Головна » Позашкільна освіта

12 лютого до 31 річниці виведення військ з Афганістану відбувся фестиваль інсценованої пісні «Ти – вічний біль, Афганістан» за участю представників спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), військового комісаріату, військової частини А-3010. Учні закладів освіти та студенти Вищого коледжу мистецтв привітали воїнів інтернаціоналістів і подарували їм гарний настрій. Голова спілки воїнів інтернаціоналістів Сергій Слєпцов вручив почесні грамоти від імені генерала-майора Сергія Червонописького голови Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) начальнику Управління освіти, молоді та спорту Вікторії Урванцевій та директору будинку дитячої та юнацької творчості Інні Жуковій за військово-патріотичне виховання молоді. Зі словами вдячності до молоді громади звернувся полковник у відставці, ковалер ордену червоної зірки Вячеслав Євсюков, який на завершення продекламував свої вірші.

8 лютого 2020 року команда вихованців гуртка «Кікбоксинг» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради у складі 19 чол. взяла участь І етапі Кубку України з кікбоксингу, що відбувся у Харкові. За підсумками боїв, 12 вихованців вибороли І призове місце (золоті медалі), 5 вихованців – ІІ призове місце (срібні медалі). Загальнокомандне місце – друге! Вітаємо команду та тренера Полевикова Володимира Миколайовича, бажаємо подальших перемог і звершень!

06 лютого 2020 року в Лозівському вищому коледжі мистецтв відбулася зустріч студентів з лікарем – фтизіатром обласного протитуберкульозного диспансеру. Зустріч було організовано фахівцем Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту.

Лікар розповіла про симптоми туберкульозу, про способи запобігання хвороби, навела цікаві історичні факти та вражаючі життєві приклади. Також було наголошено на необхідності проходження усіма флюорографії як методу профілактики туберкульозу, дотримуватись засад здорового способу життя та формувати позитивні звички.

В грудні 2019 року в Києві відбувся Всеукраїнський дитячий фестиваль мистецтв «Лавина талантів». Захід пройшов за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України. Звання лауреатів І премії вибороли вокалісти гуртка «Вокальне мистецтво» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради Кулакова Кіра та Гензель Крістіна (дует «Мандаринки»). Керівник гуртка – Коляда Альона Василівна. Вітаємо дівчат та їх педагога з високим досягненням та бажаємо подальших перемог!

Лозівська молодь відсвяткувала Новий рік супергеройською вечіркою. На учасників заходу чекала тематична яскрава фотозона, безліч конкурсів, під час проходження яких відзначались геройські вміння, креативні здібності та гострий розум. За перемогу в конкурсах молодь отримала блокноти з емблемами героїв, різні смачні сюрпризи та новорічні аксесуари. Також привітати своїх друзів завітали танцювальні кавер-групи та юна співачка. Вечірка продовжилась святковою дискотекою.

Відповідно до протоколу засідання організаційного комітету II етапу Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2019 році від 13.12.2019 р. № 3, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 24.12.2019 № 1626, навчальна програма з позашкільної освіти військово-патріотичного напряму «Почесна Варта», автором якої є директор Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради Жукова Інна Станіславівна, визнана лауреатом конкурсу.

15 грудня 2019 року в Харкові відбувся Всеукраїнський фестиваль хореографічного мистецтва «Країна чудес». Зразковий ансамбль танцю «Веснянка» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості виборов ІІ призове місце в старшій віковій категорії. Хореографи – Спичак О.В., Чернявська І.І., Бодрова А.А. Вітаємо колектив педагогів, вихованців та батьків ансамблю та бажаємо нових перемог!

На сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінгу, адже із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей.

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» у Лозівському Центрі молоді був проведений творчий конкурс малюнка «Булінг очима молоді!», де діти на папері спробували передати власне бачення проблеми, втілили в художніх образах, як виглядає ображена чи принижена дитина.

За результатами голосування журі переможцями конкурсу стали:

  • Горгуновська Анжеліка, учениця ЛНВК № 8;
  • Федорченко Дар’я, Уваренко Валентина, учениці ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ»;
  • Ніценко Іра, учениця ЛЗОШ № 12;
  • Колубатко Марія, учениця ЛЗОШ № 12.

Усі переможці отримали дипломи та цінні подарунки.

09.12.2019 року в гуртожитку Лозівського центру професійної освіти фахівцем Лозівського Центру молоді було проведено відео-лекторій з елементами бесіди «Я не боюсь сказати…». Під час бесіди було відзначено, що не всі жінки знаходять відвагу звернутись по допомогу до фахівців, адже сором, відчай, почуття провини – саме такі емоції супроводжують жінку, яка стала жертвою насилля з боку своїх близьких (партнера, чоловіка, батька, вітчима тощо).Нажаль, багато жінок сприймають насильство тільки як щось таке, що залишає синці й сліди на тілі, для учасниць бесіди було наголошено, що насильство може мати і психологічні прояви, моральне знущання тощо.

«Знати про ВІЛ необхідно кожному!»- під такою егідою 3 грудня у ліцеї №1 пройшла профілактична гра «Маршрут безпеки», організована фахівцем Центру молоді. В ній взяли участь школи мікрорайону. Гра складалася з п’яти локацій, на кожній з яких хлопці та дівчата виконували різні завдання. За першим столиком гравці з’ясовували шляхи передачі ВІЛ, спростовували міфи, за другим – відповідали на питання щодо ВІЛ. Ментор цієї локації розповідав, як можна заразитися інфекцією, та пояснював, що відповідальність за своє здоров’я кожен несе самостійно. Наступна локація навчала толерантному відношенню до людей з ВІЛ, та пояснювала, що ВІЛ-позитивна людина може жити звичайним життям. Четверта станція «Твоє життя – твій вибір» навчала самостійно приймати правильні рішення та виходити з критичних ситуацій. Остання локація була присвячена захисту від ВІЛ, ІПСШ та засобам контрацепції. Тут молодь дізналася як може безпечно захистити себе від захворювань, та які засоби контрацепції краще ніколи не використовувати, бо вони можуть зашкодити здоров’ю.

Перемогла у грі команда школи № 12, друге місце посіла школа № 7, третє - 1 ліцей. Переможцям дісталися цінні подарунки, всі гравці отримали дипломи учасників.

28.11.2019 року в Лозівському вищому коледжі мистецтв фахівцем Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було організовано виховний захід, на який було запрошено лікаря – гінеколога Яценко Олену Олександрівну. Лікар наголосила студентам, що рання статева активність значно збільшує ймовірність інфікування інфекціями, що передаються статевим шляхом, а також ВІЛ/СНІДу. Обговорили сучасні методи контрацепції і те, що їх використання значно знижує ризик настання вагітності і зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом. Багато захворювань мають невиражені симптоми, що посилюють небезпеку їх непомітного переходу в хронічну форму. Вчасно не вилікувані інфекції можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, у тому числі до безпліддя. Дівчата з інтересом прослухали бесіду та мали змогу отримати відповіді на свої запитання. Лікар неодноразово наголошувала на тому, що необхідно піклуватися про своє здоров’я, регулярно проходити медичні обстеження та, в разі необхідності, звертатися за допомогою до фахівців.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 27 листопада 2019 року у Лозівському будинку дитячої та юнацької творчості відбулась конференція лідерів міської ради старшокласників, присвячена цій болючій темі.

В ній взяли участь фахівці установ, причетних до виховної превентивної роботи:

- Карпенко Т.В., начальник відділу координації соціальної роботи УПСЗН;

- Гаврилов М.О., старший інспектор з ювенальної превенції;

- Діденко С.А., спеціаліст Служби у справах дітей Лозівської міської ради;

- Приліпко О.В., старший інспектор Лозівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр апробації» в Харківській області;

- Басалаєва Д.В., головний спеціаліст Служби у справах дітей Лозівської міської ради.

Старшокласники стали учасниками корисного діалогу з питань протидії різних видів насильства, отримали інформаційні буклети, взяли участь у тематичному анкетуванні.

З 4 по 8 вересня 2019 року в Харкові відбувся ХІ Міжнародний дитячий медійний фестиваль у Харкові, учасниками якого у цьому році стали представники 98 країн, Серед них – вихованці гуртка Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради, лідери Лозівської міської ради старшокласників «Нова хвиля», Селіванов Олександр, Ткаченко Тетяна та Тетяна Рогова. Активісти Лозової вже вчетверте стають учасниками фестивалю, набираючи професійного досвіду та вдосконалюючи свої знання. Конкурсні покази, тренінги, творчі завдання, майстер-класи, політ на літаку, спілкування з цікавими людьми - все це стало складовими загального незабутнього враження від заходу. Підготувала команду до виступу – педагог Коновалова Олена Василівна, супроводжувала лідерів – випускниця гуртка ЛБДЮТ Носенко Ярослава, журналіст за фахом. Нових успіхів та цікавих, результативних ідей вам, невтомні медійники!

16 травня на ЛСЮН відбувся захід «Екологічний бумеранг», який провела керівник гуртків Ірза Н.М.

Форма проведення заходу – інтелектуальна, екологічна гра.

Мета заходу: систематизація та узагальнення знань дітей про навколишній світ; ознайомлення з  наслідками діяльності людини в навколишньому середовищі; залучення  учнів до обговорення та осмислення екологічних проблем на нашій планеті.

Вихованцям запропоновано інтелектуальні конкурси, ігри, вікторини: «Тривога», «Юні знавці природи», Ерудит», «Хто я?», «Картинна галерея», «Сліпий ботанік», «Хто зайвий?», «Що зайве?»

Захід сприяв розвитку позитивних людських якостей, логічного мислення, пізнавального  інтересу; формуванню екологічного стилю мислення; набуттю навичок і досвіду вирішення екологічних проблем.

Вихованці показали  розуміння цінності природи, особистої відповідальності за стан навколишнього середовища, бажання вести роз’яснювальну роботу з екології.

Захід «Екологічний бумеранг» - заключний в 2018/2019 навчальному році. Вихованців - переможців конкурсів, виставок, природоохоронних акцій  нагороджено грамотами та цінними подарунками.

7 квітня 2019 року Зразковий ансамбль танцю «Веснянка» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості взяв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв "Kyiv Art Fest", що відбувся у м.Київ. Колектив виборов два І місця у старшій та середній вікових категоріях. Хореографи ансамблю – Бодрова А.А., Спичак О.В. Вітаємо та бажаємо подальших успіхів!


« 1 2 3 4 5 6 »