Головна » Управлінська діяльність

Керівникам закладів освіти !

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ОТГ звертає Вашу увагу на те, що Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій України затвердила нове епідемічне зонування Зокрема, на всій території країни скасовується адаптивний карантин і встановлюється загальнодержавний карантин з обмеженнями, що діяли за попереднього варіанта карантину на територіях із «помаранчевим» рівнем небезпеки.

         У зв’язку із переглядом Урядом рівня епідемічної небезпеки рекомендуємо керівникам закладів загальної середньої освіти із 16 листопада 2020 року забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-11 класів з відвідуванням закладів освіти.

Керівникам закладів дошкільної, позашкільної освіти забезпечити роботу закладів з неухильним дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я учнів. Посилити заходи на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Разом із тим, просимо провести якісну інформаційно-роз’яснювальну роботу (додаткові профілактичні бесіди) для учасників освітнього процесу (педагогічні/не педагогічні працівники, учні/вихованці, батьки) щодо дотримання нових карантинних обмежень. Зокрема, в Україні через експонентне зростання кількості хворих на COVID-19 та суттєве збільшення навантаження на лікарні та лікарів запроваджені нові карантинні обмеження та встановлений карантин вихідного дня, який діятиме з дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Мета – посилення протиепідемічних заходів є зупинення ланцюга передачі хвороби від людини до людини.

На період дії карантину буде заборонено проведення масових культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів. У вихідні додатково до обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива лише торгівля навинос. Буде заборонено прийом відвідувачів у ТРЦ і інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення.

Копії рішень Регіональної комісії ТЕБ та НС Харківської державної обласної адміністрації і місцевої комісії ТЕБ та НС Лозівської міської ради можна переглянути тут і тут.

Ознайомитись зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” можна ТУТ:

З метою запобігання поширення коронавірусу COVID-19 закладам освіти громади за кошти Лозівської міської об’єднаної територіальної громади були придбані бактерицидні лампи. Вартість яких становить 127 тис. грн.

З початку року на Харківщині виникло 8315 пожеж, що не лише завдали матеріальних збитків на суму понад 57 млн. грн., але й забрали життя 93 осіб, зокрема 1 дитини. Лише за останню добу на пожежах виявлено тіла 2 загиблих.
Восени, як правило, із пониженням температури навколишнього середовища суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі.
Зазвичай, основними причинами виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. А з настанням опалювального сезону пожежі в житловому секторі найчастіше виникають внаслідок необережного поводження з пічним опаленням, через несправні побутові прилади та перенавантаження електромережі. Тож, Служба порятунку закликає громадян завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною невтішної статистики, зокрема:
• не паліть у ліжку;
• слідкуйте за станом та справністю електромережі;
• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
• не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
• перевіряйте справність печей та димарів перед експлуатацією;
• не розводьте вогонь у печах з тріщинками і забитими димарями;
• не варто розміщувати поруч з піччю легкозаймисті та горючі речовини, або використовувати їх для розпалу печі, сушити одяг за допомогою печі;
• важливо мати облаштований металевий килимок біля дверцят печі;
• при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

ГУ ДСНС України у Харківській області

Вперше в закладах освіти, які приєднались до Лозівської міської об’єднаної територіальної громади за кошти місцевого бюджету проведено обробку вогнетривким розчином горищ. Загальна площа оброблення - 4034 м2, на суму 96467 грн. а саме: Новоіванівска філія КЗ «Лозівський ліцей № 1», Царедарівська філія КЗ «Миролюбівський ліцей», КЗ «Смирннівський ліцей», КЗ «Полтавський ліцей», КЗ «Чернігівський ліцей», КЗ «Катеринівський ЗДО» «Джерельце», КЗ «Миролюбівський ЗДО» «Сонечко».

У понеділок, 5-го жовтня, у міськвиконкомі відбувся конкурс на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Це нова комунальна установа. Відеофіксація проведення конкурсу за посиланням: 

https://drive.google.com/file/d/1QhqL0Z4bAxLoG20tWXfpZBNWJCj3PflQ/view

Шановні захисники незалежної України!

З відчуттям шани та вдячності вітаю всіх, хто має високе звання захисника нашої держави, із Днем захисника України, який ми відзначаємо у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва!
Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров'я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів.
Нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу.
Тож, дорогі захисники Вітчизни, дякую вам за відданість Україні та її народу! Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я на довгі роки, добра і миру, злагоди та сімейного благополуччя! Нехай Покров Пресвятої Богородиці береже вас, дарує силу і наснагу, а нам віру і впевненість у мирне майбутнє України!

З повагою
начальник Управління освіти, молоді та спорту
Вікторія УРВАНЦЕВА

Звіт робочої групи з проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення міської ради «Про реорганізацію Комунального закладу «Яковлівський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області» можна переглянути тут:

01 жовтня 2020 року у великій залі Лозівської міської ради відбулися урочистості з нагоди святкування Дня працівників освіти. Зі щирими словами вітань до присутніх звернулися заступник міського голови Володимир Барановський, помічниця народного депутата України Юлії Світличної - Марина Кожевник, очільниця Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева та начальник відділу загальної середньої, позашкільної освіти та ліцензування освітньої діяльності управління освіти Департаменту науки і освіти Олена Кононенко. Побажали освітянам міцного здоров’я, творчої наснаги, натхнення та добробуту.
Під час церемонії нагородження працівники освіти об’єднаної територіальної громади отримали почесні грамоти і подяки від народного депутата України Юлії Світличної, від Харківської обласної ради, Лозівської міської ради і Управління освіти, молоді та спорту за сумлінне виконання службових обов’язків і професійні досягнення.
Дипломами Харківської академії неперервної освіти за перемогу у фестивалі «Добрих практик» нагороджено 35 педагогів Лозівщини.
Приємним сюрпризом від профспілки, очолюваної Добродум Л.О., був виступ Артема Семенова – оперного та естрадного співака України, автора пісень, диригента хору, викладача вокалу.


Щиро вітаю вас із професійним святом!
Так символічно, що День працівника освіти ми святкуємо саме восени. Як гарна, погожа осінь обдаровує нас своїми багатствами, так і ви, наші дорогі освітяни, даєте нам неоцінені скарби людських якостей, які є такими важливими у житті.
Любі наші ветерани! Складно представити, скільки поколінь та вихованців пройшли через вас, скільки дітей ви виховали та передали їм свої знання незалежно від свого настрою чи стану здоров’я. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, мудрості, надійну опору поруч. Не дивлячись на те, що ви у мудрому віці, почувайте себе молодими!
Низький уклін вам, дорогі вчителі та вихователі, за професіоналізм, витримку, терпіння, за любов до обраної справи, самовідданість і багатство душі. В умовах суперечливого сьогодення все це здається непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок ви виконуєте гідно, завжди були й залишаєтесь головним світочем у всебічному житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. Щира пошана й вдячність вам за невтомну багатолітню працю, за талант і мудрість! А головне – вдячних вам і реалізованих учнів!
Велика сердечна вдячність усім, хто забезпечує безперебійну роботу закладів освіти: техпрацівникам, бухгалтерам, бібліотекарям, кухарям, помічникам вихователя, медичним сестрам тощо. Бажаю вам міцного здоров'я, щастя, оптимізму. Нехай у ваших оселях панує добро й достаток, у душах – тепло й щедрість, творчість і наснага. Миру та злагоди усім вашим родинам!

З повагою –
начальник Управління Вікторія Урванцева
Шановні працівники закладів позашкільної освіти!
Прийміть щирі вітання зі святом – Днем працівників позашкільної освіти!
Позашкільна освіта розвиває здібності й таланти, здійснює патріотичне виховання, готує до життя в сучасних умовах, допомагає нашим дітям у розвитку особистості. Саме до вас біжать дітлахи не тому, що треба, а тому, що цікаво, захопливо, емоційно й корисно!
Нехай же ваше життя буде наповнене любов’ю вихованців та повагою їхніх батьків, підтримкою колег, теплотою рідних і близьких. Хай невичерпна енергія, оптимізм і вміння допомагають реалізувати задумане, вирішувати найскладніші завдання, а всі ваші педагогічні ініціативи увінчаються успіхом.
Миру, здоров'я, благополуччя, творчих ідей у Вашій благородній справі!

З повагою
начальник Управління Вікторія УРВАНЦЕВА

Шановні колеги, працівники дошкільної освіти!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня дошкілля та вдячність за самовіддану працю, терпіння, наполегливість і високий професіоналізм!
Від мудрості керівника дошкільного закладу, педагогічної майстерності, турботливості вихователів та їхніх помічників, усіх, хто забезпечує якісний та неперервний освітній процес залежить щасливе дитинство та подальша доля кожного вихованця.
Нехай ніколи не згасає світло вашої душі, тепло вашого серця до улюбленої професії. Хай найвищою нагородою для вас завжди буде людська шана та подяка!
Міцного вам здоров’я, натхнення, любові, здійснення усіх мрій та сподівань!

З повагою
Начальник Управління Вікторія Урванцева

Щиро вітаю всіх вас з Днем фізичної культури і спорту України!
Важко переоцінити значення фізичної культури у повсякденному житті, адже школа спорту культивує в людині життєво необхідні якості – вміння чітко формулювати ціль та послідовно її досягати, шляхетність, ефективна співпраця в команді, вміння підкорювати власний інтерес загальній меті.
Лозівщина славиться своїми спортивними талантами і ми пишаємося Вашими, шановні земляки, досягненнями!
Тож сьогодні, користуючись нагодою, бажаю всім тренерам і наставникам талановитих, наполегливих учнів, ще більше перемог та злетів, гарних уболівальників та усіляких життєвих гараздів. Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації.
А спортсменам зичу високих здобутків та перемог у змаганнях на славу нашої громади. Нехай ваш приклад буде поштовхом для масового розвитку фізкультури і спорту, взірцем для юних жителів нашої країни!

З повагою
начальник Управління
освіти, молоді та спорту        Вікторія УРВАНЦЕВА

З Днем Знань вас і початком нового навчального року!
Щиро вітаю всіх, хто продовжує чи лише розпочинає свій шлях дорогою пізнання. Це свято дороге кожному, хто навчається і навчає. Це символ нових перспектив і можливостей.
Усім вам, дорогі друзі, зичу мирного неба, щастя, міцного здоров’я, щоб кожен крок, який ви зробите в цьому році приносив задоволення, радість буття, низку успіхів            і перемог.
                                                Нехай завжди з вами буде підтримка і розуміння ваших рідних і друзів.
                                                Учиться, дійте, мрійте, працюйте, вірте і перемагайте!

З повагою
начальник Управління освіти, молоді та спорту
Вікторія Урванцева

28 серпня 2020 року відбулась серпнева конференція – 2020 - найочікуваніша подія року для освітян Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.
Ключовою ідеєю став меседж «Освіта об’єднаної громади: виклики та можливості».
Освітяни, батьківська громадськість, представники органів місцевого самоврядування, профспілки трудових колективів спільно з місцевою владою у ході спілкування напрацювали формат роботи закладів освіти у новому 2020/2021 навчальному році.
Ця зустріч зібрала разом представництво громади, але, на вимогу часу, онлайн – офлайн. Пряма трансляція конференції велася на офіційній сторінці Управління у ФБ.
Нагальні питання, актуальні теми, найважливіша інформація звучали від Лозівського міського голови Сергія Володимировича Зеленського, начальника Управління Державної служби якості освіти в Харківській області Світлани Євгеніївни Вольянської, очільниці місцевого органу управління освітою об’єднаної громади Вікторії Миколаївни Урванцевої.
Під час прямого включення у форматі Zoom-конференції присутні мали можливість ознайомитись з досвідом організації дистанційного навчання, його позитивними практиками та складнощами від ЛЗОШ №11, КЗ «Смирнівський ліцей: ЛНВК №8, КЗ «Лозівський ліцей №1».
У завершальній частині конференції Сергій Володимирович нагородив Яроша Р.В., вчителя хімії КЗ «Садовський ліцей» - лауреата обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2020», Калюжну Я.А., вчителя початкових класів Лозівської гімназії – дипломанта цього ж конкурсу; Халепу О.В., вчителя біології КЗ «Яковлівський ліцей» - творчого креативного педагога, яка своїми реп-уроками прославила громаду на всю Україну та Зикову Є.О., молодого спеціаліста, вчителя англійської мови Лозівської ЗОШ №11.
Конференція завершилась вітальним онлайн-флешмобом від учнів, педагогів та представників громадськості.



 З графіком  подання тарифікаційних списків закладів загальної середньої освіти можно ознайомитись тут

« 1 2 3 4 5 6 7 »