році. 

Ваші тестові зошити знаходяться на пунктах проведення пробного ЗНО – їх можна отримати 15 червня і 17 червня з 10.00 до 11.00.

Ознайомитися з процедурою проведення пробного ЗНО ви можете за посиланням

Загрозливі спалахи захворюваності щохвилини вносять корективи у плани кожного, але ми маємо залишатися спокійними, сильними і здоровими. Бережіть себе!

Кафедра математики та методики навчання математики факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету провела  дистанційно інтелектуальний конкурс «Сімейна математика». Участь у цьому конкурсі взяли учні 5-9 класів із своїми батьками, бабусями, дідусями, братами, сестрами.

Вітаємо дружні математичні родини-команди, які стали переможцями та призерами конкурсу «Сімейна математика». Бажаємо всім подальших успіхів!

Переможці конкурсу «Сімейна математика» 5-6 класи

І місце

Ломега Кирил (м. Лозова Харківської обл., КЗ «Лозівський ліцей № 1),

Серебрякова Софія (м. Лозова Харківської обл., КЗ «Лозівський ліцей № 1)

Переможець конкурсу «Сімейна математика» 7-9 класи

І місце

Еттіх Анна, м. Лозова, Харківська область, КЗ «Лозівський ліцей №1»

Переможці конкурсу «Сімейна математика»  у номінаціях:

«Кмітливість» (сходинка І)

Науменко Глєб (м. Лозова, Харківська обл., КЗ «Лозівський ліцей № 1»),

 «Цар гори» (сходинка ІІІ)

Маханьов Артем (м. Лозова, Харківська обл., КЗ “Лозівський ліцей №1),

 «Математика та логіка»

Еттіх Анна, м. Лозова, Харківська область, КЗ «Лозівський ліцей №1»

«Креативна геометрія»

Еттіх Анна, м. Лозова, Харківська область, КЗ «Лозівський ліцей №1»

Грамоти-подяки за результативну участь

5-6 класи

Ткаченко Анастасія, м. Лозова, Харківська обл., ЗК «Лозівський ліцей №1», 5 клас

Грищенко  Софія,  м. Лозова,  Харківська обл., КЗ “Лозівський ліцей №1”, 5клас

Антоненко Дар’я, м. Лозова, Харкiвська обл., КЗ”Лозiвський лiцей 1”, 6 клас

Із переліком тематичних спецкурсів на термін 20-21.08, 25.08.2020 року можно ознайомитись тут.

 

11 червня 2020 року у форматі Zoom-конференція пройшла онлайн-консультація за темою «Про особливості організації ІІ циклу початкової освіти» для вчителів, які будуть викладати у 2020/2021 навчальному році у 3 класі. У ході спілкування відбувся аналіз опитування вчителів щодо підсумків І циклу початкової освіти та окреслені завдання та шляхи організації ІІ циклу.

 

Харківською академією неперервної освіти під час карантину було проведено методичний інтернет-марафон, який мав на меті підтримку педагогічних працівників, що організовували та проводили дистанційне навчання школярів Харківщини. Педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Лозівської ОТГ увійшли до найактивніших учасників марафону і представили 6 робіт, поділившись досвідом роботи з педагогами. За відгуками освітян Харківщини особливу вдячність висловлено: Ярошу Руслану Васильовичу, учителю хімії, біології та інформатики КЗ «Садовський ліцей», за найбільшу допомогу в організації дистанційного навчання та оцінювання; Халепі Ользі Володимирівні, учителю біології, основ здоров’я та природознавства КЗ «Яковлівський ліцей», за прояв  креативності в нестандартних формах проведення окремих уроків і позакласних заходів.  Вітаємо колег, і сподіваємося, що їхній досвід буде й надалі вивчатися й використовуватися освітянами нашого регіону.

У червні 2020 року відбувся урочистий прийом голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, на якому були вручені відзнаки переможцям щорічного обласного конкурсу журналістських робіт «Історії успіху громад». У 2020 році переможцями від Лозівської громади стали: Олена Коновалова, керівник гуртка Лозівського БДЮТ, яка посіла ІІІ місце у номінації «Краща онлайн-публікація» та її вихованки Тетяна Ткаченко (ІІ місце) і Марина Свиридова (ІІІ місце) у номінації «Краща публікація у шкільному ЗМІ».

 Відповідно до плану роботи КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» на 2020 рік відбулася 45 обласна олімпіада юних геологів Харківщини. Традиційно до участі в олімпіаді залучаються юні геологи, географи, краєзнавці, дослідники   природи рідного краю, усі, хто цікавиться науками про Землю, хто захоплюється романтикою геологічних  досліджень, хто прагне пізнати закони природи. На заочний тур олімпіади надійшло 212 учнівських робіт з Харківської області та м. Лубни Полтавської області. Учні закладів освіти Лозівської ОТГ стали переможцями та нагороджені грамотами. 

Вітаємо переможців ! Бажаємо подальших успіхів!

  • Олександренко Анна та Лоза Богдан, учні КЗ «Артільський ліцей» (керівник Фесенко Г.М.);
  • Тіленіна Стефанія, учениця КЗ «Бунаківський ліцей» (керівник Яцук В.М.);
  •  Бундус Валерій, учень КЗ «Садовський ліцей» (керівник Лаптєв І.В.);
  •  Фесюк Ірина, Штанько Альбіна, Забуга Ангеліна, Лейко Олександр, Щукіна Інна, Колісник Поліна, учні КЗ «Миколаївський ліцей» (керівник Дмитрієва С.Ю.)

Лозівський НВК № 10 «ЗНЗ – ДНЗ» та КЗ «Смирнівський ліцей» - переможці конкурсу міні-проєктів, який проходив в рамках проєкту «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді» та реалізується за підтримки Європейського Союзу. Метою проекту є розповсюдження ідей гендерної рівності і гендерної культури у Харківській області та на сході України. В рамках конкурсу заклади освіти отримали міні-гранти на освоєння проєктів. В Лозівському НВК № 10 «ЗНЗ – ДНЗ» розпочали роботу «Центр розвитку лідерства» та «Гендерний інформаційний центр», у КЗ «Смирнівський ліцей» – «Штаб-гендерної рівності Крила». Мета діяльності Центрів - це гендерна просвіта, популяризація та інформування ідей гендерної рівності серед учнівства, вчительства, батьківства сільської і міської місцевості в умовах функціонування Лозівської міської ОТГ.

Щиро вітаю вас з теплим та прекрасним святом – Міжнародним днем захисту дітей! Любі діти! Нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, яка вкаже шлях до щасливого прийдешнього. Ви – наше майбутнє, майбутнє нашої держави. Тому зичу вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів. Цей день прийнято вважати дитячим святом, але воно не менш важливе і для дорослих людей! Для тих, хто своєю працею сприяє становленню юного покоління; длятих, хто вкладає душу і розум у дітей - навчає, розвиває їхні творчі здібності, готує до дорослого життя. Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми. Безтурботними, веселими, радісними. Хочеться побажати, щоб кожна дитина була здоровою і оточеною турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день – добрим і цікавим. А батькам бажаємо доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!

З повагою –

начальник Управління освіти,

молоді та спорту Урванцева В.М.

 Конухова Єлизавета Ігорівна, учениця 7 класу Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» № 4, посіла ІІІ місце у конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2020» у номінації «Екологія» за темою «Біоіндикація повітря шляхом біотестування липи серцелистої (Tilia cordata, Mill). Визначення в місті Лозова Харківської області районів безпечних за станом забрудненості повітря». Керівник дослідницької роботи Падалка С.В., учитель біології. Бажаємо подальших успіхів!

Із переліком короткотривалих курсів та тематичних спецкурсів у червні 2020 року можна ознайомитись за посиланням.

 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 18 »