Головна » Новини
Новини    171    29.11.2021     0 коментарів

З метою реалізації на території Харківської області державної політики у сфері розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян Міністерством цифрової трансформації України в межах проекту «Дія. Цифрова освіта» реалізується масштабна інформаційна кампанія «Місяць цифрової грамотності», яка стартувала з 1 листопада 2021 року.

З метою підвищення власної обізнаності з питань кібербезпеки, просимо Вас доєднатися до проведення даного заходу, здійснивши наступні дії:

1. Забезпечити ознайомлення населення з платформами «Дія. Цифрова освіта» https://osvita.diia.gov.ua/ та з проханням зареєструватися на платформах.

2. Переглянути хоча б один освітній серіал, або ж скласти Цифрограм (національний тест на цифрову грамотність) співробітниками усіх структурних підрозділів.

Рекомендовані освітні серіали:

- Основи кібергігієни https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene

- Кіберняні https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny

-Обережно! Кібершахраї https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters

-Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey

-Як громаді стати цифровою https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities

- Електронний підпис https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature

     3. Розмістити на офіційному веб-сайті та на сторінках соціальних мереж посилання на веб-сайт «Дія.Цифрова освіта».

 

Новини    167    23.11.2021     0 коментарів

20.11.2021 відбулася VI обласна науково-практична  конференція Харківського  територіального відділення МАН України. До участі були запрошені учні, роботи яких пройшли відбірковий етап.

  Участь у заході взяли школярі та вихованці закладів освіти Лозівської громади.  У секції "Екологія"  презентували свої роботи ЛИЗЕНКО Рима, учениця 11 класу КЗ "Садовський ліцей" (керівник ЯРОШ Галина, учитель біології), ВИСОЦЬКА Ірина, учениця 11 класу КЗ «Шатівський ліцей» Лозівської міської ради,  член гуртка «Юні квітникарі» Лозівської станції юних натуралістів (керівник КАЛЯЗІНА Галина, учитель біології та хімії, керівник гуртка) та Савелій Білоус, учень 11 класу КЗ "Орільський ліцей" Лозівської міської ради (керівник  ПИСАРЕНКО Ольга, вчитель біології). За  результатами роботи буде видана збірка тез учасників конференції.

 

Новини    168    19.11.2021     0 коментарів

17 листопада 2021 року в Лозівській міській територіальній громаді відбувся ІІ етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів.

Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Конкурс пройшов у дистанційному режимі, у ньому взяли участь 54 учні із закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ради.

Бажаємо переможцям ІІ етапу конкурсу подальших успіхів!

З результатами ІІ етапу конкурсу можна ознайомитися ТУТ

Новини    145    17.11.2021     0 коментарів

16 листопада 2021 року разом з Лозівським міжрайонним центром зайнятості був проведений онлайн-вебінар на платформі ZOOM для учнів 9, 11 класів.

Свої заклади представили Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, житлово-комунальний коледж, електро-механічний коледж, які презентували свої заклади та розповіли про нові умови вступу до вищих навчальних закладів.

У заході взяли участь біля 300 випускників Лозівської міської територіальної громади.

Новини    201    12.11.2021     0 коментарів

Відповідно до пункту 3 протоколу №26 від 05.11.2021 року місцевої комісії ТЕБ та НС Лозівської міської територіальної громади  прийом громадян та відвідувачів спеціалістами Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області з 08.11.2021 року здійснюється за умови наявності:

- результату тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту або експрес-тесту, яке проведено не більш як за 72 години;

- жовтого або зеленого COVID-сертифікату;

- довідки про одужання особи від зазначеної хвороби;

- довідки про медичне протипоказання щодо проведення COVID-вакцинації.

Термін дії: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

Новини    186    09.11.2021     0 коментарів

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові. Уперше радіодиктант пройшов 2000 року. Традиційно ця акція відбувається 9 листопада.

Диктант не має на меті перевірити грамотність конкретної особи, а задуманий як своєрідний спосіб єднання навколо рідної мови. Радіодиктант називають наймасовішим флешмобом осені серед української інтернет-авдиторії.

Учителі та учні Лозівської громади, працівники Управління освіти, молоді та спорту також долучилися до цієї події, цьогоріч участь в акції взяли близько півтори тисячі осіб (238 педагогічних працівників та 1140 учнів).

 

 

 

Новини    252    05.11.2021     0 коментарів

Відповідно до пункту 1 ухвали протоколу №25 від 27.10.2021 року місцевої комісії ТЕБ та НС Лозівської міської територіальної громади та рішень педагогічних рад закладів освіти з 08 листопада 2021 року для учнів 1-11 класів у закладах загальної середньої освіти, а також для вихованців закладів позашкільної освіти освітній процес буде організовано в очному форматі.

        Управління освіти, молоді та спорту міської ради керівникам закладів освіти та установ, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради рекомендує:

1. Забезпечити посилення протиепідемічних заходів на період карантинних обмежень у закладах освіти та установах, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

          2. Забезпечити роботу закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти з неухильним дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту, дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я вихованців.

          3. Заборонити вхід та перебування в закладах освіти інших учасників освітнього процесу, зокрема батьків здобувачів освіти, а також сторонніх осіб, без попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу освіти.

        4. Заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

          5.Інклюзивно-ресурсним центрам, КУ «Лозівський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»», Лозівському центру молоді забезпечити роботу закладів із дотриманням карантинних обмежень, передбачених постановою КМУ від 09.12.2020 №1236 (із змінами).    

          6. Керівникам закладів освіти продовжити роботу щодо забезпечення вакцинації 100% працівників закладів освіти з метою забезпечення їх стабільної роботи в умовах можливого погіршення епідемічної ситуації.

Новини    157    13.10.2021     0 коментарів

Протягом вересня Лозіський міський Центр молоді  Управління освіти, молоді та спорту проводив благодійну акцію по збору макулатури до Всесвітнього дня захисту тварин. Небайдужість до проблем безпретульних тварин виявили усі освітні заклади. Окрему вдячність висловлюємо педагогам та учням КЗ"Лозівський ліцей №12", КЗ "Панютинський ліцей", КЗ "Шатівський ліцей", КЗ "Краснопавлівський ліцей", а також небайдужим жителям нашої громади. Спільними зусиллями було зібрано близько 160 кілограм макулатури, 10 кілограм різноманітних круп та корму. За отримані кошти від утилізації макулатури було придбано ліки. Все,що вдалось зібрати, а саме: теплі речі, корм, ліки Центр молоді передав в притулок для тварин. Дякуємо усім хто долучився до акції!!! Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім'я на маленькій планеті і роблячи добру справу, допомагаючи братам нашим меншим, ми допомагаємо собі!

Новини    172    01.10.2021     0 коментарів

Шановні працівники та ветерани освітньої галузі Лозівщини!

Щиро вітаю вас з професійним святом! Висловлюю вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю. Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю. Цими чудовими якостями ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв’язок часів, продовжуючись у своїх учнях. Бажаємо вам, дорогі вчителі, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті. Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

З найкращими побажаннями

Лозівський міський голова

Сергій Зеленський

 

Новини    163    01.10.2021     0 коментарів

Шановні працівники освіти Лозівщини!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників освіти!

Життя кожного з нас обов’язково пов’язане з освітою: спочатку дитячий садочок, потім школа, гуртки…, де ми навчаємося самі, потім наші діти та онуки… На цьому шляху завжди є  вихователі, вчителі й викладачі, що навчали нас і разом з ними вчилися самі, разом з нами раділи маленьким перемогам та розділяли невдачі. Тож життя учителя  – це суцільні зустрічі з новими учнями та проводи випускників, які навіки залишаються у спогадах  вчителя,  у численних  світлинах.

Багато освітян нашої громади вже вийшли на заслужений відпочинок. Низько вклоняємося ветеранам освітянської ниви за наполегливу працю. Ваші мудрість та знання зберегли і примножили найкращі традиції галузі, возвеличили значення вчителя – провідника вічних цінностей. Бажаємо вам ще довгих, світлих та активних років життя, міцного здоров’я та родинної злагоди.

Бажаю вам, шановні освітяни, невичерпної енергії і терпіння, щастя і здоров’я, успіхів і творчого натхнення, гарних результатів своєї праці та вдячних учнів!

 

 

З любов’ю та повагою

начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева

Новини    176    25.09.2021     0 коментарів

Шановні колеги, працівники дошкільної освіти!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня дошкілля та вдячність за самовіддану працю, терпіння, наполегливість і високий професіоналізм! Від мудрості керівника дошкільного закладу, педагогічної майстерності, турботливості вихователів та їхніх помічників, усіх, хто забезпечує якісний та неперервний освітній процес залежить щасливе дитинство та подальша доля кожного вихованця. Нехай ніколи не згасає світло вашої душі, тепло вашого серця до улюбленої професії. Хай найвищою нагородою для вас завжди буде людська шана та подяка! Міцного вам здоров’я, натхнення, любові, здійснення усіх мрій та сподівань!

З повагою

Начальник Управління Вікторія Урванцева

Новини    206    01.09.2021     0 коментарів

Першого вересня у закладах загальної середньої освіти Лозівської міської територіальної громади переливи шкільного дзвоника сповістили про початок нового навчального року – День знань. Це свято одне із головних свят навчального року – урочисте, хвилююче. Свято, яке об’єднує всю громаду: від найменшихтих, хто вперше піде до школи і стане першокласником, до серйозних старшокласників – тих, хто стоїть на порозі дорослого життя. Свято всіх освітян, батьків, бабусь та дідусів, хто з хвилюванням та гордістю проводжатиме діточок до школи.

Вже традиційно в перший день навчального року у закладах проходять урочистості, де лунає перший дзвоник. Сьогодні його почули близько 800 першокласників нашої громади.

Оскільки формат загальношкільної святкової лінійки не прийнятний в умовах діючих карантинних обмежень, святкові заходи проведено для учнів 1-х, 11-х класів із залученням обмеженої кількості учасників освітнього процесу та з дотриманням карантинних заходів. Для учнів 2-10-х класів у закладах освіти проведено святкові заходи (покласно), зокрема: святкові квести, челенджі, флешмоби, вітальні марафони, неформальні зустрічі і т.д.

У кожному закладі лунали святкові вітання для школяриків з початком нового навчального року і від Лозівського міського голови Сергія ЗЕЛЕНСЬКОГО, і від його заступників, і від депутатів, а також старост старостинських округів, начальників відділів та управлінь міської ради. 

Вдалого старту, незабутніх миттєвостей шкільного життя, справжніх відкриттів, пізнання світу!

Новини    193    20.08.2021     0 коментарів

Шановні друзі та колеги!

Прийміть сердечні вітання з нагоди двох найвеличніших національних свят нашої державності - Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України!

В ці святкові дні ми вшановуємо один з трьох символів суверенітету нашої держави – Державний Прапор України. Синьо-жовтий стяг уособлює нашу незалежність, є історичною пам’яттю та гордістю народу. 

День Незалежності України – це знаменний день демократії та громадської злагоди нашого народу, що став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту в нашому спільному домі.

Сьогодні, пам’ятаючи, що нам дала українська земля, пам’ятаючи героїв, які віддали за неї свої життя, ми повинні рухатись вперед – до процвітання та створення могутньої європейської держави. Щоб увесь світ знав, що синьо-жовтий прапор – запорука стабільності та свободи, а наші нащадки  пишалися здобутками своїх предків.

Будьмо згуртованими і небайдужими до майбутнього рідної землі. Тільки разом ми зможемо зробити її прийдешнє кращим та гідним. Покладаймося на успіх наших спільних дій та активну співпрацю, які єднають і зміцнюють нас!

Тож з нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності нашої держави бажаю всім нам міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту!

Нехай кожен день буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України!

Миру і процвітання нашій Державі!

 

З повагою

начальник Управління освіти,

молоді та спорту                      Вікторія УРВАНЦЕВА

Новини    173    19.08.2021     0 коментарів

Починаючи з 16 серпня комісія, створена розпорядженням Лозівського міського голови від 15.06.2021 № 191 «Про проведення перевірки готовності  закладів освіти Лозівської міської територіальної громади до роботи в новому 2021/2022 навчальному році», працює в закладах освіти, перевіряючи  готовність їх до роботи в новому 2021/2022 навчальному році. Працівники закладів освіти за підтримки батьківської громадськості якісно підготували заклади до роботи у новому навчальному році. Спільними зусиллями створено комфортні та сучасні умови для дітей. Творчість, креативність, сучасність, чистота, оригінальність притаманні  всім закладам, які відвідали члени комісії. Робоча група продовжить свою роботу до 27 серпня 2021 року. За підсумками роботи комісії закладам буде надано акти готовності до нового навчального року.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 »