Головна » Дошкільна освіта
Дошкільна освіта    537    04.12.2017     0 коментарів

30 листопада 2017 року в Лозівському ДНЗ  №3 «Чебурашка» проведено семінар-практикум для завідувачів та вихователів-методистів за темою «Контрольно-аналітична діяльність керівника закладу дошкільної освіти».

Під час роботи семінару було розглянуто такі питання:

– контрольно-аналітична діяльність в закладі дошкільної освіти;
– формула успіху керівника закладу освіти.

Учасники семінару ознайомилися з системою роботи адміністрації ЛДНЗ№3 з питань контрольно-аналітичної діяльності керівника.

    

Дошкільна освіта    440    04.12.2017     0 коментарів

29 листопада 2017 року Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» спільно з Академією Української Преси в межах співпраці щодо реалізації «Концепції впровадження медіаосвіти в Україні» та регіональної Програми дослідно-експериментальної роботи Харківської академії неперервної освіти «Науково-методичні засади впровадження медіаосвіти в систему роботи навчальних закладів Харківської області» на 2012-2018 рр. для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, вихователів дошкільних навчальних закладів, бібліотекарів, практичних психологів, які є учасниками експерименту, а також осіб, які мають професійний інтерес до зазначеної теми, проведено обласну науково-практичну конференцію «Практична медіаосвіта: навчання основ медіаграмотності», на якій відбулася презентація найкращих робіт учасників обласного фестивалю методичних наробок «Медіаосвітня скарбничка».

Від міста Лозова в конференції взяли участь Колісник В.П., завідувач ЛДНЗ№6 «Посмішка» та Григоренко В.В., вихователь-методист ЛДНЗ№6.

На конференції переможцям обласного фестивалю методичних наробок «Медіаосвітня скарбничка» вручили дипломи та книжки від Академії української преси.

 

Дошкільна освіта    509    24.11.2017     0 коментарів

23 листопада 2017 року в ДНЗ №8 «Дзвіночок» проведено семінар-практикум для вихователів груп старшого дошкільного віку за темою «Соціальна та фінансова освіта дошкільників як складова людської культури».

Під час семінару педагоги ознайомились з програмою соціально-фінансової освіти дітей дошкільного віку «Афлатот» та досвідом роботи щодо її впровадження.

     

Дошкільна освіта    483    17.11.2017     0 коментарів

16 листопада 2017 року в Панютинському ДНЗ №1 «Барвінок» проведено семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури за темою «Рухова активність дітей як засіб формування здорового способу життя дошкільників».

Під час семінару-практикуму інструктори з фізичної культури ознайомились з досвідом роботи щодо формування здорового способу життя дошкільників,обговорили особливості організації та проведення фізкультурних свят та розваг.

    

Дошкільна освіта    515    15.11.2017     0 коментарів

14 листопада 2017 року в ДНЗ №13 «Росинка» проведено тренінг для вихователів груп старшого дошкільного віку за темою: «Культура мовлення старших дошкільників. Ігрові методи навчання».

Мета заходу: поглибити та систематизувати знання педагогів щодо використання ефективних підходів з питань формування культури мовлення старших дошкільників.

Під час тренінгу педагоги ознайомились з досвідом роботи шляхом моделювання,прямого і коментованого показу дій,методів,прийомів і форм педагогічної діяльності.

                

Дошкільна освіта    474    03.11.2017     0 коментарів

02 листопада 2017 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №10 «Калинка» проведено засідання методичної студії для керівників музичних за темою: «Музичне мистецтво як унікальний фактор формування творчих здібностей і креативної особистості дошкільника».

Під час майстер-класу керівники музичні ознайомились з досвідом роботи Махибороди Антоніни Миколаївни щодо формування творчих здібностей і креативної особистості дошкільника. Антоніна Миколаївна представила колегам цікаві педагогічні знахідки, методичні ідеї. Зустріч пройшла у творчій атмосфері.

        

Дошкільна освіта    507    03.11.2017     0 коментарів

31 жовтня 2017 року в Лозівському ДНЗ  №4 «Золотий ключик» проведено семінар-практикум для вихователів груп раннього дошкільного віку за темою «Соціальна адаптація дітей раннього віку в процесі емоційно-ціннісного розвитку».

Під час семінару-практикуму вихователі розглянули питання соціальної адаптації дітей раннього дошкільного віку, та отримали методичні рекомендації щодо організації ефективної роботи з вихованцями.

     

Дошкільна освіта    871    30.10.2017     0 коментарів

Лозівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Золотий ключик" Лозівської міської ради Харківської області у 2017 році став переможцем обласного конкурсу «Разом в майбутнє» в номінації «Добробут громад». Придбано обладнання для сенсорної кімнати в рамках міні-проекту "Чарівний світ розвитку дитини". Діти вже випробували придбане обладнання та отримали масу позитивних емоцій.

      

Дошкільна освіта    444    30.10.2017     0 коментарів

26 жовтня 2017 року у Лозівському ДНЗ  №11 «Берізка» проведено засідання школи резерву кадрів для вихователів-методистів за темою: «Інноваційні педагогічні технології в дошкільній освіті».

Під час засідання учасники Школи:

  • ознайомились із завданнями впровадження інноваційних технологій в ДНЗ, їх класифікацією;
  • розробили алгоритм дій керівника ДНЗ щодо впровадження інновацій;
  • розкрили особливості організації інноваційної діяльності в ДНЗ.
Дошкільна освіта    534    05.10.2017     0 коментарів

03 жовтня 2017 року в Лозівському НВК  №10 «ЗНЗ-ДНЗ» проведено тренінг для вихователів груп раннього дошкільного віку за темою ««Розвиток емоційної сфери дітей раннього віку шляхом художньо-естетичного впливу»».

Під час семінару вихователі розглянули питання розвитку емоційної сфери дітей раннього дошкільного віку, ознайомились з досвідом роботи вихователя Ботвич Людмили Анатоліївни та отримали методичні рекомендації щодо організації ефективної роботи з вихованцями.

       

Дошкільна освіта    499    02.10.2017     0 коментарів

02 жовтня 2017 року відповідно до частини 3 статті 40 Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 30.01.2015 № 67 «Про затвердження Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх,позашкільних навчальних закладів», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.02.2015 за № 173/26618, наказу Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області від 01.09.2017 №440 "Про проведення атестаційної  експертизи Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №14 «Світанок» Лозівської міської ради Харківської області", з метою забезпечення державного контролю за діяльністю навчальних закладів та планового проведення державної атестації відбулась відкрита публічна презентація діяльності Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №14 «Світанок» Лозівської міської ради».

У музичній залі навчального закладу зібралися разом: голови батьківських комітетів вікових груп ДНЗ, педагогічний колектив дошкільного закладу, члени експертної комісії, на чолі з начальником відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти, молоді та спорту Хлистун Людмилою Федорівною. 

Під час публічного виступу  завідувач ЛДНЗ №14 Кругляк С.І. проаналізували діяльність дошкільного навчального закладу. Колективом закладу була обрана цікава форма презентації своєї роботи, що дозволило в повному обсязі наочно висвітлити основні напрямки та досягнення у діяльності дошкільного закладу.

Керівник експертної комісії, Людмила Федорівна, у своїй доповіді зупинилась на процесі створення умов для функціонування ЛДНЗ №14 «Світанок» та окреслила завдання, що стоять перед членами експертної комісії відповідно до змін у Порядку державної атестації навчальних закладів – це визначення відповідності навчального закладу державному стандарту дошкільних навчальних закладів, забезпечення надання якісної дошкільної освіти за визначеними напрямками діяльності навчального закладу відповідно до робочої програми.

Дошкільна освіта    541    22.09.2017     0 коментарів

Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Саме ви невтомно і наполегливо плекаєте майбутнє нашої держави – юне покоління свідомих, розвинутих, талановитих громадян нашої країни.

Ви несете дітям добро, вам вірять, до вашої думки прислуховуються, у вас вчаться. Завдяки вашій повсякденній праці малюки долучаються до невичерпних скарбниць людської мудрості, навчаються правилам етикету і толерантності, отримують повноцінний фізичний, інтелектуальний, естетичний, соціальний розвиток та рівні стартові можливості перед вступом до школи.

Вітаю вас із професійним святом – Всеукраїнським Днем дошкілля!

Бажаю всім натхнення, наполегливості і цілеспрямованості в роботі, злагоди і благополуччя в родині, здоров`я, оптимізму, мудрості у житті, добра, надії й любові в серці!

Хай доля буде прихильною до вас, даруючи приємні враження, цікаві зустрічі, творчу наснагу, віру у власні сили!

З повагою,
Начальник Управління
освіти, молоді та спорту
В.М. Урванцева

Дошкільна освіта    467    15.05.2017     0 коментарів
Вітаємо переможців ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості
читачів журналу “Джміль”у номінації “Музика”!

Анастасію Лугову, вихованку та Людмилу Савіну, керівника музичного Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 7 “Золотий півник” Лозівської міської ради Харківської області.

Дошкільна освіта    630    15.05.2017     0 коментарів
Напередодні святкування Дня матері та Дня сім'ї, 13.05.2017 року, вихованці Лозівських дошкільних навчальних закладів міста взяли участь у святковому концерті міського дитячого фестивалю "Творчий зорепад - 2017". Діти отримали емоційне задоволення від дійства та прекрасні подарунки.
Начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева привітала матусь зі світлим і теплим святом Дня матері та вручила найактивнішим мамам дошкільних навчальних закладів подяки за турботу, піклування, активну життєву позицію та вагомий внесок у розвиток освіти міста Лозова від Управління освіти, молоді та спорту.
Колективи дошкільних закладів взяв участь у виставці декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва.

[ ... Читати далі »
Дошкільна освіта    471    26.04.2017     0 коментарів

26 квітня 2017 року в ДНЗ №4 «Золотий ключик» проведено майстер-клас для інструкторів з фізвиховання за темою: «Спортивні вправи та ігри – ефективний засіб фізичного виховання».

Мета заходу: поглибити та закріпити знання фізінструкторів про сучасні вимоги до організації та проведення спортивних вправ та ігор з елементами спорту, а також про олімпійський рух як про найбільш важливий культурологічний феномен сучасності.

Під час майстер-класу педагоги ознайомились з досвідом роботи шляхом моделювання,прямого і коментованого показу дій,методів,прийомів і форм педагогічної діяльності.

« 1 2 3 4 5 6 »