Головна » Позашкільна освіта
Вихованці гуртка «Вокальне мистецтво» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Ступак Злата та Ворошилова Анна взяли участь у ХII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв “Зоряна Брама”, що відбувся у Києві. Дівчата отримали дипломи лауреатів 3 премії, а керівник гуртка Коляда Альона Василівна – подяку за підтримки Міністерства освіти і науки України за високий рівень підготовки вокалісток

24 січня 2019 року на Лозівській станції юних натуралістів відбувся екологічний захід
«Індустрія розваг та порушення прав тварин», який провела керівник гуртка Гавриленко Г.В.
Мета заходу: ознайомити з порушенням прав тварин, яких використовують в індустрії розваг, законодавством України щодо жорстокого поводження з тваринами; виховувати гуманне, відповідальне ставлення, співчуття до тварин, які задіяні в цирках, дельфінаріях, фотобізнесі.
Дітям запропоновано: розповіді та загадки про тварин, розв’язання ситуативних задач, ігри «Вгадай тварину», «Бій півників», «Морські тварини-артисти», «Фото на пам'ять»
Вихованці показали розуміння необхідності захищати та охороняти тварин, виховувати в собі повагу до живих істот, бажання своєчасно прийти їм на допомогу.

20 грудня на Лозівській станції юних натуралістів відбулося свято з ялинкою «Новорічна казка»,  яке провела методист Шукалюкова Л.В.

Захід сприяв проведенню різноманітного дозвілля, удосконаленню творчих здібностей вихованців, розвитку фантазії, естетичних смаків, ініціативи, самодіяльності.

Вихованцям запропоновано: зустріч з казковими героями Зимою, Чарівницею, Поштаркою, Чортом,  Новим роком; веселі ігри,  конкурси, забави біля ялинки; нагородження переможців міських та обласних виставок, акцій, конкурсів.

  

Кожного року, починаючи з 2009, у Всеукраїнському конкурсі "Я - журналіст" візначають творчо обдарованих дітей з усіх областей України. Цей конкурс був створений, аби підтримати молодь, яка цікавиться та має здібності до професії журналіста. Організатором є Видавничій дім "ОГО", безпосередньо конкурс проходить за підтримки Острозької академії та Національної спілки журналістів України.

Цього року було надіслано 850 робіт, з них члени журі обрали накращих у трьох номінаціях - "Стаття","Фото" та "Відео". Нагородження ппроходило в місті Києві, у Національній спілці журналістів України. Серед переможців була активістка Лозівської міської ради старшокласників «Нова хвиля» Лозівського БДЮТ - голова ради старшокласників та вихованка гуртка "Дитяче телебачення " - Тетяна Ткаченко. Вона посіла II місце у номінації "Відео". До речі, зі слів організаторів, вона була першою із всієї Харківської області, хто ввійшов до списку переможців за всі роки проведення конкурсу.

Вітаємо Тетяну та її керівника Діденко Олену Сергіївну!

  

Кожен іноді мріє стати чарівником чи доброю феєю, і саме з цією метою 13 грудня в гуртожитку Лозівського професійного ліцею був проведений майстер-клас з виготовлення «чарівного» чобітка. Учасникам заходу було запропоновано зшити та задекорувати чобіток, наповнити його солодощами.

Дівчата старанно обирали кольори фетрового текстилю, приміряли різноманітні дзвіночки, бантики та стрічки. Деякі, навіть, прикрасили вироби  стразами та фольгованими голографічними зірками. Майстер-клас проходив в дружній атмосфері, адже кожна відчувала себе чарівницею, а ще, добрі справи зігрівають серця і душі. А напередодні дня Святого Миколая «чарівні» чобітки знайдуть своїх маленьких власників.

   

Ансамбль танцю «Веснянка» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради у 2018 році підтвердив почесне звання «Зразковий художній колектив» (наказ Міністерства освіти і науки України від 28.09.2018 № 1035).

27 вересня відзначається Всесвітній День туризму. Вихованцями гуртка «Пішохідний туризм» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості, що функціонує в ЛЗОШ І-ІІІ ст.№ 11, організовано ряд пізнавальних туристсько-краєзнавчих заходів, направлених на популяризацію туризму. Вихованці вдосконалили знання з історико-культурної спадщини України, з правил користування туристським спорядженням, особливостями походів.

 Також протягом вересня в закладах освіти проведено дні Здоров'я, під час яких відбулись краєзнавчі теренкури, пішохідні прогулянки за певними, розміченим маршрутами; тренування зі спортивного орієнтування,  ознайомлення з правил використання  групового та особистого спорядження для туристської подорожі; розведення багаття, приготування їжі тощо.

21 серпня 2018 року активісти Лозівської міської ради старшокласників «Нова хвиля» та педагоги Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості    продовжили розпочату 3 роки тому соціальну акцію по облаштуванню міста «Патріотичний паркан» та  облаштували зупинку в центрі селища Панютине яскравою «петриківкою». Акція присвячена 27-ій річниці  Незалежності України, річниці визволення Лозівщини від нацистів та є подарунком  майбутній новій об'єднаній територіальній громаді.

30 липня 2018 року світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Активісти Лозівської міської ради старшокласників "Нова хвиля" Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості разом з координаторами Жуковою І.С. та Діденко О.С. долучились до всеукраїнської акції "Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно", організатором якої стали працівники управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради. Лідери розповсюджували інформаційні буклети та спілкувалися з ровесниками на відповідну тему.

16 травня на Лозівській станції юних натуралістів відбувся підсумковий захід «Екологічний калейдоскоп», який провела методист Шукалюкова Л.В.

Мета: Систематизувати та узагальнити знання дітей про навколишній світ, формувати  основи екологічної культури; розвивати почуття особистої відповідальності за стан навколишнього середовища, творчі здібності; виховувати толерантність,культуру спілкування.

Захід проводився в три етапи:

І – інтелектуальний. На цьому етапі  вихованці  мали можливість заробити бали за допомогою своїх знань, взявши участь в інтелектуальних іграх, конкурсах, вікторинах, аналітичних вправах: «Відгадай тварину за ознакою», «Народна мудрість»,  «Знавці лікарських рослин», «Екологічні ситуації».

ІІ – розважальний. Вихованцям запропоновано: рухливі ігри-конкурси «Солодкі перегони», «Переправа», «Спритний рибак», «Веселі капелюхи»; ігри «Хто я?», «Перевертні», «Хто зайвий? Що зайве?

ІІІ – нагородження грамотами ЛСЮН вихованців, активних учасників природоохоронних  та трудових акцій.

Учасники заходу обміняли зароблені в конкурсах бали на товари, в імпровізованому «магазині».

   

Керівник гуртка «Кікбоксинг» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості введений до національної збірної команди України з таїландського боксу Муей Тай у якості тренера. З 24 квітня по 08 травня 2018 року він бере участь навчально-тренувальному зборі із спеціальної підготовки національної збірної команди України до чемпіонату світу серед дорослих, що відбудеться в Мексиці у травні 2018 року. Бажаємо успіхів тренеру та його вихованцю, лозівчанину Василю Сорокіну.

25 квітня на ЛСЮН відбувся виховний захід «Школа ввічливих наук», який провела керівник гуртка Ірза Н.М.

Мета: узагальнити знання вихованців про правила поведінки вдома, в школі, в громадських місцях; виховувати ввічливість, чемність, доброзичливість.

Захід проводився в формі пізнавальної гри. Вихованцям запропоновано «уроки ввічливості» та «веселі перерви» з іграми та цікавими завданнями.

  

21 квітня керівник гуртка "Естрадний вокал" Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Діденко Олена Сергіївна взяла участь у першому Міжнародному конкурсі сучасного мистецтва «Art Prima Fest», який проходив у місті Харків. У конкурсі брали участь близько 40 учасників з України, Тунісу, Китаю, Грузії, Молдови та Індії. У номінації "Естрадний вокал. Профі" Діденко О.С. виборола звання лауреата I ступеню.

27 березня 2018 року в міському Палаці культури відбувся творчий звіт ансамблю танцю «Веснянка» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості на підтвердження звання «Зразковий». До міста завітала авторитетна приймальна комісія  у складі:

  • Олена Олексіївна Чепурна, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації;
  • Раїса Олександрівна Галенко, художній керівник народного художнього колективу  «Ансамбль танцю «Щасливе дитинство» Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької, заслужений працівник освіти України;
  • Наталія Олександрівна Ярковська, викладач Комунального закладу ««Харківський вищий коледж мистецтв.

Особливу підтримку та допомогу у проведенні заходу надали:

  • Вікторія Миколаївна Урванцева, начальник Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради;
  • Алла Валеріївна Михайлова, начальник відділу культури Лозівської міської ради.

Дякуємо всім причетним за допомогу та бажаємо колективу визнання та підтвердження звання на Всеукраїнському рівні!

На Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зоряне сяйво», який відбувся 18 лютого у місті Дніпро, керівник гуртка «Естрадний вокал» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Олена Сергіївна Діденко  виборола диплом лауреата ІІ ступеня.

Вітаємо та бажаємо  подальших яскравих виступів та перемог!

« 1 2 3 4 5 6 »