Головна » Дошкільна освіта
Дошкільна освіта    526    14.01.2019     0 коментарів

14 січня 2019 вихованці ДНЗ № 7 «Золотий півник» та ДНЗ № 13 «Росинка»  привітали Лозівського міського голову Сергія Зеленського на працівників міськвиконкому з новорічними святами. Вихованці закладів подарували всім присутнім чудовий настрій та незабутні враження. В свою чергу міський голова подякував малечі за щирі вітання, побажання та подарував дітям солодкі подарунки.

Дошкільна освіта    410    10.12.2018     0 коментарів

07 грудня 2018 року о 09.00 годині на базі Лозівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад -  дошкільний навчальний закладу №8»  Лозівської міської ради відбувся семінар для помічників вихователів закладів дошкільної освіти за темою: «Особливості професійної взаємодії з колегами».

Мета:

  • Активізувати інтерес в учасників до власної професійної діяльності
  • Сприяти налагодженню доброзичливих взаємин між учасниками освітнього процесу
  • Розвивати навички колективної співпраці

Сприяти зниженню психологічного дискомфорту, емоційної напруженості, які можуть виникнути у роботі.

Дошкільна освіта    486    06.12.2018     0 коментарів

05 грудня 2018 року  о 09.00 годині на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №5 «Теремок» Лозівської міської ради відбувся  майстер-клас для керівників музичних закладів дошкільної освіти за темою: «Формування у дітей ціннісного ставлення до українських традицій, фольклору засобами музичної та музично-ігрової діяльності».

Завдання:

  • Розширити знання про різноманітність дитячого українського фольклору для використання у музичній та музично-ігровій діяльності.
  • Актуалізувати значення музичного фольклору як невід’ємної частини освітнього процесу.
  • Ознайомити учасників майстер-класу з осучасненими методами та прийомами використання українського фольклору.

Дошкільна освіта    384    04.12.2018     0 коментарів

29 листопада 2018 року  на базі Харківської академії неперервної освіти відбулась підсумкова обласна науково-практична конференція "Упровадження медіаосвіти в систему роботи навчальних закладів Харківської області (2013 р. - 2018 р.)" - Здобутки, проблеми, перспективи.

В конференції прийняли участь  керівник Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №6 «Посмішка» Лозівської міської ради Валентина Петрівна Колісник та вихователь Вікторія Вікторівна Григоренко.

На даному заході були презентовані кращі роботи учасників конкурсу та підведені підсумки обласного фестивалю дитячої творчості "Медіавеселка".

Серед переможців:

  • в номінації "Мій улюблений герой мультфільму" Варущик Валерія вихованка старшої групи ЛДНЗ №6 «Посмішка», "Пригоди зайчика Тимка" – вихователь Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №6 «Посмішка» Лозівської міської ради Григоренко Вікторія Вікторівна.
  • в номінації "Телерепортаж , новий сюжет" "Новини студії садочок про малих синів і дочок" вихованці старшої групи ЛДНЗ № 6 "Посмішка": Однобоков Ярослав, Черевик Єгор, Криворотченко Анна, Косинська Анастасія, Музика Олег - вихователь Божко Любов Миколаївна.          

Вітаємо переможців!

 

Дошкільна освіта    381    14.11.2018     0 коментарів

14 листопада 2018 року на базі Панютинського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №2 «Веселка» Лозівської міської ради відбувся семінар-практикум для вихователів дітей старшого дошкільного віку та вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти міста за темою: «Діяльнісний підхід до навчання та розвитку дітей старшого дошкільного віку».

Мета: проаналізувати проблему діяльнісного підходу в процесі формування у дітей дошкільного віку логіко-математичних уявлень. Підвищити компетентність педагогів з впровадження діяльнісного підходу. Забезпечити наступність між ланками освіти.

Завдання:

  1. Розширити знання педагогів про підходи, форми, позиції,завдання, методи та прийоми впровадження діяльнісного підходу до навчання та розвитку дітей дошкільного віку.
  2. Створювати умови для активної пізнавальної діяльності кожного педагога.
  3. Проаналізувати результати спільної діяльності.

Дошкільна освіта    426    09.11.2018     0 коментарів

6 листопада 2018 року на засіданні Школи педагогічної майстерності вихователів, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти при КВНЗ "Харківської академії неперервної освіти" вихователь-методист Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №3 «Чебурашка» Лозівської міської ради Харківської області Іванова Світлана Анатоліївна провела майстер-клас за темою: "Використання моніторингових досліджень для відстеження мовленнєвого розвитку дітей старшого дошкільного віку"

Під час засідання було розглянуто особливості розвитку дитини в контексті освітньої програми для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт»; поглиблено знання вихователів з формування мовленнєвої готовності дитини до наступної ланки освіти; педагогам надано допомогу з питань відстеження рівня мовленнєвого розвитку дитини старшого дошкільного віку.

 

Дошкільна освіта    411    25.10.2018     0 коментарів
25 жовтня 2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 9 «Перлинка» Лозівської міської ради відбувся семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури за темою:
«Реалізація принципу партнерства у взаємодії закладу дошкільної освіти та батьків щодо формування здорового способу життя дошкільнят»
Мета: показати шляхи та засоби фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми в сім’ї та дошкільному закладі. Спонукати батьків, педагогів до принципу партнерства щодо формування здорового способу життя.



Дошкільна освіта    420    24.10.2018     0 коментарів

23 жовтня 2018 року на засіданні Школи молодого керівника закладів дошкільної освіти при КВНЗ "Харківської академії неперервної освіти" вихователь-методист Панютинського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 «Барвінок» м. Лозова Харківської області Долгова Тетяна Вікторівна провела майстер-клас для молодих керівників закладів дошкільної освіти Харківської області за темою: "Інтеграція змісту освітніх ліній щодо формування життєво-компетентної особистості дошкільника"

 

Дошкільна освіта    426    18.10.2018     0 коментарів

17 жовтня 2018 року в Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу №11 «Берізка» Лозівської міської ради проведено майстер-клас для вихователів груп раннього дошкільного віку за темою: «Спільні заняття з батьками - ефективний засіб оздоровлення і соціалізації малюків».

Мета: побудова емоційно-довірливих взаємин з батьками, які сприяють повноцінному розвитку здорової дитини та позитивної самореалізації дорослих.

Завдання:

1. Формувати елементарні уявлення про здоров”язберігаючі технології і про можливість їх застосування.
2. Розширити знання педагогів та батьків про методи оздоровлення дітей.
2.1. Показати значимість розвитку дрібної та загальної моторики дітей.
2.2. Навчити батьків елементам пальчикової, ранкової, артикуляційної, зорової, психо-гімнастики.
2.3. Продемонструвати використання нетрадиційних матеріалів та обладнання.
3. Продовжувати встановлювати довірчі відносини з батьками

Дошкільна освіта    647    27.09.2018     0 коментарів

День дошкілля в Україні в 2018 році

Дитинство – це той вік, коли закладаються основи для майбутнього розвитку особистості. Щасливе дитинство і правильний підхід до виховання – запорука успішності людини в дорослому віці. Батьки не завжди можуть знаходитися з дітьми, навчати їх і пояснювати їм явища, які їх оточують. Більшість дітей ходять до дитячого садка, там вони соціалізуються і пізнають світ. Любов і тепло своїх сердець їм дарують вихователі і працівники дошкільних  закладів.

День дошкілля

30 вересня – День вихователя і всіх дошкільних працівників. Це свято створене для того, щоб звернути увагу людей до проблем дитячих садочків. В цей день проводяться урочистості і всіх працівників дитячого садочка діти і батьки вітають з нагоди професійного свята. ... Читати далі »

Дошкільна освіта    576    19.09.2018     0 коментарів

19 вересня 2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №8 «Дзвіночок» Лозівської міської ради Харківської області пройшов тренінг для вихователів груп передшкільного віку за темою: «Формування особистості дитини у взаємодії з природним довкіллям».

МЕТА ЗАХОДУ:

Підвищити компетентність педагогів з питань формування особистості дитини у взаємодії з природним довкіллям.

ЗАВДАННЯ:

1. Розширити знання педагогів про завдання, форми, методи та прийоми роботи з дітьми з ознайомленням з природним довкіллям.
2. Розвивати мовлення, уяву, вміння працювати в команді.
3. Націлити педагогів на систематичне екологічне просвітництво з батьками вихованців.
4. Створити умови для активної пізнавальної діяльності кожного педагога.

Дошкільна освіта    390    14.09.2018     0 коментарів

14 вересня 2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу № 11 «Берізка» Лозівської міської ради Харківської області відбулось урочисте святкування з нагоди відкриття логопедичної групи для дітей, які мають вади мовлення.

За сприянням Лозівського міського голови Зеленського Сергія Володимировича група обладнана за сучасними вимогами.

Отже відкрилась дорога у прекрасне майбутнє дитячої країни ще для 15 дошкільнят.

З нагоди відкриття на святі були присутні почесні гості: Зеленський Сергій Володимирович, Лозівський міський голова; Урванцева Вікторія Миколаївна, начальник Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради; Хлистун Людмила Федорівна, начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління; Ткаченко Олена Миколаївна, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління.

У святкуванні взяли участь батьки, вихованці, почесні гості, мешканці міста та керівники закладів освіти.

Дошкільна освіта    441    27.04.2018     0 коментарів

27 квітня 2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №6 «Посмішка» відбувся семінар-нарада для завідувачів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти за темою «Використання медіатехнологій у роботі закладів дошкільної освіти»

Мета: Підвищити рівень компетентностей учасників освітнього процесу щодо використання медіатехнологій у роботі закладів дошкільної освіти

Завдання:

  • Познайомити фахівців дошкільної освіти з медіаосвітньою інновацією.
  • Стимулювати педагогів на пошук нових форм та методів роботи з медіа продукцією.
  • Удосконалювати професійну майстерність педагогів у сфері розширення освітнього простору засобами медіаосвіти.

Дошкільна освіта    579    26.04.2018     0 коментарів

24 квітня 2018 року Центром громадянського виховання спільно з кафедрою методики дошкільної та початкової освіти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» проведено четверте засідання Школи педагогічної майстерності вихователів, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти «Формування культури мовлення дітей дошкільного віку» за темою «Інтерактивні методи навчання як засіб формування навичок мовленнєвої взаємодії старших дошкільників».

Під час роботи школи  був проведений майстер-клас педагогами Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №13 «Росинка» Малюк Н.В., вчителем-логопедом та Голубенко Н.М., вихователем,практичним психологом щодо навичок мовленнєвої взаємодії старших дошкільників

Наші колеги продемонстрували сучасні дидактичні ігри з розвитку зв’язного мовлення дошкільників; надали педагогам методичну допомогу з питань формування навичок мовленнєвої взаємодії старших дошкільників шляхом використання інтерактивних методів навчання.

Дошкільна освіта    430    25.04.2018     0 коментарів

24 квітня 2018 року у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №10 «Калинка» проведено майстер-клас для інструкторів з фізичної культури. Майстер-клас проводила педагог-майстер, керівник міського методичного об’єднання Южанкова Любов Миколаївна.  

Інструктори з фізичної культури мали змогу практично ознайомитись з нетрадиційними методами та формами фізичного виховання дошкільників.

 

« 1 2 3 4 5 6 »