Головна » Дошкільна освіта
Дошкільна освіта    450    23.04.2018     0 коментарів

19 квітня 2018 року відповідно до плану по наступності між закладами середньої освіти та закладом дошкільної освіти у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок)№4 «Золотий ключик» організовано перегляд інтегрованого заняття з пріоритетом логіко - математичних та мовленнєвих завдань в старшій групі "У пошуках скарбу" з використанням наборів Six Bricks (шести цеглинок) та конструктора LEGO.

На майстер-клас були запрошені вчителі початкових класів ЗОШ № 11 Рупан А.О., Міленіна І.І. та вчитель гімназії Пономар Л.І.

Дошкільна освіта    519    16.04.2018     0 коментарів

16 квітня 2018 року за участю заступника Лозівського міського голови Володимира Барановського та начальника Управління освіти, молоді та спорту Вікторії  Урванцевої відбулось урочисте відкриття двох інклюзивних груп у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу № 13 «Росинка», у яких перебуватиме 31 дитина від 3-х до 6-ти років, у тому числі діти з особливими освітніми потребами.

Володимир Барановський привітав дітей, батьків та працівників з відкриттям груп і від імені міського голови Сергія Зеленського подякував міжнародному представництву Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ООО «СП Династія» (директор Чеботок В.В.) за співробітництво і допомогу в облаштуванні закладів дошкільної освіти міста, і створення комфортних умов для перебування дітей та вручив подарунки від міської влади.

Дошкільна освіта    480    12.04.2018     0 коментарів

12 квітня 2018 року в Лозівському ДНЗ  №3 «Чебурашка» проведено круглий стіл  для керівників музичних за темою «Національно-патріотичне виховання. Українські обереги».

Під час роботи круглого столу було розглянуто  питання інтегрування в освітній процес ефективних форм роботи з дітьми, методів, засобів педагогічного впливу.

Учасники круглого столу ознайомилися з системою роботи керівників музичних Колчанової О.А. та Карнаухової М.С. з питань національно-патріотичного виховання.

 

Дошкільна освіта    512    04.04.2018     0 коментарів

03 квітня 2018 року в Лозівському ДНЗ №7«Золотий півник» проведено круглий стіл для вихователів груп раннього дошкільного віку за темою «Використання технології раннього розвитку в роботі з дітьми раннього віку».

Під час семінару вихователі розглянули технології творчого та сенсорного розвитку дітей раннього дошкільного віку, ознайомились з досвідом роботи вихователя Володько Любов Миколаївни та отримали методичні рекомендації щодо організації ігрової діяльності з дітьми раннього дошкільного віку. Однією з таких технологій є арт-терапія з використанням кінетичного піску. „Чарівний пісок” виховує у дітей активність, сенсорне сприймання, зацікавленість, творчість. Захоплюючий світ гри з таким піском розвиває мислення, пам’ять, уяву, позитивні емоції та інші психічні якості малюка. Що може бути краще для ігрової діяльності малюків та цікавого методу роботи педагога?

Дошкільна освіта    500    30.03.2018     0 коментарів

30.03.2018 року в актовій залі Управління освіти, молоді та спорту проведена планова нарада для директорів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти.

Актуальними були такі питання:

1. Про підготовку та проведення днів та тижня цивільного захисту.
2. Про підсумки проведення І етапу обласного туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини-2018»
3. Про впровадження програмно-методичного комплексу «Впевнений старт» у роботу закладів дошкільної освіти
4. Про участь у засіданні громадської організації педагогів Харківської області «Асоціація працівників освіти»
5. Організація харчування у закладах дошкільної освіти
6. Робота сайтів закладів дошкільної освіти та електронна реєстрація дітей
7. Про використання енергоносіїв у ЗДО за 3 місяці поточного року

Дошкільна освіта    756    29.03.2018     0 коментарів

28 березня 2018 року на базі Панютинського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №2«Веселка» проведено навчання вихователів дошкільних навчальних закладів за програмно-методичним комплексом «Впевнений старт» з метою показати переваги та можливості роботи за програмою.

Вихователі мали змогу ознайомитись із програмно-методичним комплексом «Впевнений старт», випробувати алгоритм організації життєдіяльності дітей старшого дошкільного вік в умовах дошкільного навчального закладу за програмою «Впевнений старт»

   

Дошкільна освіта    395    21.03.2018     0 коментарів

21 березня 2018 року в Лозівському ДНЗ №12 «Світлячок» проведено семінар-практикум для вихователів груп молодшого дошкільного віку за темою «Розвиток художньо-мовленнєвої творчості дошкільників засобами ТРВЗ».

Під час семінару вихователі ознайомились з досвідом роботи вихователів Бондаренко Т.В. та Воробйової Н.Б. з розвитку художньо - мовленнєвої творчості дошкільників, вчились добирати оптимальні і найбільш ефективні методи ТРВЗ з художньо-мовленнєвій діяльності .

Дошкільна освіта    653    16.03.2018     0 коментарів

15 березня 2018 року у Лозівському  ДНЗ №11 «Берізка» відбувся  майстер-клас для вихователів ДНЗ та вчителів-логопедів за темою «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в сучасній освіті».

Під час заходу учасники ознайомились із матеріалами навчально-методичного посібника Геннадія Чепурного  та опрацювали практично  методи і прийоми мнемотехніки,які представила учасник обласного ТТК Кожаненко Фаріда Габдулгалимівна та вчитель-логопед Каменюка Наталія Олексіївна.

... Читати далі »

Дошкільна освіта    659    22.02.2018     0 коментарів

22.02.2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №5 «Теремок» Лозівської міської ради відбувся теоретико-практичний семінар для завідувачів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти.

Тема: Формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми  потребами в умовах закладу дошкільної освіти

Мета:  Сприяти компетентності адміністрації дошкільних закладів щодо створення емоційно-безпечного, інклюзивного середовища в дитячому колективі. З’ясувати значимість толерантності, як невід’ємного аспекту виховання дитини в закладах дошкільної освіти.

Завдання

  • Розширити знання про дітей з особливими освітніми потребами, допомогти зрозуміти, що дитину з особливими потребами слід сприймати, як людину з індивідуальними відмінностями.
  • Актуалізувати знання  про поняття «толерантність»  та його принципи.
  • Ознайомити учасників семінару з методиками «Ранкові зустрічі» та «Лялька як персона».

... Читати далі »

Дошкільна освіта    475    22.02.2018     0 коментарів

20 та 21 лютого 2018 року у ІІ (практичному) етапі міського туру конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» в номінації «Вихователь дітей старшого дошкільного віку» взяли участь конкурсанти  Бондаренко Тетяна Василівна ДНЗ№ 12 та вихователь ДНЗ №6  Божко Любов Миколаївна, в номінації «Вихователь дітей різновікової групи» Григоренко Вікторія Вікторівна, ДНЗ№6.

Під час проведення занять педагоги мали змогу продемонструвати практичні навички професійної діяльності, фахову, методичну та психолого-педагогічну компетентність, особистісні якості.

З результатами ІІ (практичного) етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.

Дошкільна освіта    585    14.02.2018     0 коментарів

13 лютого 2018 року в Управлінні освіти,молоді та спорту Лозівської міської ради проведено ІІ (методологічний) етап міського туру обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» у 2018 році.

З результатами ІІ (методологічного) етапу міського конкурсу можна ознайомитись тут.

Дошкільна освіта    493    12.02.2018     0 коментарів

08 лютого 2018 року в Лозівському ДНЗ №7 «Золотий півник» проведено семінар-практикум для вихователів груп молодшого дошкільного віку за темою «Партнерська взаємодія дошкільного навчального закладу і батьків».

Під час семінару вихователі ознайомились з досвідом роботи педагогічного колективу із батьківською громадськістю.

    

Дошкільна освіта    487    19.01.2018     0 коментарів

18.01.2018 у Лозівському  ДНЗ №11 «Берізка» відбулося засідання інформаційно-методичного центру «Дошкілля» для  вихователів ДНЗ за темою «Сучасне заняття як засіб формування життєвих компетентностей  дитини дошкільного віку».

Під час заходу з’ясовано теоретичні та дидактико-методичні аспекти організації навчально-виховного процесу в сучасному закладі дошкільної освіти; розглянуто класифікацію та характеристику видів занять на засадах інтеграції.

     

Дошкільна освіта    496    22.12.2017     0 коментарів

Інновації – це зміни всередині системи. У педагогічній інтерпретації, в найзагальнішому сенсі, інновації означають нововведення в педагогічній системі, що поліпшують розвиток і результати освітнього процесу. Сучасні тенденції розвитку дошкільної освіти характеризуються переходом від традиційної моделі виховання до розвивальної конструктивної моделі, орієнтованої на результат. У сучасних умовах розвитку дошкільної освіти все більшого розмаху набуває процес упровадження інновацій в усі сфери життя закладів дошкільної освіти міста.

Відсьогодні ми розпочинаємо знайомство із сучасними напрямами розвитку закладів  дошкільної освіти міста.

Читати далі...

Дошкільна освіта    482    20.12.2017     0 коментарів

20 грудня 2017 року в ДНЗ №9 «Перлинка» проведено семінар-практикум для сестер медичних за темою «Моніторинг якості проведення фізкультурно-оздоровчої роботи в закладах дошкільної освіти».

Під час семінару-практикуму медичні сестри ознайомились з досвідом роботи щодо формування здорового способу життя дошкільників,обговорили особливості проведення моніторингу оздоровчої роботи в закладі дошкільної освіти.

   

« 1 2 3 4 5 6 »