Головна » Новини
Новини    57    18.05.2023     0 коментарів

Шановні колеги!

Щиро вітаю всіх вас з цим красивим та важливим українським святом – Днем Вишиванки!

Сьогодні це свято актуальне, як ніколи, адже вишиванка — це символ українського народу, який зберігає його коріння, ідентичність та розуміння себе.

Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них. Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна та її символи!

У цей святковий день хочу побажати миру і злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати нашу Україну та робити її цілісної, успішною та процвітаючою.

Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все! Зі святом!

 

Новини    72    08.05.2023     0 коментарів

  Сьогодні в Україні, так само як у світі, відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, вшанування всіх борців із нацизмом та жертв війни.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. 

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Після перемоги у російсько-українській війні наша держава та український народ отримають нове державне свято перемоги над рашизмом – сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство.

Вічна і світла пам'ять українським воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам'ятаємо їхній подвиг і всі злочини гітлерівського режиму. Молимося за наших військових, які борються з російським нацизмом.

Слава захисникам України різних часів! Слава Україні! 

Новини    82    28.04.2023     0 коментарів

        У закладах освіти Лозівської громади проведено заходи  до дня пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму всіх причетних до ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам'яті українського народу.

Перегляд на проведені заходи за лінком: ліцей №3, ліцей №4, ліцей №5, ліцей №7, ліцей №8, ліцей №10, ліцей №11, ліцей №12, Панютинський ліцей, Краснопавлівський ліцей.

Новини    117    25.04.2023     0 коментарів

Відповідно до Плану роботи Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради на 2023 рік у закладах освіти тривають заходи з цивільного захисту. У межах місячника з цивільного захисту, метою якого є системна підготовка дітей та учнівської молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій, на базі КЗ "Панютинський ліцей" проведено у форматі онлайн показовий день цивільного захисту (ознайомитись) та показовий Тиждень безпеки дитини на базі КЗ "ЛЗДО №10"

До проведення заходів заклади залучають фахівців ДСНС, Національної поліції, медичних працівників, практичних психологів, фахівців з мінної безпеки та Товариства Червоного хреста в Україні.

Новини    124    25.04.2023     0 коментарів

       У межах реалізації всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”, метою якого є системна підготовка дітей та учнівської молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій, на базі  Лозівського ліцею №12  відкрито перший у нашій громаді клас безпеки.

         У кабінеті обладнані зони домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрова зона для дітей молодшого шкільного віку.

         Зважаючи на те, що культура застосування заходів пожежної безпеки закладається з дитинства, основний напрямок роботи – це навчання дітей різного віку.

         Створення та фунціонування у закладах освіти класів безпеки сприятиме формуванню в учнів здоров`язбережувальних компетентностей, навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

         До роботи у класі безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) будуть залучатися фахівці ДСНС, Національної поліції, медичні працівники, практичні психологи, фахівці з мінної безпеки та Товариства Червоного хреста в Україні.

         Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

         Протягом року планується забезпечити роботу ще 9-ти класів безпеки у закладах освіти громади.

Новини    69    14.04.2023     0 коментарів

Дорога  освітянська  родино!

Щиро вітаю усіх вас зі світлим святом Воскресіння Христового!

У день найсвітлішого православного свята прийміть сердечні вітання та найкращі побажання – міцного здоров’я, добра, злагоди та Божого благословення! Бажаю, щоб цей день став початком нового і світлого життя! З давніх-давен цей день гуртує всіх нас навколо давніх християнських цінностей: доброти, терпимості, милосердя, любові до ближнього.

Хай диво Християнського Воскресіння надихає вас на добрі та праведні справи, наповнить радістю ваші серця, а переможний дух надії додає вам сил, енергії для добрих і корисних справ, спрямованих на процвітання України! Нехай Боже благословення буде запорукою миру на нашій землі, духовного відродження нашої держави, здійснення найзаповітніших сподівань! 

 Нехай Господь береже вас і ваших рідних! Зі святом великого Великодня! Христос Воскрес!

Новини    70    04.04.2023     0 коментарів

Комунальний заклад «Лозівська станція юних натуралістів» Лозівської міської ради організував та провів благодійну акцію «Щаслива лапа» (фотоматеріали можна переглянути за лінком).

Акція тривала з 1 по 31 березня 2023 року та мала за мету покращати життя сотні тварин, які не мають господарів і перебувають у приватних міні-притулках нашої громади. Їх близько 230 особин. Ними опікуються волонтери: Полюхович Олена В’ячеславівна (притулок «Хатинка для тваринки» для 56 собак та 51 кішок); Лісіна Наталія Степанівна ( притулок для 70 котів); Дмитренко Наталія Іванівна (притулок для 20 котів, постійно підгодовує бездомних тварин); Барабаш Марина Вікторівна (притулок для 30 котів та 5 собак); Бєлік Тетяна Анатоліївна (притулок для 16 котів і 3 собак).

За підсумками акції було зібрано та передано в притулки: 330 кг круп (вівсяна, пшенична, рис, пшоно); 167 кг сухих та вологих кормів; 77 кг наповнювачів для туалетів; медикаменти, іграшки, предмети догляду та ін.

Від імені волонтерів висловлюємо подяку за добрі справи дітям, учнівській молоді, педагогам, батькам, небайдужим мешканцям і гостям нашої громади, які не залишилися байдужими, приєдналися до благодійної акції та підтримали чотирилапих в притулках!

Новини    74    17.03.2023     0 коментарів

Шановні працівники й ветерани комунальної галузі!
Вітаємо вас з нагоди професійного свята – Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення!
Висловлюємо вдячність усім, на кого покладено важливу роль у забезпеченні діяльності народногосподарського комплексу області, задоволенні потреб людей у повсякденних і життєво необхідних послугах.
Завдяки вашій наполегливості, працьовитим рукам та мудрості, незважаючи на всі негаразди сьогодення, населення стабільно забезпечується водою та теплом, підтримується безперебійна робота інженерних комунікацій, каналізаційного та шляхового господарства, проводиться ремонт житла, благоустрій та озеленення вулиць і скверів тощо.

Зичимо вам міцного здоров’я, гарного весняного настрою, наснаги, злагоди, щастя і світлого майбутнього, ініціативи й діловитості у виконанні професійних завдань.
Зі святом вас!

Новини    73    24.02.2023     0 коментарів

Лозівську громаду на обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура» представляла вчителька Комунального закладу «Лозівський ліцей №5 «Лінгва» Олена ПАВЛЕНКО.

На підставі підсумкових зведених оціночних листів першого туру, згідно з рейтингом балів, набраних конкурсантами на IІ (фінальному) етапі, Олена Сергіївна посіла ПЕРШЕ місце та визначена КРАЩИМ вчителем фізичної культури Харківщини, і вже через місяць пані Олена представлятиме регіон на Всеукраїнському етапі конкурсу!

Щиро вітаємо Олену ПАВЛЕНКО з перемогою в одному з найпрестижніших фахових конкурсів та щиро віримо, що нові, вражаючі перемоги попереду!

Новини    145    28.11.2022     0 коментарів

Коментар Олени СВЯТЕНКО, заступниці директора департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України, для Суспільне Новини щодо можливостей організації освітнього процесу у школах в умовах перебоїв електропостачання.

Через аварійні відключення електроенергії внаслідок ракетних обстрілів росією критичної інфраструктури українські школярі вимушені здобувати освіту в темряві. Багатьох батьків цікавить питання, як допомогти дитині продовжувати навчатися в умовах відсутності світла. 

Спеціалісти Державної служби якості освіти України (ДСЯО) дали кілька рекомендацій, як ефективно налагодити процес навчання.

Основна рекомендація ДСЯО стосується чергування режимів синхронного та асинхронного навчання.

В умовах дистанційного навчання:

  • не менше ніж 30% віддаленого формату навчання має відбуватися синхронно; решту тем можна розглянути в асинхронному режимі (учні опрацьовують матеріали на онлайн-платформах самостійно, коли мають до них доступ);

  • після епідемії на коронавірус учителі з 2020 року наповнюють «папки» своїх дисциплін на освітніх платформах закладів освіти. Отже, напрацьована певна база, якою учні можуть користуватися зараз;

  • учителям варто переглянути, які теми можливо об'єднати, інтегрувати з темами інших предметів, віддати на самостійне опрацювання учням, а які — розглядати лише синхронно.

Постійні моніторинги дозволяють учителям з'ясувати, які теми засвоєні на належному рівні, а які потребують доопрацювання.

Для того, щоб надолужити слабко засвоєний матеріал, можна використовувати резервні години, передбачені кожною навчальною програмою.

На допомогу учням сторено сервіс “Домашка”, який можна обрати в чат-боті “Давай поспілкуємося”, щоб обговорити зі спеціалістами складні домашні завдання. Чат-бот доступний за посиланням.

Бот пропонує дитині таку опцію спілкування: “Чат “Domashka” від “Let’s chat” допоможе тобі із виконанням домашніх завдань у будні, з понеділка по п’ятницю, з 14:00 до 16:00″.

Фахівці не робитимуть за учнів їхні домашні завдання, але допоможуть розібратися із ними разом.

Сервіс розрахований на дітей 7–17 років, які зіштовхнулися зі складними завданнями чи вправами.

 

Новини    94    09.11.2022     0 коментарів

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові. Уперше радіодиктант пройшов 2000 року. Традиційно ця акція відбувається 9 листопада   у День української писемності та мови.

Диктант  має на меті  об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу.

Освітяни  та учні Лозівської громади  активно долучилися до цієї події.   

Новини    101    02.11.2022     0 коментарів

Вітаємо переможців!

У Харківській академії неперервної освіти підведено підсумки обласного фестивалю ораторського мистецтва, присвяченому 300-річчю від дня народження Григорія Савича Сковороди, за темою «Пізнай себе, свій рід, свій нарід – і ти побачиш шлях у життя (Григорій Сковорода)»

 Лозівську громаду гідно представили двоє учнів 10-х класів: Стасовський Ян (КЗ «Лозівський ліцей №4»), який посів ПЕРШЕ місце та Нечвола Софія (КЗ «Лозівський ліцей №1), яка виборола ТРЕТЄ місце. Слова великої вдячності адресуємо учителям, що підготували переможців: Мартинюк Олені Анатоліївні та Хворостовій Оксані Володимирівні.

 9 листопада 2022 року, у День української писемності та мови, відбудуться урочистості з нагоди цього свята та привітання переможців Обласного фестивалю ораторського мистецтва

 

Новини    116    30.09.2022     0 коментарів

Шановні колеги!

Традиційно у першу неділю жовтня в Україні відзначається наше професійне свято – День працівників освіти. Свято  тих, кому ми особливо вдячні за мудрість, душевну теплоту і щедрість. 

Низький уклін тим, хто віддав освіті кращі роки свого життя і знаходиться на заслуженому відпочинку.

Я дякую захисникам України, які у доленосний період спротиву мужньо протистоять ворожій агресії.

Вдячна всім працівникам закладів освіти, які ведуть боротьбу в тилу.

Повага до вас і вдячність – безмежна!

Вже вкотре реалії двадцять другого року змусили нас виходити із зони комфорту та «ламати» усі можливі стереотипи. Ви проводите святкові онлайн зустрічі, поширюєте неймовірно класні відео, завдяки яким кожен глядач, нехай і віртуально, але святкує поруч з вами, радіє успіхам та підтримує вас.

Не вперше вам доводиться проводити заняття дистанційно і все ж ви очікуєте кожну зустріч, коли зі своїх ZOOM віконечок ваші учні та вихованці махають маленькими долоньками, а замість демонстрації екрану демонструють вам свою любов та тепло.

Ви – джерело мудрості, сили, досвіду. Тож нехай кожен ваш день знаменується навіть і маленькою, але перемогою, адже ваші зусилля і ваші справи живуть вічно – у ваших вихованцях та у справах їхніх рук. Натхнення, успіху й сил для нових звершень!

Зі святом Вас, шановні колеги!

 

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія УРВАНЦЕВА

Новини    121    16.09.2022     0 коментарів

      Вітаю вас зі святом - з Днем міста!

     Лозова – найяскравіше місто Слобожанщини, яке  надихає своєю історією, живе давніми традиціями та звичаями,  тут   створюються    комфортні умови для життя, тут народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей,  тут досягають вершин успіху. 

    З цієї нагоди висловлюю вам  слова великої вдячності   за любов та вірність рідному місту, за постійну  підтримку наших дітей , за  прагнення до якісної освіти лозівчан!

   Бажаю, щоб наше місто завжди було  мирним і  затишним  та   дарувало  всім яскраву мрію і світлу надію, поєднуючи всіх нас у згуртовану та небайдужу громаду!

    Перемоги,  процвітання і  многая літа вам,  лозівчани!   

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія УРВАНЦЕВА

« 1 2 3 4 ... 15 16 »