Головна » Дошкільна освіта
Дошкільна освіта    523    14.04.2017     0 коментарів

14 квітня 2017 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №8 «Дзвіночок» Лозівської міської ради Харківської області відбувся показовий день цивільного захисту для посадових осіб ЦЗ дошкільних навчальних закладів міста за темою: «Пожежа та причини її виникнення». У заході взяли участь представники Управління освіти, молоді та спорту, 24 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності м. Лозова , посадові особи з питань ЦЗ дошкільних навчальних закладів міста, дитячі та педагогічні колективи.

Мета заходу:

  • Удосконалення у дорослих та дітей умінь, навичок грамотно і чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для збереження свого життя та здоров’я, надання першої долікарської само - і взаємодопомоги
  • Відпрацювати злагодженості дій сил цивільного захисту ДНЗ під час надзвичайних ситуацій
  • Формування і розвиток у дітей морально-психологічних якостей: сміливості, витримки, ініціативи, кмітливості, взаємовиручки, мужності, відваги

Завдання:

  • Закріпити теоретичні знання та практичні навички дітей та працівників дошкільного навчального закладу щодо дій за планом реагування на надзвичайній ситуації
  • Визначити готовність структурних ланок ЦЗ до виконання завдань за своїм призначенням
  • Практично перевірити здатність працівників закладу діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту, вміння надавати першу долікарську допомогу
Дошкільна освіта    499    12.04.2017     0 коментарів

12 квітня 2017 року на базі Панютинського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 «Барвінок» м. Лозова Харківської області проведено засідання круглого столу для керівників музичних  дошкільних навчальних закладів за темою: «Ігрова діяльність дітей на музичних заняттях – ключ до гармонійного розвитку дитини».

Мета заходу: Підвищити рівень професійної компетентності керівників музичних з питань ігрової діяльності дітей на музичних заняттях.

Завдання:

  • Активізувати знання про структуру та види музично-дидактичних ігор.
  • Формувати пріоритетні цінності в поєднанні навчання та гри.

Налаштувати педагогів на впровадження інтерактивних форм роботи у музичній діяльності.

Дошкільна освіта    649    11.04.2017     0 коментарів

11 квітня 2017 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №11 «Берізка» Лозівської міської ради Харківської області відбувся семінар для завідувачів ДНЗ на тему: «Взаємодія дошкільного навчального закладу та сім’я з питань патріотичного виховання дошкільників».

Форма проведення: метод позиційного аналізу, моделювання взаємодії.

Мета заходу: обґрунтування сучасних підходів до управління процесом виховання у ДНЗ, сприяння посиленню взаємодії дошкільного закладу та сім’ї, упровадженню дієвих форм співпраці з батьками.

Завдання:

  • Розкрити необхідність посилення взаємодії дошкільного навчального закладу та сім’ї з питань патріотичного виховання дошкільників
  • Розробити та презентувати ключові позиції освітньої моделі щодо взаємодії  дошкільного навчального закладу та сім’ї з питань патріотичного виховання дошкільників
Дошкільна освіта    463    07.04.2017     0 коментарів

Відповідно до законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний навчальний заклад, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305, Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30.01.2015 №67, наказу Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області від 15.02.2017 № 102 «Про проведення атестаційної експертизи Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №9 «Перлинка» Лозівської міської ради Харківської області у термін з 20 березня по 31 березня 2017 року проведена державна атестація Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 9 «Перлинка» Лозівської міської ради Харківської області.

На підставі висновку атестаційної комісії від 31.03.2017 року протокол №2, наказу Управління освіти, молоді та спорту від 07.04.2017 року № 192 «Про результати державної атестації Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №9 «Перлинка» Лозівської міської ради Харківської області» встановлено: Лозівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №9 «Перлинка» Лозівської міської ради Харківської області визнано атестованим. Право на надання дошкільної освіти підтверджено.

Дошкільна освіта    501    03.04.2017     0 коментарів

29.03.2017 у м. Києві відбувся Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Шляхи оптимізації взаємодії педагогів дошкільних навчальних закладів і батьків вихованців у реалізації проекту «Афлатот» за участю начальника відділу дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України − Тамара Панасюк, координатора програми «Афлатот», менеджера Програми Афлатун в Європі – Сесиль Дуайен, головного спеціаліста відділу дошкільної освіти МОН України − Олена Швачова та педагогічних працівників усіх регіонів України.

Мета семінару – визначення теоретичних аспектів налагодження співробітництва з батьками та обмін досвідом щодо взаємодії педагогів з родиною в рамках проекту «Афлатот».

Харківщину представляла вихователь-методист Лозівського дошкільного навчального закладу (ясел-садка) №8 «Дзвіночок» Лозівської міської ради Харківської області Олена Білошниченко, заклад якої два роки поспіль є учасником Міжнародного проекту соціальної, фінансової освіти дітей 3-6 років «Афлатот».

Дошкільна освіта    858    20.03.2017     0 коментарів

20 березня 2017 року відповідно до частини 3 статті 40 Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту»,  на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 30.01.2015 № 67 «Про затвердження Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх,позашкільних навчальних закладів», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.02.2015 за № 173/26618, наказу Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області від 15.02.2017 №102 "Про проведення  атестаційної  експертизи Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №9 «Перлинка» Лозівської міської ради  Харківської області", з метою забезпечення державного контролю за діяльністю навчальних закладів та планового проведення державної атестації відбулась відкрита публічна презентація діяльності Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №9 "Перлинка" Лозівської міської ради».

У музичній залі навчального закладу зібралися разом голови батьківських комітетів вікових груп ДНЗ, педагогічний колектив дошкільного закладу, члени експертної комісії, на чолі з заступником начальника Управління освіти, молоді та спорту Музикою В.М.

Під час публічного виступу завідувач ЛДНЗ №9 Кучеренко В.І. проаналізувала діяльність дошкільного навчального закладу за останні 5 років. Колективом закладу була обрана цікава форма презентації своєї роботи, що дозволило в повному обсязі наочно висвітлити основні напрямки та досягнення у діяльності дошкільного закладу.

Керівник експертної комісії, Володимир Миколайович Музика, у своїй доповіді зупинився на процесі створення умов для функціонування ЛДНЗ №9 «Перлинка» за аналізований період та окреслив завдання, що стоять перед членами експертної комісії відповідно до змін у Порядку державної атестації навчальних закладів – це визначення відповідності навчального закладу державному стандарту дошкільних навчальних закладів, забезпечення надання якісної дошкільної освіти за визначеними напрямками діяльності навчального закладу відповідно до робочої програми.

Відкрита публічна презентація діяльності Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №9 «Перлинка».
Дошкільна освіта    542    03.03.2017     0 коментарів

02 березня 2017 року в Лозівському ДНЗ №3 «Чебурашка» проведено семінар-практикум для вихователів груп молодшого дошкільного віку за темою «Створення умов для формування у дітей дошкільного віку гуманного ставлення до оточуючих».

Під час семінару вихователі ознайомились з досвідами роботи вихователя Ворожейкіної Н.О. щодо впровадження в практику роботи проекту «Я – частинка великого світу» та вихователя Сосник О.А. за темою:«Володіння внутрішньою мовою як механізмом емоційного ставлення та моральної саморегуляції».

Дошкільна освіта    759    24.02.2017     0 коментарів

Протягом січня-лютого 2017 року було проведено перший (міський) тур обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини».

Спільним рішенням організаційного комітету та журі від 24 лютого 2017 року визначено переможців та лауреатів першого (міського) туру конкурсу.

Переможцями першого (міського) туру конкурсу визнано:

  • Шмид Світлану Михайлівну, вихователя ДНЗ № 6 «Посмішка» в номінації «Вихователь груп загального розвитку»,
  • Каменюку Наталію Олексіївну, вчителя-логопеда ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу № 11 «Берізка» в номінації «Вихователь груп компенсуючого типу»,
  • Пінчук Віту Віталіївну, вихователя-методиста (ясла-садок) № 7 «Золотий півник» в номінації «Вихователь-методист».

Лауреатами першого (міського) туру конкурсу стали:

  • Ворожейкіна Надія Олександрівна, вихователь  ДНЗ (ясла-садок) № 3 «Чебурашка»;
  • Григоренко Вікторія Вікторівна, вихователь-методист  ДНЗ (ясла-садок) № 6 «Посмішка».

З результатами ІІ (практичного) етапу першого (міського) туру обласного конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Кращий вихователь Харківщини» у 2017 році можна ознайомитись тут.

Дошкільна освіта    471    22.02.2017     0 коментарів

21 та 22 лютого 2017 року у ІІ (практичному) етапі міського туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» взяли участь конкурсанти із ДНЗ №6 вихователь-методист Григоренко В.В. та вихователь груп загального розвитку Шмид С.М.

Під час проведення практичних заходів педагоги мали змогу продемонструвати фахову, методичну та психолого-педагогічну компетентність, особистісні якості.

Дошкільна освіта    515    17.02.2017     0 коментарів

17 лютого 2017 року розпочався ІІ (практичний) етап міського туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини». У практичному етапі візьмуть участь конкурсанти: Каменюка Н.О. (ДНЗ №11), Шмид С.М.(ДНЗ №6), Ворожейкіна Н.О. (ДНЗ №3), Пінчук В.В.(ДНЗ №7), Григоренко В.В. (ДНЗ №6).

Першою продемонструвала на практиці свій рівень педагогічної майстерності та власні педагогічні надбання вчитель-логопед ДНЗ№11 Каменюка Наталія Олексіївна.

Дошкільна освіта    530    17.02.2017     0 коментарів
16 лютого 2017 року в Управлінні освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради відбулося засідання журі І (міського) туру обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини». З результатами І (теоретичного)етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.
Дошкільна освіта    574    13.02.2017     0 коментарів

13 лютого 2017 року в Управлінні освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради відбувся перший (теоретичний) етап міського туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини». В конкурсі взяли участь 2 вихователя-методиста та 4 вихователя із п’яти дошкільних навчальних закладів міста.

Учасники конкурсу представили членам журі свої педагогічні портфоліо та виконали контрольну роботу, яка дозволить виявити рівень їхніх знань із теорії та методики дошкільного виховання, педагогіки, психології.

« 1 2 3 4 5 6