Головна » Новини
Новини    135    28.04.2022     0 коментарів

Вітаємо Гайдаржу Кіру, ученицю КЗ «Смирнівський ліцей» Лозівської міської ради,                    і Середу І. В., учителя української мови та літератури, з перемогою у всеукраїнському літературно-мистецькому конкурсі «Стежками Каменяра». За рейтингом експертного оцінювання учениця посіла І місце в номінації «Проза» у віковій категорії 10-13 років серед 634 учасників даної номінації. Робота Кіри «Благословенна будь, рідна земле..» вирізнялася новизною та оригінальністю творчого задуму, мала художньо-мистецьку цінність та високий рівень літературного викладу. Нехай могутнє Франкове Слово єднає усіх у велику інтелектуальну українську родину!

Новини    768    14.03.2022     0 коментарів

Міністерство освіти створило єдиний Всеукраїнський онлайн-розклад для організації дистанційного навчання школярів в умовах війни.

Розклад розроблено для учнів 1–11 класів. Він працює на основі Google-календаря, до якого матимуть доступ усі охочі.

Для опрацювання кожної навчальної теми запропоновано відповідні матеріали Всеукраїнської школи онлайн (відеоуроки, конспекти, тестові завдання).

Для зручності навчання в складних воєнних умовах користувачі мають змогу завантажити мобільний застосунок Всеукраїнської школи онлайн. Також функціонуватиме кабінет учителя для підтримання дистанційного зв'язку з учнем.

Окрім того, школярі зможуть переглядати трансляції телеуроків на телеканалах Суспільне, Піксель, Плюсплюс і на платфомах MEGOGO, 1+1 video, Київстар ТБ. Розклад цих занять буде оприлюднено на офіційних каналах МОН і на телеканалах.

Перейти до онлайн-розкладу.

Новини    176    08.03.2022     0 коментарів

 Шановні та поважні колежанки! Щиро та від усього серця вітаю Вас зі святом Весни, ніжності, оновлення та краси! Сучасна жінка – це не тільки мати і берегиня, а й рятівниця і захисниця. Сучасна жінка – законодавиця не тільки у моді, а й у реформуванні освіти країни. Сучасна жінка не потребує поблажливості і зверхності, а завжди варта поваги і захоплення. Сучасна жінка – це як про розум, так і про стійкість та силу. Дякую кожній лозівчанці, яка лікує, рятує, захищає, навчає і щодня робить Україну кращою. Дякую, що в нинішніх перепетіях знаходите сили підбадьорювати, підтримувати, надихати на подвиги на фронті й в тилу! Спокою і миру, радості в очах, любові в серці, сонячних і яскравих днів! Мрійте, досягайте мети і змінюйте світ! З вами Україна була, є і буде непереможною. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

З повагою

 начальник Управління освіти,

молоді та спорту  Вікторія Урванцева

Новини    470    07.02.2022     0 коментарів

До уваги керівника закладу освіти! На сайті МОН оприлюднено рекомендації щодо дій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.

«Абетка безпеки» https://abetka.dsns.gov.ua/, розроблена ДСНС, з можливістю встановлення відповідного мобільного bit.ly/34uzVEe додатку на смартфон.

Рекомендований вміст тривожної валізи – доступний за посиланням bit.ly/3L9Ih4P.

Брошура «У разі надзвичайної ситуації або війни», розроблена Міністерством культури та інформаційної політики – доступна за посиланням bit.ly/3glrDRI.

Посібник «Супергерої безпеки», створений дитячою та сімейною психологинею Світланою Ройз – за посиланням bit.ly/32Wwdmm. У посібнику йдеться про те, як говорити про загрози з найменшими членами родини і як навчити їх діяти у різних ситуаціях. У своїх рекомендаціях Світлана Ройз спиралась на матеріали Служби тилу Ізраїлю. Вона пропонує закріплювати знання у форматі ігор у супергероїв.

Новини    176    21.01.2022     0 коментарів

Згідно з протоколом № 1 від 20 січня 2022 року засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади консультанта Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області, затвердженої наказом Управління освіти, молоді та спорту від 29.12.2021 № 492, до участі у конкурсному відборі допущено одного кандидата:

Акименка Владислава Володимировича, на сьогодні працює на посаді заступника директора з виховної роботи Комунального закладу «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області та художнього керівника Миролюбівського сільського Будинку культури, має повну вищу освіту, у 2015 році закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди та здобув кваліфікацію історика, викладача історії, педагогічний стаж 10 років.

Новини    285    18.01.2022     0 коментарів

Дії учасників освітнього процесу в разі надзвичайних ситуацій (за матеріалами, розміщеними на офіційній сторінці освітнього омбудсмена Сергія ГОРБАЧОВА).

Рекомендації фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій, закордонних фахівців із безпеки та шкільних офіцерів щодо дій у разі наступних надзвичайних ситуацій:

  • тероризм;
  • захоплення будівлі;
  • евакуація з будівлі;
  • насильницьке вторгнення та загроза масового насильства;
  • перестрілка та вибухи;
  • телефонний тероризм;
  • захоплення транспорту;
  • пожежа.

Також у дописі:

  • що повинен робити кожен громадянин у випадку надзвичайної ситуації
  • які права має громадянин у сфері цивільного захисту
  • хто має володіти навичками домедичної допомоги
  • навчання учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях
  • робота з учнями щодо запобігання терористичних ситуацій.

 

Новини    174    04.01.2022     0 коментарів

Інформуємо про можливість

постановки на облік дітей пільгових категорій для отримання путівки на оздоровлення за рахунок бюджетних коштів

Якщо Вашим дітям від 7 до 17 років і вони відносяться до наступних пільгових категорій:

- діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;

- діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи;

- рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному ДБСТ / одній ПС;

- діти, взяті на облік службою у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;

- діти з інвалідністю (направляються у разі відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування);

- діти з багатодітних сімей;

- діти з малозабезпечених сімей;

- діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків;

- діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи;

- діти, які перебувають на диспансерному обліку;

- діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села;

- талановиті та обдаровані діти - переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій; дитячі творчі колективи та спортивні команди;

Вам необхідно (з 5 січня 2022 року) звернутися до відділу «Центр надання адміністративних послуг» Лозівської міської ради (м. Лозова, вул. Михайла Грушевського,  2; тел. (05745) 2-70-34, 2-58-21) з метою надання заяви щодо постановки на облік для отримання путівки на оздоровлення дітей пільгових категорій та пакету документів, що підтверджує статус дитини.

За більш повною інформацією, щодо оздоровлення дітей пільгових категорій просимо звертатись до відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради (м. Лозова, м-н 1, буд. 1, каб. 12, тел. 2-22-66) з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 17.00.

Новини    201    04.01.2022     0 коментарів

Оголошення про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади консультанта  Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»  Лозівської міської ради Харківської області

1.

Найменування і місце знаходження КУ «ЦПРПП»

Повна назва: Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області

Адреса: Харківська обл., м. Лозова, мікрорайон 1, будинок 1

2.

Найменування посади та умови оплати праці

Посада – консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області

Посадовий оклад з підвищенням на 20% 8401,25 грн. (Підрозділ 2 розділу І додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України  від 30.08.2002 р. №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», додаток до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2021 року №1391 «Деякі питання становлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» з підвищенням на 10% та відповідно до пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України  від 11.01.2018 №22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» зі змінами від 10.07.2019 №695 з підвищенням на 10%.

Доплата за престижність – до 10%. ч 2 п.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 №373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних  навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування».

Доплата за вислугу років – до 30% (Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти).

Також можуть  встановлюватися надбавки та премії, передбачені чинним законодавством.

3.

Кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду

  • громадянство України;
  • володіння державною мовою;
  • вища педагогічна освіта не нижче ступеня магістра або освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста;
  • стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше п’яти років;
  • організаторські здібності, фізичний і психічний стан кандидата не повинен перешкоджати виконанню професійних обов’язків.

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, не передбачені в оголошенні.

4.

Основні посадові обов’язки

  • узагальнює та поширює інформацію з питань професійного розвитку педагогічних працівників;
  • координує діяльність професійних спільнот педагогічних працівників;
  • формує та оприлюднює на власному веб-сайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інші джерела інформації (веб-ресурси), необхідні для професійного розвитку педагогічних працівників;
  • організовує та проводить консультування педагогічних працівників, зокрема з питань:

планування та визначення траєкторії їх професійного розвитку;

проведення супервізії;

розроблення документів закладу освіти;

особливостей організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання;

впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного, інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти і нових освітніх технологій

5.

Перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, кінцевий строк і місце їх подання

  • заява про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»
  • автобіографія та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
  • копія паспорта громадянина України;
  • копія документа про вищу освіту (з додатком, що є його невід’ємною частиною) не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);
  • копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної (науково-педагогічної)  роботи не менше трьох років на день їх подання;
  • довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду;
  • заява про присутність/відсутність близьких родичів у складі конкурсної комісії.

Документи приймаються в термін з 04 до 12 січня  2022 року за адресою: Харківська область, м. Лозова, мікрорайон 1, будинок 1, поверх 1, кабінет 2

6.

Дата, місце та етапи проведення конкурсного відбору

Конкурс відбудеться 21 січня 2022 року о 10.00 за адресою: Харківська область, м. Лозова, мікрорайон 1, будинок 1, поверх 1, актова зала

Конкурсний відбір складається з таких етапів:

  • прийняття рішення про проведення конкурсу;
  • публікація оголошення про проведення конкурсного відбору на офіційних сайтах Уповноваженого органу управління КУ «ЦПРПП» та КУ «ЦПРПП»
  • прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсному відборі;
  • попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;
  • допущення/недопущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;
  • проведення конкурсного відбору;
  • визначення результатів конкурсного відбору;
  • оприлюднення результатів конкурсу.

Конкурс передбачає письмове тестування щодо визначення професійних компетентностей, розв’язання ситуаційного завдання, надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії.

7.

Прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсного відбору

Охрончук Наталія Миколаївна – директор Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області .

Телефон 0501783736

E-mail: loz.cprpp@gmail.com

Новини    174    22.12.2021     0 коментарів

   Із 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 року в українській Вікіпедії пройде щорічний конкурс статей «Вікіпедія для школи». ГО «Вікімедіа Україна» запрошує до участі шкільних в чителів, університетських викладачів та всіх охочих.
   Вікіпедія
- це не перешкода учителю, а інструмент, який може бути дуже корисним  у навчальному процесі, якщо його використовувати правильно. Щоб українські школярі,студенти, їхні батьки та педагоги могли отримати у Вікіпедії точну та перевірену інформацію на теми шкільної програми, ГО «Вікімедіа Україна» щорічно проводить конкурс «Вікіпедія для школи».
   Конкурсні категорії конкурсу у 2021
- 2022 році: всесвітня історія, географія, зарубіжна література, інформатика, історія України, математика, українська література, українська мова та фізика. Цьогоріч конкурс уперше пройде не лише у Вікіпедії, а й у сестринському вікіпроєкті - Вікіцитатах.
   Для участі у конкурсі потрібно зареєструватися в українській Вікіпедії і заповнити
анкету. У період з 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 потрібно створити чи поліпшити статті зі списку пропонованих статей. За результатами оцінювання журі організатори нагородять переможців цінними призами, а всі активні учасники зможуть отримати сертифікати участі та пам’ятні сувеніри. Детальніше про ці та інші умови конкурсу на сайті shkola.wikimedia.org.ua
   У четвер 9 грудня, вівторок 11 січня та четвер 10 лютого ГО «Вікімедіа Україна»
проведе навчальні вебінари із основ редагування Вікіпедії, також заплановані сесії відповідей на запитання учасників для педагогів та усіх охочих взяти участь у конкурсі. Реєстрація на події за посиланням.
Сторінка конкурсу у Вікіпедії
● З питаннями та пропозиціями щодо конкурсу «Вікіпедія для школи 2021
-
2022» пишіть на скриньку shkola@wikimedia.org.ua
● Про результати минулорічного конкурсу читайте у блозі ГО «Вікімедіа Україна»

Новини    219    21.12.2021     0 коментарів

Грудень – насичений святковими заходами у школах та садочках. Щоб ризики інфікування COVID-19 були мінімізовані, дотримуйтеся протиепідемічних заходів та рекомендацій, наданих МОЗ України

Окреме свято для кожного класу чи групи

Зокрема, під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється.

У випадку із дитячими садочками це правило діє аналогічно – свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.

Присутність глядачів не дозволяється

Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші члени родини, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров'я усіх учасників.

Також не варто забувати, що свято призначене саме для дітей, а їх здоров’я – є пріоритетом. Особливу увагу варто приділяти психологічному здоров’ю дітей. Адже відсутність рідних чи близьких на святі може викликати у дітей, особливо дошкільного віку, стрес. Тому, якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків чи інших членів родини, не варто її змушувати, бажано просто все послідовно роз'яснити. Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією.

Участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти

Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які б розважали дітей та брали участь у святі не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід та брати участь можуть лише співробітники закладу освіти.

Важливо, якщо ж у дитини будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, краще залишити її вдома з турботою про здоров'я та подальшим зверненням за медичною допомогою. У випадку, якщо дитина засмутилась, що пропускає свято, вдома також можна влаштувати міні святкування в ігровій формі.

Потурбуйтеся про здоров'я дітей – дотримуйтесь всіх протиепідемічних правил та заходів.

Новини    188    21.12.2021     0 коментарів

Третій  рік пілотування сертифікації вчителів початкових класів додав нові імена  педагогів з високим рівнем професійної майстерності,  які успішно пройшли усі етапи та отримали сертифікати відповідно до професійного стандарту «Вчитель початкових класів загальної середньої освіти»:

  • Лілія Іванченко (КЗ «Лозівський ліцей № 4»);
  • Марина Семеченкова (КЗ «Лозівський ліцей № 7»);
  • Наталія Моргун (КЗ «Лозівський ліцей № 7»);
  • Анна Журавель (КЗ «Лозівський ліцей № 10»);
  • Світлана Вічна (КЗ «Лозівський ліцей № 11»);
  • Лариса Невтриніс (КЗ «Панютинський ліцей»);
  • Олена Сорокіна (КЗ «Бунаківський ліцей»).

Тепер педагоги отримають щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу відповідно до обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

 

 

Новини    296    17.12.2021     0 коментарів

Чому цей конкурс необхідно пройти кожному? Це виняткова можливість перевірити рівень обізнаності дітей та підлітків щодо основних питань, які стосуються правового регулювання різних сфер суспільного життя в Україні.

Також учні зможуть поглибити знання з правознавства та дізнатися нову корисну інформацію.

Мета конкурсу: підвищення рівня правових знань школярів, сприяння формуванню правової культури та правової свідомості.

Усі учасники конкурсу гарантовано отримають нагородні документи та розробку захопливої гри «Історія розвитку прав людини».

Взяти участь: https://vseosvita.ua/olympiad/s13

Конкурс можна пройти у режимі онлайн та офлайн. Тестування триває 40 хвилин і складається з 10 запитань.

Конкурс буде корисним як мотиваційний компонент для вивчення правових дисциплін у закладах середньої освіти. Також він спонукатиме до вивчення права як окремої галузі знань у майбутньому.

Новини    161    10.12.2021     0 коментарів

Лозівський міський Центр молоді разом з Благодійним фондом "Карітас Харків" 9 грудня провели серію заходів про протидію торгівлі людьми «Торгівля людьми поруч. Обізнаність – запорука безпечного працевлаштування». Учням старших класів та студентам розповідали як убезпечити себе та своїх близьких. Молодь дізналася про види торгівлі людьми, прийоми шахраїв та з’ясувала якими методами можна перевірити роботодавця.

Координатор проекту з протидії торгівлі людьми Ігор Тридуб залучив молодь до активної бесіди та поділився власним досвідом роботи з людьми, які потерпіли від сучасного рабства.

Новини    221    29.11.2021     0 коментарів

Шановні керівники закладів освіти! Управління освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що Національне агентство з питань запобігання корупції ініціює проведення з 29 листопада до 03 грудня 2021 року в закладах загальної середньої освіти Тижня доброчесності (рекомендації щодо проведення заходу додаються).

« 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 »