Головна » Дошкільна освіта
Дошкільна освіта    546    30.10.2019     0 коментарів

30 жовтня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №5 «Теремок» відбувся круглий стіл для вихователів груп дітей раннього віку за темою: «Технології розвитку здібностей і обдарованості дошкільників в рамках STREAM – ОСВІТА»

Мета:

Сприяти підвищенню компетентності педагогічних працівників груп раннього віку щодо актуальності і значення впливу STREAM – освіти в формуванні та розвитку здібностей і обдарованості дошкільників.

Завдання:

- сформувати цілісне уявлення про місце STREAM в освітньому процесі;

- з’ясувати алгоритм дій педагога щодо впровадження технології;

- надати допомогу в доборі та застосуванні інструментарію з урахуванням індивідуальних особливостей і схильностей кожної дитини;

- познайомити з ігровими технологіями для розвитку навчальних, комунікативних, соціальних компетентностей дітей.

Дошкільна освіта    276    29.10.2019     0 коментарів

29 жовтня 2019 року о 9.00 годині на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №3 «Чебурашка» Лозівської міської ради Харківської області для вихователів старших груп та учителів початкових класів, проведено майстер-клас за темою: «Розвиток мовленнєво - комунікативних умінь та навичок дошкільників через інтеграцію різних видів діяльності».

Мета:

Підвищити професійну компетентність педагогів щодо реалізації принципу інтеграції під час організації освітнього процесу

Завдання:

  1. Актуалізація завдань за освітньою лінією «Мовлення дитини».
  2. Окреслення особливостей проведення інтегрованих занять.
  3. Ознайомлення з досвідом роботи ДНЗ щодо організації та проведення інтегрованих занять, використання інтерактивних методів навчання старших дошкільників.

 

Дошкільна освіта    394    22.05.2019     0 коментарів

         21 травня 2019 року на базі Лозівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад №8» Лозівської міської ради Харківської області проведена методична студія для вихователів груп дітей старшого дошкільного віку та учителів початкової школи з  питань наступності між дошкільною та початковою освітою за темою: «Формування екологічної культури дошкільників».

         Форма проведення: панорама творчості.

         Мета: розширити знання вихователів та вчителів з питань формування екологічної культури дітей та учнів.

         Завдання:

  • сприяти підвищенню професійної компетентності педагогів шляхом створення умов для активної пізнавальної діяльності кожного педагога;
  • закріплювати знання педагогів про форми, методи та прийоми роботи з дітьми з екологічного виховання;
  • надавати методичні рекомендації щодо співпраці  закладу дошкільної освіти та початкової школи.

Дошкільна освіта    417    08.05.2019     0 коментарів

08 травня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №13 «Росинка» Лозівської міської ради  Харківської області проведена методична студія за темою: «Співпраця дошкільного закладу і родини, як гарант особистісного зростання дитини». Форма проведення: «Інтелект кафе».

Мета: Розширити знання керівників музичних із питань співпраці дошкільного закладу і родини, як гарант особистісного зростання дитини

Завдання: 

  • Сформувати творчий підхід до підбору форм, методів, засобів реалізації співпраці дошкільного закладу і родини.
  • Сприяти підвищенню професійної компетентності педагогів шляхом створення умов для активної пізнавальної діяльності кожного педагога.
  • Надати практичні рекомендації щодо співпраці дошкільного закладу з родинами.

   

Дошкільна освіта    567    26.04.2019     0 коментарів

Педагоги Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий півник» Лозівської міської ради Харківської області, керівник закладу Ірина Миколаївна Ольховська стали суперфіналістами  Всеукраїнської дитячої архітектурної виставки-конкурсу «Професії майбутнього» в рамках Play Fest LEGO Foundation в Україні.

  

24 квітня 2019 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулося спільне засідання оргкомітету та журі ІІ (обласного) туру обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» у 2019 році, на якому було підведено підсумки ІІІ етапу та визначено переможців конкурсу з номінацій «Вихователь-новатор», «Досвідчений вихователь», «Вихователь дітей різновікової групи»

На підставі рішень фахових журі за результатами трьох етапів змагання у ІІ (обласному) турі конкурсу відповідно до Положення про обласний конкурс «Кращий вихователь Харківщини» у 2019 році  у номінації «Вихователь-новатор» визначено абсолютним переможцем Загорулько Ганну Олександрівну, вихователя Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №4 «Золотий ключик» Лозівської міської ради, керівник закладу Леусенко Катерина Іванівна.

 

Дошкілля м. Лозова  щиро  Вітає наших переможців з визначними досягненнями. Так тримати!!!

Дошкільна освіта    404    26.04.2019     0 коментарів

25 квітня 2019 року о 9.00 год. на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №6 «Посмішка» Лозівської міської ради  Харківської області проведена методична студія  за темою: «Технології розвитку здібностей і обдарованості дошкільників в рамках STREAM – освіти».

Мета: розкриття сутності проблеми, ступеня її впливу на результативність освітнього процесу.

Завдання:

  • сприяти зростанню рівня педагогічної майстерності та активізації потенціалу керівників музичних
  • удосконалювати знання педагогів про сучасні технології розвитку у дітей музикальності, музичних і творчих здібностей

Дошкільна освіта    705    23.04.2019     0 коментарів

23 квітня 2019 року о 9.00 год. на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №10 «Калинка» Лозівської міської ради  Харківської області  відбувся Веб-квест для вихователів дітей старшого дошкільного віку та учителів початкових класів за темою: «Сучасні технології формування логіко-математичної компетентності дошкільників».

Мета: підвищення рівня професійної компетентності педагогів з проблеми формування логіко-математичної компетентності старших дошкільників.

Дошкільна освіта    500    17.04.2019     0 коментарів

17 квітня 2019 року о 9.00 год. на базі Домаського навчально- виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад» Лозівської міської ради  Харківської області проведено педагогічний  тренінг для вихователів груп дітей старшого дошкільного віку та учителів початкових класів за темою: «Забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою з питань  формування екологічної культури дошкільників».

Мета тренінгу:  розширити компетентність педагогів з питань щодо забезпечення наступності  між дошкільною та початковою освітою з питань  формування  екологічної культури  дітей.

Завдання:

1. Залучення кожного педагога до безпосередньої участі в пошуку ідей, рішень, необхідних у подальшій роботі.
2. Налаштування педагогів на забезпечення наступності щодо методів  та прийомів роботи з дітьми дошкільного віку та учнів 1-их класів школи. 
3. Розвивати комунікативні здібності в командній співпраці.

Дошкільна освіта    1016    16.04.2019     0 коментарів

Лозівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №7 «Золотий півник» Лозівської міської ради Харківської області став суперфіналістом Всеукраїнської дитячої архітектурної виставки - конкурсу "Професії майбутнього", що відбувався в рамках Play Fest LEGO Foundation в Україні. В конкурсі брали участь заклади освіти всіх типів – учасники проекту «Сприяння освіті».

Метою конкурсу був розвиток творчих, архітектурних, дизайнерських здібностей та комунікативних навичок дітей шляхом командної роботи над спільним проектом.

Управління освіти, молоді та спорту Вітає команду Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий півник» та всіх тих, хто був причетний до цього проекту разом з LEGO - командою, хто допомагав, надихав, підтримував. Ми пишаємося вашою роботою, адже такий результат не соромно представити на Всеукраїнському рівні.

Дошкільнятами міста зроблений ще один крок, щоб заявити про освіту Лозівщини на всю країну!!!

  

Дошкільна освіта    408    12.04.2019     0 коментарів
В рамках проведення тижня безпеки дитини 12 квітня 2019 року на базі Панютинського ДНЗ № 1 "Барвінок" відбувся показовий день Цивільного захисту. Під час проведення тижня розглядались питання щодо належної організації та проведення профілактично-роз'яснювальних заходів під час виникнення надзвичайної ситуації


Дошкільна освіта    405    27.03.2019     0 коментарів
27 березня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №10 «Калинка» Лозівської міської ради Харківської області був відбувся кущовий семінар для керівників музичних за темою: «Сучасні музичні ігрові технології» за участю  Шутя Миколи Миколайовича, доктора філософії, доцента кафедри естетичного виховання  та технологій дошкільної освіти  Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди., лауреата міжнародних і національних конкурсів композиторів, педагогів, ігромайстерності.

У семінарі взяли участь 43 керівника музичних закладів дошкільної освіти з м. Лозова, Лозівського, Близнюківського та Барвінківського районів.

Цікавим було те, що керівники музичні мали змогу вправлятися практично. Такий вид роботи дав можливість педагогам переконатися, що гра – це та чарівна паличка, яка допомагає зробити спілкування дітей з музикою цікавим, результативним, захоплюючим, сучасним та привабливим процесом.

На завершення всім учасникам семінару були вручені сертифікати.

Присутні обмінялися позитивними враженнями та отримали матеріали з досвіду роботи Миколи Шутя, які зможуть застосовувати у роботі з дошкільниками.

     

Дошкільна освіта    396    26.03.2019     0 коментарів

26  березня 2019 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №8 «Дзвіночок» Лозівської міської ради Харківської області  відбувся тренінг для інструкторів з фізкультури закладів дошкільної освіти міста за темою: «Розвиток  мовленнєво - комунікативних умінь та навичок  дошкільників через інтеграцію різних видів діяльності».

Мета: підвищити рівень компетентності педагогів з розвитку мовленнєво-комунікативних умінь та навичок дошкільників через інтеграцію різних видів діяльності у фізичному вихованні. Спонукати педагогів до активного спілкування, створити позитивний мікроклімат, атмосферу співробітництва та взаємодії.

Завдання:

  • познайомити з ефективними формами роботи щодо розвитку мовленнєво-комунікативних умінь та навичок дошкільників у фізичному вихованні;
  • розвивати комунікативні здібності учасників освітнього процесу;
  • формувати вербальні і невербальні методи спілкування.

Дошкільна освіта    653    14.03.2019     0 коментарів

14 березня 2019 року  на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий півник» Лозівської міської ради Харківської області відбувся семінар-практикум за темою: «Використання LEGO-конструювання в освітньому процесі».

Пріоритетний вектор: підвищити рівень обізнаності керівників закладів дошкільної освіти щодо використання LEGO-конструювання в освітньому процесі

Вектори роботи семінару:

  • ознайомити з практичним методом використання  LEGO-конструювання як сучасної освітньої технології;
  • розширити знання щодо реалізації підходу «навчання через гру» в LEGO- конструюванні;
  • мотивація становлення педагога-дизайнера, який прагне відійти від педагогіки шаблонування.

Дошкільна освіта    386    28.02.2019     0 коментарів

28  лютого 2019 року  у дошкільному підрозділі Лозівського навчально-виховного комплексу №10 «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» відбувся презентаційний меседж для інструкторів з фізкультури  за темою «Сучасні технології формування логіко-математичної компетентності дошкільників».

Мета заходу:  збагатити та поглибити знання інструкторів з фізкультури  з питань закріплення логіко-математичної компетентності за допомогою сучасних технологій.

Завдання:

  • сприяти підвищенню професійної компетентності інструкторів з фізкультури
  • налаштувати педагогів на постійний пошук нового в освітньому процесі

Дошкільна освіта    416    14.02.2019     0 коментарів

14 лютого 2019 року  о 9.00  у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №12 «Світлячок» Лозівської міської ради Харківської області пройшов майстер-клас для вихователів груп  молодшого дошкільного віку за темою: «Співпраця дошкільного закладу і родини, як гарант особистісного зростання дитини».

Мета: популяризація досвіду роботи вихователів закладу щодо ефективної співпраці з родиною з питань особистісного зростання дитини.

Завдання:

  • сприяти вдосконаленню професійної компетентності педагогів з питань роботи з батьками
  • ознайомити з досвідом роботи педагогів шляхом прямого і коментованого показу послідовності дій, методів, прийомів та форм роботи з батьками.

« 1 2 3 4 5 6 »