Головна » Позашкільна освіта

Протягом січня – лютого 2018 року проходив обласний  етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільної освіти «Джерело творчості» у номінації «Методист – 2018».  Методисти представили власний досвід роботи у вигляді електронного портфоліо: анотацію досвіду, відомості про результативність методичної діяльності, розробки методичних технологій з повним дидактичним забезпеченням, відеозаписи науково-методичних технологій.

На підставі спільного рішення оргкомітету й журі конкурса,  методист Лозівської станції юних натуралістів Лозівської міської ради Шукалюкова Людмила Валентинівна посіла ІІІ місце. Вітаємо!

28 грудня у Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості відбулась святкова вистава «Жив-був пес» для вихованців за участю педагогів  ЛБДЮТ. Присутні отримали позитивні емоції, чудовий та святковий настрій від яскравого та цікавого дійства.

       

З 20.12 по 13.01 на Лозівській станції юних натуралістів діє виставка новорічних композицій «Замість ялинки – новорічний букет».

Виставка проводиться в рамках природоохоронної акції «Ялинка» і має за мету змінити уявлення людей, що зустріч Нового року нерозривно пов’язана з живою ялинкою, привернути увагу громадськості до проблеми знищення хвойних.

      

20 грудня на ЛСЮН відбулося  театралізоване новорічне свято із ялинкою «Новорічні сюрпризи», мета якого забезпечити дозвілля вихованців, розвивати загальну ерудицію, кмітливість, допитливість, вміння співпрацювати в командах, комунікативні навички; виховувати толерантне ставлення до оточуючих.

Дітям запропоновано зустрічі з казковими героями Дідом Морозом, Снігуронькою, Бабою Ягою, Морозко, а також веселі конкурси, змагання, зимові ігри, вікторини, загадки.

Переможці конкурсів, змагань отримали солодкі призи із рук Діда Мороза.

     

В рамках природоохоронної акції «Ялинка», (01.12 -31.12.) на ЛСЮН відбувся екологічний захід «Мандрівка хвойним лісом», мета якого ознайомити з представниками хвойних рослини України, привернути увагу вихованців до проблеми знищення хвойних; розвивати почуття особистої відповідальності за охорону навколишнього середовища. привернення уваги громадськості до проблеми знищення хвойних; сприяти проведенню широкої просвітницької роботи щодо охорони та збереження хвойних.

Захід проводила керівник гуртка Богуславська С.М.

Дітям запропоновано «мандрівку» із зупинками: «Ялина», «Сосна», «Ялівець», на яких проводились екологічні ігри «Павутинка», «Чарівний клубочок»; ігрові вправи: «Відгадай дерево», «Уяви себе сосною», «Створи композицію», а також рухливі ігри, загадки, вікторини. В підсумку заходу вихованці визначили своє відношення щодо традиції використання живої ялинки в новорічні свята: більшість за штучні ялинки та композиції із гілочок.

  

Якщо ваша дитина ще не знає, що таке випалювання, то рекомендуємо обов’язково познайомити її з цим видом творчості.

Випалювання — це справжня творчість, у якому з’єднуються і малювання і створення унікального виробу. Причому, для різних за віком дітей є різні за складністю ескізи та малюнки для випалювання. Найголовніше, щоб дитина могла тримати в руці ручку випалювача і пам’ятала про те, що вона гаряча.

В технічній творчій майстерні центру молоді Управління освіти, молоді та спорту міської ради проходять заняття з випалювання по дереву для дітей два рази на тиждень.

На початку листопада фахівці центру молоді організували та провели конкурс для дітей з випалювання по дереву. У конкурсі взяли участь діти, які відвідують заняття з випалювання в майстерні.

Фахівці привітали юних талантів та оголосили оцінку робіт кожного учасника, переможці отримали подарунки. Фахівці висловили щиру подяку дітям за активну участь в конкурсі.

Випалювання по дереву виховує у дітей увагу, акуратність і посидючість. Крім того, він розвиває уяву, розкриває творчий потенціал. Виготовляючи предмети для дому і подарунки рідним своїми руками, кожна дитина відчує себе індивідуальністю, творчою особистістю.

Подібні заняття з дітьми, безсумнівно, приносить масу приємних вражень, а також вчать цінувати час і свою працю. Відмінний настрій неодмінно надихне дитину на нові творчі ідеї та подвиги.

09 листопада 2017 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради в Лозівському училищі культури і мистецтв було організовано профілактичну бесіду за темою: «Здоров’я жінки». З дівчатами училища бесіду провела лікар акушер-гінеколог Лозівської міської лікарні Чернова Ольга Вікторівна. Метою зустрічі була популяризація здорового і безпечного способу життя серед молоді.

Ольга Вікторівна розповіла дівчатам про особисту гігієну, ранню вагітність та інфекційні хвороби, які передаються статевим шляхом, методи контрацепції. Дівчата задавали лікарю питання, які їх хвилюють.

Сподіваємось, що отримана інформація допомогла дівчатам зрозуміти, що їхнє здоров’я та майбутнє залежить виключно від них самих та від способу їхнього життя. 

02 листопада 2017 року в рамках місячника здорового способу життя в юнацькій бібліотеці відділу культури Лозівської міської ради, спільно з фахівцями центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було організовано профілактичну бесіду за темою: «Здоров’я – цінність нашого життя». З учнями 7 класу Лозівської загальноосвітньої школи № 3, бесіду провів лікар-епідемолог Лозівської міськміжрайонної філії Харківського обласного Лабораторного центру МОЗ України Дмитренко Павло Петрович. Метою зустрічі було формування в учнів відповідального ставлення до власного здоров'я та здоров'я оточуючих, як до найвищої індивідуальної та суспільної цінності.

Лікар розповів учням про найпоширеніші вірусні захворювання та основні способи профілактики. Хвороби, які викликаються вірусами, легко передаються від хворих здоровим і швидко поширюються. Для профілактики захворювань необхідне комплексне харчування, фізична активність та частіше бувати на свіжому повітрі. Павло Петрович зауважив, що здоровий спосіб життя - це сукупність певних правил, дотримуючись яких, людина довше може залишатись енергійною та здоровою. Під час бесіди учні задавали багато питань, на які вони отримали вичерпні відповіді.

Здоров’я — це найвище благо, дароване людині природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим.

  

18 жовтня 2017 року в Лозівському будинку дитячої та юнацької творчості пройшли святкові заходи з нагоди 60-річчя від дня запуску першого у світі штучного супутника. 4 жовтня 1957 року відбулася колосальна в історії людства подія. Лідери Лозівської міської ради старшокласників «Нова хвиля» зустрілись із членом міської ради ветеранів М.П.Карасюком та підполковником запасу ракетно-повітряних сил А.В.Сапецьких. Анатолій Веніаминович відслужив 17 років на космодромі Байконур. Своїм досвідом розвитку космонавтики і поділився він зі старшокласниками, принісши із собою ряд фото- та відеоматеріалів. Захід супроводжували творчі виступи вихованців закладу.

   

11 жовтня 2017 року на ЛСЮН відбулася конкурсно-ігрова програма «Козацькі перегони», який провела керівник гуртка Богуславська С.М.

Мета: формування почуття патріотизму, національної свідомості, гордості за свою Батьківщину. Ознайомлення з традиціями і звичаями українського козацтва, сприяння осмисленню себе як частинки українського народу, розвиток почуття гордості за минуле нашої країни, кмітливості, спритності. Виховання поваги до українських захисників землі та історичного минулого своєї держави.

Дітям запропоновано розповідь про свята День захисника України, християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці – заступниці козацтва; конкурси: «Мудрий козак», «Наша мова калинова», «Справжній козак», «Забіг на конях», «Перетягування канату», «Козацькі прізвища», «Підземний хід», вікторини «Найрозумніший козак», «Козацька слава» (мозковий штурм).

По закінченню свята  нагороджено переможців конкурсів.

Найспритніших та найкмітливіших учнів нагороджено медалями «Справжній козак».

  

Будь-хто з нас хоча б раз був у дитячому таборі в дитинстві. Для кожного - це незабутній відпочинок з масою яскравих вражень, спогадів та друзів. На кілька тижнів родиною стає загін та вожаті. Разом з дітьми вони переживають радощі перемоги у спортивних змаганнях, ейфорію від творчих виступів, щастя від співу веселих пісень, відпочинок. Тому надзвичайно важливо, щоб вожаті знали, як згуртувати дітей, розважити, кожного зрозуміти, кожному догодити, а також, дуже важливо, достукатись до кожного маленького сердечка.

10 жовтня 2017 року в Харківському обласному центрі молоді нагородили «Кращих вожатих 2017», які були учасниками «Школи вожатих» в містах обласного значення та працювали в літніх закладах оздоровлення та відпочинку. Отже на зльоті вожатих м. Лозову представляли двоє: Чесноков Валерій та Акопян Анна. Вожаті ділилися враженнями, корисними порадами та цікавими розповідями, які трапилися з ними під час літнього працевлаштування. Всі учасники заходу отримали грамоти та статуетки «Кращий вожатий 2017» від Харківського обласного центру молоді.

Бажаємо молоді й надалі активно приймати участь в різних заходах, проектах, програмах для підвищення свого рівня обізнаності, розвитку та самовдосконалення.

Кожен понеділок,середу та п’ятницю у Центрі молоді проходять безкоштовні тренування з брейкдансу з 15:00 до 17:00.

На тренування приходять діти та підлітки віком від 7 до 24 років, які тренуються разом у одному залі і допомагають одне одному набувати індивідуальний досвід в тренуваннях. Кожен з танцівників центру має змогу брати участь у змаганнях з брейкдансу, які проходять у нашому місті та в інших містах країни. Вихованці тренувань з брейкдансу відвідують всеукраїнські та міжнародні змагання, деякі з танцівників являються переможцями багатьох фестивалів та гідно представляють наше місто на українській та міжнародній танцювальній арені!

Відчули себе справжніми мафіозі та поліцейськими.  13 серпня 2017 року у Лозівському міському Центрі молоді пройшла гра у «Мафію».

Мафія - це командна психологічна покрокова рольова гра з детективним сюжетом, суть якої полягає у тому, щоб за допомогою дедукції та логіки вичислити хто з гравців отримав роль мафіозі, а хто – поліціанта. Гра розвиває уявлення, інтуїцію, логіку та уважність.

На початку присутні ознайомилися з правилами гри та всіма нюансами, потім зіграли пробний раунд, і вже навчившись, розпочали справжню гру. Учасники влаштовували справжні дебати, намагаючись вирішити, хто ж насправді є мафією. З кожним раундом з гри вибував один учасник. Наприкінці стало зрозуміло, що перемогу не отримала жодна команда – в грі залишився один поліціант та один мафіозі. 

Активісти "Нової хвилі" та педагоги Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості разом з керівником автовокзалу Юрієм Стосенко оновили "Патріотичний паркан" біля міського автовокзалу. Акцію приурочено до Дня міста.

Учнівська молодь Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості 12 серпня 2017 року відзначила Всесвітній День молоді трудовим десантом, упорядкувавши клумбу біля будівлі, де знаходяться спілки учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців… Прибрано бур’яни, суху поросль, сміття. За результатами роботи вихованцями гуртка «Дитяче телебачення» монтується відеоролик.

« 1 2 3 4 5 6 »